2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canm bzde daha çıkarmadık ama çıkablr artık bebek arabaryla dye düşünyrm

kızlar bide sut için nelere dkkat edyrsnz neler yşyşp neler içiyrsnz burdan paylaşsak guzel olr

kızlar bide sut için nelere dkkat edyrsnz neler yşyşp neler içiyrsnz burdan paylaşsak guzel olr

ben çoooook su içiyorum en önemlisi bu...su içmek sütü çoğaltırmış...ve maaş...benim sütüm çok var kızımada çok yaradı 2aylık kızım 6500gr.ve rezene çayı içiyorum günde 2 fincan. başkada özel bişey yok.

kesinlikle iyi fikir ben ne yiyeceğiimi şaŞIRDIM deli gibi ne derlerse yiyorum dereotu tahin helvası şerbetli tatlılar bool bool su rezene çayı

canım öncelikle bol su kuru incir dereotu et yumurta yeşillik tüketiyorum. humana still tee var ama arada içiyorum.elma yiyorum portakal ve çilek asitli olduğu için biraz kaçınıyorum. yoğurtlu çorba yapıyorum .dut kurusu hurma bunlar hep elimin altında atıştırıyorum. bir de kahvaltıda helva tüketiyorum.tatlım sütünü verirken son emzirdiğin memeeden başlarsan asıl besleyici olan yağlı süt sonradan geliyor onu ziyan etme önden gelen bildiğin şekerli su asıl süt arkadan geliyor...

kesinlikle iyi fikir ben ne yiyeceğiimi şaŞIRDIM deli gibi ne derlerse yiyorum dereotu tahin helvası şerbetli tatlılar bool bool su rezene çayı

inan ağzıma bile sürmüyom helva...günde 2lt.su içiyorum ama illa sütüm artsın diye değil canmm istiyo içim yanıyo bi dikiyom 1,5litrelik şişeyi yarısı gidiyo bu yüzdende çok çabuk zayıfladım su içtiğim için.

maaşllh canım ne guzel

serbetli tatlıları ilk defa duydum bnde şimdi senden canım....sorma o sut yapar bu sut yapar dye eşimde herseyi yedryr bana...en önemli şeyin sıvı alımı oldgunu sölyr dr lar bide benm dr um ayva hoşafı ye pekmezi de sulandrarak iç dedi

benım oğlum hergun akşam 5-6 gıbı ağlamaya başlıyor 9- 10 a kadar hıç durmuyo, gaz damlası verıyorum çay içiriyorum ama değişiklik yok hep aynı saatler nedenı ne acaba fıkrı olan varmı

benım oğlum hergun akşam 5-6 gıbı ağlamaya başlıyor 9- 10 a kadar hıç durmuyo, gaz damlası verıyorum çay içiriyorum ama değişiklik yok hep aynı saatler nedenı ne acaba fıkrı olan varmı

canmm kolikli bebekler aynı saatlerde ağlarmış öyle diyolar...bu kolik te 3ayla 6ay arası geçermiş.:26:

damlacım ben dün dr.gittim biliyon dr.yine dedi emzik veriyonmu yok almıyo dedim çok iyi almasın emzik hiç tavsiye etmi dr.lar.[/QUOTE]

valla ben drların dedıklerıne ınanmıyorum artık... sadece o konuda tecrube yaşayanlarına deıklerıne ve kendı tecrubelerıne gore hareket edıyorum

canım bizi habrsiz bırakma çook merak ediyoruz.
herkese gunaydınn

bizde kızımzla otryrz koltkta ...kızım resmen kükrüyor bagırırken valla bu yaşta bu ses
kızlar ben kahvaltı yapack bile zor zamn buluyrm sz nasılsınız ben mi beceriksizim yahuu
annem olmasa bende yapamam canım. bazen annemle bile zor yapıyorum kahvaltıyı düşün yani......
kolik kolik......3-3-3 kuralı varmış canım. 3 hafta boyunca 3gün 3 saat (aynı saatlerde) ağlarsa bebek kolik sancısı cekermiş

selam kızlar. hepiniz iyisinizdir umarım bebişlerde tabi. benim bebişim dün akşamüstünden beri çok az kaka yaptı o da yeşilimsi bi renkte. acaba nedendir? gerçi biraz önce normal kaka yapar gibi sesler geldi ama uyuyor olduğu için uyandırıp bakmadım. umarım düzelmiştir. birde dün mikostatin damlayı verdiğimden beri çok ağlıyor acaba kakayı da mı o etkiledi? ama dilindeki beyazlıklar kayboldu sadece ağzının kenarında kaldı az bişey.

