2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

al benden de o kadar yav bu arada çocukla yattığım odada tv var, emzirirken gece uyutmaya çalışırken veya evde misafir varken emzirdiğimde açık oluyor o da olmasa çatlarım heralde sıkıntıdan ama radyasyon yayması hoşuma gitmiyor işime de gelmiyor kaldırmak acaba lzumsuz evham mı benimki yoksa bunun gösterilmiş büyük bir zararı var mı şiddetle yasaklanan bişey mi bilen var mı??,
gerçi hamileliğim ve öncesi o kadar sıkıntılı tedirgin geçti ki şimdi çok rahatım ona buna takmıyorum ama ciddi zararı var denirse gereğini de yapmak lazım

merhaba anneler...biz bugün 3lü aşımızı olduk geldik...aslında geçen hafta olmamız gerekiyordu ama işte hemşirenin dikkatsizliği...olsun geç değil dedi...öyle korkulan bir yanı yokmuş ya biri sol omuzdan ikisi bacaklardan...sadece sonuncusu yaktığı için ağladı biraz ama kucağına aldı hemşire hemen sustu..biz ağlamasına alışığız erken doğduğu için 15günde bir göz muayenesine gittik ve orda 15 dk kesintisiz bağırıyordu..o yüzden bu hiçbişeymiş gibi geldi...inşallah ateş falan da yapmaz böylece atlatırız...artık yapmıyor ateş korkmayın dedi hemşiremiz....

buarada ilknur söylediği için biliyordum bu haftanın ebeler haftası olduğunu...bizde kutladık ebemizin haftasını , aslında çiçekle gitmek isterdim..
siz arabayla çıkıyormusunuz bebişle yalnız?ben daha denemedim anakucağını kemerle falan sabitlemek gerekiyor,bi de ağlarsa falan nasıl başetcez...cesaret edemiyorum açıkçası, trafiğe bebişiyle çıkabilen varsa biraz cesaret verin ya, birilerinin bizi biyerlere götürmesinden sıkıldım...bugün de babası yoktu bizi götürcek kimse yoktu, taksiyle gittim sağlık ocağına,ama böyle muhtaç olmak bana göre değil, Allahım muhtaç etmesin kimseye tabi.

bazen oluyor canım bir gün yapmadığı,sen yine takip et de uzarsa önlemini alırsın, yapmadığı için de ağlıyordur..benim oğlumda saat gibi çalışırdı sabah 6 dedin mi hopp ıkına sıkıla yapardı şimdi değişti düxeni yapamadığı için huzursuz..anacım kakaları bir dert, çişleri bir dert

ya çocuk uyuynca uyumayı hiç başaramadm daha ya...

ben de ben de

erken farketmenize sevindim, 3 ay çok geç olurdu bence...

valla ben de gündüzleri uyanıkken oturma odasına alıyorum,televizyon açmamaya çalışsam da laptop hep açık..ama bazen tv de açıyorum napıyım, ya o içerde yalnız yatacak ya da ben onunla orda patlayacam, konuş konuş da bi yere kadar çocukla..eee yapmam gerekenler var, bitmesi gereken bir tezim var hala, mecbur bilgisayar başındayım..inşallah bişey olmuyordur..:44:

canım kilo alımı iyiyse niye endişeleniyorsun benim de taşmıyo sert bile değil göğsüm ama çocuğun kilo alımına harika dedi doktor ne diye incecik bağğırsaklarına gereksiz kaygılarla yükleme yapacaksın bırak doktor karar versin buna, ben kendimi ve etrafı dinleseydim şimdi amam yiyordu benim oğlum kaç öğün hem de boş yere bak sana bir yazı

Memelerin gerginleşmesi anne tarafından hissedilir ve sütün yeterli yapıldığını anne anlar. Ancak ilerleyen haftalarda bebeklerin çok iyi emmesinden dolayı memeler çok iyi boşaltıldığı için yumuşama ve gerginliğin kaybolması durumu ortaya çıkar. Bu durum normal bir olaydır.

Aslında süt yapımı halen yeterli bir düzeydedir ama memelerin bu şekilde yumuşamasını anneler yanlış algılayıp sütünün azaldığından yakınırlar. Bu yanlış inanış sonucunda acele ile ek gıdaya başlarlar.

Sonuçta anne sütü kaybedilir. Gerçekte ise aylar ilerledikçe memede yapılan süt miktarı giderek artar. Bu artış hayatın 4.-6. ayına kadar devam eder, bebeğin su dahil bütün gereksinimini karşılar. Anneler memedeki yumuşamanın normal olduğunu bilmelidirler.

Anne sütünün yetip yetmediği nasıl anlaşılır?

