2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

çoook geçmiş olsun canım yaa..

annecikler,
bebişleriniz gunde ortalama kaç saat uyuyor ??
bi de uyutmak için hangi yontemleri kullanıyosunuz?
hep emerken mi uyuyolar?

genelde emerek uyuyor canım benim kızım. bazen de etrafı seyrederken uyuyakalıyor. uyku saati hergün değişiyor. hiç saat tutmadım o yüzden.. biraz daha düzene girersek zamanı daha sağlıklı ölçebilirim. ama uyku saati az çıkarsa da yapabileceğim birşey yok, sonuçta kendi istediği zaman uyuyor..

kızım emerken tarif ettiğin gibi çok ağlıyor bazen.Sonra da hepsini kusuyor. Gazını çıkartamadığı zamanlar yapıyor bunu. Bu arada mama kullanmıyorum canım ben

biz keliz sorun yok bu konuda bizde

bızım sacımız yok ama kaslarda da olabılır mı canım bu arad bızım kuzunun kaslarında oluyo böyle kepeklenmeler

kaşlarda da oluyor canım konak. hatta bizim kaşlarımızda da var. Sütümü sürüyorum kaşlarına her emzirmede. azalttı ama tamamen geçirmedi. eğer kafasındaki konaklardan kurtulamazsam ben de kızımın saçlarını kısacık kestirmek zorunda kalıcam hiç istemeyerek. umarım geçirebilirim.

Son düzenleme:
günaydın kızlar dün doktora gittik. Hani bir kulağının en dış kısmı kıvrımlı değil demiştim ya doktor baktı, sonra benim ve eşimin kulağına da baktı aynısını evde eşim de yapmıştı:)bizim kulaklarda öyle bir durum yok. şimdi bir şey söyleyemem dedi, düz olunca yani kıvrım olmayınca kepçe falan mı olur dedim, internette bakmıştım da şu an onun için bir şey söyleyemem dedi. Zaten kötü bir şey olmasın da Rabbim korusun, yoksa kepçe falan derdinde değiliz.Allahım korusun duymasında sorun olmasında da.
Haa bir de başına baktı, sütunlar varmış onun deyişiyle hani normal doğumda bebeğin çıkışa bağlı olarak kafasında şekillenmeler oluyor ya o işte, o da zamanla geçermiş hafif tümsekli, her gelindiğinde onun durumuna bakacakmış. (sanırım normal doğumda böyle şeyler oluyor sormadım ama) Kafa ölçümü,ağırlık, boya bakıldı. Aşılardan bahsetti, rota aşısını da söyledi, özel bir sürü aşıdan bahsetti. Ama bu özel aşıları yaptırmayız heralde. Bir de bebeğimi soydu, arka tarafını çevirip bacaklarını tutup kendisine doğru çekti, kollarından da benim çekmemi istedi, kalça çıkığı için sanırım. Burun tıkanıklığı için serum fizyolojik damlalardan bahsetti, ama reçeteye yazmamış, halbuki istemiştim. Pişiği geçirdik çok şükür(ıslak mendil kullanmayın dedi)ben zaten ılık su-pamuk ikilisini kullanıyorum hep, haa bir de KK'den öğrendiğim arko, vazelin bunları da sürdüm poposuna, sebamedi de kullandım, bir ara arkadaş bepanteni de sürmüştü, geçti çok şükür. Doktor pişik için Hametan'ı yazdı ama. Burun tıkanıklığı için gene KK'de otri bebe nazal aspiratör müydü tam adını çıkaramadım o çok tavsiye ediliyordu, Burda Mardin'deki eczanelerde adını bile bilen yok.
Doktordan memnun kaldım mı pek beni tatmin ettiği söylenemez. G.Antepte de gidecem artık, şefakat istiyorum. 2-3 gündür akıntı şeklinde olan kanama bitti sanırım. Toplamda 10 günü pıhtılı yoğun olmak üzere 24-25 gün sürmüş oldu kanama. Fitil kullanmayı bazen aksatsam da umarım iyileşmiştir bölgem.
Bebiş uyuyorken yazayım dedim, benim de hemorid sorunum var, hatırlarsanız hamilelikte de bir ara kan gelmişti panik olmuştum. O zamanlar kayısı -su ikilisi iyiydi şimdi hiç kendime bakmıyorum, eskisinden daha da zayıflamışım, kaşları görseniz ormanlaştı, hep aynı tip giyiniyorum, çok bakımsızlaştım yaw.
Haa yarın sabah görümcelerim geliyor, umarım güzel günler geçiririm, öpüldünüz:)

