2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar emelin msjnı kopyalıyorum :
canım daha once hiperaktif e de bunu anlatmıstım o da daha once duymus. ben yıllar once feci hemoroid ve fissür olmustum. ankarada bır profosore gıtmıstım. durumumun amelıyatlık oldugunu ama amelıyatla bır suru acı cekecegımı ve sonrasında da buyuk ıhtımal hemoroıdın tekrarlayacagını soyledı. bununyerıne sülük tedavisini önerdi. anlattıgı gıbı yaptık: öncelikle ablam ankara cıkrıkcılar yokusunda şişe
içinde satılıyormus 7-8 tane sülük aldı. ben yan yatıp popomu açtım ablam eldıven gıydı elıne sülük ona yapışmasın diye . zaten hemoroıde dogru tutunca sülük hemen tutunuyo oraya sen hiç hissetmiyosun zaten arkanda oldugu ıcın de gormuyosun. ordaki kanı emince sülük top şekline dönüşüyo ve ordan hop düşürüveriyor kendini ve işi biten sülüğü başka bir su dolu şişeye kpyuyosun. hemoroıd memelerı bıtene kadar diğer sülükleri kullanıyosun. anlatınca her ne kadar mide bulandırıcı gorunse de hemorıdı o anda bıtırdı ve aradan 15 yıl gectı bir daha da olmadım. ben tabi boyle birşeyi herhangi birinden duysam asla yapmazdım ama koskoca profosor deyınce o cesaretle uyguladım

ben çok mu veriyom yaaa...ama ben günde 1kez veriyom 50ml.kadar. birden içiyo benim kız.eczacımız öyle demişti.
annecikler,
bebişleriniz gunde ortalama kaç saat uyuyor ??
bi de uyutmak için hangi yontemleri kullanıyosunuz?
hep emerken mi uyuyolar?
geçmiş olsun canmm...bendede var benimki ağrımıyo çok şükür deli gibi kaşınıyo
benimkız kucakta gezdirdinmi uyuyo yada ana kucağında sallayarak...memede hiç uyuduğunu görmedim.

kııız uyu sende nette ne işin var uykunu dahada kaçırcan

işte kurutuluş yolu bu canım eger sülük bulursan ve cesaret edersen cok cok ıyı olur senın ıcın

vayyy çok şaştım valla zeytinyağ meytinyağ alışmışız böyle sülük mülük duyunca şaştım gerçi sülük tedavisi çok yaygınlaşmaya başladı özellikle avrupada dünyanın parasını veriyorlarmış bi programda izlemiştim ama bunu hiç tahmin etmezdim...

offfffff özlemcim aynen göğüslerim acıyor hala nasıl geçicek yaaaaaa

şapka takmıyorum sıkılıyor canım arada süs olsun diye takıyorum.bebe yağı sürüyordum burda kızlar yazmış kullanmayın demiş doktorları artıl yüzüne sürmüyorum.kundak yapmıyorum hemşire emzirirken aranıza girmesin dedi..bence sakıncası yok seyehatin

kızlarrrrr gazla savaşıyyom 2 saattir:84::84: bu çaydan bi daha asla vazgeçmicem kızım gündüzleri çok uyuyor diye 2 gündür çay içirmiyordum bir gaz sancısı başladı çocukta ölüyo sandım hemen verdim bugün şimdi uyuyo yawrum bende kızımın gazı kendiliğinden kesildi sanmıştım meğer çaydanmış

kızlarr merhabaaa...oğluşum uyurken yazayım dedim...yarın eve dönüyoruzz ankaraya bakalım tek başıma bakabilecekmiyim böyle iyyidi sıkıştığım yerde anneeeeeeeeeeeeeeeee diyordummbugün sarılık aşımızı vurunduk,oğluşum çok bağırdı ama bizimde kabızlığımız başladı kızlar yaaaa oğluşum ıhhhhhhhhhhhhhhhhhhh derken mosmor oluyorrrr burdan bi tarif almıştım kızlarr ılık suya anason,papatya,nane demliyoruz içine birazda şeker o çok rahatlatıyor oğlumu gazını kendiliğinden çıkarıyor ıkınmadan...öpüyorum hepinizi kızlarr bebişlerinize gazsız sancısız uykulu günler diliyorumm

slm kızlar ....
hepinizi çok özledim....
malesef girmek pek nasip olmuyor...
annemlerde gitti babamızda işe başlamıştı zaten
oğlumla baş başa kaldık uyuduğundada şuişi halldedeyim filan deyince giremiyorum...
umarım herkes ve bebişler iyidir....
bizde şükür iyiyiz oğluşumla....

