haziranda işime dönmeyi düşünüyordum ama asla kızımı bırakmam hiçkimseye
cnm benimkide kaldı yoğun bakımda hemşirelerin bilgi vermemesi çok can sıkıcı iyi bilirim.. az kalmış merak etme geçicek bak şöle düşün şuan eve gelmesi ne onun nede senin açından iyi olur o sağlığına tam kavuşmamış olur hemde sen çok endişeli olursun hem acaba yine olucakmı dersin..ben kızımı almaya gittiğim gün kapıda beklediğim o saniyeler yıl gibi gelmişti ama beklediğime deydi yavrum sapasağlam çıktı ordan..bukadar endişe etme cnm...
bak benim kızım hastanedeyken şükretmesini daha çok öğrendim orda 6 ay yatan bebekler vardı umutsuz vakalar vardı ..rabbim korusun...
hastane ye gidip gelmenin zorluğunuda bilirim..ben akşamlara kadar orda kalırdım sabahın 7sinde süt bırakmaya giderdim ama hep tek dönerdim.acını paylaşıyorum ve anlıyorum seni fakat şuan kızım kolumda pür dikkat pc ye yazdıklarıma bakıyo bunları düşün..geçmiş olsun
Ben de Haziran-Temmuz gibi dönmek zorundayım işe ama hala Defne'yi kime bırakacağımı bilemiyorum, güvenip emanet edemiyorum kızımı kimseye :26:
bence tekrar gidip görüş sağlık ocağınla canım.aşı takvimi 2. ayın sonunda der bcg ve diğer aşılar için.eylül ve muhammet sağlık olarak iyiler canım.eylül evindeki interneti kestirmek durumunda kalmış o yüzden giremiyor foruma.kızlar herkese saglık ocagı 2. ay sonunda cagıurdı demı 3lu aşı ıcın bize 2. ay aşı yok 3.ay geleceksiniz dedi hemşire. bir yanlışlık var demi gidip soruyım tekrar demi?
bi de eylül hiç yok ortalarda hiç görüşen varmı merak ediyorum
canımsın bende son aşılamamda hamile kaldım biliyorsun. adet olduğumda tüp bebek başlaycaktı. herşey hazırdı rapor bile. çok şükür kuzum sürpriz yaptı. annesi unuturmu sen. kokunu sesini yüzünü hemen hatırlar. kuzum benim. öyle bakıyorlarki büyümüş gibi anlamlı.biliyorum canım hatırlamazmıyım biz çok zor anne olmuştuk benim herşeyim hazırdı temmusun 20sinde tüp bebek transfer olacaktı ama ben çok büyük bir mucizeyle 9 temmuzda prensesime hamile olduğumu öğrendim bugün çok ağlamadım çünkü kızımla göz göze geldik ağladığımı görmesin diye seni çok seviyorum annem gelde gezmelere gidelim dedim teyzelerim halalarım edamız çıksın kına yakacaz diyolar gelsin 2 mayıs edama doya doya sarılacam ne uyuyacam ne uyutacam
haziranda işime dönmeyi düşünüyordum ama asla kızımı bırakmam hiçkimseye
merhaba annecikler...
haticem canım,dualarım hep edayla..çok iyi olacak kızın insallah...
çok sağol azizecimcanmm çok geçmiş olsunMert bebişimize.
benim kız saçlı doğdu canmm dökülme yok şimdilik...
canmm çok çok geçmiş olsun oğluşunageçer canmm üzülme ağlıcak tabi yavrucak...negüzel bak sünnetide oldu altını bezlesen daha iyi olur aslında açıkta kalmasın.
ohh negüzel maaşallah size
bilmişe bak sen
aynısı benim kız fatoşçumdiyom ki kızıma kıız seni gören 2aylık demez oynak lar
teyzeleri kızımı gördüm geldim sadece 1dakika ama gördüm çok şükür çok ağlamıştı ama gözleri sırılsıklamdı ağlamaktan beni görünce öylece izledi bugün rengi biraz daha açılmıştı 4gündün kapkaraydı soruyordum cevap vermiyolardı ama bugün hemşire çok oksijensiz kalmış oyüzden dedi hemen ağlatsaydın oly olduğunda dedi bende ağlatmadımmı zannediyosun dedim ama nefesi çıkmıyordu nasıl ağlasın yavrum mayısın 2sine kadar kalacak yoğunbakımda dayanamıyorum ama alışmak zorundayım
kızlar ben prima bez almıştım ama çok kaçırıyo hep giysileri ıslanıyo tamam benim kızda çok çalışıyo ama böyle olmamalı bu sefer başka bez alıcam ne tavsiye edersiniz...
kızlar bir derdim var aslında dertte denemezde....