canolar sadece anne sütü alan bebişlerin kakaları ne renk koku var mı ve günde kaç kez yapıyor. ben anlamadım bu işi. benim bebiş ishal olsa kilo almaz değil mi? yeşil kaka , günde 7-8 kere yaptığı için ishal ilacı içiyoruz. dün bi akadaşım benim doktorum yeşil kakaya normal demişti dedi. bizim ki tahlil yaptı tahlildede birşey cıkmadı. kafayı karıştıran şey ise arada kırmızı şeritler görmem.

yatar pozisyonda bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum,emelcim biz hep öyle taşıdık..

valla ozaman gelecek o tavsiye etmeyen doktor susturacak ağlayan bebekleri..ben de çok tereddüt ettim ama vermek vermemekten daha iyi...hem anne açısından hem bebek...hem bebek daha çok güven duygusuyla yetişiyormuş, annesini sürekli yanında hissetttiği için mutlu oluyormu...benim yiğenlerimin hepsi de buna örnek..

tatlım nazar değecek allah korusun,heryerde söyleme böyle:26:

bende asıl süt arkadan gelir diye biliyorum ama aklımda almıyor yahu, bu son süt bi sonraki ya da herhangi bir emzirmede ilk süt olmuyormu..yani boşa gitmesi mümkün değil gibi...biri bana izah etsin ya:44::44:

anam ben de deli gibi su içiyorum ama kilo milo gitmiyo..ama ben yiyiyorum da...
tabiki kolik...bizde yok ama olanlara 3 ayda geçer demiş doktor canım..

sen de ben de kakayı sormusuz canım. bir iki yapmasında bir sorun yok diye biliyorum takip et bakalım

ay onu yapmayın,yok bunu vermeyin,aman sallamaya alıştırmayın,doktor olsun dost olsun uzaktan konuşmak kolay...ağlayan bebeğe insanın içi gidiyor..her anne kendi bebeğinde meshuldür bencede..ahkam kesmeye gerek yok

arkadaşlar burda hepimiz fikirlerimizi bildiklerimizi paylaşıyoruz naçizane, işimize yarayınca sorunumuz hallolunca hayır duaları ederken aksi yöndekiler sözkonusu olduğunda kızmayalım, şu zor günleri ne güzel birlikte geçiriyoruz değil mi? Kusurum varsa affola ancak benim deneyimim gösterdi ki eğer emzik mama sallama gibi konularda biraz sabırsız olsaydım hepsine alışmış olacaktı ben başka yollar denedim susturmak için ya da ağlamasının açlık ağlaması mı değil mi emin olmaya çalıştım. Eğer sabretmeseydim gereksiz yere mama verecektim mesela ya da hala kucakta olacaktı ama tüm bunlar benim deneyimim bebekler farklıdır huyları farklıdır o nedenle iddialaşmaya gerek yok. Herkes kendi çektiğini yaşadığını bilir hepimize sağlıklı huzurlu bebekler

kızlar ben 64 kiloyla doğuma girdim doğumdan 15 gün sonra ancak tartı bulup tartılabildim 53 kiloydum şok oldum. şimdi daha da vermişimdir heralde.

emzik konusunda bizim bebek daha ilk doğduğunda gece susmayınca hemşireler geldi emziğiniz yok mu yanınızda versenize dediler anında sustu ve sürekli memeyle susuyor. meme vermeyince ellerini emiyor. eldiven varken emerse hep ıslanıyor ıslak eldivenle de elleri üşüyor.

son göğüsten başlama meselesini bende anlamadım. baya bi kişiye sordum. sağlıkocağındaki ebe bana da 10 dak birini sonra diğerini ver önce son emzirdiğinden başla dedi. ama benim bebiş memenin birini emerken uyuyo nasıl diğerini vereyim mümkün değil almıyor uyurken. dr.a sordum bi birini sonra diğerini ver bişi olmaz dedi.

sen de ben de kakayı sormusuz canım. bir iki yapmasında bir sorun yok diye biliyorum takip et bakalım

sağol canım rahatladım biraz. işimiz gücümüz bitti kakaları takip eder olduk biz bu hallere düşecek kızlar mıydık şaka bi yana bebişlerimize canımız feda

