canım sanırım senin ileri asamaya gelmemıs henüz ama önlemini al sonra benm gıbi sıkıntı cekme cok fena bişey bu mastit emziriyorsan bol bol emzir pompayla da sag mutlaka göüslerini bosaltmalısın masaj yap sıcak su tut atesın cıkr kırka dayanırsa sıtma tutarsa göğsün sızlarsa acın artarsa acil doktora basvuyorsun antıbıyotık tedavısı baslıyor o zaman ıstersen önce bı saglk ocagndakı hemsırelere göster danıs onlar da anlar
aynen ya berbat haldeyım
canım yazık kı ne yazık bana ama benm baska sansm yok kı azizem sadece bebişim süt içsin diye pompa eziyetine dayanıyorum basından beri ama kendim icin de sagmak zorundayım bırakmak gibi bi lüksüm yok sagdıgım halde sütten tıkanıyor göğüsüm bebiş emse tam bosalcak emmediginden kanallar tıkanıyor böyle sıtma tutuyor ıkı ucu moklu degnek bılmıyom napcam ben de sasırdım artık
bizimkine yöntem möntem kar etmıyor valla banyo bile işlemiyo
eskiden uykularımız daha düzenli ve coktu
sımdı gece uykusu anca üçten sonra zorla uyuyor o da
eskiden sabah yedide yer ögleye kadar uyurdu o da yok artık
ögleden snra bi saat kestırıyoruz ikindiden sonra cin gibiyiz
emmedıgı ıcın memede uyutma sansım da yok gündüz uykusuna kendi dalıyo gece pışpışlıycan kolunda sallıycan anca öyle o da üç saat pışpışla dur kol mol kalmıyo
canım benıım iltihap ılerı versıyon öyle sıcak mıcak da kar etmıyo beklıycem sabırla artık ılacın etkisini göstermesini care yok
bu arada bız de aptamil pre verıyorduk ama bizm bebelere hafif geliyormuş artık sen de aptamil 1e gec canım doymuyodur belkı kuzucun pre aptamıl prematre bebekler ıcın zaten dogumun ertesınde verılıyor bı sure o da bız gectık tok tutuyor artık kuzumu da
canlarım hemoraide kendnzce cözüm aramayın doktora gidin mutlaka tedavi olun ben zamanında cok cektım sonu amelıyat oldu bı de yırtık cıkarmayın basınıza o daha da fena öyle kayısı falan care olmuyo malesef gecms olsun canm
bızım cadı da uyumuyo valla napcaz bılmem
hay masallh dllendırme de bozulmasın düzeniniz aman
1.bere uzun süredir takmıyom cıkarıyo bıseklde kafasndan zaten banyo sonrası takıyorum
2.bebe yagı vücuduna sürüym o da bazen yüzüne henüz hıcbsey sürmedim bu konuda kararsızm hassas bı cıldımız var
3.kundak yapmıyom hıc yapmadım
4.otuz günlükken bin km yol gittik aracla on bes saat sürdü molalarla genelde uyudu zor olmadı sadece bez degsmı flan arabada yap muhakkak duraklama yerlerındekı bakım odaları hem soguk hem hıjyenık degıl bebek arabadan ınmesın kı sıcaklık degısımı olup üsütmesin ben hıc ındırmedım aractan aracı da evdekı gıbı sabit bı ısıda tuttuk hep üzerini de sıkı gıydırmedım rahat gıyındır kı rahat etsın evdekı duzenını uygulayabılırsın bu arada acil ihtiyac duyacagın herseyı muhakkak yanında hazr et ki basın sıkışmasın umarım rahat bı yolculuk gecırırsınız sız de
5.hepinizi cokkk ama cok seviyoruz kuzumla
kız nasıl pjamanı ıcıne koyuyon ellerı merak ettm sımdı benm sıpanın eller hep hareketlı ya sureklı bıseyler toplar gıbı hallerde kendı kendnı korktuyor sıcratıyor tam dalacakken battanıyeye sarsam da cıkartıyor bısekılde ellerını nasl becerıyor bılmem hep havada eller
