2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

göğüs yaraları için bende lansinoh kullandım. 15-20 günde falan geçti zaten öyle çok aşırı yara olmadı. paketin yarısından fazlası duruyor ne olur ne olmaz diye. genelde iyi ama bazen çok uzun yada sık emdiğinde hafif sızlama oluyor. ilk zamanlarda hafif yara gibi olduğunda biraz acımıştı sadece. ama sağlıkocağındaki ebemiz bana daha doğurmadan zeytinyağıyla masaj yap demişti bende doğuma 10 gün kala falan ona başlamıştım belki faydası olmuştur. gerçi ben zannetmiyorum bence herkesin yapısı ve bünyesiyle alakalı bişey.

slm kızlar oğluşumu sünnet ettirdiğimiz için uğrayamadım epeydir nasılsınız;?özellikle hatice nasıl haberiniz varmı?eda nasıl hastanede hala dimi? oğluşumun pipisi iyileşti çok şükür teyzeleri neredeyse hiç sıkıntı zorluk çekmedik ilk gün zor oldu sonrası çok kolaydı çok şükür.bugün kontrolümüz vardı drumuz iyileşmiş maşallah dedi hemen eve geldik banyosunu yaptırdık şimdi uyuyo çok şükür....ayy nasıl rahatladım anlatamam kızlar nasıl bir yüktü omuzlarımda biranda hafifledim..kontrole gittiğimizde 7 yaşındaki bir oğlanda sünnet olacaktı nasıl ağlıyordu korkuyordu tarif edemem gerçekten iyi ki yaptırmışız dedim..

geçmiş olsun canım ne güzel olmuş bencede. bende eşime söylüyorum ama o illaki kendini bilsin anlı şanlı düğünle yaptırcam ben oğlumun sünnetini diyor. çok saçma. şimdi kestir illaki içimde kalmasın diyorsan düğünü yine yap büyüyünce. bence de şimdi yapılması çok daha mantıklı ve çocuğa o korkuyu yaşatmaya hakkımız yok diye düşünüyorum. bu akşam bende yeniden aklına sokmayı deneyeyim bakayım ne diyecek

Son düzenleme:

çok sağol canım bizde sünnet düğünü yapıcaz 6 yaşında inşallah..kına gecesinde sünnet yatağı hazırlıycam oğluma yani herşeyini yapıcaz ama sünnetini erken olmuş olacak..düğünü sırasında koşup eğlenicek oğlum sünnetten geriye sadece eğlencesi kalıcak aklında asla ve asla korku olmayacak..ne yani o korkuyu yaşatmaya ne gerek var..bugün gördüm çocuk nasıl ağlıyordu heryeri zangır zangır titriyodu...hem şimdi kimse düğünde yaptırmıyo ki önceden yaptırıyolar 10 gün falan önce sonra sünnet yapıyolar bizimki 6 yıl önce olmuş olur..oğluşum neredeyse hiç ağlamadı ne emme düzeni nede uyku düzeni bozuldu hayatımız normaldi yani

kızlar haticeden haberiniz var mı geçmişi okuyorum ama hala bulamadım bir haber?

Canım hiçbir yöntemi yok çünkü bazen sebep yokken huysuzlanıyorlar halbuki herşey aynı hiç bir şey değişik değil..
Maşallah benim kızım doğduğundan beri uyuyor ağlamıyor ama bazen kucağımdan inmek istemiyor ben bu niye bugün böyle yapıyor dedikçe daha mızmız oluyor hiç inmek istemiyor ama kızım bugün inanılmaz rahat kendi kendine beşiğinde yatıyor uykusu gelince de uyuyor yaklaşık iki saattir maaşallah diyeyim de kendi kendine yatağında oyalanıyor hiç sesi çıkmıyor ama bugün ben sabah kalktığımdan beri çok mutlu ve pozitifim hemen bebeğe de yansıdı.
Bence daha rahat olmaya çalışalım ister istemez ağlayınca uyumayınca stres yapıyoruz herşeyi hissediyorlar çünkü biz rahat olursak bebek de rahat ve huzurlu oluyor hamilelikte stressiz rahat ortamda bulunmamız gerekiyordu şimdi de aynısı olması gerekir stressiz huzurlu ortam inan ki çok etkileyecektir.
Hiç üzülme al kucağına bol bol konuş onunla.. Melisa uyanıkken sürekli benim kucağımda öyle kucağa da alışmadı istisna günler var ama genelde yatağına koyunca uyuyor annemden öğrendim baktım sürrekli kızımla konuşuyor melisa da cevap veriyor sevildiğini ve kucakta güvende olduğunu biliyor ve o kadar huzurlu ki.. ben doğum yaptım doktor geldi bebek 3 ay disipline edilmez seveceksiniz güvende olduğunu hissedecek dedi.. !!! bu çok önemli!!
Ben stresliyken Melisayı kucağıma aldığımda bende durmuyor ağlıyor ben de daha rahat olmaya ve kızımı hissedeceği şekilde sevmeye çalışıyorum ve inanın çok farkediyor.. Huzursuzluğu hemen kayboluyor bebeğin.. Bu benim tecrübem nacizane.. Kızıma da lütfen maşallah deyin teyzeleri:)
Darısı sizin başınıza canım inşallah en kısa zamanda düzene girer eninde sonunda girecek sadece azıcık daha sabır..Öptüm ikinizi de:)

Bu kadar mı aynı olur o kadar ağrıyor ki ben de meme vermek istemiyorum ama o zorla almasını biliyor acıkınca sinirleniyor yalnız!!!! olmadı babasının burnunu emiyor:))

ben de seni merak ediyordum özlem,kaç gundur nerelerde acaba diye... çok şükür iyiymişsiniz sevindim... :)
hatice'nin bebişi hala hastanede canım... Allahım bir an önce şifalar versin..

