sana katılıyorum arkadaşım ben ona dokunmayınca öpmeyince koklamayınca sanki onu ihmal ediyormuşum gibi geliyor vicdan azabı çekiyorum. bu sabah sabiha paktuna var bilirsiniz onu dinledim ki çok önemli olduğunu ve gerekli bilgiler verdiğini düşünüyorum çocuklarımızı kucaklamanın dokunmanın ne kadar önemli olduğunu gelişimlerine ne kadar faydasıo olduğunu söyledi
kızlar mama vermeyin zorunlu olmadıkça lütfen bakın bebekler 2 yaşına kadar emme refleksini tatmin etmek ister ve sırf bu yüzden ağızlarında meme ister aç oldukları için değil..sütünüz varsa mamaya gerek yok bence emzirdikçe çoğalır az olsa bile..bırakın 20 dk fazla dursun ağızlarında nolacak kii?ne zararı olacak ya da 20 dk az geliyosa ne kadar tutmak istiyorlarsa o kadar tutusunlarçok güzel yazmışsın canım. bende dediklerini yapıyorum. ve şimdi ne kadar doğru şeyler yaptığımı anladım. kızım emerken öyle sevgiyle bakıyorki yüzüme içim rahatlıyor.
çok teşekkür ederim canım. :)) iltifat etmedin kız ben seni görmedim ama çok tatlısın o kesin. yukarıdakileri yazan biri kesinlikle çoook tatlıdır eminim. sevgi böcüğü annem benim.
kızlar bende acaba doymuyormu dedim mamayı denedim ama almadı. tükürdü. emmek istiyor. ama iki emiyor sonra uyuyor. bence sadece kokumuzu dokunmamızı istiyorlar. çünkü ben kızıma sarılıp uyuyorum. o kadar güzelki. kızımda öyle huzurlu uyuyorki o zaman. 2 3 saatte olsa bende uykumu almış oluyorum oda.
valla ben de başta bayağı bi uzun süre verdim.bunu çok sonra okudum ve ben de anlamadım neden öyle dediğini
bu arada silikon uç mu kullanıyosun kauçuk mu
kızlar dün bir doçente daha gösterdik kızımızı. 8 yaşına kadar kalbindeki deliğin kapanabileceğini söyledi. daha kısada sürebilir tabii. her çocuk gibi yaşantısına devam edecek dedi. Delik Allahtan riskli bir bölgede değilmiş ve küçükmüş. korkulacak bişey yok ama 3 ay sonra tekrar bakalım dedi. Bunada çok şükür yarabbim. Allah kimseye bu korkuları yaşatmasın. Eylül arkadaşımızın bebeğinde de varmış sanırım. Eylül okursan yazdıklarımı cvp yazarmısın sizin delik için ne dedi doktorlar???
ewet işte böyle kızlar boşverin kalpleri katılaşmış insanların tavsiyesini...ben 25 yaşındayım annemin fırlattığı terlikler bile hhiiiç mi hiç canımı acıtmadı bizim öpmemiz mi zarar verecek
kızlar mama vermeyin zorunlu olmadıkça lütfen bakın bebekler 2 yaşına kadar emme refleksini tatmin etmek ister ve sırf bu yüzden ağızlarında meme ister aç oldukları için değil..sütünüz varsa mamaya gerek yok bence emzirdikçe çoğalır az olsa bile..bırakın 20 dk fazla dursun ağızlarında nolacak kii?ne zararı olacak ya da 20 dk az geliyosa ne kadar tutmak istiyorlarsa o kadar tutusunlar
silikon sanırım:26:
inşallah canım inşallah unutma yarın bize de güzel haberlerini ver olur muyagrın bı bakmısım degerlerım yukselmıs hatta kalp atısını bıle duymusum allahım bı mucızesı olur
kızlar dün bir doçente daha gösterdik kızımızı. 8 yaşına kadar kalbindeki deliğin kapanabileceğini söyledi. daha kısada sürebilir tabii. her çocuk gibi yaşantısına devam edecek dedi. Delik Allahtan riskli bir bölgede değilmiş ve küçükmüş. korkulacak bişey yok ama 3 ay sonra tekrar bakalım dedi. Bunada çok şükür yarabbim. Allah kimseye bu korkuları yaşatmasın. Eylül arkadaşımızın bebeğinde de varmış sanırım. Eylül okursan yazdıklarımı cvp yazarmısın sizin delik için ne dedi doktorlar???
canım bana kalsa asla vermezdim. ama bu çocuk aç ondan ağlıyor dediler işte ama cevaplarını aldılar. çok ağladım mamayı alacak beni bırakacak diye. ben saatlerce göğsümde tutuyordum çıkarınca ağlıyordu doymuyor diyorlardı. ama çok şükür gördüler işte. şimdi sürekli emmek istiyor ama olsun. bekliyorum öyle yeterki iyi olsun. şuda var canım eğer alsaydı gerçekten doymasaydı sütüm yetmeseydi verirdim mama. kendim için değil o aç kalmasın diye.