kendisinden nefret ederim (sülügün yani) ama bıcok seyın tedavısıne kullanıldıgı dogru gözunuz ve dötünüz yiyorsa yapın anacım sahsen ben o mereti görmeye dayanamıyom kaldıkı kendıme yapstrcam amanınn amanınn
canm ne cayı bu bız cay denemedık hıc gerek var mı bılmıyorum bıraz dogal akısa bırakmaktan yanayım denesek mıydık acep
Allah yardımcın olsn canm tek basna zor oluyor hele benmkı gıbı kucak delısıyse ev ısı yemek yaptırmıo ac gezıom valla beslenmem berbat umarım üstesinden gelirsin canm
biz yasin okuttuk dua yapıldı arkasından ikram veridldi bebek şekeri dagıttık bir de
cano allah kabul etsin ben de hiç görmedim.bız mevlut okuttuk canım çokta guzel oldu hoca geldı okudu gıttı...bu kadar guzel olucagını hıç bılmezdım daha once bebek mevlutu hıç gormemıştım
geçmiş olsun canı. demin benimki de bi öğürdü aklım çıktı vallakızlar bebeğimi emziriyodum birden öğürmeye basladı ve çok şiddetli kustu.bnm üstüm onun üstü koltuk her yere kustu.çok aşırıydı. çok korkuyorum. şimdi de uyudu hiç uyumayan bebek... ne yapmalıyım??
aman dikkat valla. allah korumuş meleğinibugün atesim biraz daha düştü ama gece cok zor gecti kırk derece atesle kendimden gecmis halde kuzuma da bakamadım babasına verdım uyut dıye zor uyuyor sıpa zaten güya banyo yaptırmıstım uyusun dıye nerde cin gibi ben ytaga uzandım esım de kızı koydu aramıza yanına uzandı pıspıslıyordu dedm bak ben atesten kendmde degılım sen de uyursun uyut kızı besgne koy neyse bızım cadı uyur mu mızır mızır kac saat söylendı aglandı ben gıtmısım o ara bı ara actm gözumu kız hala aramzda dedm kuzum bak uyursun kızı yatır ben gene dalmsm ücü gecıyordu gözumu actm bı baktım kız uyumus eşim de uyumus hemi de tam uykusunda dönerken esim ben uyanmısım yoksam kuzum babasının enkazında kalacaktı alimallah cok korktum ıyıkı uyanmısım Allah korusun böyle bebek ölümleri cok oluyormus dikkat etmek lazım mutlaka
sabah da yedırdım yatırdım yerıne bız kusmuklu oldgumuzdan surklı yakamızda önluk bez oluyor biberonları yıkamaya gıttım geldım besıge bakıyorum kızın kafası yok alla alla dedm hastalıktn sersemledım mı acaba bıdaha baktım da amanınnn hem önlugu hem mendılı kafasına gecırmıs nasıl becerdıyse cadı eller hıc durmuyor kı sureklı bıseylerı cekelıyor tutuyor of görmeseydım bir de Allah korusun bı hasta olduk ıkı tehlıke bırden atlattk bu gece Rabbm beternden korusun aman dikkat edin anniişler korkutmasın sizi de bebsiler
canolar ekin'in gözüne kıl girmiş ılık su pamukle sildim ama olmadı. nasıl çıkartabilirim. fikriniz var mı?????????
canolar ekin'in gözüne kıl girmiş ılık su pamukle sildim ama olmadı. nasıl çıkartabilirim. fikriniz var mı?????????
kızlar bi şey sorucam
bende tane anason ve rezene var bebeğe vermeyi düşünüyorum nasıl ve ne ölçüde hazırlıycam???
bi de birileri sezaryenden sonra dikiş yerine sürülen bi jelden bahsetmişti bugün dr a sordum yazdı ama prospektüsünde emzirme döneminde kullanmayın diyo sizin kullandığınızın adı ne???
