2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlaaarrrr dicem ama öğlen olmuş, ben anca kalkıp kahvaltımı yapıp bilgisayarı açtım...öff erken başlayamıyorum artık güne, uykumun bölünmesi sebep oluyor buna...dün gece ani bir kararla artık spora başlamam gerektiğini anladım ve internetten pilates seti sipariş ettim bir de dvd ohh iki gün sonra başlıyorum..hem erken kalkarım hem daha zinde olurum ,,çalışmaya alışan insanı ev acayip tembelleştiriyor hem yatmak istiyorum..ben 3ay bitsin diye bekliyecektim aslında ama eniştem kızdı kırkın çıkınca başlamalıydın spora dedi..bizim de neredeyse 3 ay dolacak zaten...böyle bu göbele mutsuzum, bir de 19 mayısta tatile gidicez orda da mutsuz olcam ama belki 15 günde bir mucize olur ve bu göbek gider

ben de sarp bir aylıkken, eşime 'yatakta bebek var üsütne yatma demişim'bakmış bakmış yok..ben uykumda ısrar ediyorum dikkat et yatağın içinde diye...eywah demiş yorganın altında ezdi bu çocuğu...korkarak yorganı kaldırmış bişey yok o korkuyla yatmışım ısrar ediyorum birde

lansinoh süt saklama poşeti çok kullanışlı canım...ama tek kullanımlık ve pahalı...ama sütü saklamanın en iyi yolu malesef süt saklama poşetleri...donarken ve çözülürken önemli..diğer kapları pek önermiyorlar.
çok geçmiş olsun canım yaa..büyük bela savmışsınız diyelim...aklında olsun ben emzik steril edeceğimde cezveyi falan ocağın üstüne direk koymuyorum...kaynamış suda 1-2 dk bekletiyorum okadar.

gökçencim, ilk iki ay birlikte zaman geçirmek için ben de çok düşünmüştüm,maşallah melisa prensese ve maşallah benim oğluma ikisi de sakin ve uykucular böyle olunca ben de zorlanmıştım ama zaten ihityaçları olan da uyku ozmaanlrda...
asıl şimdi biraz biraz birlikte vakit geçiriyoruz çünkü hala iyi uyuyor şükürler olsun
için rahat olsun algısı tepki vermesi, vakit geçirilecek kıvama gelmesi zaten 2 ayı buluyor..ben uyanıkken dönencesini açıyorum, çiğdem gibi evi gezdiriyorum evi anlatıyorum ki çok hoşuna gidiyo her odada yeni renkler keşfediyor sanki.. bir de moozebra zeka kartlarından aldım..kesinlikle onları gösterip anlatırken mest oluyor ...tavsiye ederim Monozebra, 0 - 12 ay zeka gelişim seti, hepsiburadadan aldım..bebek-anne iletişimine katkısı oluyor.

gözün aydın canım, allah biradaha ayırmasın...

geçmiş olsun gamzecim..endişe etme huzursuzlanmayacak, belki azcık ateşi çıkar onda da ilaç verirsin..o da sanki uyku yapıyor..mis gibi uyur kızın...

kızlar dun 40ımız cıktı dıye bebek arabası ıle parkta yuruyuse cıkalım dedık. dahakarsıma cıkan ilk kladırıma soyle bır arabanın onunu kaldırıp cıkarıyım dedım kı arabanın tutma kolunun arabaya montelı kısmı çat kırıldı ve kolu bır taraftan cıkıverdı. kraft ın lite modelıydı. ilk kullanımda kırılırmı ya yuh artık. bebegın yuzu bana donuk pozısyonda ayaralamıstım. o şekilde taşımadı kol arabayı. iyi de o zaman neden 2 yonlu yapıyosunuz arabayı.... bugun eşim aldıgımız yere özelcana götürmüş. onşar da ıstanbula yollucaz bır haftaya gelır demiş. ben de bu modelı 5.5 kg dıye tercıh etmıstım.
bu sefer de artık kanguruya kaldık anlasılan. aranızda kanguru kullanmaya başlayan varmı? chicconunkını aldım ama daha kullanmadım. 0+ ay yazıyor ustunde acaba 6 haftalık bebekle dısarda yuruyuste kullanmak rahat olurmu? yoksa hareketsızlıkten bu kilolar gitmicek aksine artıcak. 15 kg almıştım 10unu verdım. ama tekrar 1 kg almışım

