kızlar zorda olsa geldim evdeyim bebeğimden ayrı olalı 2ci günüm onsuz çok yalnızım çok çaresisizim bugün sadece toplam 5dakika gördüm dokunmak istedim izin vermediler birkez gözlerini açdedim açtı sanki sesimi duydu öylece gözlerini bana dikti kırpmadan izledi dayanamıyorum battaniyesine sarıldım kokusunu duymak için sütüm gelmiyor pompaylada bitti yara oldu uçları mama istediler bugün ciğerine su kaçmış 10 gün yoğın bakımda kalacak düşünsenizde 10günde hergün sadece 5dakika dayanamıyorum ciğerime köz koymuşlar sanki beklemekten bittim tükendim nolur dua edin rabbim edamı bana bağışlasın gücüm kalmadı
hatice canım,sabahtan beri edaya dua ediyorum,gelip gelip bakıyorum senden hbr varmı diye. beslenmeye basladıgına cok sevindim.10 gun yogun bakımda iyi bi şekilde ilgilenirler kuzunla,üzülmemeye calış,bol dua et canım bnm....
babyırmak,bnm kızım da dün şiddetli kustu,çok korktum. bugunde az az yine kusuyor.
başkaaa,kırkımız cıkınca nolacak bilmiyorum,ben kendimi hala iyi hissatmiyorum,dikiş yerimin sol tarafı şiş ve ağrıyor,hemoroid desen berbat durumda,göbeğimdeki siyah çizgi de geçmedi,çatlaklarım da var,34-36 beden giyen ben dün bi kot alim dedim,40 bedene zor sığdım,42 de rahat oldu ama 40 aldım. halbuki 12 kilo falan almıştım,10 kilosunu da verdim.noldu böle anlamadım...
buarada kızlar kadın doğum için gittik lohusalığımın bitmiş karnımdan baktı 3ayda spor yapılmıcakmış
Haticecim canım benim ,ben de dört gözle gelip buraya gelişmeleri yazmanı bekledim..Meraktan öldüm.Neler hissettiğini anlayabiliyorum.Ama ayrı kaldığına üzülme,çünkü bu ayrılık Edacığın tamamen iyi olması için...Allah böyle kısa ayrılıklar versin.Bence bir an önce sağlığına kavuşacak Eda.Anladığım kadarıyla o çok güçlü bir bebek .Dualarım hala seninle...Sen de kendini yıpratma üzmemeye çalış.Demesi kolay ama bunlar bir süre sonra geçmişte kalacak.Sen bir yaz günü Edayla parkta geziyor olacaksın.Hatırlayınca için cız edecek ama kocaman sarılıp kızına herşeyi unutacaksın.Sonuçta şu an Eda en emin yerde..Hastanede ...Eminim çok iyi bakıyorlardır ona..Sen gonlunu ferah tut.birazdan hastaneye gidecem yine eve gelincede kendimi çok suçluyorum bebeğimi orda bıraktım geldim diye sütüm gitti kızlar halbuki 1haftadır ne güzel gelmeye başlamıştı neyapabilirim geri gelmesi için bilmiyorum iğne yaptırıyorum apse olmuştu göğsüm geri gelirmi acaba sütüm mama vermek istemiyorum bugün bizden mama istediler okadar sevindimki anlatamam en azından beslenmeye başladı çok şükür
birazdan hastaneye gidecem yine eve gelincede kendimi çok suçluyorum bebeğimi orda bıraktım geldim diye sütüm gitti kızlar halbuki 1haftadır ne güzel gelmeye başlamıştı neyapabilirim geri gelmesi için bilmiyorum iğne yaptırıyorum apse olmuştu göğsüm geri gelirmi acaba sütüm mama vermek istemiyorum bugün bizden mama istediler okadar sevindimki anlatamam en azından beslenmeye başladı çok şükür
çok çaresizim dün bebeğimi banyo yaptırdım genzine su kaçmış ordanda ciğerine aspire olmuş önce morardı nefesi gitti eda diye bağıryorum tepki vermiyor çırpınıyor ağzından burnundan köpükler geldi şuanda bunları yazıyorum fakat gözlerim şişti çatladım ağlamaktan dışarı koşmuşum can havliyle dışarı bebeğim ölüyor yardım edin insanlar çığlık atıyorlar bu bebek ölmüş diye ben bugece ölmediysem dahada ölmem sonra hiç tanımadığım bir adam bizi acile attı orda ciğerini açtılar ben giremiyorum yanıa ağzındaki köpükleri görünce yüzüne bakamıyorum ağzından köpükler geliyor biran edamı kaybediyorum sandım çok ama çok büyük bir sınav içim yanıyorrrrrrrr hiçbir ilacı yok bugün dr açıklama yapacak nasıl diye nolur dualarınıza okadar ihtiyacım varki kendimi çok suçluyorum ben bebeğime bakamadım koruyamadım nebiçim anneyim ben çok kızıyodum kolikti benim prensesim geceleri eda uyu lütfen diye keşke yanımda olsada hiç uyumasa birdaha kızmayacam edama isterse hiç uyumasın allahım beni edamsız koyma ben dayananamam çok geç buldum yavrumu alma elimden yavrumu bana bağışla büyük ALLAHIM 56gündür ilkdefa yalnız kaldım canım çok yanıyor bunun tesellisi yok rabbim hiçimseyi evladıyla terbiye etmesin
canolar ekin'in gözüne kıl girmiş ılık su pamukle sildim ama olmadı. nasıl çıkartabilirim. fikriniz var mı?????????
