2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım kan içerde biraz bekleyince oksitlendiği için rengi koyulaşır yine de danış doktoruna

bugün oğlumu pusete koyup bi dolaşayım dedim ilk kez ikimiz çıktık ve ben ana avrat düz gittim yol boyunca yollarımız berbat hiçbir yerde bebek ve bebekli insanlar düşünülmemiş sanki dağlarda cip kullanıyor gibydim sinirlerim altüst oldu ama hamilelere pek duyarlı olmayan milletimiz bebekliler konusunda duyarsızlaşmamış daha yardımcı oldu herkes bi de apartman girişine araba parketmiş hıyarın biri üstünden atlayabiliriz sanıyorlar herhalde ıııııııy sinir oldum:84::84:

bi de pişik için zeytinyağını pişik olmadan kullanmalıymış asitli olduğu için pişik oluştuktan sonra olumsuz etkisi varmış diye biliyorum ama denemedim

kızımın ellerine göre, küçük ve yumuşak çıngırak bulamadım. ben de kendim yaptım bakın bunlar

Eki Görüntüle 188718
çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
benimde oluyor mervecim bazen
kızlar bişey soracağım biz 43 günlük olduk benim hala azıcık azıcık kanamam devam ediyor var mı benim gibi olan normalmi bu yaaa:44:
benim bitti canım

hala adet olmadım bakalım ne zaman olucam:26::26::26:

:84::84:bugün oldum..of anlamalıydım aslındda tatlı krizleri,şişkinlik ama konduramadım..oğluşumda bugün 2 aylık oldu..zaman geçiyor:2:ben yaşlanıyorum

bi de pişik için zeytinyağını pişik olmadan kullanmalıymış asitli olduğu için pişik oluştuktan sonra olumsuz etkisi varmış diye biliyorum ama denemedim

zaytinyağının iyi gelmediği bişey var mı ...herşeye zeytinyağı:44:

ay canım ya bende evdyim bende yürüyüşe başlayım dedim ama yok babiş izin vermiyoo
ağlayınca vermem annem diyorum kız kardeşimin düğünü var haziranda edayı seviyorum yok ben kızımı gelin etmem diyorum bacım babası karadenizli vermiyo kızını kimseye
kıss walla bende oğluşumu kıskanırım napcaz biz yaa
bu arada canım ya geçmiş olsun inşalahh popiş geçer hemen zeytinyağı sür canım ya temizledikten sonraa benim oğluşunda pişmişti hemen toparladı

maşalah canım oğluşunaa
hee walaaa zaman nasılda geçiyor göbüşteyken bu kadar hızlı akmıyordu zaman

eşimin babası trabzon akçaabatlı kayınvalidem bartınlı aynen valla allah razı olsun eşimden evim annemlerden uzakta ama eşim sürekli gönderiyor hiç sorma 13de 1 araba parası ödendi ama nasıl bakmışlar yavruma çok kızgınım

BEBEKLER NASIL UYUR?

Bir bebek bir yetişkinin biyolojik saati ile doğmaz.Yeni doğmuş bir bebeğin uyku-uyanılık çevrimi tüm gün ve geceye yayılmıştır,gitgide gündüz uykuları ve gece uykusu şeklinde belirlenmiş bir modele doğru ilerler.

Bir bebeğin biyolojik saati 6-9 hafta arasında olgunlaşmaya başlar ve 4-5 aylık olana kadar düzgün bir biçimde çalışmaz.Biyolojik saat olgunlaştıkça,bebek gündüz boyunca çoğunlukla uyanık ,gece boyunca ise çoğunlukla uykuda olduğu bir noktaya ulaşır.9-10 . aylar civarı bebeğin uyku periyodları sağlamlaşır ve hemen hemen her gün aynı saatlerde uyur ve aynı saatlerde uyanır ve uzun uyku süresi artar.

Biyolojik saat günlük uyku ve uyanıklık şablonunun esas düzenleyicisi olduğu için,bebeklerin gece boyunca neden uyumadığını görmek çok kolaydır-ve aynı zamanda neden bu şablonun yeni ebeveynleri bu kadar ters etkilediğini !