günaydın kızlar nasılsınız?ben bu gece ilk defa hiç uyummadım oğlum hep memedeydi ağzından çıksa ağlıyordu dru aradık gelişme dönemlerinde olur bu dedi bende dedim ki ne gelişme dönemlerinde olur mu eyvaaahhhh bu ergenliğe kadar gider desenize dr halime acıyarak güldü..şu anda göğsümün ucu morarmış ççok ağrıyo ara ara emerek sabahı ettik ama hala süt var nasıl oldu bilemedim...acaba emdikçe gelir tezi cidden doğru mu ki:26:karnıda kocaman oldu oğlumun gazdan..şimdi yorgunluktan baygın gibi uyuyo...yaramaz çocuk yat uyu dediğimde gece içlenerek bir ağladı bir ağladı nasıl gözünden yaş geldi acaba bizi anlamaya başladılar mı?sonra hemen öptüm gülümsedi yavrum oyyy kıyamam yaa hemencecik barıştık hemencecik mutlu oldu..ben sana bir daha kızar mıyım hiç dedim tabi yüz buldu tekrar emmeye devamofff offff

canım benımkıler dr tavsıyesı. sen 100 ml nın yarısını ıcırme ve bır defada ıcırme. dr dedi ki 30 ml yi 3 e bolerek gun ıcınde ver. artı zeytınyagını da dr dedi. doğal oldugu ıcın zararı olacagını sanmam 3 kez yad a 4 kez 1er çay kaşığı verın dedı

canım yıllar önce ben de hemeroidden ölmüştüm ve prof dr un tavsıye ettıgı ılkel bır yontemle kurtulmustum dılersen ozelden mesaj at bana anlatıyım. birine anlatmıstım burdan. ama kımdı kı o. kafa mafa kalmadı kı hatırlamıyorum

bence mama vermene gerek yok doyuyor sütünle aç olsa yerdi bende bügün doyduğu halde biraz daha yesin diye zorladım dediğin gibi hepsini çıkardı çok kötü oldum. sütün yetiyor olabilir onun için yemiyordur

o çok normal canım benim kızımda da var.kıkırdak doku henüz sertleşmediği için geri kıvrılıyo.elinle düzelt her farkettiğinde.saç bandı da kullanabilirsin.

konak ne canım:26::26::26:
kepeklenme canım.tedavisi için sapka takmamak ve konak tarağıyla taramak gerekiyomuş.

doktora hangi mamayı önerirsiniz dediğimde bebeğiniz hangisini severse demişti.damak zevkine göre değişiyomus

geçmiş olsun canım..

Son düzenleme:

bence böyle faydalı şeyleri sadece özelden yazmayalım buradada paylaşalım kime ne zaman lazım olacağı belli olmuyor gerekince kime sorucağanı unutuyorsun haliyle bilmekte fayda var ne dersiniz...

cnm banada anlatsana ölüyorum bende hemoroidden

annecikler,
bebişleriniz gunde ortalama kaç saat uyuyor ??
bi de uyutmak için hangi yontemleri kullanıyosunuz?
hep emerken mi uyuyolar?

cnm günaydın benim kız günde ortalama 15 saat uyuyor aman nazar değmesin genelde emerken uyuyakalıyo bazen anakucağında uyutuyorum bazende kucağımda uyuyor dün bi yerde okudum bebekler emerken o yağlı olan son süte ulaştıkları zaman uyurlarmış memede

cnm biz ne yapıcaz seninle böyle wc ye gitmek istemiyorum kabızlığıma gözüm buldum tavuk suyu çorbası bol yağlı olduğu için afedersin ishal gibi yaptı beni bayağı yumuşattı ama hemoroid geçmeden sürekli wc ye gitmekte kötü oluyo ben aktardan bi kaç ot aldım oturma banyosu için 2 gündür yapıyorum bakalım çok az hafifleme var geçer inşallah sende inşallah iyileşirsin biran önce

kızlar ben bu kimyon rezene çayını yapmaya başladım ama sanki yanlış yapıyorum 2 ölçek rezene 1 ölçek kimyon karıştırdım 1 çay kaşığını kaynatıp içiyorum doğrumudur birde aç yada tok mu içmek gerekiyor bilen varsa cevplarsa sevinirim...

1. bebeklerinizin beresi hep başlarında mı duracak ne zamana kadar, saçı açık dolaştıralım mı evde üşür mü?
2. bebe yağını yüzüne sürüyor muyuz?
3. kundak yapıyor musunuz? (biz yapmıyoruz, doktor da önermedi ama, ne bileyim hep anne karnındaki pozisyonda sanki dizlerini hep büküyor)
4. İnşallah ayın 29 unda ailemin yanına gideceğiz. Seyahat etmemizde bir sakınca yok değil mi? O zaman 36 günlük oluyoruz. Geçen hafta gidecektik, eşim arkadaşları daha durun demişler gidemedik, ben sıkıntıdan ağladım tabii.
5. beni seviyor musunuz ?( bu şakaydı ama ben sizi seviyorum, çevremdekilere hep yüzünü görmediğim pek çok arkadaşım var, onlardan çok şey öğrendim, herşeyi paylaşıyoruz diyorum:)

