napıyosunuz annecikler? kimsecikler yok.. ben yarın Ales.e girecem. ilk kez kızımdan ayrılacam,annem bakacak.süt sagdım,dolaba koydum ben yokken annem verecek.. bana dua edin annecikler sınavdan iyi bi puan alayım... hepinizi opuyorum,iyi geceler.
canım her kelimenle bizleri de ağlatıyorsun. acını paylaşıyoruz canım. of kuzum ya. inşallah 10 güne gerek kalmaz erkenden çıkar bebişin . kavuşun artık birbirinizeçok istedim dokunmayı ama izin vermediler enfeksiyondan dolayı hemşire açtı kuvezin içini poposuna vurdu eda kalk annen geldi dedi eda hiç oralı bile olmadı hayatım boyunca hiç kimseyi kıskanmadım bugün kıskandığım hemşire kadar yavruma dokunduğu için ben çok özledim kokusunu sabredemezdi acıktığı zaman mememi açmaya fırsat vermeden yapışırdı normal emzik verirdim almazdı ağzıyla ittirirdi bugün ağzında yalancı meme vardı edam nasıl aldın dedim ben verirdim almazdınya annem birkez bak dedim bana birkez nolur zaman su gibi geçsin yarın 14.30 olsun geçsin bitsin şu 10 gün yemin ederim nefes alamıyorum birtek sizlerle konuşuyorum resmen robot oldum yemiyorum içmiyorum yavrumu özlüyorum yavrumu
canım çok teşekkürler. parmaklarına sağlık canım. oda sıcaklığındaki sütü ılıtmaya gerek yok değil mi canım. sütü sağıp mesela 2saat sonra hiçbirşey yapmadan verebiliriz değil mi???? canım çok oluyor olabilirim ama birşeyi daha merak ediyorum. dışarıya çıktığımızda nasıl koruruz sütü. havalar ısınıyor artık bozulur mu süt.sagım ve süt saklama konusunda bildiklerimi aktarayım sürekli sagım yapan biri olarak
eger sütü hemen kullanacaksanız oda sıcaklıgında 4-6 saate kadar agzı kapalı sekilde saklayabiliyorsunuz ortamın ısısına göre artık 4 mü 6 mı siz karar verirsiniz
buzdolabının alt kısmında 24 saat kalabiliyor derin dondurucuda da altı aya kadar ama tecrübeli anneler üç ayı gecirmeyin demişler hep
ben genelde günlüköğünler halinde sagdıgımdan yani bebiş bu sekilde beslendiginden oda sıcaklıgında tutuyorum dolaptan alt kısımdan cıkardıysanız oda sıcaklıgında bekleterek ısıtabilirsiniz hemen lazımsa bermari usulü ısıtma dogru ancak cok sıcak bir su kabına oturtulmayacak orta ısıda ılık diyelim
derin dondurucudan cıkarırken önce dolabn alt kısmında cözündürmeyi tavsiye ediyorlar sonrası yukarıda anlattgm işlem gibi aynen yalnız ayrıntı sakladıgınızn hepsini cözdürmeyeceksiniz icecegi kadarı eger cözündürdüyseniz ve icmediyse bebiş hepsini gerisi zayii oluyormus bu sebeple dondurucuda saklayacak arkadslar süt poeşetleri var onlardan birer biberonluk ögünler halinde saklarlarsa daha kolay olur
pompa konusuna gelince secmek icin kullanım seklin ve süren önemli canım
bizim gibi bebegini devamlı beslemk icin kullananlara iyi sagım makinaları lazım ki onlar da yüksek meblaglarda ben ameda kullanıyorum piyasadaki en iyi marka bu hastanelerin de önerisi zaten sanırım en pahalısı da bu cift sagımlı benm makina zaman tasarrufu ve aynı anda calıstırırsan göğüsleri birlikte uyarması acısından güzel ancak iki memeyi aynı anda sagmak cok zor o yüzden cift sagımlı almak sart degil
medela da oldukca iyi bir marka bu da hastanelerde önerilir hep tabii bu bahsettiklerim elektirikli ve pilli modelleri yani en üst modelleri bunun dısında ufak tip ya da elle saganları da var
baska markalara gelirsek uygun fiyata cesit cok ama sagımda cok iyi oldukları söylenemez etkili bir sagım icin ya da iyi bir stok yapmak icin istiyorsan iyi bişey bak ama öyle arada lazım olur diyorsan digerlerini de inceleyebilirsin ,
bu konuda nacizhane tavsiyelerim bunlar ve temennim odur ki:
Allah kimseyi pompaya mecbur etmesin ve yine şanslıyız ki böyle bi teknolojinin oldugu zamana yetişmişiz de benim gibi emziremeyen anneler cile cekerek de olsa bebişlerine süt verebiliyor çok sükür RAbbime
nedenini sordun mu canım. bugüne kadar şapka eldiven hiç çıkarmadım benBebeğim doğduğunda biz takmıştık şapka eldiven. Hemşire geldi hoooop diye çekti, bunları çıkarıyoruz dedi.evde de takmayın dedi. İlk günler tırnakları çok yumuşaktı, yüzünü çizecek gibi değildi. Sonra da kesmeye başladım. haftada 1 kesiyorum kızım uyurken. ben de yüzünü çizer diye çok korkuyordum ama hiç bir çizik olmadı şimdiye kadar
alışveriş merkezi neden yasak canım. bende bugün alışveriş merkezine gitsek mi diye düşünüyordumarkadaşlar internet bozuldu dün giremedim, acaba hatice ne yaptı ne oldu son durum??
