2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cnm güldürdün beni üst pijamasını alt pijamasının içine koyuyorum sonra ellerini de sokuyorum içine anakucağında veya ayağımda sallıyorum valla uyuyo uyanamıyo eller kımıldamadığı için birde çayı sölim eczaneden aldım anasonlu karışık bitki çayı bana mucize gibi geldi fatmacım

bız mevlut okuttuk canım çokta guzel oldu hoca geldı okudu gıttı...bu kadar guzel olucagını hıç bılmezdım daha once bebek mevlutu hıç gormemıştım
cano allah kabul etsin ben de hiç görmedim.
geçmiş olsun canı. demin benimki de bi öğürdü aklım çıktı valla
aman dikkat valla. allah korumuş meleğini

canolar ekin'in gözüne kıl girmiş ılık su pamukle sildim ama olmadı. nasıl çıkartabilirim. fikriniz var mı?????????

canolar ekin'in gözüne kıl girmiş ılık su pamukle sildim ama olmadı. nasıl çıkartabilirim. fikriniz var mı?????????

benim kızımın da gözüne bir şeyler giriyor sürekli
ilkinde çıkarmayı deneyecektim durdurdular,çok hassasmış sakın elleme, kendi çıkar dedi herkes öyle de oldu,kendi çıkıyor
bence sen de dokunma canım

kızlar bi şey sorucam
bende tane anason ve rezene var bebeğe vermeyi düşünüyorum nasıl ve ne ölçüde hazırlıycam???
bi de birileri sezaryenden sonra dikiş yerine sürülen bi jelden bahsetmişti bugün dr a sordum yazdı ama prospektüsünde emzirme döneminde kullanmayın diyo sizin kullandığınızın adı ne???

Az önce KUNDAK ile ilgili birşey okudum hemen yazmak istedim.

Benim oğlum 1ay 24 günlük oldu ve ilk zamanlar annem hep kundakladı bebişimi ve bugün bundan kaynaklı mı bilmem amabugün kalça usg de sorunlu çıktı. Kalça çıkığı varmış kuzumda

Aman arkadaşlar sakın kundak yapmayın. Doktor bana kundak yapmayın, küçük bez kullanmayın, bezini kasığından değil karnından bağlayın, bebeği emzirirken bacaklarını serbest bırakın sıkmayın, uyurken üzerine çok ağır şeyler örtmeyin ki bacakları rahat hareket etsin dedi.

Bizimkinin gözünde akıntı ve çpaklanma vardı, doktor damla vermişti, ondan damlattığımda gözüne giren kirpikler filan da çıkıyor. Ama durduk yerde damla damlatılmaz tabii, keniliğinden çıkar hrhalde..

Ba verdi doktor, ilk haftanın sonundan beri kullannıyorum, contratubex gibi bir şey adı. Ben de bakmıtım prospektüsüne, doktor kontrolünde kullanılmalıdır diyo emzirenlerde, ama doktor verdiğine göre herhalde sorun yoktur.. 3 ay kullan dedi bana sabah akşam, şimdiden azaldı bayaca dikiş izim..

Kızlar bugün berbat bir gündü.. Doktor Defne'nin kalbinde üfürüm teşhis etmişti on gün önce. Benim de klbimde varmış küçükken, kapanmış bu arada. Neyse eko çekilsin dedi, burada da sadec tıp fakültesinde varmış çocuk kardiyoloji. Oradan randevu aldık bugüne. Gittik, önce bir doktor muayene etti, sonra eko çekilmesini onayladı, onun için yeniden sıra aldık. Öyle de bi kalabalık ki, ana baba günü.. Tam içeri giricez, Defne uyanıktı, beklemekten acıktı bir de, ağlıyordu, bebeği uyutup gelin, böyle çekemeyiz dediler, götürdüm emzirdim, uyudu kızım, yeniden gittik. Bekledik girdik içeri, bu defa doktor bir bağırdı, üzerini çıkarmamışsınız diye. Soğuk zaten orası, üstü çıplak mı bekletcez kızı. Araya hasta alıcam, gidin şurda çıkarın üstünü dedi. Eciş bücüş bir yerde sandalye üzerinde tamamen soydum kızın üzerini, tedirgin de oldu, neyse, iki hastadan sonra aldı bizi tekrar, ben kızın ağzına emziğini vermişim, ellerinden tutuyorum, konuşuyorum filan, Defne de duruyor uslu uslu, öyle ağladığı filan yok. Hemşire geldi çıkardı emziği, soktu Dfne'nin ağzına parmağını.. Neymiş parmağını emecekmiş de ses çıkarmayacakmış. Kim oluyor da elini sokuyor, niye emsin kızım onun elini ya. Düşündükçe sinirleniyorum Boğasım geliyor karıyı. Kızım da başladı ağlamaya, uslu duran kızın huzuru bozuldu durduk yerde. Emzikle daha iyi duruyordu dedim, verdim emziği tekrar, onu da aldı elimden kızın ağzının içinde başladı sallamaya deli gibi.. Bastı kızım yaygarayı, doktor olmaya çalışan kadın da böyle nasıl çekelim,zaten soymadan getirmişsiniz, gidin iyice uyutun, uyumazsa da yarın getirn filan diye bağırmaya başladı. Tamam bağırmayın dedim, ki gayet sakin, köprüden geçene kadar ayıya dayı demek lazım diye. Ben bağırıyor muyum diye yeniden bağırmaya başladı, iki saat de onun için kızdı. Tamam dedim bağırmıyrosunuz. Kızı aldım, üstü çıplak yavrumun, emzirme odasına kadar gittik öyle battaniyeyle. Üşüyecek diye aklım çıktı. Tedirgin oldu kuzum iyice, çok ağladı, ben de ağlayacaktım az kalsın Sonra uyudu yeniden, götürdük, bu defa uzman doktor glmişti. Önceki salak kadın uyanmadan çekelim de filan dedi bi sinirle. Doktor, ki erkekti, öyle baba ya da dede olmuş olgun birine filan da benzemiyordu, ama kızımın elini tuttu korkmasın diye, uyansa da bir şey olmaz, ne olacak dedi. Ultrason cihazına bile üfledi kızım üşümesin diye, öyle sürdü jeli.. Eşime anlattım tlefonda, dua etsin ben orada değilim dedi, ama o kadar sinirlendi ki o da.. Hatırladıkça geriliyorum ya, suratlarını haşlanmış patates gibi ezmek istiyorum
Bu arada çok küçük bir yer varmış kapanmayan, doğum sonrasına kapanması gerekirken geç kapanabiliyormuş kimi zaman. Ekimin sonunda yeniden gidicez, kapanmış olur %99 dedi doktor..
Canım kuzum ya, Allah kuzularımızı hastanelere düşürmesin