Bebekler yetişkinlerle aynı uyku çevrimi modeline doğru ilerlerler,ama onların çevrimi daha kısa ve çok sayıdadır.Bebekler aynı zamanda hafif uykuda yetişkinlerden daha fazla zaman geçiriler ve çevrimler arası kısa uyanıklık dönemleri daha fazladır.Bir bebeğin niye bir bebek gibi uyuduğunun 2 sebebi vardır.

Birincisi gelişimsel.Bir bebeğin uyku modeli beyin gelişimini ve fiziksel gelişimi kolaylaştırır.Bebekler hayatlarının ilk 2 yılında astronomikk oranda bir büyüme gösterirler ve uyku modelleri biz yetişkinlerden çok farklı olan biyolojik ihtiyaçlarını yansıtır.

İkinci sebep yaşamsaldır.Büyük bir zamanlarını hafif uykuda geçirirler.Bu onları tehdit yada rahatsız eden bir durumda kolayca uyanmaları içindir,açlık,ıslaklık,veya ağrı.Takdir edilen bir çocuk doktoru olan Dr. William Sears,the baby book kitabında,"Bir bebeği kısa sürede çok derin uyumaya teşvik etmek,bebek için en iyi yaşamsal yada gelişimsel fayda olmayabilir"der.

Uykunun bütün dönemleri bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi için önemlidir.O olgunlaştıkça uyku dönemleride olgunlaşır ve bu biyolojik birgelişim süresidir

UYKU PROBLEMLERİNİZİN SORUMLUSU KISA UYANIKLIKLAR!

ŞİMDİ KISA UYANIKLIKLARIN YAŞ GÖZETMEKSİZİN,İNSAN UYKUSUNUN NORMAL BİR BÖLÜMÜ OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ.HER BEBEK BUNU YAŞAR.HER 1-2 SAATTE BİR BAKIM İSTEYEN BEBEĞİN FARKI BU KISA UYANIKLIK DÖNEMİNE EBEVEYNİNİ DAHİL ETMESİDİR.

TİPİK OLARAK,GECE SIKÇA UYANAN BİR BEBEK UYANDIĞINDA VE AĞLAMAY ABAŞLADIĞINDA,AÇ DEĞİL,SUSUZ DEĞİL,ALTI ISLAK DEĞİL HATTA YANLIZ BİLE DEĞİL;SADECE YORGUN,UYUMAK İSTİYOR,MUHTEMELEN EBEVEYNLERİDE,AMA ONLARIN AKSİNE UYKUYA NASIL DALABİLECEĞİNE DAİR EN UFAK BİR FİKRİ BİLE YOK!

BUNU HAYAL EDİN.GÜZEL,SICAK,RAHAT YATAĞINIZDA EN SEVDİĞİNİZ YASTIĞINIZ VE YUMUŞAK BATTANİYENİZLE UYKUYA DALDINIZ.İLK KISA UYANIŞINIZ OLDUĞUNDA POZİSYON DEĞİŞTİRİR,BATTANİYENİZİ ÇEKER HATTA BUNLARI HATIRLAMAKSIZIN UYKUYA GERİ DALARSINIZ.
PEKİ YA UYANDIĞINIZDA KENDİNİZİ MUTFAĞIN YERİNDE BATTANİYESİZ VE YASTIKSIZ UYUYOR BULSANIZ NE OLUR?
KOLAYCA DÖNÜP UYUYABİLİRMİSİNİZ?BEN YAPAMAZDIM.MUHTEMELEN ŞAŞKINLIKLA KALKIP ORAYA NASIL GELDİĞİNİZ KONUSUNDA ENDİŞELENİCEK,BELKİ BİRAZ KORKACAK,YATAĞINIZA GİDİP,RAHATLAYIP SONUNDA UYKUYA DALACAKSINIZ-AMA ÇOK DERİN DEĞİL,ÇÜNKÜ KENDİNİZİ GENE YERDE BULMAKTAN KORKACAKSINIZ.BU EMZİRİLMİŞ,SALLANMIŞ,BİBERONLE BESLENMİŞ VEYA BAŞKA BİR YÖNTEMLE UYUTULMUŞ BİR BEBEK İÇİN FARKLI DEĞİLDİR."NE OLDU!","NEREDEYYİM?",ANNEM BABAM NEREDE?,HERŞEYİN UYUDUĞUM GİBİ OLMASINI İSTİYORUM! UAAA! ENDİŞESİ İLE UYANMIŞ BİR BEBEK.

