cnm benim kızımda dün gece 11 de uyudu sabah 6 da uyandı ilk defasanırım uykuları düzene giriyo endişelenme uyumayı öğreniyolar artık
günaydın anneler,
dun bebeğim saatlerce ağladıktan sonra 22.30 da uyudu normalde hep bu saatlerde uyuyup 00.30 gıbı uyanırdı, bende uykumu alayım dıye o uyuyunca yattım uyudum gece kendılığımden bı uyandım saat 3 olmuş bebeğim hala uyuyordu sızce normalmı
merhaba mart anneleri, bebeklerinizi gece uykusuna kaçta yatırıyosunuz? sabah kaçta kalkıyorlar ve gece kaç kere kalkıyorsunuz?
kızım 7 haftalık, şimdiye kadar 23de uyuyordu, gece 4de emiyordu sonra sabah 7-8 arası uyanıyordu.. ben saati biraz daha erkene aldım, bugün 21de uyuttum... merak ediyorum aynı düzen devam edermi aceba? :18:
günaydın arkadaşlar,
biz de dün hem kontrol olduk hem aşı kızım çok ağladı topuk aşısında bile ağlamamıştı.
bu arada sadece 850gr almışızbiraz az.. gerçi doğduktan hemen sonraki gün 150gr kaybetmişti yani 1 kilo almış oluyor doktor çok güzel dedi emzirmeye devam edin dedi. ben burayla kıyasladım benim kızınm zayıf neyse sağlıklı olsunlar da en önemlisi o..maşallah sağlığı yerinde ama
Dün başka bir doktor buldum bundan sonra ona gitmeye karar verdik gibi adamın özel pediatri kliniği var çok güzel ama size bişey danışacağım hamileliğimde ben doktorun muayenehanesine gidiyodum ama hastanede çalışan bir doktorum olsaydı daha rahat ederdim testlerim ve resmi işlemlerim için falan daha kolay olurdu.ben testleri falan başka özel bir laboratuvara gidip orda yaptırıyordum şimdi kızımı da doktorun muayenehanesine götürmeyi düşünüyoruz doktor beyi çok beğendik rahat da oluyor çocukla gece gündüz ilgilenirler ama mesela dün kalça çıkıklığı filmi istedi ben kendim bu filmi çeken bir yer bulmak zorundayım şimdi de.. acaba doğum yaptığım hastaneye mi devam etseydim uff ordaki doktorlara da istediğin zaman ulaşamıyorsun cep nolarını vermiyorlar böyle bire bir ilgilenemiyorlar. sizler nasıl yapıyorsunuz hangisi bebeğim ve bizim için daha rahat ve iyi olur?
bu arada kızlar güvenli yatış yastığı amerikada yasaklanmış ben kullanıyordum kullanmayın bebeğin omirliğini, duruşunu bozabilirmiş sakın kullanmayın doktor sırtüstü yatır kafasını bir sağa bir sola belli aralıklarla çevirin dedi.yüzündeki sivilcelere hiç birşey sürme dedi sadece ılık suyla sil dedi. en az 6 ay kesinlikle güneşe çıkarma dedi. tatili sordum gölgede kalabilir aşıları tam olmadığı için denize de sokma dediısrar edince kızımın da yarı dalmaçyalı olduğunu duyunca çok az ellerini ayaklarını sokup çıkarabirsiniz dedi
Ayy kızlar Defne uyumak bilmedi bugün yaa.. Sabahtır neredeyse hiç uyumadı, bazen huysuz, bazen gülüyor ama hep uyanık..
Gaz için ve sakinleşmesi için papatya çayı dediler, anneoluncaanladım sitesinde de yazıyor da, deneyen var mı? Milupa'nın varmış papatya çayı, normal papatya kaynatıp verilir mi ki, ya da nasıl oluyor acaba?:82:
bebek bir aydan büyükse bu bir şans , hiçbir şey olmaz meraklanmamalısın, ben doktora sordum 1. aydan sonra uyandırmaya gerek yok dedi..