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun canım.. Ne yapılıyormuş kalça çıkığı olunca, nasıl düzeltiliyor?

canım allah bildiği gibi yapsın böyle insanları. bebek ile hastane işi gerçekten zor. allah düşürmesin. gidersekte ki mecburen gidiyoruz allah iyilerle karşılaştırsın

geçmiş olsun canım

iyi geceler annecikler. biz bugun hepatit aşımızı yaptırdık. diğer asılar hazıran 23 unde yapılacak. onlar ateş yapıyomus. bir bebek ateş düşürücü şurup varmıs ondan alıp gelın dedi hemşiremiz. banyomuzu da yaptık yatıcaz şimdi herkese iyi ve hayırlı bır gece diliyoruuuuuz

çok geçmiş olsun size de.
benim kuzuda da vardı karnımdayken ama kapanmış neyse ki.
İnşallah en yakın zamanda kapanır.

Çok geçmiş olsun canım.. Ne yapılıyormuş kalça çıkığı olunca, nasıl düzeltiliyor?
sağol canım.
şuan için iki tane bez bağlayın,2ay sonra getirin tekrar bakalım dedi. bacakları ayrık kalması gerekiyormuş ondan iki bez bağlanıyormuş. Ama başka doktora daha götüreceğim kuzumu 15 gün sonra.

geçmiş olsun canım
sağol canım.

canolar 40 ında mevlüd mü okuttunz 41 yasin mi? neler yapılıyor. cahil arkadaşınızı bilgilendirir misiniz?
bizde mevlud okundu
şimdi nasıl oldu nil prenses nuraycım geçmiş olsun

ilk önce geçmiş olsun canım zor bir gün geçirmişsiniz insalıktan nasibini alamayan doktor bozuntuları ne olcak

slm kzlar kısacık bir fırsatta gireyim dedim geçmişi okuyamıyorum kusura bakmayın umarım hepiniz ve melek bebişleriniz iyisinizdir...benim moralim çok bozuk kızlar sanırım eşim artık beni bir kadın olarak görmüyo sadece anne olarak görüyo öyle çok çirkinleşmedim sadece karnımda çatlak var göbeğimde öyle kocaman değil bence...beni artık güzel bulmuyo sanırım eskiden gece uyurken bile uyanırdım beni severken şimdi aynı yatakta yatmıyoruz bile ben oğlumun odasındaki kanepede o başka bir odadaki kanepede yatıyo...zaten hamile kaldığımı öğrendiğimizden beri kardeş gibiydik sonra yok kırkı çıksın falan diyodu meğerse bahaneymiş hiç yanıma yaklaşmıyo...birde bizim evin hemen karşısında otobüs durağı var oraya kötü kadınlar gelir hergece müşteri bekler ve öyle çekiciler ki bazen ben bile vay be diyorum acaba onları göre göre benden soğudu mu?

canım öyle şey olurmu sakın üzülme çoğumuz şuanda o durumdayız yani tek değilsin bence biraz zaman geçsin bebişler düzene girsinler hem o kadınlarla kendini asla bir tutma emiii göbeklerde yavaş yavaş gidicek fit halini alcaklar görsünler ozaman bizleri

Son düzenleme:

Canım bozma moralini, o da yorgun sen de. Zamanla herşey yoluna girer...

Canım çoooooook geçmiş olsun, salak doktor!!!!! Allah kimseyi düşürmesin böyle doktora ve hemşirelere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…