2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi okudum bugün yazdıklarını canım
edecık çok yakında iyi olacak annesi ve siz birdaha hiç ayrılmayacaksınız.sen çok güçlü bir kadınsın.çünkü annesin.birazcık daha dayan tatlım.dualarımız eda ile....

teyzeleri kızımı gördüm geldim sadece 1dakika ama gördüm çok şükür çok ağlamıştı ama gözleri sırılsıklamdı ağlamaktan beni görünce öylece izledi bugün rengi biraz daha açılmıştı 4gündün kapkaraydı soruyordum cevap vermiyolardı ama bugün hemşire çok oksijensiz kalmış oyüzden dedi hemen ağlatsaydın oly olduğunda dedi bende ağlatmadımmı zannediyosun dedim ama nefesi çıkmıyordu nasıl ağlasın yavrum mayısın 2sine kadar kalacak yoğunbakımda dayanamıyorum ama alışmak zorundayım

cnm benimkide kaldı yoğun bakımda hemşirelerin bilgi vermemesi çok can sıkıcı iyi bilirim.. az kalmış merak etme geçicek bak şöle düşün şuan eve gelmesi ne onun nede senin açından iyi olur o sağlığına tam kavuşmamış olur hemde sen çok endişeli olursun hem acaba yine olucakmı dersin..ben kızımı almaya gittiğim gün kapıda beklediğim o saniyeler yıl gibi gelmişti ama beklediğime deydi yavrum sapasağlam çıktı ordan..bukadar endişe etme cnm...
bak benim kızım hastanedeyken şükretmesini daha çok öğrendim orda 6 ay yatan bebekler vardı umutsuz vakalar vardı ..rabbim korusun...
hastane ye gidip gelmenin zorluğunuda bilirim..ben akşamlara kadar orda kalırdım sabahın 7sinde süt bırakmaya giderdim ama hep tek dönerdim.acını paylaşıyorum ve anlıyorum seni fakat şuan kızım kolumda pür dikkat pc ye yazdıklarıma bakıyo bunları düşün..geçmiş olsun

Allahın izniyle inş düzelicek bebişin arkadaşım....Allahım acil şifalar versin edaya sabret arkadaşım kızına kavuşmak için sabretmek ve kendine dikkat etmek zorundasın sakın kendini bırakma

bizimde öbürgün 2.ay aşımız ama ben kendim tutucam kızımı valla yanından ayrılamam nekadar üzülsemde:26: offfffffffffffffff

Ya ne iyi, ben hayatta tutamam ya. Geçen asida annem tutmuştu. Bu defa komşuya filan soylicem:18: ben tutmak bir kenara, bakamıyorum bile. Hemşire gel bebeğine yapılan her şeyi gor dedi, ama ben bakamadım.

slm kızlar az önce oğlumu uyuttum çok zorlanmadık gece ilk saatler çok ağladı fitilden sonra baya rahatladı oğluşum ama pipisi şişti kocaman oldu dr normal olur onlar 3-4 güne iner şişi dedi...dün akşam annem geldi o zamana kadar bez bağlayamamıştım annem geldi güzelce bağladı uyuttuk normal gece uykusunu rahatça uyudu sabah şişi azalmıştı ve kızarıklığı da azalmıştı çok sevindim inşallah 1 haftada iyileşir pipimiz..çok zor kızlar gözlerimin içine bakıyo ellerini uzatıyo öyle ağlıyo yavrum anne acıyo der gibi yüreğim parça parça oluyo ona her baktığımda ama iyiki yaptırmışız sünnet derisinin altına kakası girmiş ve ben geriye çekip temizleyemediğim için öylece kalmış dr az kalsın iltihaplanıp yara olacakmış dedi önce uzun uzun temziledi sonra 2 tane iğne yaptı oğluşuma azıcık burda ağladı sonra 6 dk bekledik ve dr sünnet etti..sünnet olurken hiç ağlamadı kuzum ama elime sıkısıkı sarıldı kan alınırken bile bakamyan ben başından sonuna kadar izledim sünnetini.şu anda beziyle gayet sakin yatıyo..öyle bişey koymadık sadece ben bezin kenarlarındaki bariyerlerini kestim değmesin pipisine diye <zaten 3 numara bez kullanıyoruz..dua edin kızlar

haticem canım arkadaşım yazılarını okurken ağladım inan. dualarım hep seninle. o kadar üzülüyorumki. hamileliğimizde bişey farketmiştik hatırlarmısın ikimizin bebeğide mucizeydi 5 yıl sonra gelmişlerdi o kadar hasretin adı vardı. ikimizde doğumdan sonra eş aileleri yüzünden aynı sıkıntıları yaşadık. ve o kadar hissediyorumki hissettiklerini. Allahım kimseye yaşatmasın. edana hemen kavuş ve Rabbim bi daha üzüntü dert vermesin. hep mutlu olun İnşallaaaah. seni çok seviyorum canım. buradaki herkesi çok seviyorum. dertleri derdim sevinçleri sevincim oluyor.kuzularımızı sağlıkla mutlulukla büyütürüz İnşallah.
özlemim hayırlı olsun canım. geçmiş olsun aynı zamandada. erkekim benim damatlığınıda göresiniz inşallaaaaaah.

kızlar herkese saglık ocagı 2. ay sonunda cagıurdı demı 3lu aşı ıcın bize 2. ay aşı yok 3.ay geleceksiniz dedi hemşire. bir yanlışlık var demi gidip soruyım tekrar demi?
bi de eylül hiç yok ortalarda hiç görüşen varmı merak ediyorum

Geçmişi okuyamadım ama Hatice anladığım kadarıyla bebeğin hastanedeymiş geçmiş olsun canım.