canım bu kadına bi faydamız dokunur mu acaba kabul eder mi ne bileyim bi ihtiyacını falan karşılayabiliriz sorarsan sevinirimslm kızlar negüzel hepiniz bebişlerinizle ilgili konuşuyorsunuz inşallah bizde haftaya aranıza katılacaz bugün sabah dr görüştük önümüzdeki hafta içi duruma göre edayı ya servise alacaz yada taburcu edecez dedi azda olsa içime su serpti geceleri hiç uyumuyorum sürekli süt sağıyorum mama alıp verdik ama sanki ben süt götürmeyince yavrum orda aç kalacakmış gibi çok özledim bebeğimi dün görmeye gittiğimde uyku esnasında eda ben geldim dedim tebessüm etti tabiki meleklere okadar mutlu oldumki rengi simsiyahtı biraz açılmış bu beni mutlu etti besleniyor artık bide yoğun bakımın kapısında beklerken bitanede bayan vardı 25 yaşlarında bitane kızı var 2 yaşında bide kızı yoğun bakımda nezamandır burda dedim 5ay demezmi şok oldum nasıl dayanıyorsun diye doğumu zamanında olmuş ama bebeğin ciğerleri gelişmemiş makinaya bağlı yaşıyormuş makinadan çıkarınca yaşam duruyormuş ve 5aydır hiçbir değişiklik yokmuş ALLAHIM sabır ver yarabbi benim 10gün oldu bugün sanki edamı birda göremeyecem gibi kahroluyorum kadın demezmi haftada bir geliyorum uzaktayım fakirim içim acıdı ve bebek hala doğduğu kilodaymış hiç gelişmemiş ALLAHIM şifa ver yarabbi dedim ve halime gerçekten birkezdaha şükrettim en azından benim yavrum iyileşme göstermeye başladı hafta içi mutlaka buluşacaz kuzumla beterin beteri var
aç kalmıyormudur
arkadaşlar arkadaşımın kocası amerikadan yeni getirdi o yastıktan şimdi kafam karıştı kullanmayalım mı biz bunu offf amaaan ne karmaşık işler bunlar acaba bu yastık yan yatırmaya yarayan mı yoksa çocuğun başını biraz dik tutandan mı?? Bilgi verirsen canım ona göre ben de bırakayım
canım özelinede yazdımm hem süt yapıyor hemde gazı için maşalah sütüm çok iyi özellikle geceleriigözün aydın maşallah darısı başımıza dereotunu süt için mi gaz için mi içiyorsun canım birde nasıl kaynatıyorsun özel bi yöntemi varmı?
ay canım ya bizde bi çıktık ama durmak bilmedi bakalım 2. çıkmamızda ne olacakkdun bı gezmeye gidelım dedık kolık kırizimiz tuttu...sinirlerım bozuldu eşime demedığımı bırakmadım tabıı bundan sonra zor çıkarız dışarı biz :26::26:
canımm maşalahhhh edamızaa sağlıla alcan annesi o bebeğede Rabim şifa versinnslm kızlar negüzel hepiniz bebişlerinizle ilgili konuşuyorsunuz inşallah bizde haftaya aranıza katılacaz bugün sabah dr görüştük önümüzdeki hafta içi duruma göre edayı ya servise alacaz yada taburcu edecez dedi azda olsa içime su serpti geceleri hiç uyumuyorum sürekli süt sağıyorum mama alıp verdik ama sanki ben süt götürmeyince yavrum orda aç kalacakmış gibi çok özledim bebeğimi dün görmeye gittiğimde uyku esnasında eda ben geldim dedim tebessüm etti tabiki meleklere okadar mutlu oldumki rengi simsiyahtı biraz açılmış bu beni mutlu etti besleniyor artık bide yoğun bakımın kapısında beklerken bitanede bayan vardı 25 yaşlarında bitane kızı var 2 yaşında bide kızı yoğun bakımda nezamandır burda dedim 5ay demezmi şok oldum nasıl dayanıyorsun diye doğumu zamanında olmuş ama bebeğin ciğerleri gelişmemiş makinaya bağlı yaşıyormuş makinadan çıkarınca yaşam duruyormuş ve 5aydır hiçbir değişiklik yokmuş ALLAHIM sabır ver yarabbi benim 10gün oldu bugün sanki edamı birda göremeyecem gibi kahroluyorum kadın demezmi haftada bir geliyorum uzaktayım fakirim içim acıdı ve bebek hala doğduğu kilodaymış hiç gelişmemiş ALLAHIM şifa ver yarabbi dedim ve halime gerçekten birkezdaha şükrettim en azından benim yavrum iyileşme göstermeye başladı hafta içi mutlaka buluşacaz kuzumla beterin beteri var