İnşallah canım yaaaaaayagrın bı bakmısım degerlerım yukselmıs hatta kalp atısını bıle duymusum allahım bı mucızesı olur
cnm tabiki öpceksin bende dayanamıyorum ama sadece ayağından başından olabilir doktor kendi ağzından söledi bizim en pis yerimiz ağzımız daha onlar bebek ve bağışıklık kazanmadığı için yüzleride çok hassas olduğu için enfeksiyon kapabilir yoksa bende çok zor tutuyorum kendimi cnmbende öpüyoum kızımı. ama çok yavaş dudaklarımı dokunduruyorum sadece. bide her emzirişimde ellerinden öpüyorum. altını değiştirirken ayaklarından öpüyorum. dayanamıyorum napim amaaa.
valla ben öpüyorum oğluşumu ona dikkat et buna dikkat et çocuk ileride çok hassas oluyor ve en ufak bir şeyde hemen hasta oluyor...bu arada doktorum sık sık kucağına al bebişini dedi anne ve baba sık sık kucağına almalı bebeği dedi kokunuzu alsın dedi,yabancıların çocukalrı hep anne babadan uzakta yatakta ve büyüyünce anne babaya soğuk oluyorlar dedi:18:kızlar bu arada oğluşumu yalancı memeye alıştırdım biraz daha rahatım artık benim göğsümü yalancı meme olarak kullanmıyor saatlerce ,acıckınca yalancı memeyi almıyor zaten , inşallah hep böyle devam eder :97:
ayy tabiki kesinlikle o durumda mama verilmeli benim de sütüm şimdilik idare ediyo ama yine dolabımızda mama her zaman hazır duruyo..aç kalmasın yavrucaklar
CAN ŞİMDİ SAYFANIN ÜST TARAFINDA FEBRİS YAZAN YERE TIKLA AÇILAN SAYFDA ÇİZELGE YAZAN YERDE KALEM VAR ORAYI TIKLA VE AŞAĞIDAKİNİ KOPYALAYIP KAYDET BEĞENMEZSEN DEĞİŞTİRİRİM TEKRAR
http://lb1f.lilypie.com/fRR4p3.png
canım bebeğin saat 12den sabah 6ya kadar uyuyormuş bana biraz garip geldi hiçmi uyanmıyo bu bebek..en huzurlu bebek bile 2 saatte bir uyanıp emmek ister :26::26: ayrıca boşverin kızlar o doktorları ne demek öpmeyino bebek benim kanımdan değilmi..9ay boyunca benle beraber değilmiydi? tamam bebeyağı sürmek belki zararlı olur ama annenin öpmesi bebeğe asla zarar vermez..ben artık çok hümanist yaklaşıyorum bebek yetiştirme büyütme olayına ..o zaman şöyle yapalım camdan bir kutuya koyalım bez bağlamayalım pişikolur çişlerini kutunun içine yapsınlar biz alttan temizleyelim...emzirmeyelim ağızlarına steril hortumlar uzatalım sağıp sağıp hortumdan dökelim ne güzel olur dimi bana bir dr asla ve asla bunu diyemez...ben bebeğimi emzirirken yüzüne dokunuyorum saçlarıyla oynuyorum yatağına yatırırken ve yatağından alırken öpüyorum kokluyorum kulağına sevgi sözükleri söylüyorum huysuzken şezlongda uzanır gibi uzanıp başını göğsüme yaslayıp sırtını sıvazlıyorum ve sakinleşiyo...ben bir öğretmen olarak IQ ve EQ ları yüksek kaliteli insan yetiştirme taratarıyım...sevgi ve şefkat olmadan yetişen çocuklar başarılı olsalar bile asla mutlu olamazlar....sonrasında geçen günki gibi bebeklere makyaj yapan ya da onları sır biraz daha para kazanmak için erken doğurtan dr olur..ya da gücünü kötüye kullanan bir polis veya statüsünü kullanarak haksızlık eden bir hakim veya öğrencisine şiddet uygulayan bir öğretmen olurr...
