2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar artık bu emzik çıktı ıngaaaa döngüsünden bıktım. ne gündüz ne gece hiç rahat yok. ne ev işi yemek yapabiliyorum ne gece uyuyabiliyorum. tam uyudu diyorum kafamı yastığa koyarken önce bir tık (emzik düşme sesi) ardından koca bir ıngaaaaaa:84: kalkıyorum emziği veriyorum tam geri dönüyorum tık ıngaaaaa. gece gündüz aynı

o gün konuştuğum arkadaşa da silin demişler ama ben 2 eczcıya sordum 4 damla kadar verin dedi. silince nasıl olacak silinmiyor ki zaten silebilsem karbonatla silcem. ben direk küçük küçük 4 damlayı damlatıyorum tüm ağzını kaplaması lazımmış zaten o sıvının. sen nasıl kullanıyorsun?

canım çay tabağına koyuyorum yan yatırıp serçe parmağımla iyice ağzının içine sürüyorum. sonrada çay kaşığıyla su koyuyorum ağzında yan yattığı için suyla akıyor. eczanede öyle taif ettiler

birde o şekilde yapmayı deneyeyim bakalım. inşallah geçer yaaa.

selammm kızlar direk okudugum mesajlarla dalayım sohbete
mikostatin biz de kullandık yutmasında sakınca yok korkmayın ta bizim büyüklerimizin kullandıgı bi ilac o epey eskiden beri kullanılıyor biz yanak iclerine bir de dilinin üstüne olmak üzere üc damla damlatıyorduk hemen gecırıyor zaten etkili ama bunun dısında karbonatlı suyla düzenli silin agzını bebişlerin mama kalntısı süt kalntısı da pamukcuk yapıyor

bu arada pişik için de bir önerim var yine eskilerden kalma
bugday nişstasını alın bir kasede suyla karıstırın üzerine cıkan bulanık suyla poposunu silin düzenli her bez degısımınde yapın pişige iyi geliyor sonra temilmeyin ama bu su da temiz zaten nşastalı su kurusun poposunda zararı yok zaten

aynen ya ben de usandım habire steril et bi de onları bisürü emziğimiz var gene de yetısemıyom hem atıyo agzından hem kızıyo aglıyor cadı

kızlar karbonatlı suyla temızlmek zor degıl korktugunuz ıcın belkı yapamıyorsunuz temız ince bı mendıl ya da gazlı sterıl bezı serce parmgnıza ıncecık dolayın batırın suya bebegı gözlemleyın agzı acık dili serbest oldugu an dilin gerisinden parmgınızı öne dogru tek hamleyle cekin tamamdır yanaklar için de aynı işlem tekrar
bu temizlik mühim cünkü pamukcuk ilerlerse mideye kadar inrmiş Allah korusun

ayyyy allah korusun. dili temizlendi şükür. bide şu kenarlardakiler giderse çok süper olacak.

Merhabalar..
Defne'yi emzirirken 15 dakika bir memede, 15 dakika diğer memede emziriyorum. Ama ilk memeyi emdikten sonra diğerini 5 dakika falan emip bırakıyor, istemiyor, zorla vermeye çalışınca da burun kıvırıyor, ağlamaya başlıyor. Doktoruma mı danışsam acaba, yardımcı olursanız sevinirim :26:

Bu arada, kuzenim de 2 Mart'ta doğum yaptı, Defne'yle aralarında iki hafta falan var. Ama kuzenimin oğlunda doğduktan sonra kilo kaybı yaşandı, anne sütü yetersiz geliyormuş, mamaya başladılar. Sadece mamayla besleniyor. Ve kuzenim bu sabah arayıp hamile olduğunu söyledi Çok şaşırdım tabi, daha doğum yapalı 2 ay kadar oldu, nasıl olur falan diye düşünüyorum, ben de korkmaya başladım, ya aynı şey benim başıma da gelirse diye

amanınnn hamile mi bravo valla nasıl becermiş ayol hemen biz daha siftah yapamadık
bu arada ben de 2 martta dogum yaptım okuyunca bi an tırstım valla

amanınnn hamile mi bravo valla nasıl becermiş ayol hemen biz daha siftah yapamadık
bu arada ben de 2 martta dogum yaptım okuyunca bi an tırstım valla

