artı kaynanamlarr geliyo nasıl cekıcem derken görümcemlerin de gelcegini ögrendim üc tane cocukla hepsi birbirnden yaramaz onca insan nasıl bas etcem el kadar bebeyle ya insan bi düşünür daha kocalarıyla gelceklermıs bir de olduu dedim adama gelmesn erkek falan sürekli pompa basındayım zaten cocuk durdugunda evımın düzeni ortamı da uygun degil ne işi var hem ya daha lohusa sayılırız hayret bısey valla off berba bi pskoljıdeyım sürekli eşime cemkiriyorum valla ama sinirimi atamıyorum bitürlü nefes almak dısarı cıkmak istiyorum artık ya
asılar yaklasmıs ve hala burada iyi bı doktor bulamadım cocuguma
annecikler 1. ay sonunda yapılan hepatit b aşısı var ya. yarın bız onu yaptırıcaz. topuk kanı olayında sağlık ocagındakı hemsıre mahfetmıstı kızımı ben de ağlamıştım. aşı da böyle bişey değil di mi? yanı bacagının nerseınden vuruyolar ve yetıskınlere kullandıkları kocaman ıgnelerden degıl dımı kucuk bır ıgne demı? yaptıranlardan cevap beklıyorum....
bır de şu kanlı ıshal ıcın 2 . ay sonunda ıstege baglı yapılan aşı var ya adını unuttum sımdı. ondan cok kıllanıyorum ben. birtek unıversıte hastanelerı yapıyormus cunku yanı arastırma hastanelerı yaptıgına gore kesın denek olarak kullanıyolar yavrularımızı zaten agızdan damla olarak verılen basıt bırsey o zaman ıcerıgınden tedırgın olup yaptırmıyolar sağlık ocaklarına ve ozel hastanelere. zaten son 5-6 yıladan once uretılen asıların cıddı yan etkılerı oldugu ıcın pıyasadan kaldırılmıslar yenı ası uretılmıs sonradan kesın su an uzerımızde denıyolar
günaydın kızlar, bugün moralim çok bozuk, aslında daha önce de fark ettim ama bebeğimin bir kulağının kepçe kısmı düz yani kıvrımlı değil tek kulağının dış kısmı, diğer kulağı kıvrımlı yaaa sizlerde de böyle bir durum var mı? Doktora gidecem gidecem de belki normaldir diye düşündüm ama bir sorun olursa şimdi ne yapılabilir ki? Doğum yaptıktan sonra bebeği düzgünce kontrol etmiyorlar ki, baştan savma offf ,bir de uykuya dalacakken gözleri kayıyor, yavaş yavaş, hızlı nefes ala ala uyuyor, burnu da tıkalı homur homur, geceleri bas bas bağırıp beni uyandırmıyor, sadece sanki boğaz temizliyor, öhööm yapıyor ben uyanıyorum. Zaten çok pimpirikli biriyim. Nasıl doğum yaptığımı anlattım biliyorsunuz. Kendimi çaresiz hissediyorum, yanımda kimsem yok Allahım ve eşimden başka. Umarım birşeyi yoktur n'olur dua edin.
Bizim bebişimiz 48 günlük.eşim 6. aya kadar yaptıralım muhakkak diyor.Ben biraz çekiniyorum ama yaptıracağız sanırım.Anestezi olayı kafamı karıştırıyor.Biraz önce bir yazı okudum Yeditepenin doktoru lokal naestezi genelden daha riskli diyor.Kafam karıştı iyice
aman canım hep öleler benim eşimde annemde öleeeeesenin kayınvalide üst katta oturuyodu dimi:26:
canım 6. aydan önce yapılmalı o doğru ama anestezi işini sormadım ama yakınım çok uğraştı istersen bi arar sorarım
günaydın kızlar, bugün moralim çok bozuk, aslında daha önce de fark ettim ama bebeğimin bir kulağının kepçe kısmı düz yani kıvrımlı değil tek kulağının dış kısmı, diğer kulağı kıvrımlı yaaa sizlerde de böyle bir durum var mı? Doktora gidecem gidecem de belki normaldir diye düşündüm ama bir sorun olursa şimdi ne yapılabilir ki? Doğum yaptıktan sonra bebeği düzgünce kontrol etmiyorlar ki, baştan savma offf ,bir de uykuya dalacakken gözleri kayıyor, yavaş yavaş, hızlı nefes ala ala uyuyor, burnu da tıkalı homur homur, geceleri bas bas bağırıp beni uyandırmıyor, sadece sanki boğaz temizliyor, öhööm yapıyor ben uyanıyorum. Zaten çok pimpirikli biriyim. Nasıl doğum yaptığımı anlattım biliyorsunuz. Kendimi çaresiz hissediyorum, yanımda kimsem yok Allahım ve eşimden başka. Umarım birşeyi yoktur n'olur dua edin.
