günaydın herkese diyecem ama utanıyorum valla öğlen olmuş ben daha yeni uyanıyorum..gece boyunca hep ayaktaydım kızlar dün oğluşun bezi bitmişti eşimde markette prima bulamamış molfix var alayım mı dedi bende aaallll nolacakki dedim..neyse eve geldi baktım bezin içine dedim eyvah bu kakayı çekmez hep dışına çıkar eşim dedi ki yok yok bişey olmaz tabi ben neyse iyi o zaman dedim bağladım oğlum sünnet olduğu için biraz pipisini sakınıyordum ben enfeksiyon falan kapmasın diye bağlar bağlamaz oğlum kakasını yaptı kaka sırtına karnına her tarafına çıktı tabi pipiyede değdi hemen su ısıttık tabi bizim banyolar hala çok uzun sürüyo damacanadaki suyu ısıt odayı ısıt falan derken zaten boğazı ağrıyo dedik biraz daha ısıttık neyse su nihayet hazır oldu yıkadım giydirdim tamam artık kaka faalan yapmaz derken yine pırrrrttt offff dedim hemen açtım ama yine pipi kirli bu sefer belden yıkadık sadece popoyu ve pipiyi...inat etmiş gibi oğlum sabaha kadar hep kaka yaptı hep yıkandı eşim de inat etti gidip eczaneden almadı bende her defasında onu uyandırdım sonra sabah ezanıyla gitti bez aldı geldii şimdi oğlum bir odada eşim başka bir odada horul horul uyuyolar..kızlar odanın nemi öyle çok artmıştı ki baktığımda az kalsın bizim eve yağmur yağacaktıısıt bayo yaptır derken
herkeze iyi hafta sonu arkadaşlar
kısmetse bugün saat 2 de...kızımı hastaneye götürcez randevumuzu aldık kalça usg.si çekilcek :26: inşallah bişey çıkmaz :26:
bende molfiksi hiç beyenmiyom...bende kızımı bugün yıkadım ama musluk suyuyla yıkıyom...hiçte bişey olmuyo...
yeşil kaka konusulmuş. ben çok çektim ondan.burdada çok sordum. büyüklerimiz olur dert etme dedikçe ben doktor doktor gezdim. gaita tahlili 2 defa yapıldı. hiçbirşey çıkmadı. doktorlara yeşil kaka yapıyor deyince. ateş kusma var mı diye sordular hep. yok deyince tahlile bile gerek görmediler. ben çok üsteleyince bir de birkaç defa kırmızı sicim(kan) gördüm deyince tahlil yaptılar. nidazol diye bir ilaç verdiler. zor bela bu ilacı içirdim. şimdi hala yeşil.boşuna hastanelerde rezil olduk. kızımada o ilacı içirdim. ben br inek ve kaka takipçisiyim
bende diyorum bişey olmaz ama eşim dinlemiyo 2 günde 2 damacana su alıyoz sucular kapımızın önünde yakında nöbet tutacak.ben bu kadar korumacı olunmasına karşıyım çocuk bu düşe kalka büyüyecek diyorum eşimin gözleri doluyo..top bile almayacakmış düşer diye...benim öğrenciler kış günü atletsiz sadece okul gömleği giyiyolar bişey olmuyo alışsın oğlum istiyorum narin olmasın istiyorum ama nerdeeee
Bu arada dün aldırdım eşime hemen Johnsons bedtime losyon. Yani yağ dedim losyon almış, neyse, ya tesadüf oldu, ya işe yaradı, sakinleşti kızım.. Pat diye uyumadı sihirli iksir gibi ama sakin sakin durdu.. Gece de rahat uyudu.. Gerçi sabah 5te gülücükler atarak uyandı ve ben de uyanmış sayıldım.. Ağlayarak uyanmasın da
Ayrıca Defne Çarşamba sağlık ocağında 5700 tartılmıştıBende 2 nomero prima var,3-6 kilo arası; hiç taşmışlığı yoktu şimdiye kadar ama şimdi beline bulaşıyo filan, hatta bu sabah emzirirken yaptı kakasını, hafif yan dönük olduğundan batmış pantolon, bi baktım elime bi ıslaklık geliyo Artık bir büyüğüne geçicez sanırsam, geceleri büyük bez takayım en azından, gündğz de sık sık değiştirip bitireyim napim.. Sabah tamamen üzerini değiştirdim böyle olunca, yeniden sürdüm losyon, yine uyuyo. İlginç Tabi suyunu çıkarmamak lazım, 2-3 günde bir süreyim etkisi geçmesin
maşallah de bebeğine anlamamak mümkün değil , uykuları hep bölünük çığlık çığlığa ağlamalar anlatılmaz yaşanır, çocuk perişan oluyor
bende yarın gidicem bakalımdoktora ve ultrasona ben dr brown kullanıyorum, açken denemeni tavisye ederim acıtığını anladığında biraz ağlasın sabret sonra daya biberonu ağzına alır.
