aynen ya eşim diyo sen gündüz o uyurken uyusana diye. deniyorum ama olmuyor. saonra da oglen 4de uyku bir bastırıyo aynen zombiye dönüyorum. eşim gelince uyurum diyorum. 6 da geliyor veben eşim ve bebeğimle bir aile olarak vakit gecirmek istediğim için yine uyumuyorum.
bazen oluyor canım bir gün yapmadığı,sen yine takip et de uzarsa önlemini alırsın, yapmadığı için de ağlıyordur..benim oğlumda saat gibi çalışırdı sabah 6 dedin mi hopp ıkına sıkıla yapardı şimdi değişti düxeni yapamadığı için huzursuz..anacım kakaları bir dert, çişleri bir dertGünaydın arkadaşlar,
Bugün kızımız 4 haftalık oldu dün ilk defa nerdeyse sabahtan akşama kadar ağladı normalde hiç ağlama huyu yoktur ne yapacağımızı şaşırdık doktora götürecektik ki uyuyakaldı bu büyüme ataklarını biliyordum böyle bi büyüme atağı geçiriyor o yüzden ağlıyor diye düşündüm dün o kadar ağlamanın üzerine sabah 5e kadar uyudu 5den sonra da yine anlamsız ağlamaları başladı ama gazı falan yok emiyor çiş de yapıyor eşim kaka yaptı mı dedi ben de çok emin olamadım yapmamıştı sanırım bebeğin kirli bez için çöp kutusu var onu açıp baktık hiç kaka yapmamış dün sadece 9 kez çiş yapmış kendimde de hafif bir kabızlık hissediyorum sizce sütümden bebeğe kabızlık geçebilir mi? bebiş kabız mı olmuştur?
ya çocuk uyuynca uyumayı hiç başaramadm daha ya...
bu arada kızlar iyiki burayı takip ediyoruz. sağlık ocagında 1. ay aşısına gittigimde 2. ayda gelmeyın 3. ayda 3 lü aşı için gelin demişlerdi ben de emin misiniz diye sorunca tabi demişlerdi. sonra baktım siz 2. ayında aşıları vurdurmaya başladınız. bu sabah eşimi yolladım sağlık ocagına ve ay pardon yanlışlık olmus 2. ayda aşıya geleceksiniz 3. ayda gelmiceksiniz demiş hemşire. sağlık bu kadar ucuz işte görüyor musunuz. ben uyanmasam bebeğim 2. ay aşılarını kaçıracaktı düşünün yani. en iyisi herşeyi araştırmak ve hiçbir doktor hemşire ve hastaneye güvenmemek
al benden de o kadar yav bu arada çocukla yattığım odada tv var, emzirirken gece uyutmaya çalışırken veya evde misafir varken emzirdiğimde açık oluyor o da olmasa çatlarım heralde sıkıntıdan ama radyasyon yayması hoşuma gitmiyor işime de gelmiyor kaldırmak acaba lzumsuz evham mı benimki yoksa bunun gösterilmiş büyük bir zararı var mı şiddetle yasaklanan bişey mi bilen var mı??,
gerçi hamileliğim ve öncesi o kadar sıkıntılı tedirgin geçti ki şimdi çok rahatım ona buna takmıyorum ama ciddi zararı var denirse gereğini de yapmak lazım
yarın doktora gidiez genel kontrole ama benim merak ettiğim sütümün yetip yetmediğimi..gazı olup sütü yeten anneler..ağlarken emiyor mu bebkleriniz,benimki emmiyor,bende acaba süt mü yok diyorum bakıyorum var,birde hiç göğüslerimden süt taşmıyor benim..off doymuyor bu çocuk ya:18:
bu arada kızlar iyiki burayı takip ediyoruz. sağlık ocagında 1. ay aşısına gittigimde 2. ayda gelmeyın 3. ayda 3 lü aşı için gelin demişlerdi ben de emin misiniz diye sorunca tabi demişlerdi. sonra baktım siz 2. ayında aşıları vurdurmaya başladınız. bu sabah eşimi yolladım sağlık ocagına ve ay pardon yanlışlık olmus 2. ayda aşıya geleceksiniz 3. ayda gelmiceksiniz demiş hemşire. sağlık bu kadar ucuz işte görüyor musunuz. ben uyanmasam bebeğim 2. ay aşılarını kaçıracaktı düşünün yani. en iyisi herşeyi araştırmak ve hiçbir doktor hemşire ve hastaneye güvenmemek
günaydınnn arkadaşlarr
bişey sorucam zinco kullanan varmı aranızda
benim bebeğim günde 7 saat hiç uyumadan durmadığı oluyordu ve zinco verdim şuanda uyuyor
uyaqnık durduğu sürece hep ağlıyorrdu.