Bu arada doktordan alışveriş merkezine gitmeye izin çıkmadı ama denize girermişiz bu yaz. Eldiven şapka falan ben de takmıyorum bize de takmayın dediler.
hAaticeden haberi olan yazsın çnkü geçmişi okumak mümkün değil oğlandan
Slm kızlar nasıldınız? Hatice im burdasin son durum nedir cnm
niyetim asla sizleri üzmek değil ama birtek sizler beni anlıyorsunuz tek tesellim oldu burası çünkü ağladığım zaman herkes kızıyor bana ağlama diye ya elimdemi benim edamın yatağı boşkaldı kıyafetlerini yıkamıştım toplayamadım heryerde resmi ben tabiki sabır istiyorum ama sabrederkende dayanamıyorum sürekli kuran okuyorum yavrum için rahatça ağladığım tek yer tuvalet çünkü birtek orda rahatım çocukluk arkadaşım enaz 15 yıllık arkadaşamın bitanesi bakın nededi bana geçmiş olsun diye aradı sen bence bebeğe bakamıyosun sürekli hastanedesiniz ben çocuğumu nasıl hasta ederimya nolur söyleyin ben onu gözümden sakınıyorum öpmedim bile enfeksiyon olmasın diye birincisi hastanede 9gün kaldık neden uzamış sarılık ve enfeksiyon çıktı diye burda benim ne suçum var allah aşkına soruyorum
ha aklıma gelmişken yüzünü çizerse de süt sürün anam neymiş bu süt be yav bu sütü her yere sürebilirsiniz benim anladığım
periliev canım çıkar onları doktorlarımız eldivenli görünce daha 5 günlükken ne bu hala çıkarmadın mı diye kızmışlardı dokunup keşfedecekler yani önemli bişeyden mahrum kalıyorlAR eldivenle vs. şapka da sadece banyodan sonra
niyetim asla sizleri üzmek değil ama birtek sizler beni anlıyorsunuz tek tesellim oldu burası çünkü ağladığım zaman herkes kızıyor bana ağlama diye ya elimdemi benim edamın yatağı boşkaldı kıyafetlerini yıkamıştım toplayamadım heryerde resmi ben tabiki sabır istiyorum ama sabrederkende dayanamıyorum sürekli kuran okuyorum yavrum için rahatça ağladığım tek yer tuvalet çünkü birtek orda rahatım çocukluk arkadaşım enaz 15 yıllık arkadaşamın bitanesi bakın nededi bana geçmiş olsun diye aradı sen bence bebeğe bakamıyosun sürekli hastanedesiniz ben çocuğumu nasıl hasta ederimya nolur söyleyin ben onu gözümden sakınıyorum öpmedim bile enfeksiyon olmasın diye birincisi hastanede 9gün kaldık neden uzamış sarılık ve enfeksiyon çıktı diye burda benim ne suçum var allah aşkına soruyorum
ancak girebildim nete çok misafirler vardı şimdi gittiler annem kızkardeşim geldiler bugün 2dakikada olsa edamı gördüm bugün uyuyordu hemşireye nolur uyandır ağlasın dedim ama uyanmadı çok iyi bakıyoruz merak etme desede bana sorun nasıl içim acıyor evladımı orada bırakıp eve gelmek sanki keyfime bakıyormuşum gibi en azından beslenmeye cevap vermiş dün akşamdan buyana az önce sütümü götürdüm annem sağolsun zorlada olsa hoşaf helva süt yapıcı şeyler yedirdi sabah 11den buyana 200cc sağabildim ancak azda olsa edamdan iyi haberler getirdim teyzeleri edama söyledim teyzelerinin sana selamı var dedim tembellik yapmasın çabuk çıksın ordan dediler dedim dualarınız için çok sağolun rabbime dua ediyorum ALLAHIM edama şifa ver diyen herkesten razı ol diye