valla bendede ne kol ne bel kaldı ağrımadık:26: hep kucak istiyo kızım...canım ekin de dün sabah 7 de uyandı gece 10 a kadar uyumadı. ne yapacağız biz böyle bimiyorum. artık elim kolum tutmuyordu
bilmiyom canmm bakalım...senle aynı gün aşıya gidiyoz...cnm kaç tane aşı yapılcak bu ay cerene
çok berbat bi haldeyim geberdim dün gündüz üçten gece dörde kadar ne uyudu ne huzurla durdu yavrum agla agla helak etti beni de kendini de ya bizim gecemiz gündüzümüze karıstı saat üç dörtten önce tövde uyumuyor bu cocuk üstelik gece uykusuna dalması cok zor sürekli aglıyo kucakta pışpışlayacaksın ısıgı kapatıom daha da ayılıo cin cin bakıyo söyleniyor durmuyor kol mol kalmadı ben de bittim uykusuzlktan yorgnlktan sabah dörde dogru en sonunda ben de basldam aglmaya adama da zahmet oldu ver bana ver dedı uykusunu böldü de saolsun tabı anasının kollarında sallanmktan ve uykusuzlktan iyice yorgun düşen danacıgım babanın kucagında on dakkada daldı marifet gbi gel de sinir olma torpile bak veletteadama eziyeti yok hiç derdi benle sabah uyurdu ne güzel onu da uyumadı bugün ben de uyuyamadım tabi sabahtan beri bi yemek yaptım o kadar odadan cıktıgım an bagrıyor aglıyor ılla yanmda kucagımda olcak kollarım titriyor artık yeminle düşürcem diye korkuyom bu saat oldu bişey yemedim kahvaltıyla duruyorum aclıktan baylcam
Kızlar kızımın kafasında konak oluşmaya başlamış. Zeytinyağı veya bebeyağı dışında ne kullanabilirim acaba? Çok saçlı benim kızım. yağlamak zor oluyor. Bir de banyoda yağı arıtmak çok zor oluyor.. hatta 2 banyoda anca akıtabildim yağıı..
canım aynı soruyu ben de eşime soruyordum bırkac gun once sureklı ıkınır mı bır bebek çatlayacak hemeroıd olacak dıyordum. artık deli oldum dr a götürdük. gazını cıkarmaya calısıyor onun ıcın ıkınıyor dedi. sunları yapın dedı bız de yaptık azaldı ıkınması. gunde 3 kez 4er çay kasıgı rezene çayı ıcırıyoruz. gunde 4 kez bazen 3 kez 1 çay kasıgı hakıkı zeytınyagı ıcırıyoruz. gunde 3 kez 4 damla zinco verıyoruz
Kızlar kızımın kafasında konak oluşmaya başlamış. Zeytinyağı veya bebeyağı dışında ne kullanabilirim acaba? Çok saçlı benim kızım. yağlamak zor oluyor. Bir de banyoda yağı arıtmak çok zor oluyor.. hatta 2 banyoda anca akıtabildim yağıı..
konak ne canım:26::26::26:
slm kızlar nihayet benim oğlan büyüdü sanırım....bu gece hiç uyanmadan 3.5 saat uyudugerçi sonrasında 5 saat boyunca kucakta durdu en son kollarım titremeye başladı yatağına bıraktım dönencesini çalıştırdım birde ne göreyim nasıl gülerek izliyo yarım saat boyunca izledi az önce uyuttum ...evi süpüreyim biraz havalandırayım dedim hava buz gibi offf offff
ben kaçtım.......ıhhhlıyo benim kızçeherkeze kolay gelsin arkadaşlar offf akşam olada kocam gele şu yaramazı ala
sanırım kepek gibi bişey ben öyle anladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?