sütü gelmeyen arkadaşlar eşimin ailesi İskenderunlu eltim, doğum yaptığında hatırlıyorum unlu bir şey yapmıştı adı bulamaç, üstü terayağlı falan süt gelmesini sağlıyormuş. Doğum yaptığımın 2. gününden beri sık sık yapıldı yedim(eşim ablasıgilden tarifi aldı)
ben de artık yapıp yiyorum, 3 çorba kaşığı una, 2 su bardağı su koyun, hatta 2'den daha az da olabilir kıvamına göre, içine de şekerini ayarlayın bu şekerli yeniyor, sonra ocakta pişirin, puding gibi ya da muhallebi gibi kıvamı oluyor. Unu topaklaşmaması için iyi karıştırın, ben daha ocağa koymadan iyice karıştırıyorum. Sonra piştikten sonra üstüne terayağı yakıp dökebilirsiniz, pekmez de olur, susam da katabilirsiniz, ben çok sevdim ve yiyorum:)
çubak tarçını da kaynatıp suyunu içebilirsiniz o da etkili.
haa bir de sizde de oluyor mu bilmiyorum günün belli saatlerinde göğüslerimde iğnelenmeler oluyor o vakit anlıyorum süt geliyor, İnşallah süt verimli oluyordur. Bebek çok tombişleşmedi ama:)

emilyyy hemorid tedavisini özelden anlattığın kişi bendim unuttun mu beni kız:)

cnm nasıl bi tedavi anlatın bizede ölüyoruz burdaaaaaaa
bere konusunda endişen olmasın çıkarabilirsin ben hiç takmadım bile şimdi takıyorum ağlıyooorrboşuna dememişler alışmadık şeyde don durmaaz diyeee kundak yapmıyoruz ama bazen uyuturken ellerini pijamasının içine koyuyorum yoksa çok sıçrıyo uyandırıyo kendini bebe yağını yüzüne sürmüyorum nemlendirici krem sürüyorum tatlım

Son düzenleme:

canım ben kendimce cevaplayım zaten pek kimsede yok biz kurtaralım ortamı
1 ben sadece banyodan sonra bir süre şapka takıyorum okadar herzaman değil evinin sıcaklığı yeterliyse hiç gerek yok bence
2bebe yağı yüzüne sürmüyorum vücudunada her gün sürmüyorum vücudunu yabancı bir maddee alıştırmaya gerek yok arada bebe yağı arada zeytin yağı sürüyorum bazende hiç bir şey sürmüyorum ama her zaman masaj yapıyorum
3kundak ilk günler yaptım düşünüyorum ama yani hemen hemen hepimiz kundakla büyüdük hiçte kundak oldum diye bi sorun yaşayan kimseyle karşılaşmadım ama artık yapma büyüdü bile sadece kendini uyandırmaması için yarım kundak iyi oluyo çok sıkmadan
4biz bir haftaıkken alışverişe çıktık 10 günlükken doğumu bursada ailemein yanında yaptım eve çerkezköye döndük 5 saat yol hiç bir sakınca yok bolbolda geziyoruz hala çokta seviyoruz dikkatli olduktan sonra hiç sakınmayın kendinizi
5tabiki seni seviyorummmm

tatlım ben 20sinde falan çıkardım bereyi, ayy bana fenalık geliyor ondan yavrum nasıl dayansın, bitek banyodan sonra takıyorum..
yüzüne hiçbirşey sürmüyorum
kundak yapmadım ,böyle daha rahat istediği gibi hareket etti, hoş benimki çok da hareketli değil..
bence gidin değişiklik olur, bebek arabada olcak nasılsa,havalar çok ısınmadan güzel olur sizin için, ısınırsa ne klima ne de cam açamayacaksınız..
ben kendi adıma bütün anneciklerini ve onların mis kokulu yavrucuklarını çok seviyorum...hatta bebeklerinin fotoğraflarına bakarken bazen kendimi kaybedip anneeem sen çok tatlısın maşallah diyorum...okadar yaniiii

ben şuana kadar ne şapka ne eldiven kullandım istemiyor artıkda zaten
yüzüne de hiç birşey sürmedim..hiç birşeyde çıkmadı yüzünde ama.. sadece nadiren sütümü sürüyorum.kundakta yapmadım çünkü zaten gazlı bir bebek hareket edemezse hiç gaz çıkaramaz diye..aslında yapmayı çok istiyorum çünkü bizimki tam bi kurbağ bacak gezmeye gelincede hastane dışında bir kere alışveriş merkezine gittik o da arabasını almaya..

slm annişler...

oyyy kızçem gece 4 ten beri yeni uyudu çook yorgunum yaaaaaa

banyo yaptım kızımı iyi geldi bide altını doldurdu rahatladı yavrum kakasını yapamıyomuş meyer ondan durmuyomuş...çok ağladı kuşum

bende bittim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…