Az önce KUNDAK ile ilgili birşey okudum hemen yazmak istedim.
Benim oğlum 1ay 24 günlük oldu ve ilk zamanlar annem hep kundakladı bebişimi ve bugün bundan kaynaklı mı bilmem amabugün kalça usg de sorunlu çıktı. Kalça çıkığı varmış kuzumda
Aman arkadaşlar sakın kundak yapmayın. Doktor bana kundak yapmayın, küçük bez kullanmayın, bezini kasığından değil karnından bağlayın, bebeği emzirirken bacaklarını serbest bırakın sıkmayın, uyurken üzerine çok ağır şeyler örtmeyin ki bacakları rahat hareket etsin dedi.
canım allah bildiği gibi yapsın böyle insanları. bebek ile hastane işi gerçekten zor. allah düşürmesin. gidersekte ki mecburen gidiyoruz allah iyilerle karşılaştırsınKızlar bugün berbat bir gündü.. Doktor Defne'nin kalbinde üfürüm teşhis etmişti on gün önce. Benim de klbimde varmış küçükken, kapanmış bu arada. Neyse eko çekilsin dedi, burada da sadec tıp fakültesinde varmış çocuk kardiyoloji. Oradan randevu aldık bugüne. Gittik, önce bir doktor muayene etti, sonra eko çekilmesini onayladı, onun için yeniden sıra aldık. Öyle de bi kalabalık ki, ana baba günü.. Tam içeri giricez, Defne uyanıktı, beklemekten acıktı bir de, ağlıyordu, bebeği uyutup gelin, böyle çekemeyiz dediler, götürdüm emzirdim, uyudu kızım, yeniden gittik. Bekledik girdik içeri, bu defa doktor bir bağırdı, üzerini çıkarmamışsınız diye. Soğuk zaten orası, üstü çıplak mı bekletcez kızı. Araya hasta alıcam, gidin şurda çıkarın üstünü dedi. Eciş bücüş bir yerde sandalye üzerinde tamamen soydum kızın üzerini, tedirgin de oldu, neyse, iki hastadan sonra aldı bizi tekrar, ben kızın ağzına emziğini vermişim, ellerinden tutuyorum, konuşuyorum filan, Defne de duruyor uslu uslu, öyle ağladığı filan yok. Hemşire geldi çıkardı emziği, soktu Dfne'nin ağzına parmağını..Neymiş parmağını emecekmiş de ses çıkarmayacakmış. Kim oluyor da elini sokuyor, niye emsin kızım onun elini ya. Düşündükçe sinirleniyorum Boğasım geliyor karıyı. Kızım da başladı ağlamaya, uslu duran kızın huzuru bozuldu durduk yerde. Emzikle daha iyi duruyordu dedim, verdim emziği tekrar, onu da aldı elimden kızın ağzının içinde başladı sallamaya deli gibi.. Bastı kızım yaygarayı, doktor olmaya çalışan kadın da böyle nasıl çekelim,zaten soymadan getirmişsiniz, gidin iyice uyutun, uyumazsa da yarın getirn filan diye bağırmaya başladı. Tamam bağırmayın dedim, ki gayet sakin, köprüden geçene kadar ayıya dayı demek lazım diye. Ben bağırıyor muyum diye yeniden bağırmaya başladı, iki saat de onun için kızdı. Tamam dedim bağırmıyrosunuz. Kızı aldım, üstü çıplak yavrumun, emzirme odasına kadar gittik öyle battaniyeyle. Üşüyecek diye aklım çıktı. Tedirgin oldu kuzum iyice, çok ağladı, ben de ağlayacaktım az kalsın Sonra uyudu yeniden, götürdük, bu defa uzman doktor glmişti. Önceki salak kadın uyanmadan çekelim de filan dedi bi sinirle. Doktor, ki erkekti, öyle baba ya da dede olmuş olgun birine filan da benzemiyordu, ama kızımın elini tuttu korkmasın diye, uyansa da bir şey olmaz, ne olacak dedi. Ultrason cihazına bile üfledi kızım üşümesin diye, öyle sürdü jeli.. Eşime anlattım tlefonda, dua etsin ben orada değilim dedi, ama o kadar sinirlendi ki o da.. Hatırladıkça geriliyorum ya, suratlarını haşlanmış patates gibi ezmek istiyorum
Bu arada çok küçük bir yer varmış kapanmayan, doğum sonrasına kapanması gerekirken geç kapanabiliyormuş kimi zaman. Ekimin sonunda yeniden gidicez, kapanmış olur %99 dedi doktor..
