2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

sağol canım sizede geçmiş olsun kıyamam ona ben nedir bu bebişlereimizin başına gelenler allah beterinden korusun inşallah iyileşr biran önce annesi üzülme
çok sağol canım amin
Merhabalar.Bir haftadır günde bir iki kez mama veriyoruz.Çevremizdekiler biberonla vermeyin memeyi istemez sonra diyorlar.Siz ne düşünüyorsunuz?

ben biberonla verditen sonra memeyide alıyor kolayca hatta aranıyor

annecikler bizim kızımız 3 haftalık oldu. gobegı dusunce ilk kez yıkamıstık 1. haftanın sonunda 2. ve 3. haftalarda da haftada 2 kez yıkadık. bizim babamızda bebek üşüycek saplantısı oldu o yuzden haftada 2 yıkayoruz ama sanırım su soyulan derıelrın kendını yenılemesı ıcın gun aşırımı yıkamamız lazım acaba? havalard da daha serın ya. yazın hergun yıkanır ama su an sız nasıl yapıyorsunuz haftada kac kez yıkıyorsunuz?

Biz hastaneden çıktıktan sonra iki günde bir yıkıyoruz.Göbeğinin düşmesinide beklemedik.Hiç korkma üşüyecek diye.odayı ısıttın mı hiç bişey olmaz.Bye

geçmiş olsun canım..ya bir demirine baktırsan...kanamadan dolayı demir hızla düşüyor ya vücutta, direncini düşürmüş olabilir...bir de ateş diyorsun ya, süt birikmesiyle ilgili olabilirmi...bebeğinle ilgilen tabi ama kendine de dikkat et..

günaydın kızlar canım sıkkın mertin idrarında enfeksyon çıktı hastaneye gidicez bu seferde sondayla idrar alcaklarmış aşısıda var bugün çok canı yancak oğlumun çok kötüyüm şuanda

geçmiş olsun damlacım..bişeycik yoktur merak etme..sen mi şüphelenip gittin doktora ya, biz hiç idrar örneği falan vermedik sarp için..aşı çok yormayacak emin ol, iğne batınca ağlar hemen sussar senin kokunu alınca...ateş falan da yapmıyor hepatit çok basit bir aşı..

emelcim ben de tedirgin oluyorum serin havadan, biz de ilk haftalarda haftada iki kere yıkadık..babasıyla yıkamaya başlayınca iki güne bir yıkıyoruz ama mesela dün ev çok serindi ben yine erteledim:)bizde de ben tedirgin oluyorum...mesela banyodan sonra masajı ve yağlamayı da çok kısa tutuyorum aklım çıkıo üşürse diye...uzmanlarda çıplak günde iki sefer egzesiz iki sefer masaj diyor...e çocuk soy giydir soy giydir ne olur ya, anlamadım gitti..

damlacımcok gecmişolsun canım. ağlama,üzülme sütün kesilmesin canım...
bizim kız da kıvranp duruyor,drumuz gaz ilacı vermiyor,sonucta kimyasal diyor.. kıvranmasının sebebi idrar yolu enf. olabilir belki dedi.. naylon bişey verdi,idrarı almamız için,idrar tahlili yapılacak bizim de.. ama daha alamadık idrarı,kızlarda almak daha zormuş...yapıştırıyorum o şeyi,çıkıyo hep...

kızlar bu hemoroid beni öldürecek. oturamıyorum bile.. aranızda cerrahi müdahale ile hemoroidi aldıran oldu mu??? bnm sanırım ameliyat olmam gerekecek.. kırkımız da cıkmadı daha.. beklesem mi yoksa daha önce dr.a gitsem mii?napsam bilmiyorum.. ne diyosunuz????

biz de üşüyecek diye korkumuza ve diğer kızımla birlikte yıkamak çok zor olduğu için haftada 1 kez yıkıyoruz. yağlama ve masajı ise hiç yapamadım henüz. odayı ısıtıyoruz ama gene de banyodan sonra elleri ayakları buz gibi oluyor. küçücük bebek hasta olursa bir de onunla uğraşmayalım ya.. zaten bakımı çok zor küçücük bebeğin.. havalar biraz daha ısısnınca sık sık yıkarım artık..

ben hemoroid sorunu yaşamadım canım hiç ama, doğumdan 1 hafta sonra hemoroid ameliyatı olan biri olmuştu. çok rahatsız ediyorsa seni bence bir an önce ol kurtul canım yaa.. çok geçmiş olsun sana..

Biz 5-6 günden itibaren hergün yıkıyoruz canım.Kesinlikle ana derisini atması için banyo çok işe yarıyor.Banyodan sonra mutlaka kızımı Chicco nun bebe yağı ile yağlıyoruz.Gün aşırı banyo yapması gündüz için pek işe yaramasa da gece uykusu için kesinlikle işe yarıyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar.Biraz zor olacak ama Bir öğün biberon bir öğün kaşıkla vericeğiz artık.

Yavaş akışlı biberon ile verirsen sorun olmaz diye düşünüyorum.Biz ilk günden itibaren philips avent ve chicco cam biberon kullanıyoruz ikisi de yavaş akışlı meme almasında sorun yaratmadılar şimdilik.