Yapılan çeşitli araştırmalara göre bebeklerin yaklaşık olarak %85 inin birinci aydan başlayarak emzik kullandığı gösterilmiştir. Annelerde emzik kullanımı ile ilgili yapılan anketlerde, emzik kullanımının genellikle normal bir davranış olarak kabul gördüğü ve bebeklerin emziğe kuvvetle bağlandıkları saptanmıştır. Anne sütünü kısa süre alan bebeklerde emzik kullanma sıklığının daha fazla olduğu bilinmektedir.
450 anne-bebek ikilisinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre;
- Erken dönemde emzik kullanan bebeklerde, kullanmayanlara göre 4 kez daha erken anne sütü bırakıldığı görülmüştür.
- Emzik kullanan annelerden bazıları ya anne sütünü kesmiş ya da emzirme arası süreyi uzatmışlardır.
- Bu annelerin emzirmekten utandığı ve ağlama sesinden rahatsız olduklarını da belirtmişlerdir.
- Bu bebeklerde büyüme geriliği de saptanmıştır.
- Emzirmekten rahatsız olan annelerde emziğin anne sütünün kesilmesinde etkili olduğu ancak emzirmekten rahatsız olmayan annelerde emzirme süresine etki etmediği görülmüştür.
Diğer açılardan incelendiğinde de bebeklik döneminde sıklıkla kullanılan emziğin en geç 2 yaşın sonunda çocuk tarafından bırakılması gerektiği görülmektedir. Aksi halde yukarıda sayılanların dışında da bazı sorunlarla karşılaşılabilir. Uzun süreli bir emzik alışkanlığı sonucunda karşılaşılabilecek problemler:
- 2 yaşından sonra devam eden emme alışkanlığı dişlerin yer değiştirmesine ve üst dişlerin öne, alt dişlerin arkaya çekilerek aralarında açıklıklar meydana gelmesine neden olur. Bu dönemde bıraktırılabilirse bu açıklıklar kapanır. Ancak 3,5 yaşından sonra meydana gelen açıklıklar kalıcı hale gelebilir.
- 3-4 yaşlarına kadar emzik emen çocuklarda v tipi üst çene (üst çene darlığı) ve dolayısı ile yüz yapısında bozulma meydana gelebilir.
- 4 yaş civarına kadar emzik emmeye devam eden çocuklarda kulak ve burun hastalıkları daha sık gözlenir.
Emziğin Faydaları
- Emzik bebeğin doğal emme içgüdüsünü tatmin eder ve ona güven hissi verir.
- Emme hareketi bebek için başlı başına bir memnuniyet kaynağıdır. Çünkü doğumu izleyen haftalarda bebeğin en güçlü refleksi emmektir.
- Emzik sayesinde üzerindeki gerilimi atar, sakinleşir ve uykuya daha kolay dalar.
- Emzik kullandırılmayan bebek, bir süre sonra parmak emmeye başlayabiliyor. Ancak çocuğunuzu emzikten vazgeçirmek parmak emmekten vazgeçirmekten daha kolay oluyor.
- Bazı uzmanlar, emziklerin, bebeğin elleriyle bazı beceriler geliştirmesine de yardımcı olduğunu ileri sürmektedirler. Ağızlarından düşürdüklerinde bulmak için beşik ya da yataklarının çevresini yoklamalarına ve emziği yeniden ağızlarına sokmaya çalışmalarına yol açar.
Emziğin Seçiminde ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Emzik tabanı bebeğin emziği yutmasını engeller. Bu plastik kısım burun deliklerini kapatmayacak şekilde yapılır ve hava geçmesini sağlamak için delikleri içerir. Geceleri yumuşak malzemeden yapılanları tercih etmemelisiniz.
- Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılırlar. Kauçuk doğal bir maddedir, elastik ve dayanıklıdır. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emzikler, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emzikler kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.
- Damaksız emzikler anne memesini andırdığı için bebekler tarafından tercih edilir. Ancak bu tür emzikler özellikle bir yaşından sonra damağa baskı yaparak damak yapısını ve üst ön dişlerin sıralanışını bozabilirler. Bu tür emziklerin bir yaşından sonra kullanılması önerilmiyor. Damaklı emzik ise daha elips ve yukarı doğru kıvrıktır. Bu anatomik şeklinden dolayı 2-3 yaş arasında bile rahatlıkla kullanılabilir. Damağa tamamen adapte olduğundan, herhangi bir bozukluğa neden olmaz.
- Doğrusu bebekleri geceleri emziksiz uyutmak daha zor olur. Bebek emziksiz uykuya dalamıyorsa, damaklı emzik tercih etmelisiniz. Bebek uykuya daldıktan sonra ise onu uyandırmadan emziği ağzından almalısınız.
- Emziği bebeğe vermeden önce şekere veya bala batırmak hatalı bir alışkanlıktır. Bu hareket bebeğin diş minelerini zedeler ve diş çürüklerine neden olur. Ayrıca buna alışan bebek, ağzında sürekli tatlı bir tat almak isteyebilir. Bebeklerin kalıcı olmayan süt dişlerinin de bakımı çok önemlidir. Eğer bunlara iyi bakılmazsa hemen altlarında bulunan kalıcı dişler de zarar görebilir.
Etiler Memorial Polikliniği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Gökhan Mamur, “Çocuklarda emzik ve parmak emme alışkanlığı” hakkında bilgi verdi ve ailelere tavsiyede bulundu.
Çocuğa emzik verilmeli mi?
Emme yenidoğanlar için en doğal reflekstir ve bu olmadan hayatta kalmaları mümkün değildir. Beslenmenin haricinde emme duygusu bebeğinize güven verir. Emzik veya biberon, yaşamın ilk 4-6 haftası önerilmez çünkü bebeğiniz “meme şaşkınlığı” yaşayabilir. Meme şaşkınlığı, annenin göğüs ucu ile emzik veya biberon ucu arasındaki yapı farkı nedeniyle, bebeğin yalnızca göğüs ucunu emmeye çalışma haline denir. Oysa bebek, göğüste “areola”adı verilen geniş kahverengi alanı emmelidir. İlk 4-6 hafta sonra emzik verilebilir. Özellikle anne memesinden hiçbir şekilde vazgeçemeyen ve annelerinin istirahat etmesini ciddi boyutta engelleyen bebekler için (unutmayın anne sağlıklı olacak ki bebeğine sağlıklı bakabilsin) böyle bir uygulama denemek isteseniz bile, 6-7 aylık olana kadar bebeğiniz emziği istemeyebilir.