Canım kuzum ya, Allah kuzularımızı hastanelere düşürmesin
Az önce KUNDAK ile ilgili birşey okudum hemen yazmak istedim.
Benim oğlum 1ay 24 günlük oldu ve ilk zamanlar annem hep kundakladı bebişimi ve bugün bundan kaynaklı mı bilmem amabugün kalça usg de sorunlu çıktı. Kalça çıkığı varmış kuzumda
Aman arkadaşlar sakın kundak yapmayın. Doktor bana kundak yapmayın, küçük bez kullanmayın, bezini kasığından değil karnından bağlayın, bebeği emzirirken bacaklarını serbest bırakın sıkmayın, uyurken üzerine çok ağır şeyler örtmeyin ki bacakları rahat hareket etsin dedi.
Kızlar bugün berbat bir gündü.. Doktor Defne'nin kalbinde üfürüm teşhis etmişti on gün önce. Benim de klbimde varmış küçükken, kapanmış bu arada. Neyse eko çekilsin dedi, burada da sadec tıp fakültesinde varmış çocuk kardiyoloji. Oradan randevu aldık bugüne. Gittik, önce bir doktor muayene etti, sonra eko çekilmesini onayladı, onun için yeniden sıra aldık. Öyle de bi kalabalık ki, ana baba günü.. Tam içeri giricez, Defne uyanıktı, beklemekten acıktı bir de, ağlıyordu, bebeği uyutup gelin, böyle çekemeyiz dediler, götürdüm emzirdim, uyudu kızım, yeniden gittik. Bekledik girdik içeri, bu defa doktor bir bağırdı, üzerini çıkarmamışsınız diye. Soğuk zaten orası, üstü çıplak mı bekletcez kızı. Araya hasta alıcam, gidin şurda çıkarın üstünü dedi. Eciş bücüş bir yerde sandalye üzerinde tamamen soydum kızın üzerini, tedirgin de oldu, neyse, iki hastadan sonra aldı bizi tekrar, ben kızın ağzına emziğini vermişim, ellerinden tutuyorum, konuşuyorum filan, Defne de duruyor uslu uslu, öyle ağladığı filan yok. Hemşire geldi çıkardı emziği, soktu Dfne'nin ağzına parmağını..Neymiş parmağını emecekmiş de ses çıkarmayacakmış. Kim oluyor da elini sokuyor, niye emsin kızım onun elini ya. Düşündükçe sinirleniyorum Boğasım geliyor karıyı. Kızım da başladı ağlamaya, uslu duran kızın huzuru bozuldu durduk yerde. Emzikle daha iyi duruyordu dedim, verdim emziği tekrar, onu da aldı elimden kızın ağzının içinde başladı sallamaya deli gibi.. Bastı kızım yaygarayı, doktor olmaya çalışan kadın da böyle nasıl çekelim,zaten soymadan getirmişsiniz, gidin iyice uyutun, uyumazsa da yarın getirn filan diye bağırmaya başladı. Tamam bağırmayın dedim, ki gayet sakin, köprüden geçene kadar ayıya dayı demek lazım diye. Ben bağırıyor muyum diye yeniden bağırmaya başladı, iki saat de onun için kızdı. Tamam dedim bağırmıyrosunuz. Kızı aldım, üstü çıplak yavrumun, emzirme odasına kadar gittik öyle battaniyeyle. Üşüyecek diye aklım çıktı. Tedirgin oldu kuzum iyice, çok ağladı, ben de ağlayacaktım az kalsın Sonra uyudu yeniden, götürdük, bu defa uzman doktor glmişti. Önceki salak kadın uyanmadan çekelim de filan dedi bi