- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
Dün evde tarttık biz de kızımı. sağlık ocağına aşıya gidene kadar bekleyemedimkıyafetleriyle 4900 geldi. 400 gr kıyafet ve bezi gelse, sanırım 4500 gr olmuş. 3400 doğmuştu. kilo almış sanki. bir nebze içim rahatladı. umarım sağlık ocağının tartısında da kilo almış çıkar. emiyor ama bazen çok kısa süre emdiği için emin olamıyorum yeterince beslenip beslenemediğinden..
tüm annelere iyi hafta sonları,arkadaşlardan biri 20 dk. emmesi gerekiyormuş diye yazmış,bebeklerimiz daha çok küçük çeneleri ağrır 20 dk. ememezlerki.
ben tam 40ıncıgünde regl oldum canım 35inci gün gibi kanamam tamamen bitmişti 40ıncı gün regl oldum igneden olacagını sanmıyorumkızlar benim bi sorum daha olacak lohusalığım bitti benim 3 gün önce regl oldum aranızda regl olan oldumu lohusalık sonrası 3 aylık korunma iğnesi yaptırmıştım acaba ondan dolayı mı oldu yoksa normal regl mi oldum anlayamıyorum :26::26:
arkadaşlar topiğin en geriden geleni olarak bir şey sormak istiyorum
gerçi siz bu dönemleri atlatalı çok oldu ama
benim kızım meme emmiyor,biberonla mama veriyoruz baştan beri bgn de bir haftalık oldu
3 saatte bir acıkıyor ve günde ortalama 450-500cc mama yiyor
bize fazla geliyor bu miktar gerçi kutuda da normal yazıyor ama
bir bilginiz var mı ,siz ne kadar mama verdiniz
Biz ilk zamanlar her acıktığında 30 ml vermiştik canım.
30 cc mi
biz başta 40cc veriyorduk ama şimdi 60tan aşağı olunca doymuyor ,ağlıyor,uyumuyor da:26:
Canım bize oranı hastanede hemşireler söylemişti bizde o şekilde devam etmiştik.Ben aynı zamanda emzirdiğim için mamayı ek olarak veriyoruz.Biz şu anda gece 1 defa 60 ml veriyoruz onu da bazen tam bitiriyor bazendibinde bırakıyor.
arkadaşlar topiğin en geriden geleni olarak bir şey sormak istiyorum
gerçi siz bu dönemleri atlatalı çok oldu ama
benim kızım meme emmiyor,biberonla mama veriyoruz baştan beri bgn de bir haftalık oldu
3 saatte bir acıkıyor ve günde ortalama 450-500cc mama yiyor
bize fazla geliyor bu miktar gerçi kutuda da normal yazıyor ama
bir bilginiz var mı ,siz ne kadar mama verdiniz
hala var kanama canım yaaa azaldı bayaa ama genede geliyorEmizirirken regl olunuyo mu kızlar yaa?? kişiden kişiye değişiyor sanırım??
bi de doğumdan sonra kanamanız kaç gun surdu???
doktor günde 75 cc dedi biz 3öğüne böldük 25 cc veriyoruz bir öğünde tatlım emiyorda tabii30 cc mi
biz başta 40cc veriyorduk ama şimdi 60tan aşağı olunca doymuyor ,ağlıyor,uyumuyor da:26:
tüm annelere iyi hafta sonları,arkadaşlardan biri 20 dk. emmesi gerekiyormuş diye yazmış,bebeklerimiz daha çok küçük çeneleri ağrır 20 dk. ememezlerki.
canım inan çok sevindim hem bebeğe hem kaynananın yüzünün kara çıkmasına. gözün aydın canım. bebişede maşalah annesini utandırmadı hep böyle gitsin İnşallah.Slm kızlar.Dr geldik.Aşımızı olduk.Akıllı oğlum pek fazla aglamadı.500gr almışBoyuda 2 cm uzamış Çok şükür saglıgı iyimiş.P.tesi gününe kalça çıkıklıgı için randevu aldık.İnş. aşı ateş yapmaz bu gece.Mamayı sütün bittigi zaman kaşıkla ver dedi.Bizde aglıyor kaşıkla verince dayanamıyor sabırsızlanıyor dedik.Olsun senin gögsünü bırakmasını istemiyorsan kaşıkla vericeksin dedi.Kaynanam aradı.Dr. sütün fazlasıyla yetiyor hiç mama verme dedi dedim Konuşmayı kısa kesip kapattı telefonu. Sütümü nasıl artırabilirm diye dr. sordum.Stres yapma yeter dedi:97:
arim canım son bebeğimizin annesi. nasılsın canım bebiş nasıl.benim kızım da çok uyuyor canım ,hatta mama vermek için 3 saatte bir zorla uyandırıyoruz bazen ama biz daha bir haftalığız
senin bebeğinin kan şekeri düşme riski de yok artık ,abla olmuş
söylecek tek şey maşallah
maşallah kuzuya canım. Allahım korusun çok güzel kilo almış.Dün evde tarttık biz de kızımı. sağlık ocağına aşıya gidene kadar bekleyemedimkıyafetleriyle 4900 geldi. 400 gr kıyafet ve bezi gelse, sanırım 4500 gr olmuş. 3400 doğmuştu. kilo almış sanki. bir nebze içim rahatladı. umarım sağlık ocağının tartısında da kilo almış çıkar. emiyor ama bazen çok kısa süre emdiği için emin olamıyorum yeterince beslenip beslenemediğinden..