Annelerin en büyük korkusu sütlerinin bebeklerine yetmediği düşüncesidir. Bebekler sebepli ve sebepsiz pek çok nedenden ağlarlar. Her ağlamada meme verildiğinde bebeğin çoğu kez sakinleştiği görülür. Bu yüzden bebeğin aç kaldığı fikri anneye yerleşir. Çevreden de bebeğin aç kaldığı söylenince anne hemen ek gıda başlama ihtiyacı duyar. Bunun sonucunda da bebek anneyi daha az emmeye başlar ve süt yapımı azalarak hızla kesilmeye doğru yol alınır. Bebekler tok olduklarında bile güçlü emme reflekslerinden dolayı sürekli emme ihtiyacı duyarlar. Amaç beslenme olmasa bile bu emme ihtiyacı tamamen emme hazzı duymaya yönelik olduğundun her emme isteği bebeğin aç olduğuna işaret etmez. Ancak bu duygu sayesinde bebekler annelerini sık sık emerek anne sütünün çoğalmasına ve devamına katkıda bulunurlar. Bir yandan sütün devamını sağlarken bir yandan da emme zevklerini tatmin ederler. Burada yapılan yanlışlar nedeni ile çoğu zaman gereği olmadığı halde ek gıdalara başlanır. Bebeğin normal gelişimi sırasında hayatın ilk 5 gününde fizyolojik ağırlık kaybının olabileceği bilinmelidir. Bu kayıptan sonra bebekler vücut ağırlıklarını arttırmaya başlarlar. Hayatın 10. günü civarı tekrar doğum ağırlıklarına erişirler. 10. günden sonra ağırlıkları sürekli olarak artma gösterir. Bu özelliklerin bilinmemesi nedeni ile bebeklerin fizyolojik ağırlık kayıpları yanlış yorumlanıp ek gıdalara başlanmaktadır.

İlk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede ayda 600 gr. Ve üzerinde bir ağırlık artışı yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez. Ama anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak bezini en az 6 defa idrarı ile 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa telaşa gerek yoktur. Bu nedenle sabırla ilk ayın sonu beklenmelidir.

İştah atakları: Bebeğin ağlayıp bir türlü yatıştırılamadığı bir durumdur. Daha sık ve daha uzun emme isteğine karşı bebek hep aç gibidir. Tipik olarak 8-12 gün, 3-4 hafta ve 3. ayda ve daha sonra ise değişik zamanlarda görülür. Bu ataklar annede bebeğin gereksinimini yeterince sağlayamıyorum duygusu verdiklerinden gerginliğe yol açarlar. Gaz sancısından yukarıda belirtilen zamanlarda olmaları ile ayırt edilirler. Mama verilmesi sorunu artırabilir. 3-5 gün içinde annenin sütünün artacağı ve duruma adapte olacağı bilinmelidir. Beslenme sıklığı arttırılmalıdır.[/QUOTE]

ay allah razı olsun..şimdi rahatladım,doktora gittik bugün 20 günde 700 grm almış çok iyi dedi ama ben hala rahat değildim,dediğin gb göğüslerim boş gb,oysa ilk hafta doluydu ve akıyordu,birde çok sık emiyor inşallah ondandır 2 hafta denicem bakalım inşallah kilo alımı devam eder.

allah allah ya...nasıl iş yapmaktır bu bir bebeğin sağlığıyla oynuyorlar..iyiki akıl etmişsin canım tebrikler..

günaydınnn arkadaşlarr
bişey sorucam zinco kullanan varmı aranızda
benim bebeğim günde 7 saat hiç uyumadan durmadığı oluyordu ve zinco verdim şuanda uyuyor
uyaqnık durduğu sürece hep ağlıyorrdu.
galiba zinco iyi geldi.
uykumu yapıyor, yoksa gazı geçtiği içinmi uyuyor anlamadım

sizde böyle bi durum yaşayan varmı

gaz uyutmuyor bebişleri bence..gzaı olmayınca benimkide uyuyor,her sancıya uyanıyor..bugün doktor bizede sab simplex verdi,bakalım

televizyondan gelen radyasyon öyle abartılcak bişey değildir benimde öyle ben özellikle açıyorum çünkü burda yalnızım gelen giden misafirimde yok evim ister istemez tüm gün çok sessiz ben mümkün olduğunca kızıma anlatıyorum konuşuyorum ama ne kadar olcak gürültüye alşmalı sessizliğe alışırsa büyüyüncede sıkıntı yaşar ama şöyle bişey ekrana bakması çok tehlikeli işte o görüntüleri bizim gibi görmüyo çok daha karmaşık onlar için ve hızlı beyne ve göze ciddi zarar bu yüzden ekrana her zaman arkası dönük sadece ses var birde bağrışmalı karamsar şeyleride açık bırakmıyorum müzik felan gibi daha güzel şeyler

30 tl..bilmiyorum ben om-x kullanıyordum doktorum nezamandır kullanıyorsun diye sorunca onu bırak buna başla dedi..1.kutu bitmişti diğerinde..

biz de zinco kullanıyoruz canım rahatladıgı ıcın uyuyor

slm anneler nasılsınız
bana bi tickir yaparmısınız denedim
olmuyo pes ettim dogum tarihimiz 29 mart

bende isteriimmmm bendeeee

bebek bezi en güzeli ilerleyen günlerdede iki ped üstüste kullandım

bende öyle bir fincana düşürdüm hatta beni dışlamayın ama doğumdan sonra yanndada bi sigara okadar başka yok ama kahve kokusu bile şahane dayanamıyorum zaten dozunda olduğu sürece herşey yenip içilebilir etkilemez

Cevaplarınız için çok sağolun arkadaşlar,Çok şükür iki kez kakasını yaptı çok rahat şimdi maşallah dünkü huzursuzluğu ağlaması kakasını yapmamasındanmış sanırım. kabız olmamış her zamanki gibi sıvı sarı kaka yaptı.