Nuraycım geçen hafta Perşembe bizde kızımı dr a hırlaması için götürdük,gazını da belirttik.Bize dr Zinco yu önerdi.Ve 1.5 aylık bebek de gazın azalması lazımdı bir de idrar tahlilini görelim dedi.
Poşetlerden bizde aldık ama henüz uygulamadık, idrarı yaptıktan sonra yarım saat içinde hastaneye götürmek gerekiyormuş.

evet sedaCIM yarım saat içinde götürmek gerekiyomus ama kız bebeklerde cok zor oluyo bu idrarı almak..

Nuraycım geçen hafta Perşembe bizde kızımı dr a hırlaması için götürdük,gazını da belirttik.Bize dr Zinco yu önerdi.Ve 1.5 aylık bebek de gazın azalması lazımdı bir de idrar tahlilini görelim dedi.
Poşetlerden bizde aldık ama henüz uygulamadık, idrarı yaptıktan sonra yarım saat içinde hastaneye götürmek gerekiyormuş.[/QUOTE]

canım benim bebeğimde de hırlama var özellikle gece artıyor gündüz çok nadir oluyor doktor ne dedi bizimki geçer diyor her gittiğimizde tuzlu su içeriği olan bi damla verdi gün içinde aklına geldikçe damlat dedi

evet sedaCIM yarım saat içinde götürmek gerekiyomus ama kız bebeklerde cok zor oluyo bu idrarı almak..

Sorma canım ya annemde evirip çevirip biz bunu nasıl Öykü den alacağız diye düşünüyor.Bizim kızda kıpır kıpır herhalde altını açık bırakıp öyle yapabileceğiz.Benim cimcime altı açıkken annesine ya da anneannesine karşı işemeye bayılıyor.Kardeşim eczaneden fazlasıyla almış poşetlerden bizde deneyeceğiz bakalım alabilecekmiyiz.

canım benim bebeğimde de hırlama var özellikle gece artıyor gündüz çok nadir oluyor doktor ne dedi bizimki geçer diyor her gittiğimizde tuzlu su içeriği olan bi damla verdi gün içinde aklına geldikçe damlat dedi[/QUOTE]

Genel bir muayeneden sonra tüm yenidoğan bebeklerde olur,yatırıken başını yüksekte tutun dedi ve fizyolojik serum verdi canım.

Merhabalar.Bir haftadır günde bir iki kez mama veriyoruz.Çevremizdekiler biberonla vermeyin memeyi istemez sonra diyorlar.Siz ne düşünüyorsunuz?

Bende geceleri 1 kez veriyorum.Dr. biberonla verirsen memeni bırakır.Şimdi bırakmazsa 1 ay sonra 2 ay sonra ama mutlaka bırakır dedi.Bizde kaşıkla vermeye çalıştık ama aglıyor tıkanıyor.Bizde eşimle dayanamayıp biberonla devam ettik.Dr. bu gidişimizde de sordu.Bizde aglayınca dayanamayıp biberonla kaldıgımız yerden devam ediyoruz dedik.Kızdı ve bebegine kötülük etmiş oluyosun.Seni bırakırsa daha mı iyi dedi.Haklı ama kaşıkla vermek çok zor.

Kızlar benim kızım uyku modunda ellerini havaya kaldırıp uyuyor. Korktuğu Ses duyduğunda da ellerini oynatıp sıçrıyor sizde de oluyor mu*

Oglumda yapıyor canım merak edilcek bişey yok.Refeks diyolar.

Canım çok geçmiş olsun.Eşimin yegeninde de vardı zamanla kapandı.İnş. kızınında hemencecik kapanır.Sütün kesilir kendini çok üzmemeye çalış.Allahın izniyle kapanır inş.

kızlar oğluşumuzu sünnet ettireceğiz inşallah karar verdik babasınıda ikna ettim inşallah enfeksiyon kaptırmadan ve oğluşumu çok üzmeden atlatırız bu konuyu da...
Hadi olduda bitti inş. diycez bizde burdan

Aynı benim oglanın yüzünü tarif etmişsin sanki canım.Been bebe yagıyla siliyorum.Ama dedigin gibi bi geçiyor bir çkıyor.Kimi sıcaktan kimi sakallı insan öpmüştür ondan diyor.İnş. geçer biran önce.

kızlar bebişlerinizi nasıl yatırıyorsunuz.

Bir sag tarafa bir sol tarafa sırayla yatıyorum

Gökçencim emirin 11 günlükken düşmüş herşey yolundaydı.25 GÜNLÜKKEN KABUK OLMUŞ KAN GÖRDÜK.Dr.korkulacak bişey yok olur öyle ama çok kanarsa bi vitamin eksikliginden oluyormuş.Sen yiede dr. sor bakalım.

kızlar selaaammm
bugün kayınvalidem gitti ne yapcam bilmiyorum
oğlumun uykusu hiç yok desem yeridir.mahvolduk ailece
kızlar biliyosunuz ben mama da veriyorum biberonla vermedim hiç hep kaşıkla verdim ama işkenceye dönüyo nasıl ağlıyo anlatamam acaba biberonla mama versem memeyi bırakırmı?
bi şey daha sorucam doğumdan ne kadar süre sonra adet olunuyo?yani herkeste aynı olmuyomuş ama adet olan var mı aranızda???????

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…