iyigclr kızlar..
malesef bizde alıştık kucağa,sallanmaya..ama gazlı olunca mecbur kalıyor inan herşeye..o ağlatma yöntemini ben yapamıyorun,içim dayanmıyor..zaten doktorlar bile 3 ay her ağladığında kucağınıza alın diyor..bilmiyorum doğrumu ama..büyük oğlumda böyleydi şimdi eşşek kadar kucağa sığmıyorzaman su gb akıyor kızlar bugünler bir daha gelmeyecek
selam kızlar herkez çok yorgun ve bitkin sanırım benim bebeğim 1 ay 5 günlük oldu 5 gün sonra kırkımız çıkıcak ama biz kırkımızı beklemeden dışarılara attık kendimizi şimdi avrupa yakasından anadolu yakasına annemlere geldik geziyoruz gayette mutluyuz..ALLAH a şükür uykularımızda düzene giriyo..
albüme resime ekledim kızlar kızım ve benim resimlerim bakabilirsiniz....
Dün kızımın kırkı çıktı sağolsun kutlamasını sabah 8.30 dan akşam saat 10.300 a kadar uyumayarak yaptı.Kızlar ciddi biçimde tırlatmak üzereyim.Kızım gündüzleri uyumuyor.Dün gecede annem ile ancak çingene salıncağı yaparak uyutabildik.Ayakta sallama ,memede uyuma,kucakta gezme 2 haftadır denediğimiz yöntemlerde artık işe yaramıyor.Gündüz uyuyup dinlenemedğim için de zombiye dönmüş durumdayım.2 kişi birkı zıma yetemiyoruz.
Kızımın 20 günlük halini arar oldum.Sizde durumlar nasıl bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?
kızlar bizim kırkımız çıkalı 5 gün oldu aynı herşey 40 çıkması koca bi yalan benceşuan zorla uyuttum hala ayağımla sallıyorum anakucağını kızım artık sütümle doymuyor sanırım ek olarak mama vermeye başladım emiyo beni en fazla 5-10 dk sonra bırakıyo memeyi kıyameti koparıyo ama bişeyi farkettim mama yediği zmn çok gazı olmuyor günde 2 defa rezene anason veriyorum sabah akşam olarak aptal aptal dolaşır oldum evin içinde kızım hep uyusun uyanmasın diye dua eder oldum uyanık olduğu zamanlarda hep ağlıyor çünkü bi altını açınca susuyor biraz da çingenelik var benim kzımda şımarık babası gibi hep ilgi istiyo ne de olsa balık burcu mama veren arkadaşlar hangi marka mama kullanıyorsunuz ben milupa aptamil aldım ama bazıları kabızlık yaptğını söylüyor mama vermeden kızımı nasıl doyurcam ben sütüm var yok değil emdikten sonra sağıyorum bi göğüsten 90 ml süt çıkıyo ama bu gidişle stresten o da gidecek offf yaaa
canmm yaa sütün geliyosa sıkınca vardır...mama verenler genelde sütü çoook az geliyomuş memeyi sıkınca. senin bebişin kilo alıyosa süt yetiyo demek...gaz olmasın diye mama verme bance.
en sağlıklı anne sütügazda yapsa olsun...sen emzirmeye devam et.
mamalar bazı bebeklere yaramıyo kabızlık yapıyo bebek yine ağlıyo kaka yapamıyo diye...
benim kızda aynı canmm...uyanık olduğunda ağlıyo ıkınıyo hep bu şekilde...bi altını açınca sakin duruyo:)
bende emzirme taraftarıyım ama mememi bırakınca almıyo bi daha çok ağlıyo aç olduğunu anlıyorum
günaydın Annecikler... biz dun gece hiç uyumadık,bebeğim ilk defa bu kdr cok agladı,kıvrandı... o agladı ben agladım... Allahım lütfen uyusun,sancısı geçsin diye saatlerce dua ettim... sonra yavrum bi gaz çıkardı,ben bile inanamadım o sese yaaa... yazık nasıl gazı varmışş...ondan sonra da uyudu... saat başı uyandı ama yine... su an o kadar yorgun ve uykusuzum ki anlatamam... bi de erkenden temizlik yapan ablamız geldi.ev temizleniyor.. anlattım ona gece durmuyo falan diye,40ı cıksın düzene biner dedi o da... ayy herkes 40ı cıksın diyor..duzelir diyor..inşallah öyledir...