Çocuklar neden parmağını emer?
Üçüncü ay civarında bebeğiniz yavaş yavaş parmaklarını ağzına götürmeye başlar. İlk başlarda belki bir iki parmağını, zaman ilerledikçe bir veya her iki elini de ağzına sokmaya çalıştığını göreceksiniz. Hatta bazen öğürür veya kendilerini kustururlar. Bu duruma biz “el ve ağız keşif dönemi” deriz ve son derece doğal bir aşamadır. Bebeğiniz elini emdikçe rahatlar ve yakaladığı her şeyi ağzına götürür. Bunu yapınca aklından “aaa ne güzel ellerim var, ağzım var” diyor olabilir ve ağzına götürdüğü nesneleri de bu şekilde tanımlar. Salyasının çok arttığını fark edersiniz ve hatta “acaba diş mi çıkartıyor?” diye aklınızdan geçer veya çevrenizden duyarsınız.Kaynakwh webhatti.com:

Parmak veya emzik emmenin yarar ve zararları neler?

Faydalar:
• Bebeğinizi rahatlatır
• Annenin istirahat etmesine fırsat verir

Zararları:
• İki yaşından sonraki döneme kadar devam ederse kalıcı diş, damak ve parmak bozukluklarına yol açabilir.

Dolayısıyla parmak veya emzik emme, iki yaşına kadar geri dönüşümlü değişikliklere yol açabilse de bu dönemde zararı yoktur hatta faydaları dahi vardır.

Eğer çocuğunuz iki yaşına yaklaşıyor ve bu alışkanlığından vazgeçemediyse, vazgeçirmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:Kaynakwh webhatti.com:

• Bir emzik hariç hepsini atın. Elinizde kalan emziğin ucunu her gün 3-4 milimetre kesin. Yavaş yavaş emzik zevksiz bir hal alacaktır ve sonunda emecek bir şey kalmayacaktır.

• Çocuğunuzun rızasıyla emdiği parmağını flaster ile orta kalınlıkta bantlayın. Flaster allerjisi yoksa bunu yapabilirsiniz ve kızarıklık gelişirse

kısıtlayın. Zamanla parmağını emmesi zevksiz bir hal alacaktır.

Çoğu zaman çocuklarımız kendiliğinden emme alışkanlıklarından bir iki yaşlarına gelene kadar vazgeçerler. Ortada endileşenecek bir durum yoktur. Bu konu çoğu zaman herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…