galiba zinco iyi geldi.
uykumu yapıyor, yoksa gazı geçtiği içinmi uyuyor anlamadım
sizde böyle bi durum yaşayan varmı
al benden de o kadar yav bu arada çocukla yattığım odada tv var, emzirirken gece uyutmaya çalışırken veya evde misafir varken emzirdiğimde açık oluyor o da olmasa çatlarım heralde sıkıntıdan ama radyasyon yayması hoşuma gitmiyor işime de gelmiyor kaldırmak acaba lzumsuz evham mı benimki yoksa bunun gösterilmiş büyük bir zararı var mı şiddetle yasaklanan bişey mi bilen var mı??,
gerçi hamileliğim ve öncesi o kadar sıkıntılı tedirgin geçti ki şimdi çok rahatım ona buna takmıyorum ama ciddi zararı var denirse gereğini de yapmak lazım
günaydınnn arkadaşlarr
bişey sorucam zinco kullanan varmı aranızda
benim bebeğim günde 7 saat hiç uyumadan durmadığı oluyordu ve zinco verdim şuanda uyuyor
uyaqnık durduğu sürece hep ağlıyorrdu.
galiba zinco iyi geldi.
uykumu yapıyor, yoksa gazı geçtiği içinmi uyuyor anlamadım
sizde böyle bi durum yaşayan varmı
slm anneler nasılsınız
bana bi tickir yaparmısınız denedim
olmuyo pes ettim dogum tarihimiz 29 mart
slmm sekerr anneler fikrinize çok ihtiyacım var şimdiden cevabınız için çok tesekkür ederimm
bende temmuz annesi olucam inşş 78le hamile kaldım şimdi 85 kiloyum boyumda 172 sizce hasta bezinin boyunu nasıl alayımm orta mı büyük mü??? belden bantlı canped alıcam ama ben bilemedim size danısayım dedim :26:
Yaa bu arada ben hamilelikten önce de günde 2-3 bardak nescafe içiyodum, hamilelikte hergün 1 bardağa indirdim, şimdi de 1 bardak içiyorum ama bir zararı olur diye korkuyorum, sütümden direk Defne'ye geçiyor çünkü :26:
hemen veriyim kızlar size tarifmisafir istemiyorumeşimle oğlumla kafa dinlemek istiyorum
her gelene ne yapacağımı şaşırdım artık şöyle pratik kurtarıcı tarifleriniz yok mu kızlar paylaşalım:84::84::84:bi de temizlik işi var of of
bazen bizimde yeşil oluyor geçmiş olsuniyi akşamlar arkadaşlar. geçmişi okumadan bi derdimi anlatayım. yaklaşık 15 gündür ekin yeşil kaka yapıyor. ateş kusma yok. arada 3-4 defa kırmzı sicimler gördük. kanmış. 10 gün önce doktora gittik gaita tahlili yapıldı. 2-3 lökosit çıktı. doktor nidazol diye bir ilaç verdi. ilacı günde 1 ölçek 3 kez içilmesi gerekiyordu. bu 12 çay kaşığı yapıyor çok fazla geld. ağız dolusu kusdu. ben ölçüyü azalttım ama içmemek için direnç gösterdi. geri tükürdü kustu vs. neyse tam sarı oluyor gibiydi ilacı bıraktık. tekrar yeşil kaka yapmaya başladı. bugün yine doktora gittik. tekrar tahlil yapıldı. nadir lökosit parazit yok çıktı.yai alillere göre sorun yok. doktor nidazola devam dedi.ama sağlıklı görünüyor dedi. bu arada emiyor kilo alıyor. anladığım kadarıyla önlem amacıyla ilacı verdi. ilacı verdim tekrar kustu. 7 kere kaka yaptı bugn. bu doktorlara güven olmuyor. doğru düzgün açıklama yapmıyorlar. çok sinirim bozuldu artık. herşey normal gibi tek yeşil kaka anormal. ne yapayım. ilacı içirmeyeyim diyorum ama ya ateşlenirse bu sefer hastaneye yatırırım dedi.sizde kaka durumları nedir.
