2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydın
bunalımımı paylaşmaya geldim bi baktım herkes aynı modda
lohusa depresyonumuz geri geldi resmen
bikaç gündür mutsuzluk hat safhada.eşimin yüzüne bakasım gelmiyo tersleyip duruyorum.yorgunluktan ve uykusuzluktan ağrımayan uzvum kalmadı.bakımsızlığıma da söylenecek söz yok.giyecek hiçbi şeyim kalmamış paspal paspal tüm gün pijamalarla geziyorum ev kirleniyo sinirlerim zıplıyo her şey her şey dokunuyo bana
dün akşam üstü ilk kez dışarı çıkalım dedik bebek arabasıyla yarı yokda eve geri dönelim dedim zaten suratım beş karıştı
neler oluyooooorr bize

Ayın 29 unda ailemin yanına geldik, eşim 3 gün kalıp Mardin'e geri döndü, canııım yaa ilk defa kızımızdan ayrı kaldı, bilgisayarda resmini görünce özledim dedi, biz de onu özledik, acaba eşimle biz de geri mi dönseydik.
Kızlar bugün bizim 41.günümüz. Yani kırkı devirmiş oluyoruz. Burda havalar soğuk, ben de adet oluyorum, bebek de ben de nasıl banyo yapacağız yaa?
30 gündür akıntılı devam eden kanamam, 8 gündür bitmişti. 39.gün adet öncesi belirtiler olur ya kahverengi akıntı bu iki gündür o geldi, sonra kan(az ama) şimdi ben adet olmaya başladım mı yoksa bu hala rahim temizlenmesi mi?

buğday nişasasını doktorum da söylemişti pişik için
ayrıca ben galba vaginiskusmuk oldum ya da fricit canım hiçbirşey istemiyor iğrenç geliyor hatta normal mi acaba bu durum arkadaşlar??? Çok uzak duruyorum...

bence ev sıcaksa hemen yıkayın ya da radyatörle bi odayı ısıtın orda tutun orda yıkayın, doktor bize daha 1 haftalıkken hala yıkamadın mı diye sormuştu havalar bahane değil demişti gerçi ev çok soğuksa tabi riske atmayı ben de istemem ama karakış ta değil hani
kanama işine gelince anlamadım ben de, bi geliyor bi gidiyor azar azar oluyor sonra bi süre olmuyor sonra gene biraz geliyor ama adet kadar çok ve uzun süreli değil sanırım adet değil bunlar doktora da gitmem lazım ama hiç halim yok

Son düzenleme:
kızlarr günaydııınnn .....ayyy herkes bunalımdaaaa ben biraz atlattımmm yaaa...sizinde dediğiniz gibi eşimi boğasım geliyordu her dediği batıyordu ama geçiyor geçici bir dönem ...

bu arada bynkutluay Allah senden razı olsun burada tavsiye etmiştin ya dereotunu kaynatp için diye ben yapıyorum paşam kendiliğinden çıkarıyor zort zort kızlar kesinlikle tavsiye ediyorumm günde 1 bardak içiyorum hemde acayip süt yapıyor...

bendede aynı durumlar var eşime sinir oluyorum valla küstüm konuşmuyorumda öffff aklıma geldikçe sinirim bozuluyor olsada bikaç yıllığına kocamı biyerlere gönderebilsem

40 çıktıktan sonra ilk günler adet kanaması gbi kanamam oldu hatta adet oldummu diye düşündüm bi hafta kadar sürdü geçti

ilk dönemler normaldir canım ama daha uzarsa bişiler yapman gerekebilir.. şimdilik anne olmaya alışma ve çocuğun için herşeyin en iyisini yapma modundasın. ondan diğer şeyler ilgini çekmiyordur. yeni hayatına biraz daha adapte olduktan sonra geçicektir bu durumlar..

ben eşime sinir olmuyorum canlar ya.. bu aralar adamcağız beni rahat ettirmek için çırpınıyor adeta böyle yaptıkça daha çok seviyorum onu

belki büyük kızım çekiyordur bütün negatif enerjimi ondandır :) geceleri uyumamamk için direniyor ve bu da beni bir hayli sinirlendiriyor. tam 2 saat uraşıyoruz onu uyutmak için. bütün hikaye kitaplarını okuyoruz yeter ki uyusun diye..

Son düzenleme:

depresyondaşım oldun bu durumda..

geçici tabikiinsan doğum sonrası kendini beğenmiyor bence altında yatan sebep bu oluyor

ben eşime sinir olmuyorum canlar ya.. bu aralar adamcağız beni rahat ettirmek için çırpınıyor adeta böyle yaptıkça daha çok seviyorum onu

diyelim size

Senden hiç farkım yok , sanırım hepimiz aynıyız.. ayyy perşembe bizimde aşılar var demee, üf yiyip yiyip duruyorum benim kilolarımda duruyor.

Ya al bendende o kadar , sırf üzülmesin diye hadi diyorum , oda kaçıyor, ben olsam bende kaçarım saçlar bakımsız, heryer bakımsız üzerimde onun eşofmanları, göğüsler desen hiç bir çekiciliği yok , süt topu diyor onlara zaten ne olcaz bi yaaaaa

hemen gidiyorummm DEREotu dereotu pırt pırt pırtttttt:)

süt topu

anacim 2 cocuklu olunca internet hak getire :) hele buyuk oglan bilgisayara sarnca son 10 gundur, bilgisayara dokunamiyoruz bile. herkeste varmis gaz pisik demek. bende yalan degil 9 tane pisik kremi kullandim banamisin demedi. su bugday nisastasini deneyecegim bir. zeytinyagi ve kantron yaginida denedim bu arada. onlarda fayda etmedi. insallah nisasta toparlar. vallahi bol bol dua ederim duzelirse pisigimiz.