canım ben bere kullanmadım hiç eldiven takıyorum çünkü kendini tırnaklıyor ve tırnaklar çok ince olduğundan kırılıyor..
kundak yapmadım ben.
seyahatin sakıncalı olacağını düşünmüyorum araba bebeklere çok iyi geliyor zaten bizimki araba da devamlı uyuyor
evet canım bende aynısın söylüyorum arkdaşlara...

canım ben seyahat dışında hepsini yapıyorum.kundaklamada rahat şekilde ellerii oynatıp uyamasın diye. bir de çok hastaneye gittik
şükür keslmiş canım bu çay dediğn ne????????

canolar 40 ında mevlüd mü okuttunz 41 yasin mi? neler yapılıyor. cahil arkadaşınızı bilgilendirir misiniz?

bız mevlut okuttuk canım çokta guzel oldu hoca geldı okudu gıttı...bu kadar guzel olucagını hıç bılmezdım daha once bebek mevlutu hıç gormemıştım

kızlar bebeğimi emziriyodum birden öğürmeye basladı ve çok şiddetli kustu.bnm üstüm onun üstü koltuk her yere kustu.çok aşırıydı. çok korkuyorum. şimdi de uyudu hiç uyumayan bebek... ne yapmalıyım??

teşekkürler cevaplarınız için kızlar, hepsini okudum tek tek:)
sizinle gene bir şey paylaşacam şu johnsons baby nin bedtime oil bebe yağı almıştım, üzerinde de uykuya yardımcı klinikce test edilmiştir falan yazıyordur. Artık içine ne konduysa bebeğe, altını temizledikten sonra bacağına vücuduna sürdüm, parfüm kokusu bile bana ağır gelir alerjim vardır, artık bunun içine ne koymuşlarsa kız da ben de uyuduk öğleleyin. Belki psikolojik diyecem ama şaşırdım, uyku problemi çekenler bebeğiyle ilgili de bir marketten baksın diyecem tatlişkolar:)

canım dur panik yapma, bebeğin emzirirken kustuğuna göre , süt çok gelmiş olabilir bebek daha çok küçük, küçücük mideleri var değil mi ama:)benim bebiş de emerken arada öksürüyor soluk borusuna kaçacak diye korkuyorum, bazen ağzından sütü döküyor, dün doktora gitmeden önce hazırlanırken bir de geldim baktım yan tarafına yatmış masumca duruyor, yan tarafını çevirince ne göreyim kusmuş, böyle peynirimsi gibi, koltuğun üstüne, yastığına, kıyafetine, Allah korusun iyikide yan yatıyormuş dikkat etmemiz lazım
haa bir de anlık üşütmüş olabilir, uyuması da emerken efor harcıyor bir de üstüne kusmuş daha çok enerjisiz kalmış şimdi uyuyarak dinlensin sen hareketlerini takip et bebeği yalnız bırakma, geçmiş olsun tatlım:)

Kızlar benimde mememde kitleler oluyor.Bazen birinde bazen diğerinde hissediyorum.Daha önce yanlardaydı şimde ortalarda hissettim.Bide ağrıyo.Bu nedir acaba bilen var mı?

canım sanırım senin ileri asamaya gelmemıs henüz ama önlemini al sonra benm gıbi sıkıntı cekme cok fena bişey bu mastit emziriyorsan bol bol emzir pompayla da sag mutlaka göüslerini bosaltmalısın masaj yap sıcak su tut atesın cıkr kırka dayanırsa sıtma tutarsa göğsün sızlarsa acın artarsa acil doktora basvuyorsun antıbıyotık tedavısı baslıyor o zaman ıstersen önce bı saglk ocagndakı hemsırelere göster danıs onlar da anlar