bende kıskançlık yok hiç anlamadım gitti normalde sevdiklerimi çok kıskanırım ama:26::26:bu arada dün cok sıkıldık alısveris merkezine gittik aman ne kalabalık gittigime pişman oldum bir de sizde de oldu mu bilmiorum ama ben cok feci kıskandım yavrumu herkesi potansiyel düşmanımız gibi gördüm kızı arabasında iyice sardım sarmaladım görünmesin diye ama bakan gözleri gördükce deli oldum alıp icime sokasım geldi nasl kıskanmaktır nasıl sakınma icgüdüsür o öyle deli oldum ckana kadar markette raftan bişey alırken kadının biri egilmiş kafasını uzatmıs bebek arbasının ıcıne ayy canım canım yapıyor bi dönüp bakmışım kadına artık nasl bi bakıs attıysam kadın tırım tırım kactı gitti yanımızdan ama sinir oluyorum ya bebeklerimiz kamu malı sanki her önüne gelen egilip bakma sevme rahatlıgını hakkını buluyor kendinde daha da cıkarmam cocugumu öyle kalabalıgın içine
geçmiş olsun melisa prensese umarım kakasını yapar kuzucukGünaydın arkadaşlar,
Bugün kızımız 4 haftalık oldu dün ilk defa nerdeyse sabahtan akşama kadar ağladı normalde hiç ağlama huyu yoktur ne yapacağımızı şaşırdık doktora götürecektik ki uyuyakaldı bu büyüme ataklarını biliyordum böyle bi büyüme atağı geçiriyor o yüzden ağlıyor diye düşündüm dün o kadar ağlamanın üzerine sabah 5e kadar uyudu 5den sonra da yine anlamsız ağlamaları başladı ama gazı falan yok emiyor çiş de yapıyor eşim kaka yaptı mı dedi ben de çok emin olamadım yapmamıştı sanırım bebeğin kirli bez için çöp kutusu var onu açıp baktık hiç kaka yapmamış dün sadece 9 kez çiş yapmış kendimde de hafif bir kabızlık hissediyorum sizce sütümden bebeğe kabızlık geçebilir mi? bebiş kabız mı olmuştur?
merhaba anneler...biz bugün 3lü aşımızı olduk geldik...aslında geçen hafta olmamız gerekiyordu ama işte hemşirenin dikkatsizliği...olsun geç değil dedi...öyle korkulan bir yanı yokmuş ya biri sol omuzdan ikisi bacaklardan...sadece sonuncusu yaktığı için ağladı biraz ama kucağına aldı hemşire hemen sustu..biz ağlamasına alışığız erken doğduğu için 15günde bir göz muayenesine gittik ve orda 15 dk kesintisiz bağırıyordu..o yüzden bu hiçbişeymiş gibi geldi...inşallah ateş falan da yapmaz böylece atlatırız...artık yapmıyor ateş korkmayın dedi hemşiremiz....
buarada ilknur söylediği için biliyordum bu haftanın ebeler haftası olduğunu...bizde kutladık ebemizin haftasını , aslında çiçekle gitmek isterdim..
siz arabayla çıkıyormusunuz bebişle yalnız?ben daha denemedim anakucağını kemerle falan sabitlemek gerekiyor,bi de ağlarsa falan nasıl başetcez...cesaret edemiyorum açıkçası, trafiğe bebişiyle çıkabilen varsa biraz cesaret verin ya, birilerinin bizi biyerlere götürmesinden sıkıldım...bugün de babası yoktu bizi götürcek kimse yoktu, taksiyle gittim sağlık ocağına,ama böyle muhtaç olmak bana göre değil, Allahım muhtaç etmesin kimseye tabi.
bazen oluyor canım bir gün yapmadığı,sen yine takip et de uzarsa önlemini alırsın, yapmadığı için de ağlıyordur..benim oğlumda saat gibi çalışırdı sabah 6 dedin mi hopp ıkına sıkıla yapardı şimdi değişti düxeni yapamadığı için huzursuz..anacım kakaları bir dert, çişleri bir dert
ben de ben de
erken farketmenize sevindim, 3 ay çok geç olurdu bence...
