- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
konak ne canım:26::26::26:
sağolun kızlar bilmiyordum
:87:çocuklar insana çok şey öğretiyo mesela istanbulda görev yaptığım ilk sene sirke diye bişey öğrenmiştim bitin yumurtasıymış
ayşecim ben de bebiş ağlamadan ıkınırken uyanıyorum. biraz erkenciyz sanırım. beklesen ıkınmayla başedemezse ağlıyorlar. bizim burunda öyle canım. burun damlası kullanıyoruz. kulağa ben de bakayım şimdi uyuyor. yazarım sonragünaydın kızlar, bugün moralim çok bozuk, aslında daha önce de fark ettim ama bebeğimin bir kulağının kepçe kısmı düz yani kıvrımlı değil tek kulağının dış kısmı, diğer kulağı kıvrımlı yaaa sizlerde de böyle bir durum var mı? Doktora gidecem gidecem de belki normaldir diye düşündüm ama bir sorun olursa şimdi ne yapılabilir ki? Doğum yaptıktan sonra bebeği düzgünce kontrol etmiyorlar ki, baştan savma offf ,bir de uykuya dalacakken gözleri kayıyor, yavaş yavaş, hızlı nefes ala ala uyuyor, burnu da tıkalı homur homur, geceleri bas bas bağırıp beni uyandırmıyor, sadece sanki boğaz temizliyor, öhööm yapıyor ben uyanıyorum. Zaten çok pimpirikli biriyim. Nasıl doğum yaptığımı anlattım biliyorsunuz. Kendimi çaresiz hissediyorum, yanımda kimsem yok Allahım ve eşimden başka. Umarım birşeyi yoktur n'olur dua edin.
rotavirüs aşısı bende senin gibi düşünüyorum. yaptırmayacağımannecikler 1. ay sonunda yapılan hepatit b aşısı var ya. yarın bız onu yaptırıcaz. topuk kanı olayında sağlık ocagındakı hemsıre mahfetmıstı kızımı ben de ağlamıştım. aşı da böyle bişey değil di mi? yanı bacagının nerseınden vuruyolar ve yetıskınlere kullandıkları kocaman ıgnelerden degıl dımı kucuk bır ıgne demı? yaptıranlardan cevap beklıyorum....
bır de şu kanlı ıshal ıcın 2 . ay sonunda ıstege baglı yapılan aşı var ya adını unuttum sımdı. ondan cok kıllanıyorum ben. birtek unıversıte hastanelerı yapıyormus cunku yanı arastırma hastanelerı yaptıgına gore kesın denek olarak kullanıyolar yavrularımızı zaten agızdan damla olarak verılen basıt bırsey o zaman ıcerıgınden tedırgın olup yaptırmıyolar sağlık ocaklarına ve ozel hastanelere. zaten son 5-6 yıladan once uretılen asıların cıddı yan etkılerı oldugu ıcın pıyasadan kaldırılmıslar yenı ası uretılmıs sonradan kesın su an uzerımızde denıyolar
kızlar herkese merhaba benim kzımla pek sorunum yok bu aralar hemoroidle başım dertteçok cnm acıyo oturamıyom bile şuan az önce siteleri gezerken bitksel ürünler satan bi siteye baktım anne sütünü arttıran bi ürün gördüm almayı düşünüyorum ilgilenenlere linkini vereyim Milk Tea Anne St Arttrc - ifa Bitkisel Tedavi Merkezi ayy olmuştur sanırımm birde dün akşam babannemle konuştum uyumayan bebeklere yasin suresinin son ayeti 3 defa okunur dedi denemek lazım:26:
sirkeyi biliyorum canımgenelde ilkokul çağındaki çocuklarda oluyor ondan ona geçiveriyor tek tek ayıklıyorsun gazlaydı sanırım
rotavirüs aşısı bende senin gibi düşünüyorum. yaptırmayacağım