Ben de çok şaşkınım valla, ben Defne'den eşime vakit ayıramıyorum, gecem gündüzüm Defne. Kuzenim sabredememiş galiba :86:

Cnm hamile olduguna eminim çünkü ilk 3 ay hamile çıkarsın testlerde süt verdigin be yeni dogum yaptigin icin prolakfin yüksek çıkıyor hamile gibi gosteiyor testler bizde şimdi yapsak hamile çıkarız bebeği girmişim usg de görmeden bakılayım demesin cnmm yanıltıcı oluyor.... Bu arada bendede siftah yok bi oğlum uyusa teki uyanıyor ve daha oncesinden o acıyı bildiğimden korkuyorum çünkü rahim yumusuyor ve bu yüzden acı oluyor ...

merhaba mart anneleri, bebeklerinizi gece uykusuna kaçta yatırıyosunuz? sabah kaçta kalkıyorlar ve gece kaç kere kalkıyorsunuz?

kızım 7 haftalık, şimdiye kadar 23de uyuyordu, gece 4de emiyordu sonra sabah 7-8 arası uyanıyordu.. ben saati biraz daha erkene aldım, bugün 21de uyuttum... merak ediyorum aynı düzen devam edermi aceba? :18:

güle güle kullanın
acıdı malesef benimde:26::26::26:
ayy emziğe alışmasıda kötü olaymış bunu okuyunca:26::26::26:

daha yeni yeni düzen oturtuyoruz ama belli olmuyor herzamanda

Ayy kızlar Defne uyumak bilmedi bugün yaa.. Sabahtır neredeyse hiç uyumadı, bazen huysuz, bazen gülüyor ama hep uyanık..
Gaz için ve sakinleşmesi için papatya çayı dediler, anneoluncaanladım sitesinde de yazıyor da, deneyen var mı? Milupa'nın varmış papatya çayı, normal papatya kaynatıp verilir mi ki, ya da nasıl oluyor acaba?:82:

kızlar ben hala aynı durumdayım ve artık kollarımda derman kalmadı. sanırım neden olduğunu anladım. dün kaynanamlarda deli gibi bağırarak konuşuyorlardı. gerizekalı görümcemde çocuğu kucağına aldı bağırarak konuşuyordu kaynanamda konuş konuş sesin kulağında kalsın diyordu. çocuk sürekli korkuyor. kucağımda uyuyor sadece onda bile sürekli korkuyor. ne oldu yavruma yaa. dua edin ne olur uyumamaya razıyım ama nasıl korkuyor görseniz.

yok inşallah birşeyi yoktur.. hepsi korkuyor irkiliyor, endişelenme muhakak uyuyacak..
kucağında dalınca ki benimkide orda dalıyor, bırakmıyormuş gibi elin altında yatır orada da biraz pış pış gibi hissettir kendini .. ben öyle yapıyorum..

bebekleri bilmem ama 2 gündür ben içiyorum kafam kaklmıyoruykum varrrr

Kıyamam ya..Ben baştan beri yalnız bakıyorum bebişime..Bu günlerde mız mız olmaya başladı..Dediğin gibi kucakta iyi..Birde bugünçok huysuzdu,gaz ilacını verince altını açıp losyon ile karnına hafif masaj yaptım ve bir kak yaptı anlatamam..Ondan sonra rahatladı ve şimdi uyuyor..Ben uyuduğu zaman uyuyorum aralarda iş yapıyorum ama bazen çok huysuz olduğu zaman her yer herde bırakıyorum..Önce bebeğim gelir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…