valla ben de gündüzleri uyanıkken oturma odasına alıyorum,televizyon açmamaya çalışsam da laptop hep açık..ama bazen tv de açıyorum napıyım, ya o içerde yalnız yatacak ya da ben onunla orda patlayacam, konuş konuş da bi yere kadar çocukla..eee yapmam gerekenler var, bitmesi gereken bir tezim var hala, mecbur bilgisayar başındayım..inşallah bişey olmuyordur..:44:
valla çok ayıp sen ne biçim annesin geber öl yaşamamalı senin gibiler... Canım beni de dışlamasın kimse ben de 2 3 tane incelerden içiyorum ama insanlar o kadar acımasız yükleniyor ki ayrıca bi yararı da yok bunca lafın daha çok morali bozuluyor insanın iyice içesim geliyor sanki bi paket içiyorum mesela eşim hiç birşey demez yüzüme o gelince hiç aklıma gelmiyor ilk başlarda tip tip hareketler yapıyordu o banyoya girsin wc ye gitsin anında aklıma düşüyordu bu kadar strese 1 tane iyi bile gelir bence tiryakiyim ordan biliyorum beni de dışlamayın kızlar gelmeyin nolur üstüme canlarımbende isteriimmmm bendeeee
bebek bezi en güzeli ilerleyen günlerdede iki ped üstüste kullandım
bende öyle bir fincana düşürdüm hatta beni dışlamayın ama doğumdan sonra yanndada bi sigara okadar başka yok ama kahve kokusu bile şahane dayanamıyorum zaten dozunda olduğu sürece herşey yenip içilebilir etkilemez
dün uzun uğraşlar sonucunda mertin emziği tutmasını sağladımartık alıyor atmıyor bikaç kez almıştı daha önce ama şimdi cop cop emiyor her verdiğimde mecburdum emziği vermeye artık eller sürekli ağıza gidiyordu damak yapısı bozulcak diye ödüm patlıyordu
dün uzun uğraşlar sonucunda mertin emziği tutmasını sağladımartık alıyor atmıyor bikaç kez almıştı daha önce ama şimdi cop cop emiyor her verdiğimde mecburdum emziği vermeye artık eller sürekli ağıza gidiyordu damak yapısı bozulcak diye ödüm patlıyordu
3kez şekerli suya batırdım verdim canım aldı kandırdık yanii eskiden zaten şekerli su verirlermiş ondan zararlı değil diye yaptım içgüdüsel olarak emme refleksleri varmış tabii meme olmayınca eller gidiyorTebrik ederim canım yaa nasıl başardın bizimkininde eli sürekli ağzında eşim onu gördükçe aç bu çocuk aç emzir diyip beni deli ediyorrr
canım emzik ya da el parmak vs emme damak yapısını bozmaz diye biliyorum ben eskiden emzik için söylenirdi bu ama emziğin de buna yol açmadığı ortaya konmuş zaten boşver bebiş nasıl rahat ediyorsa öyle sanırım önemli olan bebeğe meme alışkanlığı kazandırdıktan sonra başlamak çünkü ilk zamanlarda emme düzenlerini allak bullak ediyormuş kimi çocuğun emziği alıp memeyi reddeden çok tanıdığım var hatta burda da vardı mememi almıyor emzik alıyor çok üzülüyorum diyen bi arkadaş
hımm mert bebek 1,5 aylık olmuş zaten bakalım eğer nmecbur kalırsam ben de verecem ama şimdilik beklemedeyim buna başlatması dert ama bıraktırması daha da büyük dert gece uykulardan fırlayıp ağlıyorlar bakalım biraz dha bekleyeceğim olmadı dayarım emziği oooh o rahat ben rahat
canım emzik ya da el parmak vs emme damak yapısını bozmaz diye biliyorum ben eskiden emzik için söylenirdi bu ama emziğin de buna yol açmadığı ortaya konmuş zaten boşver bebiş nasıl rahat ediyorsa öyle sanırım önemli olan bebeğe meme alışkanlığı kazandırdıktan sonra başlamak çünkü ilk zamanlarda emme düzenlerini allak bullak ediyormuş kimi çocuğun emziği alıp memeyi reddeden çok tanıdığım var hatta burda da vardı mememi almıyor emzik alıyor çok üzülüyorum diyen bi arkadaş
hımm mert bebek 1,5 aylık olmuş zaten bakalım eğer nmecbur kalırsam ben de verecem ama şimdilik beklemedeyim buna başlatması dert ama bıraktırması daha da büyük dert gece uykulardan fırlayıp ağlıyorlar bakalım biraz dha bekleyeceğim olmadı dayarım emziği oooh o rahat ben rahat
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?