dereotu sut keser diye duymustum, kullanan arkadaslar sutunuzde azalma yapti mi acaba? ona gore kullanayim?

herkesi cok opuyorumi buyuk oglan cildirdi yine bilgisayari istiyor. (

arkadaşlar hem anne sütü hem mama verenleriniz nasıl veriyorsunuz mamayı her emmeden sonra mı yoksa daha az sıklıktamı birde her öğünde kaçar ml mama veriyorsunuz ben bebeğimin doyup doymadığını anlamıyorum bu arada bebeğim 1.5 aylık birde artık eskisi gibi istekli emmiyor sanki eskiden daha uzun süre emerdi şimdi kısa kısa emiyor

kızlar bugün kalça çıkığı usgmiz vardı sağ kalçada fizyolojik gelişim geriliği varmış kuzumun bide hasta oldu minik kuşum burnu tıkandı öksürüyo ara ara doktor bir sürü ilaç verdikalça içinde ortopediye gönderdi çok önemli değil şuan için daha küçük 3 aylık olana kadar bezin üzerine havlu katlayıp koy bacak arası ayrık dursun kemik tam yerleşmemiş yerine dedi..

ii günler kızlar..ben nisan annesiyim ama mart annlerini de takip ediyorum..bebeğim 24 günlük..3150 doğdu 3 kiloya düştü 22.gününde 3600 çıktı..sizce nasıl??burda okuyorum ayda 1 1.5 kilo alan bebişler var maşallah.doktor normal dedi ama zaten ağlaya ağlaya emzirdiğim içim üzülüyorum besleyemiyor muyum diye...sadece anne sütü vermek istiyorum ama arada mama veriyorum mecburen göğüslerim bazen dayanılmaz bi hal alıyo..ama mamayıda her gün vermiyorum.sizce kilosu az mı?mama vereyim mi??sizler napıyorsunuz??sadece anne sütü mü??kilolar nasıl??ben bide göğüs kalkanına akan sütlerimi de biriktirip kaşıkla veriyorum ama gene de az almış o kadar uğraşıyorum ama..

kızlarr günaydınnn
bebeğim gene 7de ayağa dikildi.
ama çok şükürki gece uyuyor.
bu gece 23 te yattı 4 te kalktı. snra tekrar 6 da kalktı ve 7 de kalktı. bunada şükür:)

dün oğluma salıncak aldk, şuan onun içinde duruyor.
bnm oğlum sürekli kucak isteyen bi bebek ve onda duruyor
üstündeki ışıklara falan bakıyor.oyuncaklarda sarkıyor ama daha onları bilemiyor.
pille çalışıyor bu salıncak kademeleri var, kendi sallanıyor.
dün gece onun içinde uyudu.

salıncağımız bu fisher price marka
Fisher Price Müzikli Işıklı Salıncak

tavsiye ederm

jojop ayda 1 kilo alıyorsa sütün yetiiyor demektir.
sende hesapla günde 25-30 gr almalı

Son düzenleme:
ayy canımm ya çok sevindim maşalahhhhh tebarekallahhhh senden de Allah razı olsun canımmm

canım ya geçmiş olsun şifa versin Rabbim

geçmiş olsun aplacımm yaa inşalah geçer pişikkk
yok canım bende kullanıyordum dereotunu ama bitti yarın alacam tekrarr sütümde kesilme falan olmadı tatlım

alt limit 600 gr diye biliyorum ki seninki ayını bitirirken 1kgya yaklaşacak gibi görünüyor.
ben mamanın doktor önermedikçe verilmesine karşıyım, onlar da kendi kendine karar verilmesine karşılar, normal aralık diye birşey var mesela dün ben bizim burdaki tıp merkezinde doktora gitim bebiş 6 kilo çıktı bu ayda 4700 de olsa normaldi dedi kafana göre takviyeye gitme dedi, çocuğun bağırsaklarını neden gerek yokken yorasın, normal işleyen bi sistemi bozasın, doktorun çocuğuna garezi mi var ki aç bıraksın mama vermesin? herşey normal ise niye böyle bir yükleme yapılsın ki, her çocuk farklıdır mesela benim arkadaşımın kızı bir ay 500 gr aldı diğer ay 1600 aldı . Ama ters giden bir durum varsa tabi ki mama verilmeli hiç öyle takıntı yapma canım açsa doymalı yeter ki bu karar sağlıklı alınsın. ben mama vermiyorum doktor ver diyene kadar da vermem. Kilolar duruyor. Süt için de su canım ben çareyi suda buldum ama 3-4 lt içiyorum bazen abarttığım da oluyor ama zararını görmedim gittiği yere kadar gider süt yetmezse de üzülmem mamasını yer. Ben beynimi şartlandırdım hep emdireceğim sütüm çok olacak diye, yani endişelenmeye ilk başladığımda baktım daha da moralim bozlucak olumlu düşünmeye başladım. Oldu oldu olmadı olmadı sonuçta mamayla büyüyüp gayet sağlıklı çocuklar da var.

Son düzenleme:
kızlar moralim çok bozuk tekrar götürdük cildiyeye bebişi yüzündeki kızarıklıklar için. aynı kremi kullanın dedi. hiç geçirmedi ki önceki doktorun verdiği biraz geçirmişti dedim. o zaman onu kullanın 5 gün bırakın geçmezse yine gelin dedi. benim verdiğim en düşük kortizonlu kremdi bunda biraz daha fazla var dedi. hiç vermek istemiyorum kortizonlu kremleri ama mecburum çok canım sıkkın. 5 gün kullanıp bırakcam geçmezse bi daha da vermicem o kortizonlu kremleri kalsın gerekirse böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…