inşallah canım bakalım.. Ben normal doğum yaptım eve geldim abim karnında doktor başka bir bebeği unutmuş olabilir mi diye sordu!!! yani hiç doğum yapmamış gibiydim şimdi de sanki 5 aylık gibiyim hamileyken kilolalarım çok göze batmıyormuş şimdi bayağı bir şişman bir kadın gibi duruyorum.(( umarım eski halime dönerim.
sen eve geldiğinde demişler ben hastanedeyim 2. gün koridorda yürüyorum..Doğumhaneden tekerlekli sandelye ile bir bayan çıktı annesi ile konuşmuştuk.. Hayırlı olsun Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin dedim..Kadın Allah seni de kurtarsın dedi güldüm annesi kız o doğum yapmış sezeryan karnı kalmış dedi Kayınpederimde eve geldik kızım bence doktor ikizini içinde unutmuş dedi
kızlar,ben de chicco ve aventin emzikleri var ama kızım almıyor. siz hangi marka kullanıyosunuz??
günaydın Annecikler... biz dun gece hiç uyumadık,bebeğim ilk defa bu kdr cok agladı,kıvrandı... o agladı ben agladım... Allahım lütfen uyusun,sancısı geçsin diye saatlerce dua ettim... sonra yavrum bi gaz çıkardı,ben bile inanamadım o sese yaaa... yazık nasıl gazı varmışş...ondan sonra da uyudu... saat başı uyandı ama yine... su an o kadar yorgun ve uykusuzum ki anlatamam... bi de erkenden temizlik yapan ablamız geldi.ev temizleniyor.. anlattım ona gece durmuyo falan diye,40ı cıksın düzene biner dedi o da... ayy herkes 40ı cıksın diyor..duzelir diyor..inşallah öyledir...
canım yaa...ciddi biçimde tırlatmak üzereyim diye yazmışsın ya,kendimi gördüm sendeben de aynı durumdayım,bnm kızım erken basladı uyumamaya ve sancılara... ve ben de çoğunlukla yalnız bakıyorum ve zorlanıyorum.sen bu konuda sanslısın masallah... bi de bnm gunumun cogu emzirmekle geçiyo,hep meme istiyo.emzirme atletimden,kendi mememden sogudum valla :S sürekli meme meme meme... garip hisler içindeyim... Bebeğim sağlıklı olsun da gerisi öenmli değil diye düşünmeye çalışıyorum....
sen memeni sıkınca süt geliyomu canmm?
evet fışkırıyo bile bazen
maşşozaman sakın mama verme canmm...ben vermiyom sadece emziriyom.
birşey daha sorucam arkdaşlar....
emzirdiğimiz için saç boyası bitkisel olması gerekiyor ya saçını boyayan arkadaşlar hangi marka boya kullandınız:26:
saçlarım çok kötü oldu....evde boyamak istiyoum marka konusunda yaardım lütfen.....
öyle birşey olduğunu sanmıyorum cnm emzirmeyle ne alakası var ki boya nasıl geçsin süte ben hatta doğumdan 2 gün önce kuaförde boyatmıştım bitkisel falan da değildi bişe olmaz bence
doktor boyatma ama illaki boyatmak istiyorum dersen bitkisel olsun dedi:26:
belki de sütüm var ama doyurucu değildir siz neler yiyorsunuz belki de kızım kısa süreli emdiği için doymuyordur çünkü bi yerde okudum memeden gelen ilk süt su yerine geçiyomuş bebeğin susuzluğunu gidermek için bu yüzden 20 dk falan emmesini öneriyolar çünkü asıl faydalı olan son süt dedikleri emdikçe arkasından gelen sütmüş
emzirirken mi bilemiyorum cnm bazı doktorlarda hamilelikte bile 3 aydan sonra sorun olmaz diyor için rahat edecekse bitkisel al ama ben pek bilmiyorum bitkisel boya markası:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?