yediğin yeşilliklerdendir endişelenme yeminle hepimiz ruh hastası olacaz düşün düşün düşün , 1 -2 gün daha bekle olmadı doktora gidersin , sakin olmaya çalış normaldir muhakkak ben geçen gün ben bir üzüldüm, hooooppp süt normalinin 3te 1 ine indi birden çekildi göğsüm hissettim.
hepimize var o pipiriklik, benim annemde bana kızıyor , ooff offff
bende öğretmenim :) nerdesin? bir öğün bile yemesem azalıyor süt bu ne böyle anlamadım bünye olayı bu yaa
kızlar bu süt olayı bünye olayı artık canıma tak etti, süt yapan bütün yiyecekleri yiyorum, humana, milupa, hip still teeleri ve rezene içiyorum, dereotu filan hepsi hepsi, üstüne üstlük maya bile yedim bu sabah, yani olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor. 3 marka süt çayı biri olmassa öteki arttırsın sütü mübarek, MORAL en önemli şey bu kadar çok şey içmiyorken sütüm vardı, bebeğin gözüne kafayı bir taktım o gece süt birden gitti,halbuki şimdi boşuna üzüldüğümü anladım . ALLAHIM hepimize en az 1 sene bol bol bol süt ver , bebeklerimize yarasın , hepimizin bebeği sağlıklı, sıhhatli olsun, ne kolik kalsın ne kusma, hepsi akıllı sağlıklı olsun, hepimizinki için diliyorum, yalvarıyorum hatta.
impladeniz birde aklıma gelmişken tekrar söylüyorum sende egzamaları kafana takma Allah başka dert vermesin de muhakkakki geçici birşey o .
kısmetse bugün saat 2 de...kızımı hastaneye götürcez randevumuzu aldık kalça usg.si çekilcek :26: inşallah bişey çıkmaz :26:
günaydın herkese diyecem ama utanıyorum valla öğlen olmuş ben daha yeni uyanıyorum..gece boyunca hep ayaktaydım kızlar dün oğluşun bezi bitmişti eşimde markette prima bulamamış molfix var alayım mı dedi bende aaallll nolacakki dedim..neyse eve geldi baktım bezin içine dedim eyvah bu kakayı çekmez hep dışına çıkar eşim dedi ki yok yok bişey olmaz tabi ben neyse iyi o zaman dedim bağladım oğlum sünnet olduğu için biraz pipisini sakınıyordum ben enfeksiyon falan kapmasın diye bağlar bağlamaz oğlum kakasını yaptı kaka sırtına karnına her tarafına çıktı tabi pipiyede değdi hemen su ısıttık tabi bizim banyolar hala çok uzun sürüyo damacanadaki suyu ısıt odayı ısıt falan derken zaten boğazı ağrıyo dedik biraz daha ısıttık neyse su nihayet hazır oldu yıkadım giydirdim tamam artık kaka faalan yapmaz derken yine pırrrrttt offff dedim hemen açtım ama yine pipi kirli bu sefer belden yıkadık sadece popoyu ve pipiyi...inat etmiş gibi oğlum sabaha kadar hep kaka yaptı hep yıkandı eşim de inat etti gidip eczaneden almadı bende her defasında onu uyandırdım sonra sabah ezanıyla gitti bez aldı geldii şimdi oğlum bir odada eşim başka bir odada horul horul uyuyolar..kızlar odanın nemi öyle çok artmıştı ki baktığımda az kalsın bizim eve yağmur yağacaktıısıt bayo yaptır derken
ay bende çok severima ma pişiremiyorum yaaYa ben ne yemek yapacağımı şaırdığımdan pişirdim kurufasülye eşimeBaktım baktım yiyemedim, pek de severim
Ben hep pişirmeden 1 gece önce ıslatırım, bir de haşlarım, ikisinde d suyu dökerim yeni suyla pişiririm, ve hep gaz yapar