Az önce KUNDAK ile ilgili birşey okudum hemen yazmak istedim.
Benim oğlum 1ay 24 günlük oldu ve ilk zamanlar annem hep kundakladı bebişimi ve bugün bundan kaynaklı mı bilmem amabugün kalça usg de sorunlu çıktı. Kalça çıkığı varmış kuzumda
Aman arkadaşlar sakın kundak yapmayın. Doktor bana kundak yapmayın, küçük bez kullanmayın, bezini kasığından değil karnından bağlayın, bebeği emzirirken bacaklarını serbest bırakın sıkmayın, uyurken üzerine çok ağır şeyler örtmeyin ki bacakları rahat hareket etsin dedi.
Kızlar bugün berbat bir gündü.. Doktor Defne'nin kalbinde üfürüm teşhis etmişti on gün önce. Benim de klbimde varmış küçükken, kapanmış bu arada. Neyse eko çekilsin dedi, burada da sadec tıp fakültesinde varmış çocuk kardiyoloji. Oradan randevu aldık bugüne. Gittik, önce bir doktor muayene etti, sonra eko çekilmesini onayladı, onun için yeniden sıra aldık. Öyle de bi kalabalık ki, ana baba günü.. Tam içeri giricez, Defne uyanıktı, beklemekten acıktı bir de, ağlıyordu, bebeği uyutup gelin, böyle çekemeyiz dediler, götürdüm emzirdim, uyudu kızım, yeniden gittik. Bekledik girdik içeri, bu defa doktor bir bağırdı, üzerini çıkarmamışsınız diye. Soğuk zaten orası, üstü çıplak mı bekletcez kızı. Araya hasta alıcam, gidin şurda çıkarın üstünü dedi. Eciş bücüş bir yerde sandalye üzerinde tamamen soydum kızın üzerini, tedirgin de oldu, neyse, iki hastadan sonra aldı bizi tekrar, ben kızın ağzına emziğini vermişim, ellerinden tutuyorum, konuşuyorum filan, Defne de duruyor uslu uslu, öyle ağladığı filan yok. Hemşire geldi çıkardı emziği, soktu Dfne'nin ağzına parmağını..Neymiş parmağını emecekmiş de ses çıkarmayacakmış. Kim oluyor da elini sokuyor, niye emsin kızım onun elini ya. Düşündükçe sinirleniyorum Boğasım geliyor karıyı. Kızım da başladı ağlamaya, uslu duran kızın huzuru bozuldu durduk yerde. Emzikle daha iyi duruyordu dedim, verdim emziği tekrar, onu da aldı elimden kızın ağzının içinde başladı sallamaya deli gibi.. Bastı kızım yaygarayı, doktor olmaya çalışan kadın da böyle nasıl çekelim,zaten soymadan getirmişsiniz, gidin iyice uyutun, uyumazsa da yarın getirn filan diye bağırmaya başladı. Tamam bağırmayın dedim, ki gayet sakin, köprüden geçene kadar ayıya dayı demek lazım diye. Ben bağırıyor muyum diye yeniden bağırmaya başladı, iki saat de onun için kızdı. Tamam dedim bağırmıyrosunuz. Kızı aldım, üstü çıplak yavrumun, emzirme odasına kadar gittik öyle battaniyeyle. Üşüyecek diye aklım çıktı. Tedirgin oldu kuzum iyice, çok ağladı, ben de ağlayacaktım az kalsın Sonra uyudu yeniden, götürdük, bu defa uzman doktor glmişti. Önceki salak kadın uyanmadan çekelim de filan dedi bi sinirle. Doktor, ki erkekti, öyle baba ya da dede olmuş olgun birine filan da benzemiyordu, ama kızımın elini tuttu korkmasın diye, uyansa da bir şey olmaz, ne olacak dedi. Ultrason cihazına bile üfledi kızım üşümesin diye, öyle sürdü jeli.. Eşime anlattım tlefonda, dua etsin ben orada değilim dedi, ama o kadar sinirlendi ki o da.. Hatırladıkça geriliyorum ya, suratlarını haşlanmış patates gibi ezmek istiyorum
Bu arada çok küçük bir yer varmış kapanmayan, doğum sonrasına kapanması gerekirken geç kapanabiliyormuş kimi zaman. Ekimin sonunda yeniden gidicez, kapanmış olur %99 dedi doktor..