sinirle. Doktor, ki erkekti, öyle baba ya da dede olmuş olgun birine filan da benzemiyordu, ama kızımın elini tuttu korkmasın diye, uyansa da bir şey olmaz, ne olacak dedi. Ultrason cihazına bile üfledi kızım üşümesin diye, öyle sürdü jeli.. Eşime anlattım tlefonda, dua etsin ben orada değilim dedi, ama o kadar sinirlendi ki o da.. Hatırladıkça geriliyorum ya, suratlarını haşlanmış patates gibi ezmek istiyorum
Bu arada çok küçük bir yer varmış kapanmayan, doğum sonrasına kapanması gerekirken geç kapanabiliyormuş kimi zaman. Ekimin sonunda yeniden gidicez, kapanmış olur %99 dedi doktor..
sağol canım.Çok geçmiş olsun canım.. Ne yapılıyormuş kalça çıkığı olunca, nasıl düzeltiliyor?
sağol canım.geçmiş olsun canım
bizde mevlud okunducanolar 40 ında mevlüd mü okuttunz 41 yasin mi? neler yapılıyor. cahil arkadaşınızı bilgilendirir misiniz?
şimdi nasıl oldu nil prenses nuraycım geçmiş olsunkızlar bebeğimi emziriyodum birden öğürmeye basladı ve çok şiddetli kustu.bnm üstüm onun üstü koltuk her yere kustu.çok aşırıydı. çok korkuyorum. şimdi de uyudu hiç uyumayan bebek... ne yapmalıyım??
Kızlar bugün berbat bir gündü.. Doktor Defne'nin kalbinde üfürüm teşhis etmişti on gün önce. Benim de klbimde varmış küçükken, kapanmış bu arada. Neyse eko çekilsin dedi, burada da sadec tıp fakültesinde varmış çocuk kardiyoloji. Oradan randevu aldık bugüne. Gittik, önce bir doktor muayene etti, sonra eko çekilmesini onayladı, onun için yeniden sıra aldık. Öyle de bi kalabalık ki, ana baba günü.. Tam içeri giricez, Defne uyanıktı, beklemekten acıktı bir de, ağlıyordu, bebeği uyutup gelin, böyle çekemeyiz dediler, götürdüm emzirdim, uyudu kızım, yeniden gittik. Bekledik girdik içeri, bu defa doktor bir bağırdı, üzerini çıkarmamışsınız diye. Soğuk zaten orası, üstü çıplak mı bekletcez kızı. Araya hasta alıcam, gidin şurda çıkarın üstünü dedi. Eciş bücüş bir yerde sandalye üzerinde tamamen soydum kızın üzerini, tedirgin de oldu, neyse, iki hastadan sonra aldı bizi tekrar, ben kızın ağzına emziğini vermişim, ellerinden tutuyorum, konuşuyorum filan, Defne de duruyor uslu uslu, öyle ağladığı filan yok. Hemşire geldi çıkardı emziği, soktu Dfne'nin ağzına parmağını..Neymiş parmağını emecekmiş de ses çıkarmayacakmış. Kim oluyor da elini sokuyor, niye emsin kızım onun elini ya. Düşündükçe sinirleniyorum Boğasım geliyor karıyı. Kızım da başladı ağlamaya, uslu duran kızın huzuru bozuldu durduk yerde. Emzikle daha iyi duruyordu dedim, verdim emziği tekrar, onu da aldı elimden kızın ağzının içinde başladı sallamaya deli gibi.. Bastı kızım yaygarayı, doktor olmaya çalışan kadın da böyle nasıl çekelim,zaten soymadan getirmişsiniz, gidin iyice uyutun, uyumazsa da yarın getirn