öncelikle merhaba uzun zamandır rastlaşmamıştık.. sıkıntılarını okuyorum Allah yardımcın olsun ... söylediklerinin hepsine katılıyorum zaten ben kalkanı emzirirken ve bebek uyurken kullanıyorum emzirme d e geçen süre max 15 dk uyurken en fazla 45 dk zaten internetten bayağı araştırdım. 45 dk yı geçmemek gerekiyor. bir de ben delikli olanı değil de süt toplayan aparatını kullanıyorum . şimdilik bir sıkıntım yok ....evet ben de baından berı kalkan kullanan annelerdenim göğüs yaralarını iyileşirken de faydalı pedler hava aldırmıyor bu kalkanın ıcınde uclar hava aldıgından cabuk ıyılesıyor bır de vakum etkısı yapıyor sütün gelmesini saglıyor garip bisey ama ise yarıyor damlaya damlaya göl olur dediklerinden hem sütünüz bırıkıyor kalkanlarda az da olsa bizim gibi ne kadar süt vereblırsem kardır dıye ugrasan anneler ıcın bi mucize bu zımbırtı
amma velakin kullanımına dikkat etmek lazım kalkanların temizligi cok mühim sürekli steril tutulması lazım cünkü hava almasını saglayan delıkler var bu da orada bırıken sütün bır mıktarda olsa acıkta oldugunu gösterıyor yanı havayla temas var bu da sütün mikrop üretme riskini dogurmuyor degil o sebeple uzun saat beklemıs sütü vermemek lazımmıs kalkandan bu nedenle gün icinde bikac kez sterl etmek sart neticede slikondan plastikten bi malzeme bu da ayrı bi özen gerektiriyor haliyle
ha eger göğüs ucunuz catlaksa yaraysa kalkandaki sütler dolayısıyla enfeksiyon kapma riskiniz de var ben daha yeni cektim oradan bliyorum
bır de benı en cok deli eden sey farkında olmuyorsun kalkanlara süt doluyor iş yaparken egılıp dogrulurken o süt saaaar dökülüveriyor asagıya deliklerinden bu sebeple tişört badi kazaklar bol bol yaglı süt lekeleryle doluyor harıta gbi oluyor sürekli üs degiştirmek de cabası
neticeye gelirsek gercekten faydasını inkar edemem ben damlaya damlaya kac cc biriktirdim icirdim kuzuma kalkan sayesinde ama dezavantajları nedeniyle bıraktım artık kullanmıyorum ben cünkü en sonki sıtmalanmamın göğüs ucu yaramdan enfeksiyon kapmam nedenyle olduguna hükmettim kalkanları cıkardıgımdan beri daha rahatım bu konuda da en azından icim rahat
çok zor olmaz mı ya hem emzir hem onu al...denedinmi hiç canım..zor olmadıysa ben de deneyim, boşa gitmesin..
ben senin gibi düşünmüyorum tatlım...baştan söyliyim benim oğlumda kendi kendine sallamadan uyyor, sadece anne sütü alıyor ve ağlayan bir çocuk değil, emzik bizim hayatımızda inanılmaz bir fark yaratmadı..ama bütün bunlar ben mükemmel anne olduğum için değil. dün de söylemiştim biz onları değil aslında bebekler bizi yönetiyor..benim oğlumun yapısından dolayı tüm bunları yaşadığımı düşünüyorum..burada sabaha kadar memede kaldı diyen anneler var, ağlamaktan mafoldu yavrum diyen anneler, sütüm yetmiyor doymuyor bebek diyenler..uyumadığı susmadığı için her yolu deneyenler..
dediğim gibi benim bebekle ilgili çok bi sorunum zaten yok, ama diğer anneleri düşündüğümde, çaresiz kalan her anne her yolu dener bence...kucağada alıştırır, sallayarak da uyutur,mama da verir..bunlar benim düşüncelerim.
oyuncak vs soruma pek yanıt gelmemiş ne oyuncağı bitmişiz zaten mi diyosunuz çok mu erken oyun halısı falan için acep
ya benim oğluşumun yüzündeki sivilceler geçmedi hala kafasına ve vücudundada çıkmaya başlamış kızarıklıklar. doktora gösterdik sıcaktandır çok giydiriyodum az giydir dedi yıkama suyunada tuz dök biraz dedi başka doktora sorduk o da şampuandandır dedi dalindi değiştirdik sebamed denedik yine geçmedidahada artıyo böle bişi olan varmı napıcam ya
bizimki 1 2 gundr böle sabahta fskrttıı korktum ben yaa agornce e bebek böle kusarsa kiloda almaz ki yedkleri çıktı hep çok kötü oldm yaaa
kızlarr merhaba icecim çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin dualarımdasıninşallah hepinizi iyisinizdir bu arada şoklardayımmm kızlarr benim oğluş saat 3 ten beri uyuyor çok şaşkınım acaba uykusu düzenemi giriyor uyumayı mı öğreniyor fırsat bu fırsat bende uyudum ama ben uyandım o uyanmadıı
kızlar ya sizinde kanamanız devam ediyormuu cuma kırkımız çıkacak kanamam devam ediyor ve azıcık azıcık hah tam kesildi diyorum birdaha :44:
selam kızlar aranıza yeni girdim. benim oğlanda 8 mart doğumlu. günü gününü tutmuyor, birgün bol bol kusmuk bir gün az , bazen süt gibi ,bazen kestirme ne olcak bilemiyorum .