Sonunda paşamız sünnet oldu demek Özlemcim,gemiş olsun canım.

Bende bu aşıişini anlamadım bizede nisanın son haftası ya da Mayısın ilk haftası verem aşısı var dendi ay içinde yada sonunda başka aşıdan bahsedilmedi.

Kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz çok merak ediyorum.Benim kızım gündüz resmen tilki uykusunda daldığı anda Dondysine yatırıyoruz yatırıldığını fark edip gözleri dikiyor.
Bizim kızı ayakta sallama,çingene salıncağı,aklınıza gelecek herşeyi deneyerek uyutmaya çalışıyoruz nafile.

yüzünü çizer genede diye korkuyorum güzincim:26::26::26:
canım bebedorun tırnak seti var onun içinde 4tane kağıt törpü ben kestikten sonra törpülüyorum bişicik olmuyor.metroseksüel erkeğim benim.ama inan eldivenden sonra çok şey değişti...

canım kendine eziyet etme...bol bol dua et..ben de bilirim ayrı olmayı yavrumdan ama benim daha ilk günlerimdi, alıştıktan sonrası daha zor...herşey güzel olacak inşallah

geçer tatlım hemencecik, ne güzel biz sünnet derdiyle uğraşırken sen o işleri bitirmiş olcaksın..bana da kimse dememişti, ilk günlerde eşim dedi sünnet derisini geriye çek diye arada bir çekip zeytinyağı sürüyorum...nerden bilelim ki biz böyle bişey yapılması gerektiğini..
emelcim karma aşı 2.ay aşısı sonrası yani bu hafta gitcem o bile tedirgin ediyor açıkçası
aman ihmal etme...sağlık ocakalrından ziyade kendimiz takip etmemiz gerekiyor.. benimde tam 2 aylıkken gitmem gerekirdi yanlış tarih vermişler bir hafta

Merhaba arkadaşlar. Uzuuun süredir giremiyordum foruma, bugün fırsat bulup geldim :) Dün 40'ımız çıktı, anneannemize gittik Defne'mle, çok mutlu oldu kızım arabada yolculuk yapınca :82: Yalnız doğduğundan beri günlerimiz genelde sıkıntılı geçiyor. Defne'nin gözlerinde sulanma ve çapaklanma vardı, her yenidoğan bebekte görülür dert etme dedi ablam, ama aşırı çapaklanma oldu bir süre sonra doktorumuza gittik, enfeksiyon kapmış kuzum Neyse ki basit bir enfeksiyonmuş, antibiyotikli damla kullanıp atlattık bu sorunu. Umarım yaşamayız bir daha. Geçen hafta liseden arkadaşım aradı, Ankara'ya gelmiş, buluşalım dedi, eşim de izin aldı işten Defne'ye bakmak için, sütümü sağıp çıktım evden. 2-3 saat gezip dolaştık arkadaşımla. Sinemaya girmeden, kahve içmeden bi alışveriş merkezinden çıkmayan ben, biraz gezip eve döndüm, kuzumu çok özledim çünkü :) Kapıyı açmamla beraber Defne'nin ciyak ciyak ağlamasını duydum, koşarak odaya girdim ve ne göreyim! Defne beşiğinde, eşim bir eliyle Defne'yi sallıyor, bir yandan da telefonla konuşuyor, ki ben Defne'nin yanında asla telefonla konuşmam, televizyonu falan açmam. Hemen aldım kuzumu kucağıma, sakinleştirdim. Gelmeseymişim çocuk ağlamaktan çatlayacakmış neredeyse, kıpkırmızı olmuş gözleri, sesi kısılmak üzere.. Yüzünde de çizikler var, şaşırdım tabi sordum hemen eşime ne oldu diye, eldivenlerini takmayı unutmuş, Defne de tırnaklarıyla yüzünü çizmiş Oturdum koltuğa Defne'yi emzirmek için, göğsümü açtığımda çıldırdı resmen, çok acıkmış saldırdı hemen memeye. Ben evden çıkarken uyuyordu, o yüzden sütümü bırakmıştım. Ama buzdolabını açtım ki ne göreyim! Süt saklama poşeti hiç açılmamış, aynen duruyor öyle! Eşim unutmuş meğer sütünü vermeyi, çıkmadan o kadar da tembihlemiştim üstelik.. Neyse ki altını değiştirmeyi unutmamış. Bu aralar sıkıntılı günler geçiriyoruz böyle arkadaşlar. Defne'yi eşime bırakamıyorum, endişeliyim açıkçası. Bunaldık şu günlerde, Defne de ben de..

Son düzenleme:
ya arkadaşlar benim doktorlar sünnet derisini geriye çekmemem konusunda uyardı artık önermiyorlarmış çocuk cerrahları da onları uyarıyormuş
periliev pardon canım ben mesajları karıştırdım sanırım

canım benim oluşun hemencecik iyleşir işallah rabbim başka dert vermesin bunlar güzel anılar

nekadar zor dimi anne oılmak eşim diyosun hayat arkadaşım canım yavrumun babası diyosun ama ona bile canını bırakamıyosun bizler anneyiz işte

biliyorum canım hatırlamazmıyım biz çok zor anne olmuştuk benim herşeyim hazırdı temmusun 20sinde tüp bebek transfer olacaktı ama ben çok büyük bir mucizeyle 9 temmuzda prensesime hamile olduğumu öğrendim bugün çok ağlamadım çünkü kızımla göz göze geldik ağladığımı görmesin diye seni çok seviyorum annem gelde gezmelere gidelim dedim teyzelerim halalarım edamız çıksın kına yakacaz diyolar gelsin 2 mayıs edama doya doya sarılacam ne uyuyacam ne uyutacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…