ne guzel uyku duzeninden bahsetmişsiniz,bizde hala öyle bi düzen yok,gazdan uyuyamıyo kızım..Colinox diye bi ilaç kullandım,hiç etkili olmadı.. rezene de etkisiz diyebilirim.. karnına masaj ve sıcak havlu biraz rahatlatıyor...
bu arada Damlada girmiyor artık pek..huu huu damlaaa nerdesiiiiiiiiiiiin?

merhaba canım nasılsın? nil nasıl? gökçen teyzesi öpüyor onu annesini üzmesin gazını çıkarsın artık koca kız oldu:)
damlacık yok mu belki hafta sonu için biryerlere gitmişlerdir..

merhaba canım nasılsın? nil nasıl? gökçen teyzesi öpüyor onu annesini üzmesin gazını çıkarsın artık koca kız oldu:)
damlacık yok mu belki hafta sonu için biryerlere gitmişlerdir..

canım bnm iyi olmaya calışıyorum.uykusuzuk yorgunluk var... nil de iyi canım,annemi bekliyorum bıcı bıcı yapacak... sonra uyur insallah... gazını cıkarmıyo evet:)) söylerim ona..:)

sen ve melisa nasılsınız??? opuyorum sizi.. buarada ben melisayı cok merak ediyorum canım. fotografını gormek istiyorum.

özlemcim hoşgeldin,
sünnetiniz olmuş geçmiş olsun.. hayırlı olsun.. oğluşunda iyileşmiş maşallah ona!!!

çok sağolun kızlar çok şükür iyileştik...Rabbim biran önce hasta ve sıkıntılı olan bebişlere şifa versin çok zor gerçekten biz sünnet olduk acımadı ama o pipiyi öyle görünce içim parçalanıyordu..ama iyiki de yaptırmışız ne çok yapışıkmış meğer...biz gaz sancısı için sab simplex diye bir ilaç veriyoruz iti geldi bence haa birde karnına masaj yaptıktan sonra sırt üstü yatarken bebek bisiklet çevirmiş gibi hareket ettiriyorum ayaklarını her ayak değiştirmede neredeyse pırt yapıyo

Ay canım maşallah, darısı bizimkilere.. Derotunu kaynatınca nasıl oluyor ki tadı ya, yesek olmuyor mu acaba :26:

Bizimkinin de düzene girdiği filan yok da, hep diyorlar ki akşam olduğunu bilsin çocuk, aydınlık odada oturmayın akşamları.. Biz hep loş ışıkta oturuyoruz, zaten loş oturuyorduk evvelden de Yattığımız oda da bayaca karanlık.. İki saatte bir kesin uyanıyor bu ara Defne, üstelik acıktı mı öyle bir feryat ediyor ki, yeri göğü inletiyor yaa.. Şu büyüme atağı denen şey mi acaba.. Aynı saniyede meme vermezsem çatlarcasına ağlıyor yavrum:26:

seni o kadar iyi anlıyorum ki benim de hala göğüslerim sorunlu hastanede hemşire göğüslerini açık tut hava alsın dedi ama ne mümkün ... tatlım kesinlikle göğüs pedi kullanma en çok zararı onlar veriyor.aventin göğüs kalkanı var ben ondan kullanıyorum biraz rahatlatıyor hem de akan sütünü topluyor ikili sistemden oluşuyor akan sütün haznnede toplanıyor fakat fazla takmamak gerekiyor süt kanallarına baskı yapıyor. delikli olan aparatı göğsün hava almasını sağlıyor. lansinoh hikaye hiç işime yaramıyor. saf zeytinyağını cezvede ısıtıp ılımasını bekliyorum ve göğsüme sürüyorum acısını alıyor tek ondan fayda gördüm. bir de 10 sene önce kızm doğduğunda novuksol kullanmıştım dr lar vermişti şimdi onu aldım fakat içeriğini okuyunca çekindim kullanmaya bayağı ciddi yaralara kullanılıyormuş. çarşamba aşıya gidince dr a sorup öyle kullanmayı düşünüyorum. benim göğüs ucum resmen yarıldı annem bakamıyor kızkardeşim nasıl emziriyorsun böyle diyor inan mutfak dolabından uzanıp tabak alırken tüm kolum geriliyor tüm forumu taradım hiç elle tutulur bir çözüm okumadım. sabrediyorum dua ediyorum kızımda da öyleydi göğsüm hep problemli benim göğüs ucum yok gibi bir şey bir de göğsünün kahverengi kısmını hepsini vermeye çalış bebeğe ben öyle yapıyorum. makaslama gibi değilde dört parmağın memenin altında olacak memeyi tam kavrayıp bebek ağzı tam açıkken vereceksin. tam açması içinde memeden süt damlat memeyi arasın tam açtığı esnada lokma verir gibi (hemşire aynen böyle tarif etti) ağzına vermeye çalış. yanlış alırsa diğer elinin parmağı ile dudağın kenarından çek memeyi bir de göğsün çok doluysa biraz ucunu sık süt çıksın ucu yumuşasın tam dolu memeyi de tutamıyorlar. umarım yardımcı olabilmişimdir.

sağol canım biz iyiyiz çok teşekkürler canım sana bir kaç resmini göndereyim.. eşim foto yayınlamama izin vermiyor(

kızlar benim bebiş ağlama krizine girmişti bende hareketli diye demet akalınla hadise açtım sustu hemen. çok çapkın benim oğlum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…