29 nisanda doğum iznim bitiyo ama ben kuzucuğumu bırakıp işe başlayamam onun için okul kapanan kadar rapor almak istiyorum en kolay psikiyatriden rapor alınabiliyormuş acaba dr gidip açık açık durumu anlatıp bebişimi bırakamam rapor verin mi desem yoksa psikolojim bozulmuş numarası mı yapsambazı dr lar hipokrat yemini diyolar gerçekten hasta olmayana rapor vermiyolar ya ama numarada yapmak istemiyorum sonra gerçekten başına gelir diyolarrrrr burdan hükümete saydırmak istiyorum doğum izni bu kadar kısa olmamalı ya bi de utanmadan çıkıp 3 çocuk yapın diyolar yapalım yapmasınada süt verebilecek miyiz o bebişlere nasıl bakıcaz hiiiiç düşünen yok bak gene sinirlendimmmmm
benim oğluşda da ilk zamanlar prima kaçırmıştı bir numara büyüğe geçince kaçırmadı..huggies de kullandım o da güzel ama molfix amak zorunda kalmıştım diğerleri yoktu bunu da çok beğendim, yani prima>molfix>huggies bence...çünkü sıvı kakayı primadan iyi emen bez yok...kızlar ben prima bez almıştım ama çok kaçırıyo hep giysileri ıslanıyo tamam benim kızda çok çalışıyo ama böyle olmamalı bu sefer başka bez alıcam ne tavsiye edersiniz...
kızlar ben prima bez almıştım ama çok kaçırıyo hep giysileri ıslanıyo tamam benim kızda çok çalışıyo ama böyle olmamalı bu sefer başka bez alıcam ne tavsiye edersiniz...
Merhaba arkadaşlar. Uzuuun süredir giremiyordum foruma, bugün fırsat bulup geldim :) Dün 40'ımız çıktı, anneannemize gittik Defne'mle, çok mutlu oldu kızım arabada yolculuk yapınca :82: Yalnız doğduğundan beri günlerimiz genelde sıkıntılı geçiyor. Defne'nin gözlerinde sulanma ve çapaklanma vardı, her yenidoğan bebekte görülür dert etme dedi ablam, ama aşırı çapaklanma oldu bir süre sonra doktorumuza gittik, enfeksiyon kapmış kuzumNeyse ki basit bir enfeksiyonmuş, antibiyotikli damla kullanıp atlattık bu sorunu. Umarım yaşamayız bir daha. Geçen hafta liseden arkadaşım aradı, Ankara'ya gelmiş, buluşalım dedi, eşim de izin aldı işten Defne'ye bakmak için, sütümü sağıp çıktım evden. 2-3 saat gezip dolaştık arkadaşımla. Sinemaya girmeden, kahve içmeden bi alışveriş merkezinden çıkmayan ben, biraz gezip eve döndüm, kuzumu çok özledim çünkü :) Kapıyı açmamla beraber Defne'nin ciyak ciyak ağlamasını duydum, koşarak odaya girdim ve ne göreyim! Defne beşiğinde, eşim bir eliyle Defne'yi sallıyor, bir yandan da telefonla konuşuyor, ki ben Defne'nin yanında asla telefonla konuşmam, televizyonu falan açmam. Hemen aldım kuzumu kucağıma, sakinleştirdim. Gelmeseymişim çocuk ağlamaktan çatlayacakmış neredeyse, kıpkırmızı olmuş gözleri, sesi kısılmak üzere.. Yüzünde de çizikler var, şaşırdım tabi sordum hemen eşime ne oldu diye, eldivenlerini takmayı unutmuş, Defne de tırnaklarıyla yüzünü çizmiş Oturdum koltuğa Defne'yi emzirmek için, göğsümü açtığımda çıldırdı resmen, çok acıkmış saldırdı hemen memeye. Ben evden çıkarken uyuyordu, o yüzden sütümü bırakmıştım. Ama buzdolabını açtım ki ne göreyim! Süt saklama poşeti hiç açılmamış, aynen duruyor öyle! Eşim unutmuş meğer sütünü vermeyi, çıkmadan o kadar da tembihlemiştim üstelik.. Neyse ki altını değiştirmeyi unutmamış. Bu aralar sıkıntılı günler geçiriyoruz böyle arkadaşlar. Defne'yi eşime bırakamıyorum, endişeliyim açıkçası. Bunaldık şu günlerde, Defne de ben de..