BEBEĞİNİZ BİR UYKU ORTAKLIĞI YAPARLAR,BELLİ ŞEYLERLE BİRLİKTE UYKUYA DALAR VE UYKUYA DALMAK İÇİN BUNLARA İHTİYAÇ DUYDUĞUNU DÜŞÜNÜR.
0-4 AYLIK BEBEKELR İÇİN AĞLATMADAN UYKU PROBLEMİ ÇÖZÜMLERİ.

YENİ DOĞMUŞ BEBEKLERİN UYKU PROBLEMLERİ YOKTUR.ONLAR YORULDUKLARINDA UYURLAR VE HAZIR OLDUKLARINDA UYANIRLAR.EĞER ZAMANLAMALARI SİZİNKİYLE ÇAKIŞIYORSA BU ONLAR İÇİN BİR PROBLEM DEĞİLDİR,BUNU BİLMEZLER BİLE.

BEBEKLER ANNELERİNİN KOLLARINDA UYUMAK İSTERLER.BURASI ONLAR İÇİN EN RAHAT EN EMİN YERDİR.ANNELERDE BEBEKLERİNİ KOLLARINDA UYUTMAKTAN SON DERECE KEYİF ALIRLAR.BU ÇOK DOĞAL YÖNTEMİ ,EN AZINDAN İLK 2 YIL BOYUNCA DAHİ KULLANMAK GÜNÜMÜZDE ÇOK MÜMKÜN OLAMAYABİLİYOR.EVLE İLGİLENMEK,YİYECEK HAZIRLAMAK,FETURALARI ÖDEMEK GİBİ SORUMLULUKLARIMIZDA VAR.

.....

(EĞER SİZDE 2 YAŞINA KADAR ÇOCUĞUNUZ KUCAĞINIZDA TAŞIYACAK YETERLİ VAKTİNİZİN OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORSANIZ)

BEBEĞİNİZİ UYUTTUKTAN SONRA YATAĞINA KOYMALISINIZ.BÖYLECE YATAĞINDA KENDİ BAŞINA UYUYABİLECEĞİNİDE ÖĞRENMİŞ OLACAKTIR.

BİBERONLA YADA EMEREK UYUMAK;

BEBEK BU ŞEKİLDE UYUYTULDUĞUNDA ,EMEREK UYUMA ORTAKLIĞINI ÖĞRENECEKTİR,VE BAŞKA TÜRLÜ UYUYAMAYACAKTIR.BÜYÜK BEBEKLERDEKİ UYKUYA DALMA SORUNLARININ PEK ÇOĞUNUN SEBEBİ BU BİRLİKTELİKTİR.

BU SEBEPLE BEBEĞİNİZİN SİZİN YARDIMINIZ OLMAKSIZIN UYUYABİLMESİNİ SAĞLAMAK İÇİN ZAMAN ZAMAN BEBEĞİNİZİN UYKUSU GELENE KADAR AMA TAMAMEN UYUYANA KADAR DEĞİL EMMESİNE İZİN VERMELİSİNİZ.YAPABİLDİĞİNİZ KADAR SIK BİBERONU YADA MEMEYİ AĞZINDAN ÇEKEREKUYKUYA DALMA SÜRECİNİ AĞZINDA BİR ŞEY OLMADAN TAMAMLAMASINA İZİN VERİN.

