evet aynısını yapıyor, hatta benim ki uyurken bazen çığlık atıyor, bazen ince ince ağlıyor sanırım gaz bunlar bazende senin kız gibi emme hareketi yapıyor. bir büyüselerde acıktım, doydum , tuvaletim geldi filan deseler dimi ?
merhaba kızlar, sizin bebeğinizde ellerini ağızına götürüyormu? kızımın elleri yumruk şeklinde sürekli ağızında, eldivenli eldivensiz farketmiyordişlerimi kaşınıyor diye düşündüm ama çok erken daha galiba :26: acıktığı için olabilirmi? emzik almıyor, ama elini somuruyor sürekli
benim ki de öyle canım emzik atıyor elini emmeye uğraşıyor çok şirin görünüyor çıkardığı ses de çok hoşama doğru değil tabi inş. alışmazlar =)))
Kızlar sabah girmiştim telefondan, bir sürü şey yazdım, tam göndercem, telefonun sarjı bittişimdi hatırladıklarımı yazayım. Öncelikle Özlem, keşke deseymişsin ki emzirseymissin keşke, yine de sarkmışlar iğrenç. salak kadın ya, sırf moral bozmaya konuşmuş. Melike memnun oldum, ben de Övgü :87: nesbay ve onurcuk belki sürpriz yapar kocalariniz. Benimki de sabah kutlamadı, hatta dün yarın mi anneler günü filan demisti. Hiç ihtimal vermiyordum, sabah kahvaltı hazırlarken kıza bir bakayım diye yatağına bir geldim, yatakta bir paket. Içinden parfüm çıktı en sevdiğim. Bir de adını unutmuş, bir arkadaşına beni aratmıs, çocuk demişti ki eşime parfüm alcam ne alim. Saf saf söylemiştim ben de bu arada günün neşesi olarak kayinvalidemin dünkü icraatını anlatıyorum:) dün bizdelerdi, kuzenin kızı var 4 yaşında. Danino yiyordu, kayinvalidem de Defnenin emziğini ona batırıp Defneye tadına baktırmaya niyetlendi. Kuzen ve teyze atladı neyse ki, olur mu hiç diye her şeyide o kadar iyi biliyor ki. Bir de adaçayı getirmiş ondan ver kıza diyor, gaza iyi gelirmiş, kullanan duyan var mı?
hay allah yani su dusuncesiz insanlar cok fena sinir oluyorum bir sey yapmadan anneye sor degil mi hatta kendin akil et degil mi el kadar bebege danino mu? 2 yasina kadar vermemek bile lazim bu tur urunleri... adacayi veren hic duymadim rezene yi duydum humana nin iyi geliyormus aslinda gazi gecsin diye verilen bir kasik su bile sindirimi tam gelismemis bir bebegi daha da gazli hale getiriyormus ve mantikli da geldi bana ben gazli olmasina ragmen ogluma hicbirsey vermiyorum ilk oglumda herseyi denemis birisi olarak hicbirisi ise yaramamisti;))))
kızlar bugün dışarı çıktık eşim acayip alışveriş meraklısı biri neyse dedim gidelim tamam madem tshirt almak istiyon alalım gittik bir avm ye..oğluş arabada dolaşırken sallantıdan uyuyakaldı ama sevincimi kursağımda bırakan olay anında başıma geldi zaten bende şans olsa dedim içimden neyse olaya geçeyim yıllardır görmediğim üniversite arkadaşımı gördüm aslında görmezlikten geldim ama nihayetinde o da beni görmüştü selamlaşma faslı geçti aa sen hamile misin demez mihee dedim 2 ay önce oğlumu doğurdum 1 aysonra da kızımı doğuracam dedim eşimde var yanımda kızın dediğine gülümsemesin mi ehh dedim herif ölümlerden ölüm beğen yaktım seni dedim içimdensonra kıza dedim ki ee sen napıyon bu da çocuk doğurmuşta göğüs estetiği bozulmasın diye mama vermiş aferin dedim senin ders notların benimkilerden hep yüksekti bak ben bunu düşünemedim tühhh dedim sonra diyeceğin başka bişey yoksa biz gidelim eee malum doğuma az kaldı bebek içerden tekmeliyo dedim eşim bu sefer yine güldü veee eve geldik 1 tane tshirt için 6 tane denedikten sonra tabi..evde burnundan fitil fitil getirdim anasından emdiği sütü 2 yaşına kadar emmiş o nedenle epey uuzun sürdü getirmek veeee kendi kendime bir karar aldım bu hafta içi havanın güzel olduğu birgün diyetisyene gidicem ve diyet listesi hazırlatıcam acayip hırslandım kızlar..haaa unutmadan ben hep pardesü giyer çıkardım bu kez üst düğmeleri kapanmadığı için hırka giyip çıkmıştım doğum bir kadının ömründen 10 yıl götürürmüş tezi sende doğrulanmış dedi pislik nefret ediyorum yeni doğum yapmış emziren kadının halinden anlamayanlardan
Kızlar merhaba, bayadır girmiyorum kızım sağolsun..