Canım kuzum ya, Allah kuzularımızı hastanelere düşürmesin
kızlar bugün bebişi banyo yaptırdık.uyuyo şimdi inliyo hafif hafif.ateşini ölçtüm normal..sizce neden böyle oldu?:26:üşüttü mü acaba kuzum..?
gece boyunca inlerse doktora götür bence canım. takip et gece ara ara..
uyurken arada sırada benim kızım da bazı sesler çıkarıyor değşik değişik. belki o tarz birşeydir sizinki de..
Evet inlemeler hırıltılar tıkanmalar ara ara otmeler bizde de oluyor.Özellikle çok derin uyuduğunda.Ateşi yoksa ve meme emiyorsa(ya da mama)sorun yoktur canımtakip edicem bakalım ara ara çıkarıyo zaten.sorma o garip sesler biz de hep var ıkınma tarzı..bazande ötüyo gibi..kıyamam kuzularımıza
evet canım her hastanede bulunmak zorunda.mutlaka konuş onlarla hatta yazılı olarak bildir şikayetini.ola ki hiçbirşey yapılamazsa bile en azından ne yaptıklarını görsünler huzursuz olsunlar o doktorla hemşireAy bu yazdığın gözümden kaçmış.. Haklısın, ama her hastanede var mı ki.. Ne bileyim hiç aklıma gelmedi kızımın derdindenAma sonra web sitelerinden şikayet ttim...
nuraycım eğer spor yaparsak mekik felan çekicekmişiz ama dediğim gibi 3ayımız bitince 6ay sonra fit olurmurşuz doktor dedi bende iğrenç dedimde doktor bana bunu dedihatice canım,sabahtan beri edaya dua ediyorum,gelip gelip bakıyorum senden hbr varmı diye. beslenmeye basladıgına cok sevindim.10 gun yogun bakımda iyi bi şekilde ilgilenirler kuzunla,üzülmemeye calış,bol dua et canım bnm....
babyırmak,bnm kızım da dün şiddetli kustu,çok korktum. bugunde az az yine kusuyor.
başkaaa,kırkımız cıkınca nolacak bilmiyorum,ben kendimi hala iyi hissatmiyorum,dikiş yerimin sol tarafı şiş ve ağrıyor,hemoroid desen berbat durumda,göbeğimdeki siyah çizgi de geçmedi,çatlaklarım da var,34-36 beden giyen ben dün bi kot alim dedim,40 bedene zor sığdım,42 de rahat oldu ama 40 aldım. halbuki 12 kilo falan almıştım,10 kilosunu da verdim.noldu böle anlamadım...
canım,ohh bitmiş demek...biizm de kırkımız pazar gunu cıkıyo Allahın izniyle..
buarada dr gaz için colinox damla verdi.bugun ilk kez kullandım.20ml rezene cayı içine 10 damla damlattım içti.uyuyo şükür.iyi geldi galiba.aman nazar değmesin
sezeryandı canımsenin normal doğummuydu sezeryan mıydı canım?
senin yazdığını okurken uyuyan oğlumdan ses geldi ıhhh diyekızlar bugün bebişi banyo yaptırdık.uyuyo şimdi inliyo hafif hafif.ateşini ölçtüm normal..sizce neden böyle oldu?:26:üşüttü mü acaba kuzum..?
ebeler günün kutlu olsun ilknurcum iyiki varsın:94::94::94::94::94::94::94:
kızlar bugün ebeler günü hatta bütün hafta ebeler haftası.ilknur arkadaşınızın ebeler gününü kutlamayı unutmayın
BİR DOST.....
ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun bebleirimizin....
bende gaz geçiyor galiba diyordum ki bu gece yine tavan yaptık..nerden oluyor bukadar anlamıyorum pırt pırt yapıyor ama bitmiyor,ağlayıp durduidoğru düzgün emmedi bile bugece..şimdi biraz uyudu bakalım gece nasıl geçecek..om-x devam ediyorum..işe yaradı diyordum ama bugece çok ağladı kuzum ya...of bitmedi
Tüm miniklerin bayramı kutlu olsun=)
Bu arada hala çocuk kalan anneler varsa....Onlarında bayramı kutlu olsun
cnmgüldürdün beni üst pijamasını alt pijamasının içine koyuyorum sonra ellerini de sokuyorum içine anakucağında veya ayağımda sallıyorum valla uyuyo uyanamıyo eller kımıldamadığı için birde çayı sölim eczaneden aldım anasonlu karışık bitki çayı bana mucize gibi geldi fatmacım
Kızlar bugün berbat bir gündü.. Doktor Defne'nin kalbinde üfürüm teşhis etmişti on gün önce. Benim de klbimde varmış küçükken, kapanmış bu arada. Neyse eko çekilsin dedi, burada da sadec tıp fakültesinde varmış çocuk kardiyoloji. Oradan randevu aldık bugüne. Gittik, önce bir doktor muayene etti, sonra eko çekilmesini onayladı, onun için yeniden sıra aldık. Öyle de bi kalabalık ki, ana baba günü.. Tam içeri giricez, Defne uyanıktı, beklemekten acıktı bir de, ağlıyordu, bebeği uyutup gelin, böyle çekemeyiz dediler, götürdüm emzirdim, uyudu kızım, yeniden gittik. Bekledik girdik içeri, bu defa doktor bir bağırdı, üzerini çıkarmamışsınız diye. Soğuk zaten orası, üstü çıplak mı bekletcez kızı. Araya hasta alıcam, gidin şurda çıkarın üstünü dedi. Eciş bücüş bir yerde sandalye üzerinde tamamen soydum kızın üzerini, tedirgin de oldu, neyse, iki hastadan sonra aldı bizi tekrar, ben kızın ağzına emziğini vermişim, ellerinden tutuyorum, konuşuyorum filan, Defne de duruyor uslu uslu, öyle ağladığı filan yok. Hemşire geldi çıkardı emziği, soktu Dfne'nin ağzına parmağını..Neymiş parmağını emecekmiş de ses çıkarmayacakmış. Kim oluyor da elini sokuyor, niye emsin kızım onun elini ya. Düşündükçe sinirleniyorum Boğasım geliyor karıyı. Kızım da başladı ağlamaya, uslu duran kızın huzuru bozuldu durduk yerde. Emzikle daha iyi duruyordu dedim, verdim emziği tekrar, onu da aldı elimden kızın ağzının içinde başladı sallamaya deli gibi.. Bastı kızım yaygarayı, doktor olmaya çalışan kadın da böyle nasıl çekelim,zaten soymadan getirmişsiniz, gidin iyice uyutun, uyumazsa da yarın getirn filan diye bağırmaya başladı. Tamam bağırmayın dedim, ki gayet sakin, köprüden geçene kadar ayıya dayı demek lazım diye. Ben bağırıyor muyum diye yeniden bağırmaya başladı, iki saat de onun için kızdı. Tamam dedim bağırmıyrosunuz. Kızı aldım, üstü çıplak yavrumun, emzirme odasına kadar gittik öyle battaniyeyle. Üşüyecek diye aklım çıktı. Tedirgin oldu kuzum iyice, çok ağladı, ben de ağlayacaktım az kalsın Sonra uyudu yeniden, götürdük, bu defa uzman doktor glmişti. Önceki salak kadın uyanmadan çekelim de filan dedi bi sinirle. Doktor, ki erkekti, öyle baba ya da dede olmuş olgun birine filan da benzemiyordu, ama kızımın elini tuttu korkmasın diye, uyansa da bir şey olmaz, ne olacak dedi. Ultrason cihazına bile üfledi kızım üşümesin diye, öyle sürdü jeli.. Eşime anlattım tlefonda, dua etsin ben orada değilim dedi, ama o kadar sinirlendi ki o da.. Hatırladıkça geriliyorum ya, suratlarını haşlanmış patates gibi ezmek istiyorum
Bu arada çok küçük bir yer varmış kapanmayan, doğum sonrasına kapanması gerekirken geç kapanabiliyormuş kimi zaman. Ekimin sonunda yeniden gidicez, kapanmış olur %99 dedi doktor..
