2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba anneler.
ben nisan anneleri topiğindeydm ama ben 8 martta doğum yaptım.
usg ye göre oğlum hep büyük çıkıyordu ve doktor usg ye göre 38+5 sat a görede 37+1 de oğlumu aldı.
bende bundan snra burdada olmaya karar verdm
çünkü ordaki arkadaşlar ya yeni doğum yaptı yada yapıcak:)
en iyisimi burayı takip etmek.

damlacım alışveriş merkezinde mi emzirdin?nasıl zor oldumu? ben korkuyom valla gitmeye şu meme olayı bozuyo herşeyi

damlacım alışveriş merkezinde mi emzirdin?nasıl zor oldumu? ben korkuyom valla gitmeye şu meme olayı bozuyo herşeyi
canım şansıma uyudu hep son anda ağladı zaten işimiz bitmişti arabada emziriyorum ağlayınca napıyım üstüme örtü örtüyorum..gezince hoşlarına gidiyor sanırım bebişlerin uyumayan çocuk nasılda uyudu görsen azizecim bence korkma derim ağlarsa emzirme odasına gidersin yoksa evde ol ol kafayı yiyicez

gözün aydın sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

çok saol canımmmm

evet canım oda damlaa
canım ya zinco ne kadar fiyatıı eşim gelene kadar çocuk çekemez bu sancıyı ben aldırıyım
sal canım ya bende veriyim rezene inşalah işe yarar

maşalh canım bebeişi nasıl taşıdınız kanguruda mıı

yok canım araba koltukları varya ona koyduk alışveriş sepetinin içine koyduk koltuğuda ilk kez çıktık tabiii bakalım 2.sinde nasıl olucak:26::26:
ohh keyfe bak maşalhhhhhh
inşalahh hep uslu olur canım darısı bizeee:))
canmm13tl. ve bu bitkisel bi damla...

çok saol canımm ya hemen birini gönderiyim yazık yavruma kıvranıyoo

kızçemin salı günü aşısı var :26: 3tane aşı birden vuruluyomuş :26: oyyyyy nasıl ağlıcak kimbilir...

ben kızıma gaz için hiç bişey kullanmıyorum o yüzden çok bilmiyorum ama ablam ve diğer tanıdıklar nurse harveys(yazılışı doğru olmayabilir ama okunuşu bukullanmışlar gerekirse bunu al çok iyi hatta en iyisi demişlerdi inşallah gerek kalmaz hep böyle pörtletir yavrum

maaşallah

kızçemin salı günü aşısı var :26: 3tane aşı birden vuruluyomuş :26: oyyyyy nasıl ağlıcak kimbilir...

oyyy kıyamam ben bu bebişlere yaaa benim oğlum alıştı zavallı yavrum 2gün boyunca 6tüp kan aldılar ve sondaylada idrar aldılar tabii vurulduğu aşılarıda saymıyorum dahanapalım onların iyilikleri için 1gün önceden yıkayın dedi bize aşı için 3gün yıkanmıcakmış inşallah ateş olmaz

kızlar benim bebişte sürekli memede uyuyakalıyor. ama gazını çıkarmak zorunda olduğum için kaldırıyorum ağlıyor. arkadaşım ben uyumuşken öylece bırakıyorum uyanınca gazını çıkarıyorum dedi. sizce öyle olur mu?

kızlar oğluşun saçları döküldü zaten saçımız açık renk ve azdı oda gitti ön kısmından özellikle döküldü :94::94:sizlerin bebişlerininde döküldümü

şuanda tatlı kızının yanındasındır sanırım.inşallah güzel haberler alacaksın bugün.yanına girdiğinde buradaki ona dua eden teyzeleri içinde bir kere kokla kızını olur mu tatlım

geçmiş olsun canım. insan delirir ya . allah korusun bebişlerimizi
aynen cano ya . çıldıracam artık evde.ama emzirme olayında tırsıyorum.
canım geceleri uyandırmıyorum ama gündüzleri bazen çıkartıyorum bazen unutuyorum valla. duruma göre. zaten uyuyacağı varsa pışpışlarkende uyumya devam ediyor. uyumayacaksa yatağa koyar koymaz çığlığı atıyor.
kızlar oğluşun saçları döküldü zaten saçımız açık renk ve azdı oda gitti ön kısmından özellikle döküldü :94::94:sizlerin bebişlerininde döküldümü

benim pıtırcığımında önden önden dökülüyor saçları.

kızlar pıtırcığın ensesi çok kızarık normal mi?

sanırım kıyafetlerin arkalarındaki etiketleri kızartıyor canım

ANNE OLMASAYDIM EĞER......

Ben anne olmasaydım eğer...

Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeye...cektim.

O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.

Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.

Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.

Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.

Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.

Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.

Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.

Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.

Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...

Ne kadar doğru değil mi kızlar...sizinlede paylaşayım istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…