BUNU YAPTIĞINIZDA BÜYÜK OLASILIKLA BEBEK BUNU REDDEDİCEKTİR VE MEME ,BİBERON,YADA EMZİĞİNİ GERİ İSTEYECEKTİR.BUNLARI GERİ VERMENİZ TAMAMIYLA NORMALDİR,BİR KAÇ DAKİKA SONRAS YENİDEN DENEYİN.TEKRAR, TEKRAR,TEKRAR.BUNU YETERİ KADAR SIK YAPARSANIZ SONUNDA EMMEDEN UYKUYA DALMAYI ÖĞRENECEKTİR.(ERTESİ GECE TEKRAR...VE SONRAKİNDE VEDE ONDAN SONRA TAKİ UYUMAK İÇİN EMMEYE İHTİYAÇ DUYMAYANA KADAR.)
BİR SONRAKİ ADIMSA BEBEĞİNİZİ YATAĞINA UYUMUŞKEN YERİNE UYKUSU GELMİŞKEN KOYMAK.YORGUN BİR YENİ DOĞMUŞ BEBEK HENÜZ ALIŞKANLIK GELİŞTİRMİŞ OLMAK İÇİN ÇOK KÜÇÜKTÜRVE SIK SIK BEŞİĞİNE VEYA YATAĞINA HENÜZ UYANIKKEN KONMAYI KABUL EDER VE KENDİ KENDİNE UYUYABİLİR.EĞER BEBEĞİNİZ BUNU KABUL ETMEZ,UYUMAK YERİNE HUYSUZLANIRSA ONU SALLAYABİLİR,SIRTINI SIVAZLAYABİLİR VE HATTA ONU ALIP MEME,BİBERON,EMZİK VEREBİLİRİSNİZ.BİRKAÇ DAKİKA SONRA YADA DİĞER ŞEKERLEMESİNDE TEKRAR DENEYİN.

GÖRECEKSİNİZKİ İKL AYLAR BOYUNCA BEBEĞİNİZE SEVGİYLE VE YAVAŞ YAVAŞ SİZİN YARDIMINIZ OLMAKSIZIN UYUMAYI ÖĞRETEBİLİRİSNİZ.VE BUNU GÖZYAŞI OLMADAN YAPABİLİRSİNİZ,(NE SİZİN NEDE ONUN..)
GECE BESLENMESİ İÇİN UYANMAK;

PEK ÇOK ÇOCUK DOKTORU YENİ DOĞMUŞ BİR BEBEĞİN 3-4 SAATTEN FAZLA BESLENMEDEN UYUTULMAMASINI TAVSİYE EDERLER.ZATEN BEBEKLERİN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞUDA BU ZAMAN ARALIKLARINDA UYANIRLAR(BAZI DAHA UZUN UYUYAN İSTİSNAİ BEBEKLER OLABİLİR)BURDA ANAHTAR NE ZAMAN BESLEMEK İÇİN ALMANIZ VE NE ZAMAN KENDİ KENDİNE UYUMASI NI SAĞLAMANIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEKTİR.
BU İÇGÜDÜ VE SEZGİLERİNİZE GERÇEKTEN ÖNEM VERMENİZ GEREKEN BİR ZAMANDIR.

BEBEKLER UYURKEN PEK ÇOK SES ÇIKARTIRLAR,BAĞIRIRLAR,AĞLARLAR,MIZILDANIRLAR,VE TEKRAR UYUMAYA DEVAM EDERLER(TABİ İZİN VERİRSENİZ)BUNLARI GERÇEK UYANMA SESLERİYLE AYIRMAK GEREKİR.

BEBEK GERÇEKTEN UYANDIĞINDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇABUKONUNLA İLGİLENMELİ,BESLEMELİ,VE UYUTMALI,BUNU BEBEĞİN İYİCE AĞLAYARAK UYKUSUNUN TÜMÜYLE AÇILMASINA İZİN VERMEDENYAPMALISINIZ(Kİ TEKRAR UYUMASI KOLAY OLSUN). AMA AYNI ZAMANDA SADECE UYKUSUNDA MIZILDANAN ,UYKU SESLERİ ÇIKARTANVE GERÇEKTEN UYANMAYACAK OLAN BİR BEBEĞ MEME YADA MAMA VERMEK ONDA BÖYLE GEREKSİZ BİR ALIŞKANLIĞIN GELİŞMESİNE SEBEP OLABİLİR.

