ne kadar güzel okurkenANNE OLMASAYDIM EĞER......
Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeye...cektim.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
Ne kadar doğru değil mi kızlar...sizinlede paylaşayım istedim
geçmiş olsun canım. insan delirir ya . allah korusun bebişlerimizi
aynen cano ya . çıldıracam artık evde.ama emzirme olayında tırsıyorum.
canım geceleri uyandırmıyorum ama gündüzleri bazen çıkartıyorum bazen unutuyorum valla. duruma göre. zaten uyuyacağı varsa pışpışlarkende uyumya devam ediyor. uyumayacaksa yatağa koyar koymaz çığlığı atıyor.
benim pıtırcığımında önden önden dökülüyor saçları.
kızlar pıtırcığın ensesi çok kızarık normal mi?
canım bende en azından geceleri bıraksam mı diyorum ama bu kez de gaz sancısından uyumazsa diye korkuyorum. bu arada ben çok çıktım bebişle dışarı. 2 haftadır ailecek pikniğe gidiyoruz. geçen pazar ulaştaydık. emzirme önlüğünü takıp rahat rahat emziriyorum. gerekirse arabada da emzirebiliyorum. hiç sıkıntı olmuyor benim için. birazdan da ananesiyle belediye çay bahçesine gideceğiz. yavaş yavş alıştırın bence kendinizi. bahar geldi sayılır eve tıkılmakla olmaz. hem siz rahat edersiniz hem bebiş. o da alışmaya başlasın bir an önce dış dünyaya. soğuk havalara da alışsın az da olsa.
Ccnm emzirme odaları her alışveriş merkezinde var ama capacity ninki Cok güzel rshatcada geçebilirsin...damlacım alışveriş merkezinde mi emzirdin?nasıl zor oldumu? ben korkuyom valla gitmeyeşu meme olayı bozuyo herşeyi
Cnmm benimkideninde dökülmeye başladı bu aralar...kızlar oğluşun saçları döküldü zaten saçımız açık renk ve azdı oda gitti ön kısmından özellikle döküldü :94::94:sizlerin bebişlerininde döküldümü
Bende emziğim bırakıyorum arada daha sonra çıkartıyorum ..kızlar benim bebişte sürekli memede uyuyakalıyor. ama gazını çıkarmak zorunda olduğum için kaldırıyorum ağlıyor. arkadaşım ben uyumuşken öylece bırakıyorumgazını çıkarıyorum dedi. sizce öyle olur mu?
Ccnm emzirme odaları her alışveriş merkezinde var ama capacity ninki Cok güzel rshatcada geçebilirsin...
Cnmm benimkideninde dökülmeye başladı bu aralar...
Bende emziğim bırakıyorum arada daha sonra çıkartıyorum ..
slm kızlar dualarınıza çok ihtiyacım var oğluşumu sünnet ettirdik ve çok ağladı eve gelince fitil verdim şimdi uyuyo...dua edin de biran önce iyileşsin yavrumun pipisi 1 hafta içinde iyileşir dedi dr bakalım..yüreğim parçalanıyo onu öyle ağlarken görünce ayağını kımıldatsa bile ağlıyo halbuki birde hissetmez dediler ama niye ağlıyo ki bez bağlamadık açık duruyo öylece...
canım bende en azından geceleri bıraksam mı diyorum ama bu kez de gaz sancısından uyumazsa diye korkuyorum. bu arada ben çok çıktım bebişle dışarı. 2 haftadır ailecek pikniğe gidiyoruz. geçen pazar ulaştaydık. emzirme önlüğünü takıp rahat rahat emziriyorum. gerekirse arabada da emzirebiliyorum. hiç sıkıntı olmuyor benim için. birazdan da ananesiyle belediye çay bahçesine gideceğiz. yavaş yavş alıştırın bence kendinizi. bahar geldi sayılır eve tıkılmakla olmaz. hem siz rahat edersiniz hem bebiş. o da alışmaya başlasın bir an önce dış dünyaya. soğuk havalara da alışsın az da olsa.
geçmiş olsun canım oğluşuna üzülme annesi bugün sıkıntı çeker bence yarına bişeyi kalma allahında izniyleslm kızlar dualarınıza çok ihtiyacım var oğluşumu sünnet ettirdik ve çok ağladı eve gelince fitil verdim şimdi uyuyo...dua edin de biran önce iyileşsin yavrumun pipisi 1 hafta içinde iyileşir dedi dr bakalım..yüreğim parçalanıyo onu öyle ağlarken görünce ayağını kımıldatsa bile ağlıyo halbuki birde hissetmez dediler ama niye ağlıyo ki bez bağlamadık açık duruyo öylece...
valla kızlar ben sürekli dışardayım emzirme odaları imdadımıza yetişiyor. Alışveriş merkezleri dışında gezemiyoruz tabii. Evde çatlarım yoksa. Hatta bi sabah kahvaltıya bile gittik battaniye altından emzirdim, korkmayın hem sizede değişiklik olur..
edacım istanbulda sanırım capacity dökülürmüş yerine yenileri gelirmiş ayy gelsin keltoş olcak oğluşum bu gidişler
Evet Cnm ist de ben azizeye yazmıştım Cnm debide özledim damlacimm konuşamıyoruz Nasil gidiyor? Bende aşıları hastanede yaptırıyoruz çünkü saglık ocagindaki ebe Cok göçük bendem 3 seferde kam aldı oğlumun topuk kanindada Cok ağlattı o yüzden vurdurmuyorum... Hatice'den hbr varmi? Cok mrk ettim eda bebisimizi...
annecikler,bebişlerin tırnaklarını ne zmn kestiniz??eldivenlerini ne zmn cıkardınız??
özlemcim,sünnetiniz hayırlı olsun..
çok saol canımmgeçmiş olsun canım. insan delirir ya . allah korusun bebişlerimizi
aynen cano ya . çıldıracam artık evde.ama emzirme olayında tırsıyorum.
canım geceleri uyandırmıyorum ama gündüzleri bazen çıkartıyorum bazen unutuyorum valla. duruma göre. zaten uyuyacağı varsa pışpışlarkende uyumya devam ediyor. uyumayacaksa yatağa koyar koymaz çığlığı atıyor.
benim pıtırcığımında önden önden dökülüyor saçları.
kızlar pıtırcığın ensesi çok kızarık normal mi?
canım ya geçmiş olsunnn inşallah hemen iyileşir pipişsiislm kızlar dualarınıza çok ihtiyacım var oğluşumu sünnet ettirdik ve çok ağladı eve gelince fitil verdim şimdi uyuyo...dua edin de biran önce iyileşsin yavrumun pipisi 1 hafta içinde iyileşir dedi dr bakalım..yüreğim parçalanıyo onu öyle ağlarken görünce ayağını kımıldatsa bile ağlıyo halbuki birde hissetmez dediler ama niye ağlıyo ki bez bağlamadık açık duruyo öylece...
annecikler,bebişlerin tırnaklarını ne zmn kestiniz??eldivenlerini ne zmn cıkardınız??
özlemcim,sünnetiniz hayırlı olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?