Of bakımsız bakımsız dolanmaktan çok sıkıldım ama kendime bakacak vaktim de yok:26:

aynen ya berbat haldeyım

fatoş canmm yaa sen çok eziyet çekiyon yazık sana...Allah yardım etsin canmm.
sen mama ver ozaman çok zorluyon olan sana oluyo...

canım yazık kı ne yazık bana ama benm baska sansm yok kı azizem sadece bebişim süt içsin diye pompa eziyetine dayanıyorum basından beri ama kendim icin de sagmak zorundayım bırakmak gibi bi lüksüm yok sagdıgım halde sütten tıkanıyor göğüsüm bebiş emse tam bosalcak emmediginden kanallar tıkanıyor böyle sıtma tutuyor ıkı ucu moklu degnek bılmıyom napcam ben de sasırdım artık

annecikler,
bebişleriniz gunde ortalama kaç saat uyuyor ??
bi de uyutmak için hangi yontemleri kullanıyosunuz?
hep emerken mi uyuyolar?

bizimkine yöntem möntem kar etmıyor valla banyo bile işlemiyo
eskiden uykularımız daha düzenli ve coktu
sımdı gece uykusu anca üçten sonra zorla uyuyor o da
eskiden sabah yedide yer ögleye kadar uyurdu o da yok artık
ögleden snra bi saat kestırıyoruz ikindiden sonra cin gibiyiz
emmedıgı ıcın memede uyutma sansım da yok gündüz uykusuna kendi dalıyo gece pışpışlıycan kolunda sallıycan anca öyle o da üç saat pışpışla dur kol mol kalmıyo

canım benıım iltihap ılerı versıyon öyle sıcak mıcak da kar etmıyo beklıycem sabırla artık ılacın etkisini göstermesini care yok
bu arada bız de aptamil pre verıyorduk ama bizm bebelere hafif geliyormuş artık sen de aptamil 1e gec canım doymuyodur belkı kuzucun pre aptamıl prematre bebekler ıcın zaten dogumun ertesınde verılıyor bı sure o da bız gectık tok tutuyor artık kuzumu da

canlarım hemoraide kendnzce cözüm aramayın doktora gidin mutlaka tedavi olun ben zamanında cok cektım sonu amelıyat oldu bı de yırtık cıkarmayın basınıza o daha da fena öyle kayısı falan care olmuyo malesef gecms olsun canm

bızım cadı da uyumuyo valla napcaz bılmem

hay masallh dllendırme de bozulmasın düzeniniz aman

1.bere uzun süredir takmıyom cıkarıyo bıseklde kafasndan zaten banyo sonrası takıyorum
2.bebe yagı vücuduna sürüym o da bazen yüzüne henüz hıcbsey sürmedim bu konuda kararsızm hassas bı cıldımız var
3.kundak yapmıyom hıc yapmadım
4.otuz günlükken bin km yol gittik aracla on bes saat sürdü molalarla genelde uyudu zor olmadı sadece bez degsmı flan arabada yap muhakkak duraklama yerlerındekı bakım odaları hem soguk hem hıjyenık degıl bebek arabadan ınmesın kı sıcaklık degısımı olup üsütmesin ben hıc ındırmedım aractan aracı da evdekı gıbı sabit bı ısıda tuttuk hep üzerini de sıkı gıydırmedım rahat gıyındır kı rahat etsın evdekı duzenını uygulayabılırsın bu arada acil ihtiyac duyacagın herseyı muhakkak yanında hazr et ki basın sıkışmasın umarım rahat bı yolculuk gecırırsınız sız de
5.hepinizi cokkk ama cok seviyoruz kuzumla

kız nasıl pjamanı ıcıne koyuyon ellerı merak ettm sımdı benm sıpanın eller hep hareketlı ya sureklı bıseyler toplar gıbı hallerde kendı kendnı korktuyor sıcratıyor tam dalacakken battanıyeye sarsam da cıkartıyor bısekılde ellerını nasl becerıyor bılmem hep havada eller

kendisinden nefret ederim (sülügün yani) ama bıcok seyın tedavısıne kullanıldıgı dogru gözunuz ve dötünüz yiyorsa yapın anacım sahsen ben o mereti görmeye dayanamıyom kaldıkı kendıme yapstrcam amanınn amanınn

canm ne cayı bu bız cay denemedık hıc gerek var mı bılmıyorum bıraz dogal akısa bırakmaktan yanayım denesek mıydık acep

