2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

oyyyyy prensesim 4saattir uyuyo gece neetcez kimbilir nöbet var

uyku uykunun mayasıdır ama

Benim Defne de yanından ayrıldığım an basıyor çığlığı! Chicco New Dreams kullanıyoruz biz, ana kucağında uyutuyorum genelde, çok memnunum

Kendisi sallanıyor mu o, manuel mi? Kızıma söyliyim, Defneler ana kucağında uyuyor ona göreeee diye

ay sinirim bozuldu. oturup ağlayacam artık. ikinci bi doktora götürdüm. o tahlile bile gerek duymadı. bunlar devlet hastanesinde. özele götürmek istemiyorum. denem tahtasına ceviriyorlar

cnm cook gecmiş olsun bizimde bazen yeşil oluyo b
inan öyle cocukları deneme tahtasına ceviriyolar damar yolu bulana kadar cocuklar catlıyo resmen
delik teşik ediyolar cocukları kıyamam ya
dkt yatıracagız demişse ciddir sorun sen yinede evde tedavini ol hastanede perişan olursun elinden alırlar cocugu her iki sate bir emzirmeden emzirmeye görürsün ccook gecmiş olsun aalh acil şifa versin

bana hastanede bebek bezı kullanmamı soyledıler ve acayıp rahat ettım sende oyle yap bence canım belden bağlamalı çok daralırsın

pastaneden su böreği ve pasta çayı bıle zor demlyorum misafir ağırlamak kalsın bı tarafa bıde hazırlıkmı

ayy o misafir işini bir de bana sor canım.ardı arkası kesilmiyor. sıra yaptık artık. daha da gelecekler var birsürü. sağolsunlar diyorum bir yandan bir yandan da zrolanıyorum. 5 yıl önce sadece nikahımda gördüğüm akrabalarım bile geldiler.. kızım kısmetli olcak galiba diyorum. bizim yakında camuzoğlu var, hem tatlı hem su böreği bulunuyor. yarımşar kilo alıyorum, yanına da çay. tamam işte bu.evide sürekli toplu tutmaya çalışıyorum işler birikmesin diye..

kimyonun tadıda hiç güzel değilyaaaaaaaaaaaa

burnunu kapatıp içince tadı gelmiyor canım..

tek başına nasıl yıkadın canım. yöntemini anlatırsan sevinirim. ben de tek başıma yıkayabilmek istiyorum. akşam eşimin gelmesini beklemeden yıkamak istiyorum..

ayy asıl maymunluk sonra başlıyor canım. dün kardeşimin yaptığını anlatiim de gülün 7 aylık bebeği var. ağladığı zaman bazen sadece kardeşimi ayakta gezineren emzirdiği zaman susuyor. dün sadece kardeşim bebeği kucağına alıp koşunca sustu, nerden aklın koşmak geldi diye sormayın, maymunluk böyle böyle gelişiyo, evrimleşiyo işte. bir sonraki aşama kucağında koşarken emmek olcak diyerek çokca güldük, hala da gülüyorum

oyyyyy prensesim 4saattir uyuyo gece neetcez kimbilir nöbet var

ohh ne güzel bizim kesintisiz 4 saat gündüz uykumuz hiç yok..

geçmiş olsun..

pastaneden su böreği ve pasta çayı bıle zor demlyorum misafir ağırlamak kalsın bı tarafa bıde hazırlıkmı

aynen kuru pasta vs...bazıları gelirken getiriyor,yada annem yapıyor..

yarın doktora gidiez genel kontrole ama benim merak ettiğim sütümün yetip yetmediğimi..gazı olup sütü yeten anneler..ağlarken emiyor mu bebkleriniz,benimki emmiyor,bende acaba süt mü yok diyorum bakıyorum var,birde hiç göğüslerimden süt taşmıyor benim..off doymuyor bu çocuk ya:18:

çok kolay ve lezetli bi börek tarifi vereyim yapıp buzluğa atabilirsin tabi pişirmeden misafir gelmeden bir kaç saat önce çıkarıp dilimleyip pişiriliyor sürekli yapıyorum ve her yiyen tarifini istiyor