Şimdi baklagillerden bir şey yemiyorum, yoğurt yedim, gaz oldu sanırsam, süt ürünleri yemiyorum, yarım bardak kadar süt tüketiyorum nesfitimle.Nesfit kırmızı meyveler çok güzelmiş bu arada. İlk defa yiyorumBulgur da yemiyorum.. Ayh ne yemk yicez şaşırdık, eşimle karar aldık, akşamları kahvaltı edicez
ben boyattım canım bebeişide yanımöda götürdüm diğer oda da anneanemizle keyif yaptıı sıpammmerhaba kızlaarrr...yaaaa benim paşa televizyonlu gürültülü patırtılı odada mışıııııııııl mışılllll uyuyor ama gidip yatağına yatırıyorummm fırtt diye gözünü açıveriyorrr sesi çok seviyor galiba anlamadım :44: bazende aman tek uyusunda diyorum yeterr
bu arada emziren anneler den saçını boyatan oldumu nasıl boyattınız bende boyatacağım kuaförümle konuştum 2-2.5 saat sürer dedi oğluşumu babasına bırakıp gideceğim acaba acıkırmıki ben gelene kadar 2 saatte bir emiyor...:44:
ohh maşalhh canımmevet cnm işe yarıyo fakat tavsiye etmem doktor bana hergün koyabilirsin sorun olmaz dediyse bile alışkanlık yapar diye koyma taraftarı değilim prospektüsünde de yazıyo ztn uzun süre ve sık kullanımda alışkanlık yapar diye bağırsaklar tembelleşiyo ve ıkınmayı unutuyolar ayrıca az önceki yazımda da yazdığım gibi gaz bağırsağa inmezse öyle ıhhh diye sesler çıkarmadan rahat yapabiliyomuş kakasını artık çay haricinde hiçbişe vermicem kızıma biz bile dayanamazken ilaçların yan etkilerine bi sürü yabancı madde girdi kanlarına bence sizlerde vermeyin ben damlayı bıraktıktan sonra gördüm ki bi sorun olmuyo birde bynkutluay dı sanırım doğru mu yazdım bilmiyorum allah razı olsun ondan dereotu sürekli tüketiyordum ztn hemoroidden dolayı 3 gündür kaynatıp suyunu içiyorum gazını gerçektende kendi çıkarıyor yerken iyi de suyu biraz iğrençvalla ööğğğ diyerek içiyorum
canım benimmmBen tadını maydonoz suyuna benzettim, idrar yolu iltihabı olduğum vakitler bolca içrdim. İki gündür içiyorum, sankim sütüm de arttı. Allah razı olsun bynkutluay, büyüksün:nazar
Götür kuaföre, nasılsa saç kurutma makinsi sesini sviyolarBen de kahkül kestirmeye gidicem, öyle düşünüyorum.. Gerçi benim işim on dakikalık.. Katlı saça kahkül gider mi kızlar yav? Dümdüz kahkül ama, küt. Çok kestiresim var ama gitmez mi acaba diyorum..
ohh yarasınnnnYa evet biraz da onu düşünüyorum.. Ama şöyle ki ben geçen yaza kadar kahküllüydüm, sonra katlı kestirirken de kısa saçlar kaldı filan, şu anda da sürekli tel toka ile tuttruyorum, sıkıldım hatta. O tutturduklarımın hepsini kahküle feda edip tel tokadan kurtulasım var.
Ben kız kucağımdayken dolaptan bir avuç dereotu yoluyorum, poşettn çıkarmadanCezveye koyuyorum, kaynayana kadar ocak başında bekliyorum, sonra kısıp evi gezmeye başlıyoruz. On beş dakika sonra da süzgeçten geçiriyorum tek elle. Ve içeri geçiyoruz. İçiyoruzzz
canım yaageçmiş olsunselam kızlar.. kaç gundur canım sıkkın,giremedim de kk.ya... damlcım benş sormussun cnm saol
kalça usg.miz cekildi.sol kalçada gelişme geriliği varmış. cok kötu oldum korktıum ama dr beni rahatlattı.. 1 ay ara bezi kullanacaz,bacakların ayrık durması gerekiomuş.. sonra düzelecekmiş çok şükürr... ben de hepprima kullanıodum ince die.bacakları ayrık durmasın rahat etsin die.hatta burda yazmıştım huggies cok kötu kalın die.ben ne bilim yenidoğanlarda kalın bez kullanmak daha iiymiş....