çok sağol handancım amin
allah korumuş emelcim
bişeyin değiştiği yok be canım malesef
gözün aydın haticecim allah birdaha göstermesin edanı koklarsın yerime
geçmiş olsun gamzecim

annem daha yeni gitti bakalım ben becerebilcekmiyim :26::26::26:ama hiç sanmıyorum:93::93::93:

cumartesi gitti sultancım 2gündür eşimleydim bakalım bugün ilk yalnız günümüz

kızlar kızım 1 saat aryla tekrar emmke isyr we emdkten sonra yarm saatten fazla uyumaz oldu szce doymuyor mu :26:

aynen aynısını yaşıyorum, kaka yapmama, sürekli ıkınma, uykulardan uyanma bende sab simplex kullanıyordum, bugün zinco aldım zaten doktor zinco vermişti. , Evi hiç sorma felaket ötesi durumda bir tabir vardırya köpek bağlasan durmaz neredeyse öyle arada sırada 2 günde bir filan anneannem geliyor bebekle ilgileniyorda evde birşeyler yapıyorum . benimki gaz cıkarmaya çalışırken, yada kaka yapmaya bilemiyorum ıkınırken kusu veriyor, kilo alıp almaması hepimizin korkulu rüyası sanırım . Allah hepimizin meleklerinin yardımcısı olsun. kolay gelsin.

merhaba güzell anneler..damlacım merak etme biz de 10 gündür falan yalnızız çok zor olmuyor bir şekilde geçiyor zaman ama sadece geçmişi okuyup hiçbir şeye cevap yazamıyosun orası ayrı tabi
kızın cuma günü 1 aylık oldu aşısı yapıldı kontroller falan..göbek fıtığı olduğunu söyledi doktor ama kendiliğinden geçermiş.çok gazı var dedi gaz ilacı verdi metsil.onu verdiğimden beri daha bi huzursuz sanki.kolik olduk sanırım gece çok ağlıyor özellikle 11 12 den 3 4 e kadar.
ben biraz evhamlanıyorum sanırım.sabahleyin çok terlemişti soğuk terliyor bu çocuk kesin üşüttü diye düşündüm hep 30 kere ateşini ölçtüm.tecrübeli anneler bebiş hastalanınca nerden anlarız?
ben çok üzülüyorum ya anlamazsam yavrum acı çekerse diye:26:

kızlar kızım 1 saat aryla tekrar emmke isyr we emdkten sonra yarm saatten fazla uyumaz oldu szce doymuyor mu :26:

iştahı açılmış olabilir belki hızlı büyüme evresindedir. Evde pompa varsa bir dahaki öğünü sağarak ver gözün görsün ben bazen öyle yapıyorum. Ama şu emme dönemi bir geçseee amaannn amaannn...

slm kızlar herkes bebişlerden şikayetçi sanırım...bende diyorum oğlum ne derdiin var senin emiyorsun çişini yapıyorsun gazını çıkarıyoruz eee niye uyumuyosun? ama artık oyun oynamak istiyo sanırım çünkü dönencesindeyken ve oyun halısındayken dün epey eğlendi ayakları elleri kıpır kıpırdı yarım saat oynadı sonra yorgunluktan emerken uyuy kaldıilk kez ağzı açık bir şekilde uyudu çok komikti..kızlar ütü almayı düşünüyorum kendime ne tavsiye edersiniz?benimki ısınmıyo çabucak ve ütü epey zaman alıyo..iç çamaşırları bile ütüleme alışkanlığım olduğu için çok yoruluyorum ve benim ki birde çabucak soğuyo..hangi marka hangi model önerirsiniz?