kızlar bir derdim var aslında dertte denemezde....
29 nisanda doğum iznim bitiyo ama ben kuzucuğumu bırakıp işe başlayamam onun için okul kapanan kadar rapor almak istiyorum en kolay psikiyatriden rapor alınabiliyormuş acaba dr gidip açık açık durumu anlatıp bebişimi bırakamam rapor verin mi desem yoksa psikolojim bozulmuş numarası mı yapsambazı dr lar hipokrat yemini diyolar gerçekten hasta olmayana rapor vermiyolar ya ama numarada yapmak istemiyorum sonra gerçekten başına gelir diyolarrrrr burdan hükümete saydırmak istiyorum doğum izni bu kadar kısa olmamalı ya bi de utanmadan çıkıp 3 çocuk yapın diyolar yapalım yapmasınada süt verebilecek miyiz o bebişlere nasıl bakıcaz hiiiiç düşünen yok bak gene sinirlendimmmmm
ya arkadaşlar benim doktorlar sünnet derisini geriye çekmemem konusunda uyardı artık önermiyorlarmış çocuk cerrahları da onları uyarıyormuş
periliev pardon canım ben mesajları karıştırdım sanırım
merhaba annecikler...
haticem canım,dualarım hep edayla..çok iyi olacak kızın insallah...
A hadi ya.. Biz de primadan çok memnunuz, kakayi çok güzel emiyo. Huggies hediye etti market ama prima daha iyi gibi geldi. Ama ben 3 saatte filan değiştiriyorum gece hariç. Siz ne kadarda bir değiştiriyorsunuz?aynen canım bizimde hep ıslanıyor giysileri ama diğer bezlerinde pişik yapmasından korkuyorum
canım öğretmenmisin? psikiyatriden rapor almak bence daha sonra sorunlara yol açabilir,kadın doğumcunla bi görüşsen..benimde mayıs sonu bitiyor ben de rapor peşine düşcem ama psikiyetri cesaret ister ,sonuçta elinde rapor oluyor ne bileyim
benim oğluşda da ilk zamanlar prima kaçırmıştı bir numara büyüğe geçince kaçırmadı..huggies de kullandım o da güzel ama molfix amak zorunda kalmıştım diğerleri yoktu bunu da çok beğendim, yani prima>molfix>huggies bence...çünkü sıvı kakayı primadan iyi emen bez yok...
ya annecikler bebelere su veriyormusunuz ve neyle veriyorsunuz?ben günde bikere damlasından sonra silikon kaşıkla veriyorum,,o da bir damla...havalar da ısınacak acaba suluk biberonu varya minik onla mı versem...bilemedim gitti yaa...biberon hiç kullanmadım,nasıl olur acaba?
bir de hani siz süt sağıyorsunuz ya, ben o işe de hiç kalkışmadım...hani diyorum ben de bir denesem, şimdi bir göğüsten emdikten sonra diğerini mi sağmam lazım, hadi doymazda ben sağdıktan sonra ağlarsa sütsüz mü kalcaz?bir iki sefer yapayımda dolapta dursun istiyorum, nedir bu işin yordamı bilen varmı?
ya annecikler bebelere su veriyormusunuz ve neyle veriyorsunuz?ben günde bikere damlasından sonra silikon kaşıkla veriyorum,,o da bir damla...havalar da ısınacak acaba suluk biberonu varya minik onla mı versem...bilemedim gitti yaa...biberon hiç kullanmadım,nasıl olur acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?