MALZEMELER
1. 6 ADET YUFKA
2. 150 GR MARGARİN (eritilmiş)
3. 4 ADET HAŞLANMIŞ İRİ PATATES
4. 4 DİLİM PEYNİR (köy peyniri kullanıyorum pişince erimesi lazım)
5. 1 ADET YUMURTA
6. 1 FİNCAN SIVI YAĞ (azda olabilir ben az sıvı yağ kullanıyorum)
7. 2,5 SU BARDAĞı SÜT

YAPILIŞI

bütün malzemeler karıştırlır (yufka hariç) hazırlanan iç harcımızı yufkalara ( yufkaları bölmeden bütün halinde kullanıyoruz) sürürüyoruz 6 adet yufkanın her yerine sürülür ilk kata sürdükten sonra ikinci yufkayı ilk yufkanın üstüne koyup aynı şekilde harcı sürüyoruz bütün yufkalara bu işlem yapılıyor ilk kat yufkaya diğerlerine göre daha az sürmek lazım kalan 5 adet yufkaya eşit sürülür. bütün yufkalara iç harç sürüldükten sonra rulo şekklinde yuvarlanıp aleminyum folyoya sarılıp buzluğa atılır(tabi rulo uzun oluyor ben 3 parçaya bölüyorum o şekilde folyoya sarıyorum birseferde farklı günlerde pişerebileceğim 3 seferlik börek yapmış oluyorum)en az bir gece dolapta kalması lazım pişirmeden önce 2cm eninde dilimlenir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde kızarana kadar pişirlir

umarım analatabilmişimdir basit ve lezzetli :87::87:

selam fıstıklar bebişlerle hersey yolundadır insallah bugün kuzum sabah uykusu uyurken bi gayret biriken bütün işlerimi yaptım temizlik ütü yemek balkonu bile yıkadım hayret ettim kendime hepsi iki saatte bitti cünkü kuzum uyandı annelik güç kadar hız da veriyormus insana eee mecburiyetler insanı herseye alıstırıyor demek ki ögleden sonra kuzucumla birlikte sekerleme yaptık cok güzeldi sarıldım ona ellerini tuttum uyanana kadar bırakmadı ellerimi yavrum benim nasıl baglılar bize ne harkulade bi duygu sonsuz sükürler olsun RAbbime bir insan moklu bezi bile keyifle baska hangi sebeple koklayabiilir ki nimet evlatlarımız yasamın sundugu en güzel en degerli nimet iyi ki varsın canım kızım

bu arada dün cok sıkıldık alısveris merkezine gittik aman ne kalabalık gittigime pişman oldum bir de sizde de oldu mu bilmiorum ama ben cok feci kıskandım yavrumu herkesi potansiyel düşmanımız gibi gördüm kızı arabasında iyice sardım sarmaladım görünmesin diye ama bakan gözleri gördükce deli oldum alıp icime sokasım geldi nasl kıskanmaktır nasıl sakınma icgüdüsür o öyle deli oldum ckana kadar markette raftan bişey alırken kadının biri egilmiş kafasını uzatmıs bebek arbasının ıcıne ayy canım canım yapıyor bi dönüp bakmışım kadına artık nasl bi bakıs attıysam kadın tırım tırım kactı gitti yanımızdan ama sinir oluyorum ya bebeklerimiz kamu malı sanki her önüne gelen egilip bakma sevme rahatlıgını hakkını buluyor kendinde daha da cıkarmam cocugumu öyle kalabalıgın içine

Gazı olduğunda bazen saldırıyor, hıncını memeden alıyor, bazen de emmiyor hiç.. Doymasa durmaz ama ya, bebekler kuvvetli de emiyor artık ilk azmanlardaki gibi ondan taşmıyor herhalde..

Aynen ya.. Tıp fakültesine gittiğimizde ben de çok sakınmıştım, gelen bakıyor giden bakıyor, bir de çocuğu hasta filan olan var bir sürü Yüzünü filan kapadım sonra Defne'nin. Kargaya yavrusu kunduz görünür tabii, değerli bizim kuzularımız, en güzeli bizim kuzumuz

yarın doktora gidiez genel kontrole ama benim merak ettiğim sütümün yetip yetmediğimi..gazı olup sütü yeten anneler..ağlarken emiyor mu bebkleriniz,benimki emmiyor,bende acaba süt mü yok diyorum bakıyorum var,birde hiç göğüslerimden süt taşmıyor benim..off doymuyor bu çocuk ya:18:[/QUOTE]

canım kilo alımı iyiyse niye endişeleniyorsun benim de taşmıyo sert bile değil göğsüm ama çocuğun kilo alımına harika dedi doktor ne diye incecik bağğırsaklarına gereksiz kaygılarla yükleme yapacaksın bırak doktor karar versin buna, ben kendimi ve etrafı dinleseydim şimdi amam yiyordu benim oğlum kaç öğün hem de boş yere bak sana bir yazı

