- 20 Ocak 2009
- 4.116
- 13
- 683
- 46
bizim hesabımıza görede yarın 40mız çıkıyor bakalım sihirli değnek deyicekmi kızlarrrrrrr:86::86:
Merhabalar,
Nasılsınız Arkadaşlar,
Biz iyiyiz bugün beni de sağlık ocağından aradılar bebeğin verem aşısı olması gerekiyormuş bu aşıyı benim doğum yaptığım hastane yapmıyormuş.
Benim kızım henüz Türk vatandaşı değil Amerikan vatandaşı o yüzden bebeği Hastanenin yanı sıra Büyükelçiliğin Kiliniği takip ediyor.Hemşire hanımla konuştuktan sonra eşimi aradım o da elçiliğin doktoruyla görüştü elçiliğin kiliniğinde verem aşısı yapılmıyormuş bu aşı Türk bebeklere yapılıyormuş sağlık ocağına götürmem gerekecek ama arayan hemşire sadece TC kimliğiyle gelin dedi????!!! Ben henüz bebeğin çifte vatandaşlığı için başvuruda bulunmadım nasıl olacak onu da bilmiyorum. 2 ay içinde bu aşıyı olması gerekiyormuş vatandaşlık işlemleri daha uzun sürebilir hiç bir bilgim yok
Eşim de bu aşı Amerikalı bebeklere yapılmıyor sanırım çok da gerekli değil yoksa Elçilik mutlaka bu aşıyı yapardı dedi. Bunun üzerine Türk doktoru aradım o da yaptırmanız iyi olur biz burda yapamıyoruz dedi. Eşim de akşam gelince konuşalım ona göre bu aşıyı illa yaptırmak istiyorsan TC kimliği çıkartalım diyor. Öyle hemen kimlik çıkar mı işte onu bilmiyorum.
Benim sorum bu aşının zamanı geçerse ya da yaptıramazsak bebek için çok sorun olur mu bir bilginiz var mı arkadaşlar?
hoşgeldin canım ben de mart nnesi olacaktım 25 gün erken doğurmasaydım:))Merhabalar ben de Mart Annesiyim=)
Herkese selamlar....
Merhabalar ben de Mart Annesiyim=)
Herkese selamlar....
ayy ilknurcum banada değse cidden annem gidicek haftaya yoksa ne yaparım bu halde hiçbir fikrim yok maşallah yahya paşayadabize değdi o sihirli değnek damlacım.ya da Allah acıdı halime çünkü annem gitti hemen 40 tan sonra
giderek herşey düzene giriyor sanki hayatımızda
inşallah herkeste aynı olur bu durumda hepimiz tekrar toplanıp muhabbetler ederiz burada:126:
Merhabalar ben de Mart Annesiyim=)
Herkese selamlar....
uykum vaaaaarrrrrr uyu hadi oğluuuuuuşşşşşşşşşşşşş
günaydın kızlar, bugün moralim çok bozuk, aslında daha önce de fark ettim ama bebeğimin bir kulağının kepçe kısmı düz yani kıvrımlı değil tek kulağının dış kısmı, diğer kulağı kıvrımlı yaaa sizlerde de böyle bir durum var mı? Doktora gidecem gidecem de belki normaldir diye düşündüm ama bir sorun olursa şimdi ne yapılabilir ki? Doğum yaptıktan sonra bebeği düzgünce kontrol etmiyorlar ki, baştan savma offf ,bir de uykuya dalacakken gözleri kayıyor, yavaş yavaş, hızlı nefes ala ala uyuyor, burnu da tıkalı homur homur, geceleri bas bas bağırıp beni uyandırmıyor, sadece sanki boğaz temizliyor, öhööm yapıyor ben uyanıyorum. Zaten çok pimpirikli biriyim. Nasıl doğum yaptığımı anlattım biliyorsunuz. Kendimi çaresiz hissediyorum, yanımda kimsem yok Allahım ve eşimden başka. Umarım birşeyi yoktur n'olur dua edin.
canım bence önemli bişey değil üzülme ama doktora gösterirsen için rahatlar umarım gönlüne göre olur herşey..
günaydın kızlar, bugün moralim çok bozuk, aslında daha önce de fark ettim ama bebeğimin bir kulağının kepçe kısmı düz yani kıvrımlı değil tek kulağının dış kısmı, diğer kulağı kıvrımlı yaaa sizlerde de böyle bir durum var mı? Doktora gidecem gidecem de belki normaldir diye düşündüm ama bir sorun olursa şimdi ne yapılabilir ki? Doğum yaptıktan sonra bebeği düzgünce kontrol etmiyorlar ki, baştan savma offf ,bir de uykuya dalacakken gözleri kayıyor, yavaş yavaş, hızlı nefes ala ala uyuyor, burnu da tıkalı homur homur, geceleri bas bas bağırıp beni uyandırmıyor, sadece sanki boğaz temizliyor, öhööm yapıyor ben uyanıyorum. Zaten çok pimpirikli biriyim. Nasıl doğum yaptığımı anlattım biliyorsunuz. Kendimi çaresiz hissediyorum, yanımda kimsem yok Allahım ve eşimden başka. Umarım birşeyi yoktur n'olur dua edin.
biz bu cumartesi yaptırıyoruz canım inşallah...çocuk cerrahı yapacak..aslında doğduğunun ertesi günü yaptıracaktık ama dr izin vermedi sarılık olur zayıflar falan dedi ama şimdi düşünüyorumda pipisiyle sarılığın ne alakası vardı dimi keşke o zaman yaptırsaydık..şimdi hastaneye gitmeden önce aç bırakıcam ve uyutmayacam sonra dr muayene ettikten sonnra emzirirp uyutacam çünkü bacaklarını çok kımıldatıyo.uyursa daha kolay olur..lokal anestezi ile olacak.ilk günler anestezi olmadan sadece kremle sünnet ediyorlarmış..
Canım Nerde yaptıracaksınız sünneti?
daha önce bi yakınımın yenidoğan sünnetinden çok çektiğini yazmıştım, tabi herkesin öyle olacak diye birşey yok ama onlarda sorun olmuştu çalmadık kapı bırakmadılar ilk operasyonun sonucunda oluşan durumu düzeltmesi için, en sonunda hizmet hastanesinin başhekimi (memorialın bünyesinde artık) ve ürologunun fikrini alın derim onlar bu adamdan çok memnun kalmışlar anlata anlata bitiremediler ve adam bebeklerin dokularının yeni doğduklarında sünnete uygun olmadığını, bu sorunla sık sık karşılaştıklarını söylemişve yakınlarıma da yapmıyorum, hastalara da durumu izah ediyorum demiş. Ben de hemen yaptıracaktım ama vazgeçtim sanırım en sağlıklısı 3 4 ayı beklemek demişti. Ben tekrar sorayım ama geçmiş zaman tam hatırlamayabilirim ne kadar süre geçmesi gerektiğini ama doğar doğmaz değil onu biliyotum. Akıl vermiş gibi olmak istemem ama bir iki fikir daha alın isterseniz arkadaşlar, cinsel organ bu en ufak hataya gelmez
slm kızlar...geçmişi okumak ne mümkün.
herkez iyidir umarım...bebişler iyidir.
benim kızım çok huysuz bu aralar zaten durmazdı dahada beter olduçatlıcak ıkınmaktan hep ıkınırmı bi bebek yaaa çok üzülüyom kızçeme Allahtan şimdi uyuyo zor uyuttum valla...sabah 7den beri uyuması için uğraşıyom şimdi uyudu. bende tırlatcam az kaldı Allahım nolur geçsin şu gazmıdır kolikmidir :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?