canım içinde rezene anason çörek otu bir sürü bişeyler var aktardan aldım arada bir bebeğede 1 çay kaşığı kasdar veriyorum rahatlatıyorrcanım sütmax ne oluyor
aa süperr fikirmiş wallaa bende az önce silmeye çalıştım beceremedim izin vermedii oğluşumm böle deneyim birdeemerhaba kızlar. umarım herkesin keyfi yerinde bebişleri usludurben dün akşam bişey keşfettim hemen sizinle paylaşayım dedim. eğer bebişinde pamukçuk olup benim gibi silmeyi beceremeyen varsa ben dün akşam kulak pamuğuna temiz tülbenti doladım onu karbonatlı suya batırdım incecik olduğu için ağzının her tarafını rahatça temizledim. sadece dudaklarının kenarında minicik iki nokta kaldı artık sıkılmıştı o yüzden onları da bu akşam silmek üzere bıraktım. yalnız bişey söyleyeceğim araştırdığım kadarıyla karbonat bu mantar hastalığının sadece görünen yüzünü temizliyormuş yani mantarın kökü kalıyormuş dolayısıyla tekrarlıyormuş. bu yüzden temizledikten sonra 2 damla yine mikostatin verdim. sabah ve akşam olmak üzere sadece 2 damla veriyorum. bir yandan da karbonatla temizlemiş oluyorum. kızlar eğer sizde de varsa sakın ihmal etmeyin. çünkü bebeğe ağrı yapıyormuş emmesini engelliyormuş bi süre sonrada emmeyi bırakıyormuş allah korusun
birisi bebeğinin zartından zurtuna kadar herşeyi yazmış diyolar hani ben göremedim öyle bişey kimse oraya bişey yazmıyo ki herkes burda
arkadaşlar arkadaşımın kocası amerikadan yeni getirdi o yastıktan şimdi kafam karıştı kullanmayalım mı biz bunu offf amaaan ne karmaşık işler bunlar acaba bu yastık yan yatırmaya yarayan mı yoksa çocuğun başını biraz dik tutandan mı?? Bilgi verirsen canım ona göre ben de bırakayım
Canım dün doktor bana 1 yaşına kadar yastık kullanma ve çok yumaşak olmayan düz bir yatakta yatır kafasının altına kesinlikle yastık koyma dedi. Ben de yan yatırıyorum güvenli yatış yastığı almıştım doğduğundan beri onunla yatırıyorum dedim o da sakın kullanma sırt üstü yastıksız yatır arada kafasını çevir dedi. omiriliğine zarar verebilirmiş bebeklerin yan yatması inşallah bişey olmamıştır düşününce haklı küçücük bebek yan durunca vücudu rahat bir pozisyonda değil(
Benim kayınvalidem de uyarmıştı beni o da amerikada yaşıyor görümcem ilk kızında kullanmış ama şimdi doktoru kullanma demiş sen de kullanma dedi ben dinlemedim( sen yine kendi doktoruna sor ona göre kullan canım.
ayy ben kayıtlı değilim facem yok malesef ne yazmıaşlar merak ettimm:))
denizcim yanlış okumuşsun güzin dedi ki şu blog yapıp bebeğinin her anını int.paylaşan anneler var ya onlara sinir oluyormuş.herşeyi çok iyi biliyorlar bizden daha iyi anneler mi onlar demiş.bizde kendi fikirlerimizi yazdıkay bende anlamadım. bizim gruba hakaret ediyorlar sanırım çok daikkatli okuyamadım hata verdi kapandı ama işiniz gücünüz yok mu bebeğinizin zartını zurtunu buraya yazıyorsunuz gibisinden bişiler vardı.
kızlar facebooktaki 2011 mart anneleri grubumuza bi bakın acil duvarımıza abuk sabuk şeyler yazmışlar
birisi bebeğinin zartından zurtuna kadar herşeyi yazmış diyolar hani ben göremedim öyle bişey kimse oraya bişey yazmıyo ki herkes burda
ay bende anlamadım. bizim gruba hakaret ediyorlar sanırım çok daikkatli okuyamadım hata verdi kapandı ama işiniz gücünüz yok mu bebeğinizin zartını zurtunu buraya yazıyorsunuz gibisinden bişiler vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?