kızlar selam. dün karbonatı denedim. bebişim boğuluyo gibi oldu çok sinirlendim. eşime dedim yok ben bu anam babam usülüyle uğraşamam yarın damla alıcam dedim sen bilirsin dedi. netten araştırdım tecrübeli anneler mikostatinden çok memnunmuş eczcıya da sorarak ondan aldım. hemen damlattım bikaç güne geçer dediler bakalım. ay ne gerek var avuç kadar bebeğe o kadar eziyet etmeye. damlatması da çok kolay üstelik özel pipeti var. sonucu buradan sizlerle paylaşırım. maşallah bebişimin içmdediği şurup kalmadı.çocuk 15 günlükken kayınpederim grip oldu bende sesimi çıkaramadım aynı odada aynı havayı soludu en sonunda dayanamadım odayı havalandırsak dedimde öylelik anladılar ama iş işten geçmişti tabi. kaç çeşit şurup ve antibiyotik verdiler yazık kuzucuğuma. şimdi hepsi geride kaldı başbaşa ve iyiyiz allaha şükür.
biz de açık ama izlyemiyoruzki. ağlıyor benim cadoloz kaç saattir. bugün 40'ımız cıktı ama:84::84::84:
ne fayda aynen devam. neyse annem kucağıda susdu uyuyor şimdi. tabi şimdilik............
bu arada bugün doktorumla korunma yöntemlerini konuştuk. 3aylık iğneyi tavsiye etmedi.spiral - hap (dediğine göre yeni ilaçlarane sütüne geçmiyormuş-geçen ise bebeği etkilemezmiş)birde prezervatif
yazz diye doğum kontrol hapı yazdı. beni içime pek sinmedi.siz ne düşünüyorsunuz
bu arada haticesu'dan haber yok heralde yoksa ben mi göremedim
kazaya kurban gitmeyelim allah korusun yaaaaaaaaaaaaben de hap vs hiç kullanmadım canım.hep eşim korundu. ama riske atmak istemiyorum.
kızlar aşı sırasında sorun olmamıştı, akıllı oğlum çok ağlamamıştı..eve geldik mızır mızır kucağımı istedi hep..ateş yok gibiydi bi ölçtüm 38i geçmiş çoktan..e demiştim ya yalnızım diye,ilaç almaya da çıkamadım...ayyy bazen insan çok salaklaşıyor benim gibi, ben ateş düşsün diye sağlık ocağından verecekler sanıyordum, vermiyolarmış:84: ee bende oğlumu nereye bırakıp alayım ilacı..iş başa düştü soydum ılık havlular koydum koltukaltına bacaklarına..kendimi daha bi anne hissettim.sonra babası nöbetci eczane buldu,ilaç getirdi..içti ve 4 saattir uyuyor...napıyım şimdi uyandırıp emzirsemmi, aç kalacak bu sefer de...
neyse kızlar diyeceğim o ki, orda burda heryerde okudum calpol verin ateş çıkınca diye ama salaklığa düştüm..siz 2. ay aşısına gitmeden önce calpol şurubu edinin evde dursun..hatta aşıdan yarım saat önce verirseniz ateş hiç çıkmıyormuş..
kızlar bebişlerin haftada ortalama kaç alması normal karsılanyr sznkler ne kadr alyr? benmki 1 haftada 200gram aldmş dr az buldu 1ayda 800 eder dedi bz bebeklern 500-1200 almasnı normal karslarz dedi eşimde o zamn 800 normal dedi ama 800 ortalama dedi emdr sonra pompa ile sag kalanını wer dedi ama ne benm ne de eşimn kafasna yatmadı söledkleri :26:
kızlar aşı sırasında sorun olmamıştı, akıllı oğlum çok ağlamamıştı..eve geldik mızır mızır kucağımı istedi hep..ateş yok gibiydi bi ölçtüm 38i geçmiş çoktan..e demiştim ya yalnızım diye,ilaç almaya da çıkamadım...ayyy bazen insan çok salaklaşıyor benim gibi, ben ateş düşsün diye sağlık ocağından verecekler sanıyordum, vermiyolarmış:84: ee bende oğlumu nereye bırakıp alayım ilacı..iş başa düştü soydum ılık havlular koydum koltukaltına bacaklarına..kendimi daha bi anne hissettim.sonra babası nöbetci eczane buldu,ilaç getirdi..içti ve 4 saattir uyuyor...napıyım şimdi uyandırıp emzirsemmi, aç kalacak bu sefer de...
neyse kızlar diyeceğim o ki, orda burda heryerde okudum calpol verin ateş çıkınca diye ama salaklığa düştüm..siz 2. ay aşısına gitmeden önce calpol şurubu edinin evde dursun..hatta aşıdan yarım saat önce verirseniz ateş hiç çıkmıyormuş..