canım ya her yazdığını ourken tutamıyorum kendimii Rabbim yardımcınız olsun edamıza şifalar versin Rabbim atlatacaksınız canım nolur kendini yıpratma zor ama bak sütün için beslenmesi için bunu yapman gerekk bak göreceksin 10 güne kalmıcak bilee sağlıkla dönecek evineeçok istedim dokunmayı ama izin vermediler enfeksiyondan dolayı hemşire açtı kuvezin içini poposuna vurdu eda kalk annen geldi dedi eda hiç oralı bile olmadı hayatım boyunca hiç kimseyi kıskanmadım bugün kıskandığım hemşire kadar yavruma dokunduğu için ben çok özledim kokusunu sabredemezdi acıktığı zaman mememi açmaya fırsat vermeden yapışırdı normal emzik verirdim almazdı ağzıyla ittirirdi bugün ağzında yalancı meme vardı edam nasıl aldın dedim ben verirdim almazdınya annem birkez bak dedim bana birkez nolur zaman su gibi geçsin yarın 14.30 olsun geçsin bitsin şu 10 gün yemin ederim nefes alamıyorum birtek sizlerle konuşuyorum resmen robot oldum yemiyorum içmiyorum yavrumu özlüyorum yavrumu
çok saol canımm aminnnDün sabahtan beri yeni giriyorum, yeni gördüm, geçmiş olsun canım, neyse ki bir şey çıkmamış. Allah korusun bebislerimizi.
Canım edacik silecek senin hafızanı inşallah, iyileşip kucağındk gülücük atarken.
Hoşgeldin!
Yaa biz de mayıs başı olcaz o aşıyı, şimdiden düşünüyorum. Inşallah çok ağlamazlar ya. Bir de ateş filan olacak di mi?
Ay maşallah, inşallah hiç çekmezsiniz bu sancıyı.
Ben uyusa da çıkarıyorum gazını. Sonra gaz sancısı felaket oluyor çünkü. Bir de zaten emzirdikten sonra 15 dakika kadar dik tutun diyorlar ya, kusmamasi için..
Ya benim kızın da alni tüy dolu, dökülse diye bekliyorum. Benim de saçlarım varmış, 6 7 aylıkken kel kalmışim. Bana çektiyse uf çok var daha
Banyodan sonra ıslak kalmış olabilir mi canım? Boynu ensesini çok iyi kurulamak lazımmis
Oy kiyamam ya. Inşallah bugün daha iyidir. Hayırlı olsun, çabucak toparlasin inşallah
Canım bizim eldivenler çıkmıştı ama yüzünü fena cızmis, tırnakları iyi kesmek lazım. Bence de elleri çok şeker
Başarılar!
beni dinlediğiniz anladığınız için teşekkür edrim yüreğime sular serpiyorsunuz edam çıksın hastaneden ilk resmini koyacam buraya şimdi yine kabus zamanı süt sağacam hoşçakalın bebişlerinizle
dökülür övgücüm ama her halleriyle çok tatlılarDün sabahtan beri yeni giriyorum, yeni gördüm, geçmiş olsun canım, neyse ki bir şey çıkmamış. Allah korusun bebislerimizi.
Canım edacik silecek senin hafızanı inşallah, iyileşip kucağındk gülücük atarken.
Hoşgeldin!
Yaa biz de mayıs başı olcaz o aşıyı, şimdiden düşünüyorum. Inşallah çok ağlamazlar ya. Bir de ateş filan olacak di mi?
Ay maşallah, inşallah hiç çekmezsiniz bu sancıyı.
Ben uyusa da çıkarıyorum gazını. Sonra gaz sancısı felaket oluyor çünkü. Bir de zaten emzirdikten sonra 15 dakika kadar dik tutun diyorlar ya, kusmamasi için..