Allah yardımcın olsn canm tek basna zor oluyor hele benmkı gıbı kucak delısıyse ev ısı yemek yaptırmıo ac gezıom valla beslenmem berbat umarım üstesinden gelirsin canm

canolar 40 ında mevlüd mü okuttunz 41 yasin mi? neler yapılıyor. cahil arkadaşınızı bilgilendirir misiniz?

biz yasin okuttuk dua yapıldı arkasından ikram veridldi bebek şekeri dagıttık bir de

bugün atesim biraz daha düştü ama gece cok zor gecti kırk derece atesle kendimden gecmis halde kuzuma da bakamadım babasına verdım uyut dıye zor uyuyor sıpa zaten güya banyo yaptırmıstım uyusun dıye nerde cin gibi ben ytaga uzandım esım de kızı koydu aramıza yanına uzandı pıspıslıyordu dedm bak ben atesten kendmde degılım sen de uyursun uyut kızı besgne koy neyse bızım cadı uyur mu mızır mızır kac saat söylendı aglandı ben gıtmısım o ara bı ara actm gözumu kız hala aramzda dedm kuzum bak uyursun kızı yatır ben gene dalmsm ücü gecıyordu gözumu actm bı baktım kız uyumus eşim de uyumus hemi de tam uykusunda dönerken esim ben uyanmısım yoksam kuzum babasının enkazında kalacaktı alimallah cok korktum ıyıkı uyanmısım Allah korusun böyle bebek ölümleri cok oluyormus dikkat etmek lazım mutlaka
sabah da yedırdım yatırdım yerıne bız kusmuklu oldgumuzdan surklı yakamızda önluk bez oluyor biberonları yıkamaya gıttım geldım besıge bakıyorum kızın kafası yok alla alla dedm hastalıktn sersemledım mı acaba bıdaha baktım da amanınnn hem önlugu hem mendılı kafasına gecırmıs nasıl becerdıyse cadı eller hıc durmuyor kı sureklı bıseylerı cekelıyor tutuyor of görmeseydım bir de Allah korusun bı hasta olduk ıkı tehlıke bırden atlattk bu gece Rabbm beternden korusun aman dikkat edin anniişler korkutmasın sizi de bebsiler

canım bı doktorunu ara sor bızım bebıs hep kusuyor doktora sordgumda hangı kusmalar önemlı dıye agız dolusu farklı kusmaları da demstı bır de kıvamı rengı nasıldı cok mu koyu yoksa süt gibi sıvı mı belkı cok yedıgındendır ama gene de danısmakta yarar var canm

herkese merhaba
nisan annesi oldum ama hala buradayım
geriden de gelsem elimden geldiğince takip ediyorum sizi
benim kızım daha 19 günlük
meme emmedi hiç,mamayla besleniyor ama alıştım düzenine
ara ara annem ,ablam,kayınvalidem kaldıysa da on günlük bile olmadan tek kaldım kızımla
ufak çaplı depresyona girdim,ben napıcam bununla diye
eninde sonunda başbaşa kalacağımdan annemlere de gitmek istemedim
ama bugün iyim demek alışıyorum,emme olayı olmadığından eşimle gezmeye de gitik kızımı bırakıp,hafta sonu da gitcez işallah iyice moralim düzelir

canım ben seyahat dışında hepsini yapıyorum.kundaklamada rahat şekilde ellerii oynatıp uyamasın diye. bir de çok hastaneye gittik

şükür keslmiş canım bu çay dediğn ne????????

cnm eczaneden aldım içinde anason papatya nane var anasonlu karşık bitki çayı yazıyo kutusunda sigara kutusu gibi bi kutu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…