Hiçbir bebek ağlamasın hastalanmasın hastalar da hemen iyileşsin inşallah!!

hemen veriyim kızlar size tarif
bimde satılan casey kekler var kakaolu 1tl.ye satılıyor hatta ondan alıncak 1 paket puding,muz,3ü birarada nescafe ve damla çikolata(ben çikolata alıp kırıyorum)
kekleri kesiyoruz borcama diziyoruz ılık suda krıştırdığımız nescafe ile ıslatıyoruz üstüne yaptığımız pudingi döküyoruz iyice yayıyoruz kekin üstüne arasına dilimlenen muzları koyuyoruz gene kestiğimiz kekleri üstüne diziyoruz nescafe ile ıslatıp pudingle kaplıyoruz üstünede damla çikolatası ile süslüyoruz bukdar hem çok güzel hemde çok basit
bazen bizimde yeşil oluyor geçmiş olsun
bende kıskançlık yok hiç anlamadım gitti normalde sevdiklerimi çok kıskanırım ama:26::26:
geçmiş olsun melisa prensese umarım kakasını yapar kuzucuk

geçmiş olsun güzincim inşallah ateşi olmaz sarp bebeşin

valla çok ayıp sen ne biçim annesin geber öl yaşamamalı senin gibiler... Canım beni de dışlamasın kimse ben de 2 3 tane incelerden içiyorum ama insanlar o kadar acımasız yükleniyor ki ayrıca bi yararı da yok bunca lafın daha çok morali bozuluyor insanın iyice içesim geliyor sanki bi paket içiyorum mesela eşim hiç birşey demez yüzüme o gelince hiç aklıma gelmiyor ilk başlarda tip tip hareketler yapıyordu o banyoya girsin wc ye gitsin anında aklıma düşüyordu bu kadar strese 1 tane iyi bile gelir bence tiryakiyim ordan biliyorum beni de dışlamayın kızlar gelmeyin nolur üstüme canlarım

dün uzun uğraşlar sonucunda mertin emziği tutmasını sağladım artık alıyor atmıyor bikaç kez almıştı daha önce ama şimdi cop cop emiyor her verdiğimde mecburdum emziği vermeye artık eller sürekli ağıza gidiyordu damak yapısı bozulcak diye ödüm patlıyordu

Tebrik ederim canım yaa nasıl başardın bizimkininde eli sürekli ağzında eşim onu gördükçe aç bu çocuk aç emzir diyip beni deli ediyorrr

canım emzik ya da el parmak vs emme damak yapısını bozmaz diye biliyorum ben eskiden emzik için söylenirdi bu ama emziğin de buna yol açmadığı ortaya konmuş zaten boşver bebiş nasıl rahat ediyorsa öyle sanırım önemli olan bebeğe meme alışkanlığı kazandırdıktan sonra başlamak çünkü ilk zamanlarda emme düzenlerini allak bullak ediyormuş kimi çocuğun emziği alıp memeyi reddeden çok tanıdığım var hatta burda da vardı mememi almıyor emzik alıyor çok üzülüyorum diyen bi arkadaş
hımm mert bebek 1,5 aylık olmuş zaten bakalım eğer nmecbur kalırsam ben de verecem ama şimdilik beklemedeyim buna başlatması dert ama bıraktırması daha da büyük dert gece uykulardan fırlayıp ağlıyorlar bakalım biraz dha bekleyeceğim olmadı dayarım emziği oooh o rahat ben rahat

Son düzenleme:
Tebrik ederim canım yaa nasıl başardın bizimkininde eli sürekli ağzında eşim onu gördükçe aç bu çocuk aç emzir diyip beni deli ediyorrr
3kez şekerli suya batırdım verdim canım aldı kandırdık yanii eskiden zaten şekerli su verirlermiş ondan zararlı değil diye yaptım içgüdüsel olarak emme refleksleri varmış tabii meme olmayınca eller gidiyor

ahh canım kuzenim bebekken parmağını emmiş ve damak yapısı bu yüzden bozulmuş önümüzde örnek olunca korktum biz ek mamada verdiğimiz için biberonda kullanıyoruz herkes memeyi almaz dedi ama bizimki alıyor hala meme arıyor hattaoyüzden korkmadım emzik verirken ama bıraktırmak için uğraşırsam bilemem

Benimki doğduğu günden beri emzik kullanıyor çok rahatım emziriyorum doyduğunu anlıyorum çünkü sadece ağzında tutmak isstiyor ben de emziği veriyorum sonra yatağına yatırıyorum sıkılınca ağzından atıyor zaten bağımlı falan olmaz kesinlikle ben sadece emzirdikten sonra veriyorum.. çok ağlayann bir bebek değil bazen ağlayınca da veriyorum hemen susuyor bence çok kolaylık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…