EMZİRDİĞİNİZ VE BİRLİKTE UYUDUĞUNUZ DA,BEBEĞİNİZİN VE SİZİN UYKU ÇEVRİMİNİZ SENKRONİZE OLUR.BUNUN ANLAMI ,HER İKİNİZİNDA KISA UYANIKLIKLARINIZIN AYNI ANDA OLMASIDIR Kİ BU MÜKEMMEL BİR UYKU UYUMUNUZ OLDUĞUNUN İŞARETİDİR.

GECE BOYUNCAS HER İKİNİZDE KISA UYANIKLIK DÖNEMİNE GİRDİĞİNİZDEBEBEĞİNBİZİN KIPRDANDIĞINI,SESLER ÇIKARTTIĞINI YADA SESLİ NEFES ALDIĞINI FARK EDİP HEMEN EMZİRİRSİNİZ.BÖYLECE HER İKİNİZDE TÜMÜYLE UYANMADAN UYKUYA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

BURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BEBEĞİNİZ GERÇEKTEN BESLENMEK İÇİN UYANMADAN ONA MEME VEREREK, İLERKİ AYLLARA 10-12. AYLARA KADAR SÜREBİLECEK BİR SIK EMZİRME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRABİLECEĞİNİZDİR.

YAPILMASI GEREKEN ŞEY BEBEĞİNİZİN KIPIRDANDIĞINI,SESLER ÇIKARTTIĞINI DUYDUĞUNUZDA BİR SÜRE DAHA (YANİ GERÇEKTEN UYANIP DOYURULMAKMI İSTİYOR YOKSA HALA UYKUSUNA DEVAM EDEBİLİRMİ) UYUYORMUŞ GİBİ YAPIP SESLERİ İZLEMENİZ VE BEKLMENİZDİR.BEBEĞİNİZ SİZİN YARDIMINIZ OLMADAN UYKUYA GERİ DALABİLİR.EĞER DOYURULMAYA İHTİYACI VARSADA BUNU ANLARSINIZ.
BEBEĞİNİZİN YORGUNLUK İŞARETLERİNİ İZLEYİN;

BEBEĞİNİZİN YORGUN OLDUĞUNU GÖSTEREN İŞARETLERE ALIŞIP ONLARI GÖRÜR GÖRMEZ BEBEĞİNİZİ UYUTMALISINIZ.BEBEK KENDİNİN YORGUN OLDUĞUNU ANLAYAMAZ VE YORGUN OLDUĞUNDA KENDİNİ UYUTAMAZDA,BUNU ONUN İÇİN SİZ YAPMALISINIZ.YORGUN BİR BEBEĞİ UYANIK KALMAYA ZORLAMAK ONU MUTSUZ EDERVE UYKU DÜZENİNİN OLUŞMASINA ENGEL OLUR
EN İYİSİ BEBEĞİN YORGUN (AMA AŞIRI YORGUN DEĞİL) OLDUĞU O SİHİRLİ ANI YAKALAMAKTIR.

BUNUN BAZI İŞARETLERİ ŞUNLARDIR VE BUNLARIN 1-2 TANESİNİ GÖZLEMENİZ BİLE YETERLİDİR(BEBEĞİN UYUMASI GEREKTİĞİNE KARAR VERMEK İÇİN)

HAREKETLERDE YAVAŞLAMA
SESSİZLEŞMEK
İNSANLARA VE OYUNCAKLARA OLAN İLGİNİN KAYBOLMASI
HUYSUZLAŞMAK
GÖZLERİNİ OVALAMAK
ESNEMEK

BEBEĞİNİZİ RAHATLATIN;