Memelerin gerginleşmesi anne tarafından hissedilir ve sütün yeterli yapıldığını anne anlar. Ancak ilerleyen haftalarda bebeklerin çok iyi emmesinden dolayı memeler çok iyi boşaltıldığı için yumuşama ve gerginliğin kaybolması durumu ortaya çıkar. Bu durum normal bir olaydır.

Aslında süt yapımı halen yeterli bir düzeydedir ama memelerin bu şekilde yumuşamasını anneler yanlış algılayıp sütünün azaldığından yakınırlar. Bu yanlış inanış sonucunda acele ile ek gıdaya başlarlar.

Sonuçta anne sütü kaybedilir. Gerçekte ise aylar ilerledikçe memede yapılan süt miktarı giderek artar. Bu artış hayatın 4.-6. ayına kadar devam eder, bebeğin su dahil bütün gereksinimini karşılar. Anneler memedeki yumuşamanın normal olduğunu bilmelidirler.

Anne sütünün yetip yetmediği nasıl anlaşılır?

Annelerin en büyük korkusu sütlerinin bebeklerine yetmediği düşüncesidir. Bebekler sebepli ve sebepsiz pek çok nedenden ağlarlar. Her ağlamada meme verildiğinde bebeğin çoğu kez sakinleştiği görülür. Bu yüzden bebeğin aç kaldığı fikri anneye yerleşir. Çevreden de bebeğin aç kaldığı söylenince anne hemen ek gıda başlama ihtiyacı duyar. Bunun sonucunda da bebek anneyi daha az emmeye başlar ve süt yapımı azalarak hızla kesilmeye doğru yol alınır. Bebekler tok olduklarında bile güçlü emme reflekslerinden dolayı sürekli emme ihtiyacı duyarlar. Amaç beslenme olmasa bile bu emme ihtiyacı tamamen emme hazzı duymaya yönelik olduğundun her emme isteği bebeğin aç olduğuna işaret etmez. Ancak bu duygu sayesinde bebekler annelerini sık sık emerek anne sütünün çoğalmasına ve devamına katkıda bulunurlar. Bir yandan sütün devamını sağlarken bir yandan da emme zevklerini tatmin ederler. Burada yapılan yanlışlar nedeni ile çoğu zaman gereği olmadığı halde ek gıdalara başlanır. Bebeğin normal gelişimi sırasında hayatın ilk 5 gününde fizyolojik ağırlık kaybının olabileceği bilinmelidir. Bu kayıptan sonra bebekler vücut ağırlıklarını arttırmaya başlarlar. Hayatın 10. günü civarı tekrar doğum ağırlıklarına erişirler. 10. günden sonra ağırlıkları sürekli olarak artma gösterir. Bu özelliklerin bilinmemesi nedeni ile bebeklerin fizyolojik ağırlık kayıpları yanlış yorumlanıp ek gıdalara başlanmaktadır.

İlk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede ayda 600 gr. Ve üzerinde bir ağırlık artışı yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez. Ama anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak bezini en az 6 defa idrarı ile 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa telaşa gerek yoktur. Bu nedenle sabırla ilk ayın sonu beklenmelidir.

İştah atakları: Bebeğin ağlayıp bir türlü yatıştırılamadığı bir durumdur. Daha sık ve daha uzun emme isteğine karşı bebek hep aç gibidir. Tipik olarak 8-12 gün, 3-4 hafta ve 3. ayda ve daha sonra ise değişik zamanlarda görülür. Bu ataklar annede bebeğin gereksinimini yeterince sağlayamıyorum duygusu verdiklerinden gerginliğe yol açarlar. Gaz sancısından yukarıda belirtilen zamanlarda olmaları ile ayırt edilirler. Mama verilmesi sorunu artırabilir. 3-5 gün içinde annenin sütünün artacağı ve duruma adapte olacağı bilinmelidir. Beslenme sıklığı arttırılmalıdır.