işte böyle kızlar...
hıııı bi de can sıkıcı bişey daha.kızım az kilo almış. dr sadece gece yatmadan mama wereblrsın dedi... ama kızım biberon almıoo...... dr browns chicco avent aldım üçünü de almadı.. weremedim mama..emzkde almıo napacam ben yaaaa
canım bebeişin bacak çizgilerinde de anlaşılıyoha bugün ha yarın kalıyo valla...burda okuyunca bende korkuyom :26:
normal kontrollerde anlaşılmıyomu ki?
hahh bugün bunları yağpıyooAy hiç anlamazsın inşallah nasıl bişiolduğunuEmzirirken kıvranarak ağlıyor arada, yine emiyor yine ağlıyor. Bir süre sonra anlıyorsun ki aç değil ama memeyle avunuyor, bacaklarını çeke çeke ağlıyor, gaz çıkaracağında vargücüyle kendini sıkıyor ve daha fazla ağlayıp sinirleniyor.(Ay benim kız çok asabi bu arada ya ) Karnına dokunduğunda semsert oluyor, özellikle alt kısmı.
Johnsons baby oil uyutuyor mu ya cevap gelmedi ya? Bir de banyo dışında da yağ sürüyor musunuz a? Çünkü banyo zaten uyutuyor, önemli olan banyosuz günlerde uyuması:76:
canım geçmiş olsunnKızlar artık netim var.Kavuştum sonua kötünda size.Emirim hasta oldu.Sabah saglık ocagına götürdük.4 tane ilaç verdi.Bunlardan bir tanesi antibiyotik idi.Eşimin içine sinmedi.Kendi dr.götürdük.İyiki vermemişsiniz bu ilaçları demesin mi. Bu ilaçlar 2 yaşından önce verilmez dedi.Eşimle sinir olduk saglık ocagındaki doktora.Burun damlası verdi.Birde toz solüsyon Verdi yarım ölçek.Sütün yaramış6200 olmuş dedi.En büyük antibiyotik anne sütü dedi.Bütün mikropları öldürür bol bol emzir dedi.İnş. emirim hemencecik i yileşir.O öksürdükçe aglıyorum içim parçalanıyor
slmm kizlar herkes iyidir INSALLAH,,
cok sükür hemoroid derdinden kurtuldum
tabi dere otu faydasiyla
sütümde cok iyi ALLAHIMA sükür
sipamda iyi karnini doyurdum gazini cikardim,beni izleye izleye uyudu...ya benim bu sipa cok enterasan,salincak aldik,hem kendi sallaniyo,hemde muzikli,beyfendi begenmiyo,agladiginda koyuyom susmuyo,kucagima aliyom agliyo
cok komik,,araba koltuguna koyunca hemen susuyo,gülücükler atiyo
cok sipa cokkk
birazdanda cikip biraz dolancaz hünkarim ve sehzademle
Kızlar artık netim var.Kavuştum sonua kötünda size.Emirim hasta oldu.Sabah saglık ocagına götürdük.4 tane ilaç verdi.Bunlardan bir tanesi antibiyotik idi.Eşimin içine sinmedi.Kendi dr.götürdük.İyiki vermemişsiniz bu ilaçları demesin mi. Bu ilaçlar 2 yaşından önce verilmez dedi.Eşimle sinir olduk saglık ocagındaki doktora.Burun damlası verdi.Birde toz solüsyon Verdi yarım ölçek.Sütün yaramış6200 olmuş dedi.En büyük antibiyotik anne sütü dedi.Bütün mikropları öldürür bol bol emzir dedi.İnş. emirim hemencecik i yileşir.O öksürdükçe aglıyorum içim parçalanıyor
geçmiş olsun kızlar....selam kızlar.. kaç gundur canım sıkkın,giremedim de kk.ya... damlcım benş sormussun cnm saol
kalça usg.miz cekildi.sol kalçada gelişme geriliği varmış. cok kötu oldum korktıum ama dr beni rahatlattı.. 1 ay ara bezi kullanacaz,bacakların ayrık durması gerekiomuş.. sonra düzelecekmiş çok şükürr... ben de hepprima kullanıodum ince die.bacakları ayrık durmasın rahat etsin die.hatta burda yazmıştım huggies cok kötu kalın die.ben ne bilim yenidoğanlarda kalın bez kullanmak daha iiymiş....
