2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlumda bazen ağlıyo veya gülüyo rüya görüyo bence bebişlerimiz artık neyi bilip hayatta görüyolarsa bilemem

Bütün hepimizin annler günü kutlu olsunnn

gögüsleri yara olan arkadaşlar zeytin yagı ile badem yagını karıştırın aklınıza geldikçe sürün en fazla 2 gün sonra iyileşiyo ben öle yaptım şimdi çok rahatım.

merhaba kızlar anneler günümüz kutlu olsun. Rabbim bebeklerimizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin İnşallah. bize onlardan güzel hediye yoktur kesinlikle. mart annelerimizi öpüyorum kuzucuklarımızıda derin bir nefesle kokluyorum kızlaaar.

merhaba kızlar, sizin bebeğinizde ellerini ağızına götürüyormu? kızımın elleri yumruk şeklinde sürekli ağızında, eldivenli eldivensiz farketmiyor dişlerimi kaşınıyor diye düşündüm ama çok erken daha galiba :26: acıktığı için olabilirmi? emzik almıyor, ama elini somuruyor sürekli

benim ki de öyle canım emzik atıyor elini emmeye uğraşıyor çok şirin görünüyor çıkardığı ses de çok hoş ama doğru değil tabi inş. alışmazlar =)))

benim ki de öyle canım emzik atıyor elini emmeye uğraşıyor çok şirin görünüyor çıkardığı ses de çok hoş ama doğru değil tabi inş. alışmazlar =)))

evet şapur şupur ses çıkarıyor benimkide, çok tatlı görünüyor gerçekten benimki doğduğu gün odama getirdiklerinde de elini emiyordu emziğe alışsın diye çok uğraştım ama bi türlü alışmadı, hala elini emiyor :26:

hay allah yani su dusuncesiz insanlar cok fena sinir oluyorum bir sey yapmadan anneye sor degil mi hatta kendin akil et degil mi el kadar bebege danino mu? 2 yasina kadar vermemek bile lazim bu tur urunleri... adacayi veren hic duymadim rezene yi duydum humana nin iyi geliyormus aslinda gazi gecsin diye verilen bir kasik su bile sindirimi tam gelismemis bir bebegi daha da gazli hale getiriyormus ve mantikli da geldi bana ben gazli olmasina ragmen ogluma hicbirsey vermiyorum ilk oglumda herseyi denemis birisi olarak hicbirisi ise yaramamisti;))))

Aynen, kendim yemiyorum hazır köfteymis, pudingmis. Kızıma mi vercem daha iki aylıkken. Öyle sinir oluyorum ki. Adaçayıni vermedim, vermicem de. Sab simplex son umudumuz. Inşallah ise yarar. Bu akşam yine kriz geçirircesine ağladı kızım dediğin gibi hiçbir şey yaramıyor ise yahu.

yok canım doğum 10 yıl götürmüyor.tam aksine doktorlar her doğumun kadını 5 yıl gençleştirdiğini söylüyorlar. vücut tamamen yenileniyormuş. zaten o yüzden kadınlar genelde erkeklerden uzun yaşıyormuş.. kocana bişi diyemiyorum ama arkadaşın tam bir ...... miş uygun kelimeyi bulamadım yanlış anlaşılmasın insan bebeğini emzirmez mi ya. en çok ihtiyacı olan şey. dünyanın dört bir yanında bas bas bağırılıyor 2 yıl anne sütü diye..o kadar insan anlamıyo, bi o akıllı.. aferin ona. bir de kalkmış sana laf söylüyor. hiç umursanacak birşey değil. kendi bebeğini sütünden mahrum bıraktığına yansın o.. hem biz de zayıflıcaz ki topiğimiz bilene var

iyi geceler arkadaşlar...oyyyy kızım bütün gün ağladı yaaa yeni uyudu inşallah uyur...
çok yorgunum çoook salak damlalar hiç bi işe yaramıyolar vermicem bidaha veriyom yine gazı var hep aynı :84:

Kızlar merhaba, bayadır girmiyorum kızım sağolsun..

Bişey sormak istiyorum size, ben göğüs pompası almak istiyorum. Ama haftada 1-2 defa alan kullanıcam, öyle 100 küsür milyonluk bişeye ihtiyacım yok. Lansinoh'un manuel pompasını alıcaktım ama içime kurt düştü ya, bu manuel pompalar nasıl çalışıyor, nasıl sağıyoruz yani?:78: Hani yanında bi tutacağı var, orayı sıkıp bırakıyoruz, o vakum gibi yer de böylece çekiyo sütü memeden dimi? :26:
Gülmeyin ama olur mu? Hiç bi fikrim yok napim? :78:

arkadaşlar adaçayı çok masum bir bitki değildir bebeğe vermeyin bence bebeğe hiçbirşey vermeyin dicem ama haddim değil çaresiz kalınca herşey denenir biliyorum ama çok bilinenleri verin bari doktorumuz yılda kaç çocuk verilen ottan çöpten dolayı ölümden dönüyo bi bilsen demişti evet eskiler şunu yapmış bunu etmiş diyoruz ama eskiden bebek ölümleri ve beşik ölümlerinin yüksekliğine bakarsak o kadar da başarılı oldukları söylenemez, hele bizim bi temizlikçi abla anlattı da hayret ettim köydeyken kolostrumu yani ilk gelen sütü pis diye atar çocuğa vermezlermiş, süt yapsn diye helva yedirir ve asla su içirmezlermiş kadın ölüyormuş nerdeyse 1 haftada 5 kilo helva yedirmişler susuz düşünün yani ama elbette doğru yaptıkları da var onları da onaylattıktan sonra emin olduktan sonra yapalım ha bi de kaynanam erkek kardeşinin bebekken ölümünü eve gelen kadının nazarına bağlıyor kimbilir nesi vardı yavrucağın ama anlamıyor işte