canım, doktoruna durmuyor defne diye danış belki o da aynı şeyi söyler. muskat ile ilgili bir arkadaş kullanmamamız gerekiği yönünde bir yazı yazmıştı.Kızlar ya Defne yine durmadı bütün gece, çatlayacak sandım ağlamaktanMetsil kullanıyoruz ama hiç işe yaramıyor herhalde. Sub simplexi herkesten duyuyorum, herkes mucize diye anlatıyor, doktoru arayıp sorsam mı ne dersiniz, yoksa işine karıştım diye sinir mi olur..:26::26: Danışmadan da vermek istemiyorum.. Kızıma da dayanamıyorum, çok kıvrnaıyor.. Denemediğimiz şey kalmadı. Kayınvalidem muskat alacam filan demeye başladı. Ha bi de diyor ki sütümü sağıp biberonda verecekmişim gaz olmasın diye.. İki aylık olmadan daha memeden kesilecek çocuk Hayatta yapmam
başın sağolsun canım. benim de evsahibinin oglu kanlı ishalden vefat etmiş aynı yaşlarda. ben de onu duyunca yaptırmaya karar vermiştim. ama ishalin farklı çeşitleri varmış ve bu sadece 1 çeşide karşı koruyor. ben 2 doktora sordum biri yaptırılabilir dedi diğeri çok mühim br aşı değil dedi.allah bebişlerimizi korusun canım araştırmaya devammmmmmmmmmaslında ben bu aşıyı yaptırmak istiyorum eğer drum da yaptıralım derse yaptırırım çünkü benim abim 1.5 yaşındayken kanlı ishalden hastanelik olmuş ve kurtulamamış....ben o zaman daha 15 günlükmüşüm..bilemiyorum yani...
kızlar herkese merhaba benim kzımla pek sorunum yok bu aralar hemoroidle başım dertteçok cnm acıyo oturamıyom bile şuan az önce siteleri gezerken bitksel ürünler satan bi siteye baktım anne sütünü arttıran bi ürün gördüm almayı düşünüyorum ilgilenenlere linkini vereyim Milk Tea Anne St Arttrc - ifa Bitkisel Tedavi Merkezi ayy olmuştur sanırımm birde dün akşam babannemle konuştum uyumayan bebeklere yasin suresinin son ayeti 3 defa okunur dedi denemek lazım:26:
Kızlar kızımın kafasında konak oluşmaya başlamış. Zeytinyağı veya bebeyağı dışında ne kullanabilirim acaba? Çok saçlı benim kızım. yağlamak zor oluyor. Bir de banyoda yağı arıtmak çok zor oluyor.. hatta 2 banyoda anca akıtabildim yağıı..
ben doktora sordum bebe yağıyla temizle dedi annemde bunların taranması lazım dio ama benim oğlan keelll nesini tarıycam nasıl arındırcam bilemedm:26:
gökçencim prosedürü öğrendin mi bilmiyorum ama Ç.kalede bebeğin 2. ayını doldurmuş olması yeterli BCG ve diğer aşılarının başlaması için.zaten anne baba resmen evli olmayan çocuğuna nüfus cüzdanı çıkartmamış olanlarada yapıyoruz aşıyı.yani yapıyorduk bende izne ayrılalı birşeyler değişmişse bilemiyorum. ama istersen henüz öğrenmediysen arkadaşlarımı arayıp öğrenebilirim senin durumunu.sağol canım artık yaptıracağım ne yapayım doğum raporuyla yapsalar ya bu aşıyı bu arada TC Kimliği olmayan bir sürü insan yaşıyordur eminim onların bebeklerine nasıl aşı yapıyorlar ki.. Nüfus müdürlüğünü arıyorum cevaplarsa prosedürü öğreneceğim umarım annenin tc vatandaşı olması yeterlidir ve kızımı türk vatandaşı yapabilirim benim ihmalkarlığım şimdiye kadar bunları öğrenmem gerekirdi.. Neyse inşallah herşey yolunda gider bu önemli aşıyı yaptırabilirim cevabın için teşekkür ederim canım..
kızlar biliyosunuz bebeğime doğduğundan beri sütüm yetersiz olduğu için mama veriyorum ve sevmeyerek yiyo.yani hep ağlayarak veriyodum ama son iki üç gündür ağlama şiddeti öyle bi arttı ki vermek mümkün değil.hatta dün zoeladım sonra öyle bi kustu ki yavrumun burnundan bile kusmuk fışkırdı her yer battı,üstümüz başımız koltuk...aptamil veriyodum acaba mamayı mı değiştirsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?