işte böyle kızlar...
hıııı bi de can sıkıcı bişey daha.kızım az kilo almış. dr sadece gece yatmadan mama wereblrsın dedi... ama kızım biberon almıoo...... dr browns chicco avent aldım üçünü de almadı.. weremedim mama..emzkde almıo napacam ben yaaaa
Bu arada dün aldırdım eşime hemen Johnsons bedtime losyon. Yani yağ dedim losyon almış, neyse, ya tesadüf oldu, ya işe yaradı, sakinleşti kızım.. Pat diye uyumadı sihirli iksir gibi ama sakin sakin durdu.. Gece de rahat uyudu.. Gerçi sabah 5te gülücükler atarak uyandı ve ben de uyanmış sayıldım.. Ağlayarak uyanmasın da
Ayrıca Defne Çarşamba sağlık ocağında 5700 tartılmıştıBende 2 nomero prima var,3-6 kilo arası; hiç taşmışlığı yoktu şimdiye kadar ama şimdi beline bulaşıyo filan, hatta bu sabah emzirirken yaptı kakasını, hafif yan dönük olduğundan batmış pantolon, bi baktım elime bi ıslaklık geliyo Artık bir büyüğüne geçicez sanırsam, geceleri büyük bez takayım en azından, gündğz de sık sık değiştirip bitireyim napim.. Sabah tamamen üzerini değiştirdim böyle olunca, yeniden sürdüm losyon, yine uyuyo. İlginç Tabi suyunu çıkarmamak lazım, 2-3 günde bir süreyim etkisi geçmesin
canımm ben gece kaldırmıyorum kendi arada bi kalkıyor bazen sabaha kadar hiç kalkmıyo acaba kaldırsammı zararı olurmu dr soruyum bislm kızlar....neyapsan geçmeyen oğlumu ağlamaktan perişan eden kolik durumu bizde de var
onu o halde görmek mahvediyor beni....bugün biraz hava alsın diye deniz kenarına götürdük babamızla.
oradan dönüşte kuaföre uğradım kendime geldim biraz kaş bıyık doğumdan beri ancak fırsat oldu...gelince de paşamı yıkadık uyudu ama artık birazdan uyanır sanırım 3 saat oldu ...
birşey sorcam arkdaşlar sizlerde gece emzirmek için uyandırıyormusunuz?
doktorumuz 3 saatte bir emzir uyanmazsa uyandır emzir dedi sizlerde durum ne ?
gaz için biogaia damla kullanıyordum ben de ama sanırım onu kullandıkça kaka yaparken zorlanmaya başladı yavrucum bakalım bir kaç gün kullanmıycam düzelicek mi kaka sıkıntımız
birde bizmkisi sadece uyurken yatıyor onun haricinde oto koltuğu(ana kucağı)nda oturmuyor yatağında yatmıyor tavsiyeleriniz ne arkadaşlar uyanıkken hiçbirşey yaptırmıyor sadece onunla ilgilenmemi istiyor
geçmiş olsun kızlar....
maşallah Defneye
çıkmaz inşallah canım korkma hem çıksa bile tedavisi çok kolay üzme kendini..azize senin oğlan sünnet olduğunda büyüktü ama bişey sorucam şimdi dikiş falan düştü bizde ama sanki pipi hala yaralı gibi görünüyo zaman geçmesi mi gerekiyo acaba:26:düzelmesi için normal mi bu?
Tebrikler Onurcuk =))))
Oğluşum 5. gün sonunda yaptı kakasınııııııııııııayyy kıpkırmızı oldu zeytinyağlı pamuk yaptı annem çok ağladı bende ağladım.. Kakasını yaparkende çok kızardı ağladımmm dayanamadım ama yaptı sonunda
tebrikler bebişine
bi yazı okumuştum "anne olmadan önce birinin gaz çıkarmasının bu kadar mutluluk vericeğini bilmezdim" diye. bizim halimizde aynen böle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?