Canım kuzum ya, Allah kuzularımızı hastanelere düşürmesin
slm kzlar kısacık bir fırsatta gireyim dedim geçmişi okuyamıyorum kusura bakmayın umarım hepiniz ve melek bebişleriniz iyisinizdir...benim moralim çok bozuk kızlar sanırım eşim artık beni bir kadın olarak görmüyo sadece anne olarak görüyoöyle çok çirkinleşmedim sadece karnımda çatlak var göbeğimde öyle kocaman değil bence...beni artık güzel bulmuyo sanırım eskiden gece uyurken bile uyanırdım beni severken şimdi aynı yatakta yatmıyoruz bile ben oğlumun odasındaki kanepede o başka bir odadaki kanepede yatıyo...zaten hamile kaldığımı öğrendiğimizden beri kardeş gibiydik sonra yok kırkı çıksın falan diyodu meğerse bahaneymiş hiç yanıma yaklaşmıyo...birde bizim evin hemen karşısında otobüs durağı var oraya kötü kadınlar gelir hergece müşteri bekler ve öyle çekiciler ki bazen ben bile vay be diyorum acaba onları göre göre benden soğudu mu?
sütümü sağıyım dedim sütüm çok azsıcak su torbasını koyunca iyi geliyor ne alaka anlamıyorum ama sütte artış oluyor...büyük olasılıkla ek mamayı arttırcak doktor
Arkadaşalar benim de doğumdan beri sütüm çok az...Hatta az pek yeterli kelime değil..Doğrusu yok...Yani 3 saatte bir deneme olsun diye sağdım 10 cc anca cıkıyor.Denemediğim bitki/çay/ot yöntem kalmadı.emdikçe gelecek diyorlar ya ben bu güne kadar her fırsatta aç olsun tok olsun deli gibi emzirdim ama nafile..Artmıyor bir turlu..Mecburen mama veriyorum.Öğün başı 150 cc içiyor.Biraz çok geliyor bana ama iki doktora götürdüm ikisi de bebek kendi karar versin ne yiyeceğine dedi.Bazı bebek 30 yer bazısı 120 bazısı 200 dediler.Şimdilik 150 cc mama emiyor +olmayan sütümü de (10cc ) veriyorum.