cnm ammada karamsar yaklaştın konuya şuan hem yazıyorum hem bebeğimi kollarımda tutuyorum ve huzurlada uyudu ben bebeği emzirmeyin yaklaşmayın demedim bebeklerinin yüzü isilik olmuş annelere yüzünden öpmenin zararlı olabilceğini söledim..bebeklerinize şevkat göstermeyinde ne demek bebeğim kollarımda uyudu hangi anne buna dayanabilirki..konuyu yanlış yerlere çekmeyin..
acıkmıyomu diye sormuşsun acıkınca zaten uyanıyo ayrıca aç kalsa kilo alamaz dimi bugün 39 günlük ve tam 1000 gr almış..zaten bebeklerin doyup doymadığını sadece tartarak anlayabiliriz
ben sana bişey demedim ki sadece drlara kızdım.karamsar değil aksine hümanistçe yaklaştım konuya..maşallah kilo almış bebeğin ben sadece yazduklarına yorum yaptım 12den 6ya kadar uyuyo demiştin merakımdan sordum... herkes sonuçta bildiği gibi yetiştirecek bebeklerini biz burda paylaşımda bulunuyoruz...kolay gelsin sana
canım benim bi sürü yeğenim oldu. hepsinde vardım ben. bunlar normal şeyler sivilce kafasında saçlarındada olabiliyor bazılarının.inanın hemen geçer. bizde eskiden buna et bitiren derlerdi hatta. öpmeyle ilgisi olsa sadece öptüğün yer olur. ama kaşlarında falanda var. öptüğüm yerde yokki. zaten öpme derkende şapur şupur değilki. ayrıca enfeksiyon olsa zaten biz ne yersek onlarda onu alıyor. bişey varsa sütlede geçer öyle değilmi. yanlışmı düşünüyorum.kızlar selam, biraz geç olsa da ben de doğum hikayemi yazdım, paylaşayım dedim sadece. Zaten doğurmayan kalmadı ama eeee ne yapalım biz sonlarda olunca doğum hikayemiz de sonlarda oluyor. Yalnız KK 'de gene sorun var heralde benden kaynaklanmayan yazım hataları var. Adres madres çıkmış. Umarım yazdıklarım anlaşılır öpüldünüz şekerler.
Haaa bu arada benim de kızımın yanaklarında kırmızı üstü sarı sivilcemsi şeyler var. Biz de öpmeye başladık, babası da ben de şimdi öpmeyeceğiz de ne zaman öpeceğiz diyoruz, insanın içi gidiyor ama haklısınız bebeklerin dirençleri düşük olabilir, ciltlerini tahriş etmeyelim. Ben bugün kaynatılmış ılık suyla sildim. İlerlerse ya da geçmezse doktora götürecem artık.
hmm sanada cnm bende yazdığına yorum yapim o zaman kızdığın doktorlar sayesindede biz ve çocuklarımız şifa buluyo dimi çocuğumun yüzü çok fenaydı doktorun verdiği merhem sayesinde 2 günde fazlasıyla düzeldi..iyiki varlar bence
maşallah canım. kilo alımı nasılmış iyidir İnşallah canım. seninde kilo vermene sevindim. bu daha başlangıç çoook kilo verirsin merak etme.banada biri gelmişti o kızıma bakarken ütünün bi kısmını yaptım. o gitti az kalmıştı tam son gömlekte kızım ağlamaya başladı hızlı hızlı yapıp bitirdim.Selammmmm Anneler Bol sütlü günler..
Ne yapıyorsunuz nasılsınız..Oğluşum uyuyor iken kaçamak yaptım yemek ve ütü beni beklerken
Dün doktora gittik kontrolumüz vardı..Kalça kemi ult. çekildi..hERŞEy normal çok şükür..Oğluşum hamd olsun sağlıklı..Ayak parmaklarında sorun var sadece batık(
Bende 4 kilo daha vermişim çok mutlu oldum kıslar
selam kızlar. canım sıkkın.bebişim az kilo almış ama dr yine mama yok dedi.gunde 3lt su,sıksık emzirme ve yuksekmoral dedi.. ben baya sorun yasamıştım göbek kanaması,kan hastalıgı varmı fln diye,o yuzden sut azalmıştır,şimdi moralini yuksek tut artar süt dedi..,
bi de wee nin damaklı emziğini aldım.kızım onu da almadı cıldıracam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?