Bişey sormak istiyorum size, ben göğüs pompası almak istiyorum. Ama haftada 1-2 defa alan kullanıcam, öyle 100 küsür milyonluk bişeye ihtiyacım yok. Lansinoh'un manuel pompasını alıcaktım ama içime kurt düştü ya, bu manuel pompalar nasıl çalışıyor, nasıl sağıyoruz yani?:78: Hani yanında bi tutacağı var, orayı sıkıp bırakıyoruz, o vakum gibi yer de böylece çekiyo sütü memeden dimi? :26:
Gülmeyin ama olur mu? Hiç bi fikrim yok napim? :78:
merhaba kızlar, sizin bebeğinizde ellerini ağızına götürüyormu? kızımın elleri yumruk şeklinde sürekli ağızında, eldivenli eldivensiz farketmiyordişlerimi kaşınıyor diye düşündüm ama çok erken daha galiba :26: acıktığı için olabilirmi? emzik almıyor, ama elini somuruyor sürekli
evet götürüyor çok tatlı oluyor,aranıyor arkadaşım acıkınca veya gazı olunca çok yapıyorlar; hatta anneannem bazen bebişimin elini o yöne yolluyo, çok sevimlimerhaba kızlar, sizin bebeğinizde ellerini ağızına götürüyormu? kızımın elleri yumruk şeklinde sürekli ağızında, eldivenli eldivensiz farketmiyordişlerimi kaşınıyor diye düşündüm ama çok erken daha galiba :26: acıktığı için olabilirmi? emzik almıyor, ama elini somuruyor sürekli
benim ki de öyle canım emzik atıyor elini emmeye uğraşıyor çok şirin görünüyor çıkardığı ses de çok hoşama doğru değil tabi inş. alışmazlar =)))
bir iki gün sab simplexi düzgün kullan, dene benim bebeğime iyi gelmişti düzenli kullanınca ama çok ta kullanmaktan korktum alışır diye, ben önceleri günde3 kere 7 damla veriyordum , şimdi azalttım.Aynen, kendim yemiyorum hazır köfteymis, pudingmis. Kızıma mi vercem daha iki aylıkken. Öyle sinir oluyorum ki. Adaçayıni vermedim, vermicem de. Sab simplex son umudumuz. Inşallah ise yarar. Bu akşam yine kriz geçirircesine ağladı kızımdediğin gibi hiçbir şey yaramıyor ise yahu.
Kızlar sabah girmiştim telefondan, bir sürü şey yazdım, tam göndercem, telefonun sarjı bittişimdi hatırladıklarımı yazayım. Öncelikle Özlem, keşke deseymişsin ki emzirseymissin keşke, yine de sarkmışlar iğrenç. salak kadın ya, sırf moral bozmaya konuşmuş. Melike memnun oldum, ben de Övgü :87: nesbay ve onurcuk belki sürpriz yapar kocalariniz. Benimki de sabah kutlamadı, hatta dün yarın mi anneler günü filan demisti. Hiç ihtimal vermiyordum, sabah kahvaltı hazırlarken kıza bir bakayım diye yatağına bir geldim, yatakta bir paket. Içinden parfüm çıktı en sevdiğim. Bir de adını unutmuş, bir arkadaşına beni aratmıs, çocuk demişti ki eşime parfüm alcam ne alim. Saf saf söylemiştim ben de bu arada günün neşesi olarak kayinvalidemin dünkü icraatını anlatıyorum:) dün bizdelerdi, kuzenin kızı var 4 yaşında. Danino yiyordu, kayinvalidem de Defnenin emziğini ona batırıp Defneye tadına baktırmaya niyetlendi. Kuzen ve teyze atladı neyse ki, olur mu hiç diye her şeyide o kadar iyi biliyor ki. Bir de adaçayı getirmiş ondan ver kıza diyor, gaza iyi gelirmiş, kullanan duyan var mı?