Ya benim kızın da alni tüy dolu, dökülse diye bekliyorum. Benim de saçlarım varmış, 6 7 aylıkken kel kalmışim. Bana çektiyse uf çok var daha
Banyodan sonra ıslak kalmış olabilir mi canım? Boynu ensesini çok iyi kurulamak lazımmis
Oy kiyamam ya. Inşallah bugün daha iyidir. Hayırlı olsun, çabucak toparlasin inşallah
Canım bizim eldivenler çıkmıştı ama yüzünü fena cızmis, tırnakları iyi kesmek lazım. Bence de elleri çok şeker
Başarılar!
haticecim arkadaşını kafaya takma bile eski atkadaşında olsa boş yere konuşan insan çok herkesin başına gelebilcek bişey bence şu yazdıklarınada bakınca sen mükemmel ve çok güçlü bir annesin duygularını çok güzel anlamışsın duygulandırdın benisana ilk hamile olduğumu öğrendiğim gün (9temmuz 2010)öylesine mutlu oldumki bu anlatılmaz ancak yaşanırdı benim hamile kalmam çok büyük bir mucizeydi ve o mucizem sendin bebeğim ben inatla erkek baban çok sakin kızım olacak diyordu baban kazandı 26 haftaya kadarda hep erkek dedi drlar oysa bn taşıyordum seni karnımda baban değilki içimden hep kız cicilerine bakıyordum bir kızım olsada süslesem 9ay geçermiydi benim bebeğim doğarmıydı diyordum ben sana öylesine hasrettimki yaşım 30 anladımki ben senden önce hiç ama hiç yaşamamışım seninle birlikte bende dünyaya yeniden geldim çok zorladın beni annem sana hamileyken hepsana birşey olacak diye korkuyordum oysa daha henüz yüzünü bile görmemiştim nasıl sevebilirdim seni bukadar herşeyim oldun birden hayatım dünyam bütün yaşam sebebim oldun meğer sen farkında olmadan gün içerisi
nde ne çok zamanımı alıyormuşsun edam şimdi yapacak işim kalmadı boş boş oturuyorum yemek pişirmiyorum babanla tatlı yemeyelim diye babana nediyorum biliyormusun edam seninle kavga ederdik sen vurup kapıyı giderdin ben evde yalnız kalırdım ağlardım saatlerce gözlerim şişerdi ama içim bukadar yanmıyordu solyanın acısı neymiş şimdi anladım evlat başka birşeymiş sen öğrettin annem bana ben senin sayende anne oldum senin sayende cennet ayaklarımın altına serilecek beni senin sevginden mahrum bırakma 26şubatta dünyama geldin bugün 58gün oldu bizi bize bırakmadılar yavrum doğum yaptığım günlerde çok sancım vardı hep başkaları ilgilendi seninle kendimi biraz toparladım busefer hastanede kaldık 9gün eve geldik birbirimize alışmaya çalışırken bu yoğun bakım çıktı biz birbirimize doyamadık kokunla yaşıyorum ayakta kalmak istiyorum ben anneyim çok işimiz var daha seninle bensana ne ciler alacam birbilsen bebek vitrinlerine bakıyorum hergördüğümü alıyorum gelde giy cicilerini edam haziranda seda teyzenin düğünü var deden kurdu senin adını eda olsun dedi seda teyzesine uysun diye bizde kırmadık olsun dedik senbenim olmasaydın ben hayatı bukadar severmiydim hergün yoğun bakım hemşiresine diyorumki git edamın kulağına annen burda seni bırakmadı çok seviyor de diyorum annen seni kimse vermez canınla değiş deseler düşünmem edam sensiz nefes alamıyorum senin nefesin kesildi edam benimde kesildi gel nefesim ol gel annen seni çok seviyor
sana ilk hamile olduğumu öğrendiğim gün (9temmuz 2010)öylesine mutlu oldumki bu anlatılmaz ancak yaşanırdı benim hamile kalmam çok büyük bir mucizeydi ve o mucizem sendin bebeğim ben inatla erkek baban çok sakin kızım olacak diyordu baban kazandı 26 haftaya kadarda hep erkek dedi drlar oysa bn taşıyordum seni karnımda baban değilki içimden hep kız cicilerine bakıyordum bir kızım olsada süslesem 9ay geçermiydi benim bebeğim doğarmıydı diyordum ben sana öylesine hasrettimki yaşım 30 anladımki ben senden önce hiç ama hiç yaşamamışım seninle birlikte bende dünyaya yeniden geldim çok zorladın beni annem sana hamileyken hepsana birşey olacak diye korkuyordum oysa daha henüz yüzünü bile görmemiştim nasıl sevebilirdim seni bukadar herşeyim oldun birden hayatım dünyam bütün yaşam sebebim oldun meğer sen farkında olmadan gün içerisi