filan diye bağırmaya başladı. Tamam bağırmayın dedim, ki gayet sakin, köprüden geçene kadar ayıya dayı demek lazım diye. Ben bağırıyor muyum diye yeniden bağırmaya başladı, iki saat de onun için kızdı. Tamam dedim bağırmıyrosunuz. Kızı aldım, üstü çıplak yavrumun, emzirme odasına kadar gittik öyle battaniyeyle. Üşüyecek diye aklım çıktı. Tedirgin oldu kuzum iyice, çok ağladı, ben de ağlayacaktım az kalsın Sonra uyudu yeniden, götürdük, bu defa uzman doktor glmişti. Önceki salak kadın uyanmadan çekelim de filan dedi bi sinirle. Doktor, ki erkekti, öyle baba ya da dede olmuş olgun birine filan da benzemiyordu, ama kızımın elini tuttu korkmasın diye, uyansa da bir şey olmaz, ne olacak dedi. Ultrason cihazına bile üfledi kızım üşümesin diye, öyle sürdü jeli.. Eşime anlattım tlefonda, dua etsin ben orada değilim dedi, ama o kadar sinirlendi ki o da.. Hatırladıkça geriliyorum ya, suratlarını haşlanmış patates gibi ezmek istiyorum
slm kzlar kısacık bir fırsatta gireyim dedim geçmişi okuyamıyorum kusura bakmayın umarım hepiniz ve melek bebişleriniz iyisinizdir...benim moralim çok bozuk kızlar sanırım eşim artık beni bir kadın olarak görmüyo sadece anne olarak görüyoöyle çok çirkinleşmedim sadece karnımda çatlak var göbeğimde öyle kocaman değil bence...beni artık güzel bulmuyo sanırım eskiden gece uyurken bile uyanırdım beni severken şimdi aynı yatakta yatmıyoruz bile ben oğlumun odasındaki kanepede o başka bir odadaki kanepede yatıyo...zaten hamile kaldığımı öğrendiğimizden beri kardeş gibiydik sonra yok kırkı çıksın falan diyodu meğerse bahaneymiş hiç yanıma yaklaşmıyo...birde bizim evin hemen karşısında otobüs durağı var oraya kötü kadınlar gelir hergece müşteri bekler ve öyle çekiciler ki bazen ben bile vay be diyorum acaba onları göre göre benden soğudu mu?
slm kzlar kısacık bir fırsatta gireyim dedim geçmişi okuyamıyorum kusura bakmayın umarım hepiniz ve melek bebişleriniz iyisinizdir...benim moralim çok bozuk kızlar sanırım eşim artık beni bir kadın olarak görmüyo sadece anne olarak görüyoöyle çok çirkinleşmedim sadece karnımda çatlak var göbeğimde öyle kocaman değil bence...beni artık güzel bulmuyo sanırım eskiden gece uyurken bile uyanırdım beni severken şimdi aynı yatakta yatmıyoruz bile ben oğlumun odasındaki kanepede o başka bir odadaki kanepede yatıyo...zaten hamile kaldığımı öğrendiğimizden beri kardeş gibiydik sonra yok kırkı çıksın falan diyodu meğerse bahaneymiş hiç yanıma yaklaşmıyo...birde bizim evin hemen karşısında otobüs durağı var oraya kötü kadınlar gelir hergece müşteri bekler ve öyle çekiciler ki bazen ben bile vay be diyorum acaba onları göre göre benden soğudu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?