çok geçmiş olsun canım.bizde bu zamana kadar hep ikinci aşıya gelmeden önce annelere ateş düşürücü verin diyorduk ama geçen gün arkadaşım aradı yeni talimat aşıdan önce ateş düşürücü verilmemesiymiş çünkü aşının etkinliğini azaltıyormuş.yani sen bilmeden doğrusunu yapmışsın güzincim.sarp paşayıda uyanmasada tut memeye canım.o içgüdüsel olarak emer zatenkızlar aşı sırasında sorun olmamıştı, akıllı oğlum çok ağlamamıştı..eve geldik mızır mızır kucağımı istedi hep..ateş yok gibiydi bi ölçtüm 38i geçmiş çoktan..e demiştim ya yalnızım diye,ilaç almaya da çıkamadım...ayyy bazen insan çok salaklaşıyor benim gibi, ben ateş düşsün diye sağlık ocağından verecekler sanıyordum, vermiyolarmış:84: ee bende oğlumu nereye bırakıp alayım ilacı..iş başa düştü soydum ılık havlular koydum koltukaltına bacaklarına..kendimi daha bi anne hissettim.sonra babası nöbetci eczane buldu,ilaç getirdi..içti ve 4 saattir uyuyor...napıyım şimdi uyandırıp emzirsemmi, aç kalacak bu sefer de...
slm güzel anneler
oyyyyyy kızım bugün aşılarını oldu 3aşı birden biri sol koldan deri altına,ikiside bacaklarayavrum mahvoldu ağlamaktan içim yandı ben ondan daha beter oldum çok zordu bu 2.ay aşısı çok zor susturduk meme bile faydasız oldu... birdahaki aşımız 4.ay bittiğindeymiş ohhhhh be...
birde muayenesini oldu kızım 1,5 kilo almış 1ayda maaşallah...botuda 60cm.olmuş.kilosuda 6,5kilo olmuş...dr.çok iyi dedi. bi bebek vardı 5aylık 6kiloydu...kızım2aylık daha fazla maaşallah kızıma.
biz de açık ama izlyemiyoruzki. ağlıyor benim cadoloz kaç saattir. bugün 40'ımız cıktı ama:84::84::84:
ne fayda aynen devam. neyse annem kucağıda susdu uyuyor şimdi. tabi şimdilik............
bu arada bugün doktorumla korunma yöntemlerini konuştuk. 3aylık iğneyi tavsiye etmedi.spiral - hap (dediğine göre yeni ilaçlarane sütüne geçmiyormuş-geçen ise bebeği etkilemezmiş)birde prezervatif
yazz diye doğum kontrol hapı yazdı. beni içime pek sinmedi.siz ne düşünüyorsunuz
bu arada haticesu'dan haber yok heralde yoksa ben mi göremedim
çok geçmiş olsun canım.bizde bu zamana kadar hep ikinci aşıya gelmeden önce annelere ateş düşürücü verin diyorduk ama geçen gün arkadaşım aradı yeni talimat aşıdan önce ateş düşürücü verilmemesiymiş çünkü aşının etkinliğini azaltıyormuş.yani sen bilmeden doğrusunu yapmışsın güzincim.sarp paşayıda uyanmasada tut memeye canım.o içgüdüsel olarak emer zaten
evet canım ateş yükselmeye başlarsa vereceğiz.bende eczaneden calpol alacağım ama kontrol ederek bekleyeceğim şurubu vermeyiAşıdan hemen sonra verilse olur mu peki, yoksa beklemek mi lazım ateş çıkarsa mı vericez?
canım perişanım sizleride üzmek istemiyorum artık içim acıyor canım yanıyor edamın son kıyafetleri elimde geziyorum kokusuyla yaşıyorum çok özledim yavrumu durum hala aynı dr ongünden önce konuşamayız diyor cumartesi ongün oluyor dua ediyorum yavruma kavuşmak için onu kucağıma alacağım an yeniden doğacam
evet canım ateş yükselmeye başlarsa vereceğiz.bende eczaneden calpol alacağım ama kontrol ederek bekleyeceğim şurubu vermeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?