2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kızımın artık eldiven kullanmasını istemiyorum ama . ben bu tırnaklarla başedemedim. kesiyorum törpülüyorum oh be diyorum . bi bakıyorum çizmiş suratını. tekrar takıyorum eldiveni.

emcem emcem hep emcem annemin memelerini yere indirene kadar sırtına ağrılar saplanana kadar sadece emcem emmezsem hep ağlıcam hiç uyumucam...

arkadaşlar biz 3. ayın içindeyiz artık oyuncak gibi şeyler kullanabiliriz acaba nler alsak oyun halısı liki egzersiz arkadaşım falan duymuştum ama ne dersiniz

ben senin gibi düşünmüyorum tatlım...baştan söyliyim benim oğlumda kendi kendine sallamadan uyyor, sadece anne sütü alıyor ve ağlayan bir çocuk değil, emzik bizim hayatımızda inanılmaz bir fark yaratmadı..ama bütün bunlar ben mükemmel anne olduğum için değil. dün de söylemiştim biz onları değil aslında bebekler bizi yönetiyor..benim oğlumun yapısından dolayı tüm bunları yaşadığımı düşünüyorum..burada sabaha kadar memede kaldı diyen anneler var, ağlamaktan mafoldu yavrum diyen anneler, sütüm yetmiyor doymuyor bebek diyenler..uyumadığı susmadığı için her yolu deneyenler..
dediğim gibi benim bebekle ilgili çok bi sorunum zaten yok, ama diğer anneleri düşündüğümde, çaresiz kalan her anne her yolu dener bence...kucağada alıştırır, sallayarak da uyutur,mama da verir..bunlar benim düşüncelerim.

bu ön süt ve arkadan gelen yağlı süt konusunda düşüncem şöyle ;
şimdi emzirdik diyelim ikinci memeyi tam boşaltamadı bebek yağlı süt orada kaldı. bir sonra ki emzirmede son emzirilen göğüs yerine diğerinden başlanırsa bebek emerken diğer göğüsten bir miktar süt boşalıyor ya işte kalan o yağlı süt o sırada boşuna akıp gidiyor. yani ben böyle bir mantık yürüttüm.. bir de emzirmeye başlamadan meme ucunu sıkıyorum. hangisini yağlı görürsem ondan başlıyorum. tabi oğlum müsade ettiği kadarıyla .....

emcem emcem hep emcem annemin memelerini yere indirene kadar sırtına ağrılar saplanana kadar sadece emcem emmezsem hep ağlıcam hiç uyumucam...

kıyamam ya, hem kuzuya hem annesine...

arkadaşlar biz 3. ayın içindeyiz artık oyuncak gibi şeyler kullanabiliriz acaba nler alsak oyun halısı liki egzersiz arkadaşım falan duymuştum ama ne dersiniz

ben de düşünüyorum oyun halısı almayı aslında, çünkü dönenceye ilgisi fazla..şu maymun adası diye bir halı var en kapsamlısı onu almayı düşünüyorum,biraz pahalı ama en güzeli...ya aslında iki gün sonra emeklemeye başlayınca dönüp bakmıcaklar da, ama ne bileyim değer mi değemezmi:44:

mmm çok mantıklı..bakıyım ben de takip edeyim bu yağlı olanı..

bizim sağlıkocağındaki ebe söyleyene kadar benim diğer göğüsten akan sütten haberim yoktu. o söyleyince eve gelir gelmez emzirirken diğer göğsümüde açıp baktım gerçekten süt geliyordu. ebe bana dedi ki o süt boşa akmasın bi çay kaşığına koy. emzirmen bitince uyurken bile çay kaşığıyla onu bebeğine verebilirsin dedi.

çok zor olmaz mı ya hem emzir hem onu al...denedinmi hiç canım..zor olmadıysa ben de deneyim, boşa gitmesin..

çok zor olmaz mı ya hem emzir hem onu al...denedinmi hiç canım..zor olmadıysa ben de deneyim, boşa gitmesin..

ben de akan sütümü alamıyordum. canım aventin göğüs kalkanı var o çok güzel sütün damlası ziyan olmuyor ondan kullanıyorum ben .link eklemeyi bilmiyorum . yalnız fiyatı 29 lira eşim özelcan bebeden aldı. hem emzirirken diğer göğüsten gelen sütü alıyorum hem de bebek uyurken takıyorum yine de bir yemek kaşığı falan süt birikiyor. onu da huysuzlandığında kaşıkla veriyorum.çok işe yarıyor deneyin derim.....

işte benimkide öyle oluyo ama hep öyle seninkide yeni bir durum değil dimi annem korkma bazı bebek böyledir ablan resmen fışkırtıyodu normal diyo ama işte gelde bunu kendime anlat

bizimki 1 2 gundr böle sabahta fskrttıı korktum ben yaa agornce e bebek böle kusarsa kiloda almaz ki yedkleri çıktı hep çok kötü oldm yaaa

evet ben de baından berı kalkan kullanan annelerdenim göğüs yaralarını iyileşirken de faydalı pedler hava aldırmıyor bu kalkanın ıcınde uclar hava aldıgından cabuk ıyılesıyor bır de vakum etkısı yapıyor sütün gelmesini saglıyor garip bisey ama ise yarıyor damlaya damlaya göl olur dediklerinden hem sütünüz bırıkıyor kalkanlarda az da olsa bizim gibi ne kadar süt vereblırsem kardır dıye ugrasan anneler ıcın bi mucize bu zımbırtı
amma velakin kullanımına dikkat etmek lazım kalkanların temizligi cok mühim sürekli steril tutulması lazım cünkü hava almasını saglayan delıkler var bu da orada bırıken sütün bır mıktarda olsa acıkta oldugunu gösterıyor yanı havayla temas var bu da sütün mikrop üretme riskini dogurmuyor degil o sebeple uzun saat beklemıs sütü vermemek lazımmıs kalkandan bu nedenle gün icinde bikac kez sterl etmek sart neticede slikondan plastikten bi malzeme bu da ayrı bi özen gerektiriyor haliyle
ha eger göğüs ucunuz catlaksa yaraysa kalkandaki sütler dolayısıyla enfeksiyon kapma riskiniz de var ben daha yeni cektim oradan bliyorum
bır de benı en cok deli eden sey farkında olmuyorsun kalkanlara süt doluyor iş yaparken egılıp dogrulurken o süt saaaar dökülüveriyor asagıya deliklerinden bu sebeple tişört badi kazaklar bol bol yaglı süt lekeleryle doluyor harıta gbi oluyor sürekli üs degiştirmek de cabası
neticeye gelirsek gercekten faydasını inkar edemem ben damlaya damlaya kac cc biriktirdim icirdim kuzuma kalkan sayesinde ama dezavantajları nedeniyle bıraktım artık kullanmıyorum ben cünkü en sonki sıtmalanmamın göğüs ucu yaramdan enfeksiyon kapmam nedenyle olduguna hükmettim kalkanları cıkardıgımdan beri daha rahatım bu konuda da en azından icim rahat

ha ilaveten yaz sıcaklarında kullanmamak gerekmiş süt ekşiyormuş sıcak ter ikilisiyle birleşince bir de sütler orada durdukca insan kendi kokuundan tiksiniyor yaglı yaglı süt kokuyonuz:=)

ama emzirme esnasında akan sütü almak icin kulanılabılır o kısa bir sürec sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…