canım ben bazen yarım saat tutuyorum. çünkü durup durup emiyor. ilk başta hızlı ama sonra dinlenip emiyor. son sütte iyi diye duyduğum için bıraktırmıyorum.tüm annelere iyi hafta sonları,arkadaşlardan biri 20 dk. emmesi gerekiyormuş diye yazmış,bebeklerimiz daha çok küçük çeneleri ağrır 20 dk. ememezlerki.
hala var kanama canım yaaa azaldı bayaa ama genede geliyor
doktor günde 75 cc dedi biz 3öğüne böldük 25 cc veriyoruz bir öğünde tatlım emiyorda tabii
canım alttan destek vercekmişiz bende yeni öğrendim göğsünü tutcakmışsın bebişe yardımcı oluyormuş öyle
canım inan çok sevindim hem bebeğe hem kaynananın yüzünün kara çıkmasına. gözün aydın canım. bebişede maşalah annesini utandırmadı hep böyle gitsin İnşallah.
arim canım son bebeğimizin annesi. nasılsın canım bebiş nasıl.
maşallah kuzuya canım. Allahım korusun çok güzel kilo almış.
canım ben bazen yarım saat tutuyorum. çünkü durup durup emiyor. ilk başta hızlı ama sonra dinlenip emiyor. son sütte iyi diye duyduğum için bıraktırmıyorum.
canım bana hastanede teyzem söylemişti. öyle yapıyorum. bilgi verdiğin için çok sağol yinede.
kızlar size bişey soracam. bi kısmımızın bebişleri aşılarını oldu galiba bizimde ayın 14 ünde . aşıda ateş oluyor ya siz neler yaptınız.
her emzirme sonrası ilk zamanlar 30cc veriyordum şimdi 60 cc oldu 39 günlük
doktor günde 75 cc dedi biz 3öğüne böldük 25 cc veriyoruz bir öğünde tatlım emiyorda tabii
arim canım son bebeğimizin annesi. nasılsın canım bebiş nasıl.
bizimde pazartesi aşımız oğlumdan 2gün boyunca 3tüp kan aldılar gene iğne olucak kıyamam insanın içi acıyor eli morardı kuzumun
slm kızlar nasılsıınız?ben dünden beri sünnet konusunu araştırıyorum...acıbadem sünnete 1500 tl dedi şok oldum eğer prof olursa 2500 tl imiş...diğer hastaneleri de aradım henüz karar veremedik.eşim 6 aylıkken yaptıralım diiyo bense şimdi yapılmasını istiyorum..burcuyu keşke görebilsem sorardım ona nasıl oldu şimdi nasıl diye?
sarılıktan çok küçüldü ama çok şükür büyümeye başladı teyzesi. inşallah öyledir yani görecez bakalım.sağolun arkadaşlar
iyiz teyzesi çok şükür
ben düzelmeye başladım
bebeğim de mamasını verdiğimiz sürece çok uslu
sen nasılsın,eylül de büyümüştür
kan alınırken ben oluyorum yanında canım zor dayanıyorum ama. utanmasam ağlayacam yani o derece oluyorum.ayy kıyamam
durabiliyor musun yanında kan alınırken
ben dün topuk kanında alt kata indim ağlarsa duymayayım diye
canim, biz bizim oglani 15 gunlukken sunnet ettirdik. ne bandaj ne baska bir sey. 20 dk. da lokal anesteziyle oldu bitti masallah. doktorumuz sadece pipisinin uzerine bolca teramisin surdurdu oyle bezi kapatin dedi. baska bir sey onermedi. normal hayatiniza devam edin dedi. ben oyle dedi ama 1 hafta kontrole kadar yuzustu pek yatirmadim, pipiye baski yapmamaya calistim. aslinda hic gerek yoktu dedi. 1 hafta sonraki kontrolde teramisin surdurmeyide biraktirdi, her gun yika dedi. havalar guzelken belden asagisini yikadim her gun ama simdi serin biraz o yuzden kaldi malesefdikislerde 2-3 hafta icinde duser dedi. bir iki tane varla yok arasi ip var.o kadar. biz 250 TL ye urologa yaptirdik canim. central hospital da. yusuf bey var. ona yaptirdik. samimi bir bey. sevdik biz doktorumuzu. hakkinizda hayirlisi canim. siz bilirsiniz ama hareketlenmeye basladiktan sonra zor olabilir. bir de bizim doktorumuz 1 aydan sonra genel anesteziyle yapiyoruz dedi. o yuzedn ben ilk 10-15 gun icinde olsun istemistim. cocuk doktorunuza da danisabilirsiniz canim. hakkinizda hayirlisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?