nde ne çok zamanımı alıyormuşsun edam şimdi yapacak işim kalmadı boş boş oturuyorum yemek pişirmiyorum babanla tatlı yemeyelim diye babana nediyorum biliyormusun edam seninle kavga ederdik sen vurup kapıyı giderdin ben evde yalnız kalırdım ağlardım saatlerce gözlerim şişerdi ama içim bukadar yanmıyordu solyanın acısı neymiş şimdi anladım evlat başka birşeymiş sen öğrettin annem bana ben senin sayende anne oldum senin sayende cennet ayaklarımın altına serilecek beni senin sevginden mahrum bırakma 26şubatta dünyama geldin bugün 58gün oldu bizi bize bırakmadılar yavrum doğum yaptığım günlerde çok sancım vardı hep başkaları ilgilendi seninle kendimi biraz toparladım busefer hastanede kaldık 9gün eve geldik birbirimize alışmaya çalışırken bu yoğun bakım çıktı biz birbirimize doyamadık kokunla yaşıyorum ayakta kalmak istiyorum ben anneyim çok işimiz var daha seninle bensana ne ciler alacam birbilsen bebek vitrinlerine bakıyorum hergördüğümü alıyorum gelde giy cicilerini edam haziranda seda teyzenin düğünü var deden kurdu senin adını eda olsun dedi seda teyzesine uysun diye bizde kırmadık olsun dedik senbenim olmasaydın ben hayatı bukadar severmiydim hergün yoğun bakım hemşiresine diyorumki git edamın kulağına annen burda seni bırakmadı çok seviyor de diyorum annen seni kimse vermez canınla değiş deseler düşünmem edam sensiz nefes alamıyorum senin nefesin kesildi edam benimde kesildi gel nefesim ol gel annen seni çok seviyor
canmm çok geçmiş olsunoyyy kıyamam ben bu bebişlere yaaa benim oğlum alıştı zavallı yavrum 2gün boyunca 6tüp kan aldılar ve sondaylada idrar aldılar tabii vurulduğu aşılarıda saymıyorum dahanapalım onların iyilikleri için 1gün önceden yıkayın dedi bize aşı için 3gün yıkanmıcakmış inşallah ateş olmaz
benim kız saçlı doğdu canmm dökülme yok şimdilik...kızlar oğluşun saçları döküldü zaten saçımız açık renk ve azdı oda gitti ön kısmından özellikle döküldü :94::94:sizlerin bebişlerininde döküldümü
canmm çok çok geçmiş olsun oğluşunaslm kızlar dualarınıza çok ihtiyacım var oğluşumu sünnet ettirdik ve çok ağladı eve gelince fitil verdim şimdi uyuyo...dua edin de biran önce iyileşsin yavrumun pipisi 1 hafta içinde iyileşir dedi dr bakalım..yüreğim parçalanıyo onu öyle ağlarken görünce ayağını kımıldatsa bile ağlıyo halbuki birde hissetmez dediler ama niye ağlıyo ki bez bağlamadık açık duruyo öylece...
ohh negüzel maaşallah sizevalla kızlar ben sürekli dışardayım emzirme odaları imdadımıza yetişiyor. Alışveriş merkezleri dışında gezemiyoruz tabii. Evde çatlarım yoksa. Hatta bi sabah kahvaltıya bile gittik battaniye altından emzirdim, korkmayın hem sizede değişiklik olur..
annecikler,bebişlerin tırnaklarını ne zmn kestiniz??eldivenlerini ne zmn cıkardınız??
ben 20 günlüktü kestim canmm...yüzünü,gözünü çok elliyo yırtmasından korkuyom arada eldiveni çıkarıyoz elleri hava alsın diye ama çoğunluk eldivenli duruyo üşümesin diye.
özlemcim,sünnetiniz hayırlı olsun..
oğlum oğlum chicco'nun biberonuyla mamasını içmiyor bebedorun var onunla içiyor başlığını değiştiriyorum gene içmiyor tekrar mamayı bebedorun biberonuna boşaltınca içiyor velet nerden anlıyor anlamadımkiiii
sizin bebişler de hareketlendi mi annişler benimki kıpır kıpır masallah kucagımda tutamıyorum hep kaydırak gibi asagı dogru kaydırıyor kendini gaz cıkarma pozisyonundayken de tırmanmaya calısırcasına ayaklarının üzerinde dikilmeye ugrasıyor kafa atıyor falan zaptedemiyom simdiden kuzuumu valla
mrb kızlar bu 2 aylıkken yapılıcak aşılar 3 tane sanırım..ateş falanmı yapıyo bilginiz varmı ben şimdiden günler geçmesin die bakıyorum düşündükçe kötü oluyorum yaa ağlicak ya dayanamicam ben geçen aşısında ben tutmadım amcasına bıraktım bebeğimi çıktım odadan bitince sarıldım ona anca öle sakinleşti napcam bilmiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?