ben lansinohun manuel pompasını kullanıyorum canım çokta memnunum bende senin gibi pahalı bişi almak istemedim ve pişmanda diilim. göğsünü o vakum gibi huni yere sokuyosun sonrada tutacak dediğin yerle pompalıyosun rahat bayağı kullanış açısından.

Aynen canım benim oğlumda öyle, sürekli eli ağzında acıktığı için değil sanırım çünkü emziriyorum hemen sonra eli ağzına gidiyor sadece eli değil, kıyafetinin yakası fln ağzına değiyosa eğer yakasını, kucağımdayken de omzumu emiyo, ağzına neresi gelirse yani, emzik de almıyor evdeyken ama gezmeye gittiğimizde sıkılırsa alıyor çok şükür.

evet götürüyor çok tatlı oluyor,aranıyor arkadaşım acıkınca veya gazı olunca çok yapıyorlar; hatta anneannem bazen bebişimin elini o yöne yolluyo, çok sevimli

bir iki gün sab simplexi düzgün kullan, dene benim bebeğime iyi gelmişti düzenli kullanınca ama çok ta kullanmaktan korktum alışır diye, ben önceleri günde3 kere 7 damla veriyordum , şimdi azalttım.

teşekkürler fiyonkcuk kutladı eşim işten gelince teşekkürler.

kızlarr, evim birbirinde pis ve dağınık , makinede çamaşırlar kurutmada çamaşırlar yerde oğlanın kirlileri, ben paspal bir haldeyim. Hiçbirşey yapacak halimde kalmadı, bebişi üsütmüşüm herhalde dün doktorda bütün gün kustu ve kaka yaptı ,az emdi.
Sonra o kadar kustu ki memede süt kalmadı emzirmeye mama yaptım , yemedi, filan derken perişanımmmm. En son gene mama yaptım yedi uyudu. KIZLAR çok önemli soru aptmilin üstünde açıldıktan sonra 4hafta diyor, ben açalı 4 haftayı geçti. Atayım mı ,siz ne yaptınız attınız mı ?
Kızlar öyle iğrenç bir doktor bulmusum ve gidiyormuşum ki kendime geldiğimde anlatıcam yok böyle birşey diyeceksiniz. Kendinize iyi bakın, tek başına bu evin altından naıl kalkıcam bilemiyorum. Bu yorgunluktan sonra sanırım başkada bebek yapmam( en azından bilerek yapmam) herhalde. Sizi öpüyorum, Allah kolaylık versin hepimizee, kaç gündür aklımda nir yasin okumak vardı bir türlü okuyamadım , okuyan olursa içinden benim oğlanada yollasın lütfen, bende okuduğumda hepimizin bebeğine dua edicem, sağolun . Bu arada burda çok öğretmen var sanırım . bende öğretmenim öptüm

aynen canim sonuna kadar haklisin,,bende hic birsey vermedim ogluma,su bile vermeyin dedi ebem, bu gün oglum cok agladi biraz su vereyim belki serinler dedim ama bizimkisi begenmedi 1 yudum zor aldi,,ayrica havalar cok sicak,35 dereceydi nerdeyse,bebemde sicaktan uyuyamadi,atletiyle yatirdim uyuyo,12dede mama vermem lazim.,napsam uyandirsammi yoksa beklesemmi?
ve ben nazara cok inanirim,peygamberimizin bi hadisinde "nazar deveyi tencereye,insanida mezara götürür" yanlis hatirlamiyosam ...
tabi eskiden her ölümü nazara bagliyolardi,,buda normal,eskiden tip bu kadar ilerlememisti,

okurken resmen yorgunluğunu hissettim canım ya Allah kolaylık ve güç versin sana bu kadar yorma kendini

bende kullandim bu ilaci,,doktorun dedigi sekilde.her mamadan önce 15 kasik,zarari yok,yararida yok...
kullanmiyorum artik,,,eger cok aglarsa 1,2 damla agzina damlatiyorum,sakinlessin diye,,tatli oldugundan bizim pasa cok seviyo
zaten dr demisti,pek faydasi yok diye,,,cay falanda verme demisti

emzirmenin yanında mama verenlere sorum olucak

şu aralar pskolojik olarak iyi diilim bazı sorunlar yaşıyorum, ondan galiba sütümde azalma var, sağdığımda önceden 100 ml oluyodu şimdi 30 40 anca 50ye geliyo. ama bu aralar oğlum daha fazla emmeye başladı ondanmı sağdığımda az oluyo yoksa aç kaldığı içinmi daha çok emiyo bilmiyorum. mama vermelimiyim sizce yoksa sonuna kadar vermemek için dayaniyimmi? aç mı kalıyo doyuyomu anlamıyorum

uyanmadan verme mamayı , 1 ayı geçtikten sonra çocuğu uyandırmayın diyorlar. Bırak dinlensin yavrucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…