Ama kendimi çok kötü hissediyorum.Yeterince süt vermediğim için bağışıklık sistemi zayıf olaccak.İlerde benim yüzümden hastalıklara cabuk yakalanacak diye...Ben kendimi biliyorum şimdi ne zaman hasta olsa süte yorcam ben bunu...Offff Offf cok üzülüyorum
çok çaresizim dün bebeğimi banyo yaptırdım genzine su kaçmış ordanda ciğerine aspire olmuş önce morardı nefesi gitti eda diye bağıryorum tepki vermiyor çırpınıyor ağzından burnundan köpükler geldi şuanda bunları yazıyorum fakat gözlerim şişti çatladım ağlamaktan dışarı koşmuşum can havliyle dışarı bebeğim ölüyor yardım edin insanlar çığlık atıyorlar bu bebek ölmüş diye ben bugece ölmediysem dahada ölmem sonra hiç tanımadığım bir adam bizi acile attı orda ciğerini açtılar ben giremiyorum yanıa ağzındaki köpükleri görünce yüzüne bakamıyorum ağzından köpükler geliyor biran edamı kaybediyorum sandım çok ama çok büyük bir sınav içim yanıyorrrrrrrr hiçbir ilacı yok bugün dr açıklama yapacak nasıl diye nolur dualarınıza okadar ihtiyacım varki kendimi çok suçluyorum ben bebeğime bakamadım koruyamadım nebiçim anneyim ben çok kızıyodum kolikti benim prensesim geceleri eda uyu lütfen diye keşke yanımda olsada hiç uyumasa birdaha kızmayacam edama isterse hiç uyumasın allahım beni edamsız koyma ben dayananamam çok geç buldum yavrumu alma elimden yavrumu bana bağışla büyük ALLAHIM 56gündür ilkdefa yalnız kaldım canım çok yanıyor bunun tesellisi yok rabbim hiçimseyi evladıyla terbiye etmesin
anne sütü takviyesi verenler hiç mi hiç vicdanen rahatsız hıssetmesın kendını... anne sütünün en önemli kısmı ilk 10-15 gun gelene kolostrum. bağışıklık sistemini güçlendiren o. ondan sonra gelen olgun sütten hiç farkı yok milupa aptamil mamaların. hatta dr umun dediğine göre anne sütünde olmayan pek cok faydalı maddeler var aptamilde. içindekileri okursanız da anlarsınız zaten. sütümüz yeterli gelmiyorsa ya da bebek emmiyorsa süte alerjisi vs durumları oluyorsa tabı kı mama vericebir örnek vereyim ablamın bakıcısının 2 cocugu var 15-18 yaslarında bir kız ve oğlan boyları 180ın ustunde ve ikisi de hem zeki hem de sporcular. ve ikisi de anne sütü almamış hiç . hep mamayla beslenmişler. dogru suzgun hasta olmamışlar bile. ayrıca yıne bır tanıdık karıkoca ikisi de doktorlar. ama kızları memyı tutmamış bir türlü artı biberon da almıyormus kesinlikle ve kaşıkla anne sütü + mama verdiler 1 yıl boyunca. gayeeeet de sağlıklı bebek hala. yanı doktorlar bıle emzirtemıyorsa demek hersey bebkte bıtıyor. ne isterlerse o oluyo. yokmememi emmiyor yok sütüm yetmiyor gibi bunalımlara girmenin çoooook anlamsız oldugunu anladım bu anlattıgım 2 ornekten ve doktorumun tavsiyelerinden sonra. takmayın rahat olun
selam herkese kızlar artık eskisi kadar idrara çıkmadığımı farkediyorum. yani günde gece dahil en fazla 3 kere gidiyorum. sizde durumlar nasıl az sıvı mı alıyorum yoksa hepsi süt mü oluyor?....
kızlar zorda olsa geldim evdeyim bebeğimden ayrı olalı 2ci günüm onsuz çok yalnızım çok çaresisizim bugün sadece toplam 5dakika gördüm dokunmak istedim izin vermediler birkez gözlerini açdedim açtı sanki sesimi duydu öylece gözlerini bana dikti kırpmadan izledi dayanamıyorum battaniyesine sarıldım kokusunu duymak için sütüm gelmiyor pompaylada bitti yara oldu uçları mama istediler bugün ciğerine su kaçmış 10 gün yoğın bakımda kalacak düşünsenizde 10günde hergün sadece 5dakika dayanamıyorum ciğerime köz koymuşlar sanki beklemekten bittim tükendim nolur dua edin rabbim edamı bana bağışlasın gücüm kalmadı
bizde doktordan geldik ilk önce anne sütü bıraktığı andada memeyi mamayı vericekmişiz onuda kendi belirlicekmiş 30-60-90 kuralı varmış ama biz 60 cc ile başladık yetmedi sonra 30daha verdik.. kendi biberonda bırakıcak mamayı dedi doktor ozaman doymuş oluyormuş...
kızlar yaaa benim kızım çok kusuyor napacağımı şaşırdım( şarıl şırıl ağzı hep peynir kesiği gibi bi ağız dolusu kusuyor bazende süt gibi ( sizdede varmı???
:94::94::94::94:
kızlar bugün ebeler günü hatta bütün hafta ebeler haftası.ilknur arkadaşınızın ebeler gününü kutlamayı unutmayın
BİR DOST.....
hahayyy benimde kutlu olsun ozaman
Tüm miniklerin bayramı kutlu olsun=)
Bu arada hala çocuk kalan anneler varsa....Onlarında bayramı kutlu olsun
:94::94::94::94:
BİR DOST.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?