arkadaşlar adaçayı çok masum bir bitki değildir bebeğe vermeyin bence bebeğe hiçbirşey vermeyin dicem ama haddim değil çaresiz kalınca herşey denenir biliyorum ama çok bilinenleri verin bari doktorumuz yılda kaç çocuk verilen ottan çöpten dolayı ölümden dönüyo bi bilsen demişti evet eskiler şunu yapmış bunu etmiş diyoruz ama eskiden bebek ölümleri ve beşik ölümlerinin yüksekliğine bakarsak o kadar da başarılı oldukları söylenemez, hele bizim bi temizlikçi abla anlattı da hayret ettim köydeyken kolostrumu yani ilk gelen sütü pis diye atar çocuğa vermezlermiş, süt yapsn diye helva yedirir ve asla su içirmezlermiş kadın ölüyormuş nerdeyse 1 haftada 5 kilo helva yedirmişler susuz düşünün yani ama elbette doğru yaptıkları da var onları da onaylattıktan sonra emin olduktan sonra yapalım ha bi de kaynanam erkek kardeşinin bebekken ölümünü eve gelen kadının nazarına bağlıyor kimbilir nesi vardı yavrucağın ama anlamıyor işte
evet götürüyor çok tatlı oluyor,aranıyor arkadaşım acıkınca veya gazı olunca çok yapıyorlar; hatta anneannem bazen bebişimin elini o yöne yolluyo, çok sevimli
bir iki gün sab simplexi düzgün kullan, dene benim bebeğime iyi gelmişti düzenli kullanınca ama çok ta kullanmaktan korktum alışır diye, ben önceleri günde3 kere 7 damla veriyordum , şimdi azalttım.
teşekkürler fiyonkcuk kutladı eşim işten gelince teşekkürler.
kızlarr, evim birbirinde pis ve dağınık , makinede çamaşırlar kurutmada çamaşırlar yerde oğlanın kirlileri, ben paspal bir haldeyim. Hiçbirşey yapacak halimde kalmadı, bebişi üsütmüşüm herhalde dün doktorda bütün gün kustu ve kaka yaptı ,az emdi.
Sonra o kadar kustu ki memede süt kalmadı emzirmeye mama yaptım , yemedi, filan derken perişanımmmm. En son gene mama yaptım yedi uyudu. KIZLAR çok önemli soru aptmilin üstünde açıldıktan sonra 4hafta diyor, ben açalı 4 haftayı geçti. Atayım mı ,siz ne yaptınız attınız mı ?
Kızlar öyle iğrenç bir doktor bulmusum ve gidiyormuşum ki kendime geldiğimde anlatıcam yok böyle birşey diyeceksiniz. Kendinize iyi bakın, tek başına bu evin altından naıl kalkıcam bilemiyorum. Bu yorgunluktan sonra sanırım başkada bebek yapmam( en azından bilerek yapmam) herhalde. Sizi öpüyorum, Allah kolaylık versin hepimizee, kaç gündür aklımda nir yasin okumak vardı bir türlü okuyamadım , okuyan olursa içinden benim oğlanada yollasın lütfen, bende okuduğumda hepimizin bebeğine dua edicem, sağolun . Bu arada burda çok öğretmen var sanırım . bende öğretmenim öptüm
aynen canim sonuna kadar haklisin,,bende hic birsey vermedim ogluma,su bile vermeyin dedi ebem, bu gün oglum cok agladi biraz su vereyim belki serinler dedim ama bizimkisi begenmedi 1 yudum zor aldi,,ayrica havalar cok sicak,35 dereceydi nerdeyse,bebemde sicaktan uyuyamadi,atletiyle yatirdim uyuyo,12dede mama vermem lazim.,napsam uyandirsammi yoksa beklesemmi?
ve ben nazara cok inanirim,peygamberimizin bi hadisinde "nazar deveyi tencereye,insanida mezara götürür" yanlis hatirlamiyosam ...
tabi eskiden her ölümü nazara bagliyolardi,,buda normal,eskiden tip bu kadar ilerlememisti,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?