BBEKLER RAHİM İÇİNDE SIKIŞIK BİR VAZİYETTE OLDUKLARI İÇİN YATAK GİBİ DÜZ BİR ZEMİNDE YATMAK ONLAR İÇİN OLDUKÇA YABANCI BİR DURUMDUR.BEBEKLERİ HAFİFÇE KUNDAKLAMAK,DAHA KÜÇÜK BİR BEŞİKTE YATIRMAK,ANA KUCAĞI GİBİ YANLARDAN DESTEKLERİ OLAN ARAÇLAR KULLANMAK,BEBEĞİN ANNE KARNINDA DUYMAYA ALIŞTIĞI SESLER GİBİ(KALP ATIŞLARI VS.) RİYMİK SESLER KULLANMAK,ANNESİNİN KOKUSUNU DUYMASINI SAĞLAMAK(TİŞÖRTÜNÜZÜ KULLANABİLİRSİNİZ)VE BEBEĞİ SOĞUK DEĞİLDE ILITILMIŞ(SICAK SU TORBASI KULLANILABİLİR) BİR YATAĞA YATIRMAK ONUN RAHAT OLAMASINI SAĞLAYABİLİR.

(TABİİ TÜM BUNLARI YAPARKEN "ANİ BEBEK ÖLÜM-SIDS" RİSKİNİ UNUTMAYIPÇOK DİKKATLİ OLMALI VE BEBEĞİ SIK SIK KONTROL ETMELİSİNİZ.)

(ODA ÇOK SICAKSA BEBEĞİNİZİ KUNDAKLAMAMALISINIZ AŞIRI SICAK SIDS RİSKİNİ ARTTIRI.BEBEKLERİN DÜZ BİR ZEMİNDE SIRT ÜSTÜ YATMALARI İSE SIDS RİSKİNİ AZALTIR,HERNE KADAR PEK ÇOK BEBEK KENDİLERİNİ HERYÖNDEN SARAN ANAKUCAĞI GİBİ,OTO KOLTUĞU GİBİ ARAÇLARDA ÇOK RAHAT UYUSALARDA...)

Cnm ya Cok güzel yapmissin...senin büyük kız okulda sanırım o yüzden vaktin bol benim 2sidebasimda ve hiç bişeye vaktim yok bende euyorlar efeyi veric okula..

çok sağolun kızlar beğenmenize sevindim.

renkrenk, benim büyük kız 1 senedir kreşe gidiyordu çalıştığım için. çok seviyor okulunu. biz ona bıraktık okula devam etme kararını. okula göndermezsek, kardeşim geldi okuluma gidemiyorum diye kardeşini suçalayabilirdi.. devam etmek istedi. iyiki de istedi valla evde 2 çocuk gerçekten zor. bir de çok hareketli büyük kızım. sürekli birşeyler yapıyor ve beraber yapmamızı istiyor. gündüz uykusu da yok artık. o evde olsaydı hiç bir iş yapamazdım..

parcacik degil gibi,,bende anlamdim,yapiskan tarzi bisey,,dur bakalim yarin ebem gelcek eve,kontrol icin,,bide ona danisayim,dr mecbur gidip kontrol olmak zorundayim,6 hafta dolunca gitmek lazimmis hastanede öyle demislerdi,bu gün dr aradim ama galiba tatilde cvp vermedi,,

esimde ordulu..ne güzel iste anlayisli esin var,,cok sükür yavrunada kavustun,,RABBIM baska aci vermesin canim,,,yazik kizimiza,eminim okuyan herkes kizgindir,yaa niye bu kadar vurdumduymaz hastaneler var anlamiyorum,,,

neredeyse 2.5 ayLık oLduk haLa gaz sancımız dewam ediyor ne bitmez çileymiş bu Buraya girip muhabbet etmeyi çok özledim öyle rahat rahat şuan sıpamı ayağımda sallıyorum ancak öyle bakabiliyorum sizler nasılsınız bebekleriniz ne alemde gerçi faceden de bakıyorum herkese ama burası gibi olmuyor yaa

şöyle sahilde bir elimde kahve bir elimde sigara umurumda mı ki bu dünyaaa keyfi istiyorumm... İstiyorumda istiyorum...

gaz sancısı bizdede devammm , üfff hele öğleden sonraları garibimin içine ağlama kaseti koymuşlar gibi , yok mu bir çareeee bu arada saçlarını ne zaman boyatttın?? Ben hilkat garibesi gibi yarı kahve yarı sarı geziniyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…