HATİCE canım eda bebek kollarında artık çok şükür..Rabbim bir daha ayrılık göstermesin...

ben 10 günlükken yalnız kalmıştım annem sünnet için tekrar geldi 1 hafta kaldı tekrar gitti zor oluyo başlarda yalnız olmak ama sonra düzensizliğinde bir düzeni vardır ya öyle oluyo yani alışıyorsun..ev temizliğinde eşim bana çok yardımcı oluyo akşamları işten gelir gelmez elini yüzünü yıkayıp oğluşumu alıyo bende işlerimi yapıyorum...hatta ev işlerinde bile yardımcı oluyo birkaç kez yardımcı abla geldi huzursuz oldum kadını sevemedim...işini beğenmedim zaten artık çokta gerek yok düzenimizi oturttuk çok şükür..

emel ciğim geçmiş olsun ben emziğini kaynatmıyorum kaynamış suyun içinde bekletiyorum sende öyle yap...

sağolun kızlar cevaplarıınız için:) canım o zeka kartlarından hemen sipariş verecem çok teşekkür ederim ayrıca evimizi ben de kızıma tanıtacağım:) teşekkürler önerileriniz için..
bişeyler öğrenmeleri için çok erken değil aslında basit şeyler çok yararlı olur gibi geliyor evet en azından anne-kız iletişimiz güçlenir.

emelcim canım bebek arabanıza da üzüldüm geçmiş olsun umarım hemen yenisini gönderirler. Biz de bu akşam ilk defa kızımın arabasıyla çıkacağız bişeyler almamız lazım 40ı pazartesi çıkıyor ama çok geç olur bari bugün çıkalım dedik. yanımda eşim olursa daha rahat ederim. yarın da kızım ve ben spora başlayacağız artık onu yürüyüş parkuruna yürüyüşe götüreceğim:)
13 kilo kaldı bende de((( nasıl gider bilmiyorum birde melisa yatıyor ben yatıyorum ikimiz de büyüyeceğiz :))

bugün seçim kampanyaları mı başladı bu ne gürültü böyle yaaaa!!! tüm partilerin otobüsleri tek tek geçiyor..(

Son düzenleme:

Canım gozun aydın cok sevindim Allah korusun Edayı ve tum bebisleri.

ayy evet geçmişi okuyamıcam sanırım özellikle sayfalar birikirse yazarken başladı ağlamaya

özlemcim ben tefal kullanıyorum oldukçada memnunum

canımsın becerirsin tabiki alıştın artık anneliğe. mertimde büyüdü biraz daha çok şükür.

canım benim ütüm tefal çok memnunum. kesinlikle tavsiye ederim.

canım ben aynı seyi lohusayken çok yapıyordum. hatta birkere uyandım emzirdim. kucağıma aldım. yatağına bırakacam kuzumu. bi baktım zaten yatağında.daha neler neler

canım çok geçmiş olsun. bende hep ocakta birşeyler unutuyorum. annem kurtarıyor hep. o da 1 hafta sonra gidecek. bakalım ne yapacağız.

ay bu zeka kartları benimde çok hoşuma gitti, bende şipariş vereceğim. çok teşekkür ederim tavsiyeniz için

kızlar ben oyun halısı ve dönence alsammı diye düşünüyorum. bizimki sevmezse diye biraz tedirginim... siz oyun halısı ve yatağı için dönence aldınızmı? bebeklerinizin ilgisini çekiyormu? benim cimcime çok hareketli maşallah.. altını açıp battaniyesine yatırıyorum, kıpır kıpır durmuyor etrafı inceliyor ama hemen sıkılıyor aceba oyun halısından ve dönencedende sıkılırmı?

emily çook geçmiş olsun,hatice gözün aydın evladına kavuşmuşsunn... sweetcim kolay gelsin annende gitmiş alışırsın ya zamanla ilk başlarda zor oluyor ama sonra bir düzen tutturursunn..

bu arada kızlar benim oğlan çokk arsız ayol agresif,sinirli,kompleksli yaaaaaaaaa istekleri olmayınca hemen sinirleniyo küçücük velet :86: uykusu gelince göğsüme yapışıyor süt gelince sinirleniyor kızıyor göğsümün ucunu sündürüyor bir türlü uyku uyumuyor uykusunda sanki sayıklar gibi :44:

bu kartlardan ben üniversitede okurken hazırlamıştım materyal geliştirme dersi için...çok eğlenceliydi sizde yapab,ilirsiniz çok kolay..beyaz kartonun üstüne şekiller çziyosunuz biz hatta cetvel almıştık özel bir cetvel onunla çizmiştik..bence pahalı kartlar sadece 5 tane var siz o paraya daha fazlasını çizersiniz..oyun halısında güzel oynuyo zaten çabuk sıkılıp çabuk unutuyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…