Son düzenleme:
bu arada gaz sıkıntısıyla ağlıyorsa benimki de emmiyor nerden anlıyorum ıkınıp sıkınıp gazını çıkarmayı başarabilirse emmeye devam ediyor ama gaz varsa nafile tutmuyor memeyi

Günaydın arkadaşlar,
Bugün kızımız 4 haftalık oldu dün ilk defa nerdeyse sabahtan akşama kadar ağladı normalde hiç ağlama huyu yoktur ne yapacağımızı şaşırdık doktora götürecektik ki uyuyakaldı bu büyüme ataklarını biliyordum böyle bi büyüme atağı geçiriyor o yüzden ağlıyor diye düşündüm dün o kadar ağlamanın üzerine sabah 5e kadar uyudu 5den sonra da yine anlamsız ağlamaları başladı ama gazı falan yok emiyor çiş de yapıyor eşim kaka yaptı mı dedi ben de çok emin olamadım yapmamıştı sanırım bebeğin kirli bez için çöp kutusu var onu açıp baktık hiç kaka yapmamış dün sadece 9 kez çiş yapmış kendimde de hafif bir kabızlık hissediyorum sizce sütümden bebeğe kabızlık geçebilir mi? bebiş kabız mı olmuştur?

Son düzenleme:

ben dondy alalı 2 hafta oldu canım. yatak odasında park yatakta uyuyor. salona da dondyi koyduk. bazen fişe takıp 20 dk sallıyorum hosuna gişdiyor ninni de çalıyor. ama evin içinde ordan oraya yanında tasımak ıcın uygun değil dondy. hem 15 kilo ( bebekle beraber 20 civarı oluyor) hem de alcak pozısyonda su an kullandıgımız ıcın eğilip itmen gerekir belin kopar. ben o amacla almıştım evde nereye gıtsem tasırım dıye. ama olmadı. iyi ki de almışım yıne de cok rahat bebek ıcın ve salonda hep orda yatıyor. evin içinde taşıyacagım zaman da bebek arabasını yatar konuma getırıp oyle tasıyorum

canım sütle kabızlık geçmez, süt onun besini, sütün içinde kaka yapmayı engelleyecek ne olabilir ki?? Benimki de bazen öyle oluyor, arada sırada değişiklik oluyor düzenlerinde ama 3 gün olup kaka yapmamışsa sorun olabilir demektir onu biliyorum kaka yapmadığı günler bşzimki de çok ağlıyor yapınca geçiyor sıkıntısı

canım seninle gelişmelerimiz de hep aynı oluyor. 4. haftada benimki de kaka yapmadı 1-2 gün bi de ıkınıyordu. dr a götürdük. günde 3 defa 1 er kaşık hakiki zeytinyağı verin ve 3 kezde 10ar ml rezene kimyon çayı içirin dedi. bir de zinco damla verdi. hepsi doğal oldugu ıcın hepsini yaptık ve gunde 1-2 kez kaka yapıyor rahatca artık

ya çocuk uyuynca uyumayı hiç başaramadm daha ya...

aynen ya eşim diyo sen gündüz o uyurken uyusana diye. deniyorum ama olmuyor. saonra da oglen 4de uyku bir bastırıyo aynen zombiye dönüyorum. eşim gelince uyurum diyorum. 6 da geliyor veben eşim ve bebeğimle bir aile olarak vakit gecirmek istediğim için yine uyumuyorum.

bu arada kızlar iyiki burayı takip ediyoruz. sağlık ocagında 1. ay aşısına gittigimde 2. ayda gelmeyın 3. ayda 3 lü aşı için gelin demişlerdi ben de emin misiniz diye sorunca tabi demişlerdi. sonra baktım siz 2. ayında aşıları vurdurmaya başladınız. bu sabah eşimi yolladım sağlık ocagına ve ay pardon yanlışlık olmus 2. ayda aşıya geleceksiniz 3. ayda gelmiceksiniz demiş hemşire. sağlık bu kadar ucuz işte görüyor musunuz. ben uyanmasam bebeğim 2. ay aşılarını kaçıracaktı düşünün yani. en iyisi herşeyi araştırmak ve hiçbir doktor hemşire ve hastaneye güvenmemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…