bebeği kusupta 2 ay kontrolüne giden var mı ? az kilo alacağından , hatta kusarken boğazına kacıracağından çok korkuyorum.
oooofff delircem benim bebişimin yüzündeki kızarıklıklar da geçmiyor. çocuk dr.u zeytinyağlı sabunun köpüğüyle silin demişti birde krem vermişti. bende yenidoğan bebekler için olan ıslak pamukla hergün zeytinyağlı sabunun köpüğüyle siliyordum. baya düzelmişti. ama bırakır bırakmaz tekrar çıkıyordu. bu böyle olmaz bunun kaynağı kesin çözümü bulunmalı diye cilt dr. na götürdüm. o da sakın sabun sürme bu kremi de kullanma dedi. başka bi krem verdi 5 gün sür sonra bırak dedi ama ilk bikaç gün biraz azlatmasına rağmen şimdi artarak devam ediyor ne yapacağımı şaşırdım. çocuk dr. sölediği sürekli yapınca geçiriyordu en azından ona devam etsem diyorum bu kez de cilt dr. sakın sabun sürme dedi ne yapacağımı hangisini dinleyeceğimi şaşırdım. sütümü sürdüm sabah sanki pek bi işe yaramadı gibi.
canım kimisi kilo aldığı için olur diyorlar ya da kırkı çıkmadıysa ve biri adetli geldiyse ziyaretinize o zaman olurmuşş kısa sürede geçeer iinşallah
sağol canım inşallah geçer. o adetli olayını herkes söylüyor normalde ben inanmam öyle şeylere batıl inanç derim ama artık gerçekten inanmak üzereyim tanıdığım herkes aynı şeyi söylüyor.
öncelikle merhaba uzun zamandır rastlaşmamıştık.. sıkıntılarını okuyorum Allah yardımcın olsun ... söylediklerinin hepsine katılıyorum zaten ben kalkanı emzirirken ve bebek uyurken kullanıyorum emzirme d e geçen süre max 15 dk uyurken en fazla 45 dk zaten internetten bayağı araştırdım. 45 dk yı geçmemek gerekiyor. bir de ben delikli olanı değil de süt toplayan aparatını kullanıyorum . şimdilik bir sıkıntım yok ....
arkadaşlar burda hepimiz fikirlerimizi bildiklerimizi paylaşıyoruz naçizane, işimize yarayınca sorunumuz hallolunca hayır duaları ederken aksi yöndekiler sözkonusu olduğunda kızmayalım, şu zor günleri ne güzel birlikte geçiriyoruz değil mi? Kusurum varsa affola ancak benim deneyimim gösterdi ki eğer emzik mama sallama gibi konularda biraz sabırsız olsaydım hepsine alışmış olacaktı ben başka yollar denedim susturmak için ya da ağlamasının açlık ağlaması mı değil mi emin olmaya çalıştım. Eğer sabretmeseydim gereksiz yere mama verecektim mesela ya da hala kucakta olacaktı ama tüm bunlar benim deneyimim bebekler farklıdır huyları farklıdır o nedenle iddialaşmaya gerek yok. Herkes kendi çektiğini yaşadığını bilir hepimize sağlıklı huzurlu bebekler
emcem emcem hep emcem annemin memelerini yere indirene kadar sırtına ağrılar saplanana kadar sadece emcem emmezsem hep ağlıcam hiç uyumucam...
kızlar az önce nerdeyse 1 baedak dolusu kustu kıızım bir anda yaaa
benim bebiş sabah 6 dan öğlen 1 e kadar hiç durmadan ağladı elimde kolumda tutmaktan belim ağrıdı. en son aklıma geldi dün babası müzikle uyutmuştu bende müziği açtım son ses uyudu hala uyanmadı arada gözünü açar açmaz altını değiştirip emziriyorum tekrar uyuyor. annem gelmişti biraz önce birde oğluma yaramaz diyosun bak ne güzel uyuyor uslu uslu dedi. sen sabah 6 dan beri çektiğimi görseydin dedim. garezi bana yav bebeğin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?