günaydın kızlar aşılarımızı olduk geldikşimdilik ateşi yok oğlumun inşallah çıkmaz diye dua ediyorum sizlerde dua edin teyzeleri lütfen:85:...bu arada tatlı bebişler ve onların melek anneleri nasıl?
o kadar cesaretlendım aradım dr randevu almak için bugun yokmuşyarın 14:30 a aldım kaçış yok
Ben sezaryen oldum ve doktorum alttan bakmayacakti, ama ben kaşıntı hissediyorum gibi gelmişti, ben istedim alttan olsun. Şükür bir şey yokmuş, çok şahane bir his değil tabi ama korkunç da değil, ihmal etme sen de
Içmiyorum ama karı koca çok halsiziz acaba ise yarar mi? Ve de kilo yapar mi?
Doktorum üç aylık iğneler çok eski bir yöntem dedi. Sütü de azaltıyormuş
Kilo aldırdı mi canım? Neden bıraktın?
bizimkid eline götürüyor canım ğazınamerhaba kızlar, sizin bebeğinizde ellerini ağızına götürüyormu? kızımın elleri yumruk şeklinde sürekli ağızında, eldivenli eldivensiz farketmiyordişlerimi kaşınıyor diye düşündüm ama çok erken daha galiba :26: acıktığı için olabilirmi? emzik almıyor, ama elini somuruyor sürekli
neden gülünsün tatlımKızlar merhaba, bayadır girmiyorum kızım sağolsun..
Bişey sormak istiyorum size, ben göğüs pompası almak istiyorum. Ama haftada 1-2 defa alan kullanıcam, öyle 100 küsür milyonluk bişeye ihtiyacım yok. Lansinoh'un manuel pompasını alıcaktım ama içime kurt düştü ya, bu manuel pompalar nasıl çalışıyor, nasıl sağıyoruz yani?:78: Hani yanında bi tutacağı var, orayı sıkıp bırakıyoruz, o vakum gibi yer de böylece çekiyo sütü memeden dimi? :26:
Gülmeyin ama olur mu? Hiç bi fikrim yok napim? :78:
canım verme benceevet götürüyor çok tatlı oluyor,aranıyor arkadaşım acıkınca veya gazı olunca çok yapıyorlar; hatta anneannem bazen bebişimin elini o yöne yolluyo, çok sevimli
bir iki gün sab simplexi düzgün kullan, dene benim bebeğime iyi gelmişti düzenli kullanınca ama çok ta kullanmaktan korktum alışır diye, ben önceleri günde3 kere 7 damla veriyordum , şimdi azalttım.
teşekkürler fiyonkcuk kutladı eşim işten gelince teşekkürler.
kızlarr, evim birbirinde pis ve dağınık , makinede çamaşırlar kurutmada çamaşırlar yerde oğlanın kirlileri, ben paspal bir haldeyim. Hiçbirşey yapacak halimde kalmadı, bebişi üsütmüşüm herhalde dün doktorda bütün gün kustu ve kaka yaptı ,az emdi.
Sonra o kadar kustu ki memede süt kalmadı emzirmeye mama yaptım , yemedi, filan derken perişanımmmm. En son gene mama yaptım yedi uyudu. KIZLAR çok önemli soru aptmilin üstünde açıldıktan sonra 4hafta diyor, ben açalı 4 haftayı geçti. Atayım mı ,siz ne yaptınız attınız mı ?
Kızlar öyle iğrenç bir doktor bulmusum ve gidiyormuşum ki kendime geldiğimde anlatıcam yok böyle birşey diyeceksiniz. Kendinize iyi bakın, tek başına bu evin altından naıl kalkıcam bilemiyorum. Bu yorgunluktan sonra sanırım başkada bebek yapmam( en azından bilerek yapmam) herhalde. Sizi öpüyorum, Allah kolaylık versin hepimizee, kaç gündür aklımda nir yasin okumak vardı bir türlü okuyamadım , okuyan olursa içinden benim oğlanada yollasın lütfen, bende okuduğumda hepimizin bebeğine dua edicem, sağolun . Bu arada burda çok öğretmen var sanırım . bende öğretmenim öptüm
doktor demeden verme bence canım mamayı bana öyle demişlerdi kafada vrmedim ben doktor diyince verdimemzirmenin yanında mama verenlere sorum olucak
şu aralar pskolojik olarak iyi diilim bazı sorunlar yaşıyorum, ondan galiba sütümde azalma var, sağdığımda önceden 100 ml oluyodu şimdi 30 40 anca 50ye geliyo. ama bu aralar oğlum daha fazla emmeye başladı ondanmı sağdığımda az oluyo yoksa aç kaldığı içinmi daha çok emiyo bilmiyorum. mama vermelimiyim sizce yoksa sonuna kadar vermemek için dayaniyimmi? aç mı kalıyo doyuyomu anlamıyorum
ben gittim karnımdan bakıldı ama sezeryan oldu doğumumgünaydın anneler, onemlı bı sorum var daha doğrusu sorunum; bana dr um 40 çıkınca kontrole gel demıştı zaten gıtmem gerektığını bende biliyorum ama gidemiyorum bre türlü zor bı doğum süreci geçirdim o yüzden benden fobi oluştu korkuyorum aslında korkuda değil nasıl anlatsam bilmiyorum hiç bir şekilde gitmek istemiyorum napıcam ben, doğumdan sonra kontrole giden var mı alttanmı muayene ediyorlar
hamileykende içmediim direk balık yedimgünaydın kızlar balık yağı içiyor musunuz? Ben hamile iken içiyordum , pek balık sevmem, şimdi emzirikende ara sıra içiyorum. Siz içiyor musunuz?
günaydın kızlar aşılarımızı olduk geldikşimdilik ateşi yok oğlumun inşallah çıkmaz diye dua ediyorum sizlerde dua edin teyzeleri lütfen:85:...bu arada tatlı bebişler ve onların melek anneleri nasıl?
bize dr.günde 3kez 8 er damla ver dedi...bende kullandim bu ilaci,,doktorun dedigi sekilde.her mamadan önce 15 kasik,zarari yok,yararida yok...
kullanmiyorum artik,,,eger cok aglarsa 1,2 damla agzina damlatiyorum,sakinlessin diye,,tatli oldugundan bizim pasa cok seviyo
zaten dr demisti,pek faydasi yok diye,,,cay falanda verme demisti
offff ben daha gitmedim :26: hiç te fırsatım yok...ama hiç bi şikayetimde yok olsa giderdim...eşim olmasada şikayetin götürcem seni diyo...günaydın anneler, onemlı bı sorum var daha doğrusu sorunum; bana dr um 40 çıkınca kontrole gel demıştı zaten gıtmem gerektığını bende biliyorum ama gidemiyorum bre türlü zor bı doğum süreci geçirdim o yüzden benden fobi oluştu korkuyorum aslında korkuda değil nasıl anlatsam bilmiyorum hiç bir şekilde gitmek istemiyorum napıcam ben, doğumdan sonra kontrole giden var mı alttanmı muayene ediyorlar
benim kızımda yumruk yapıp emiyo elini2. ay bebek gelşiminde emmenin bebeği rahatlattığı ve rahatlamak için elini parmağını emdiği yazıyor ayrıca bunun onu mutlu ettiğini ve engellemeyin diyor
arkadaşlar benimki de yumruklarını, kucağımdayken benim kolumu emmeye çalışıyor karışmıyorum ama doktoruma da sorucam yarın kontrol var size de haber veririm
3. Ay Bebek Gelişimi
Neler Yapabilir?
-Seslerle, mimiklerle cilve yapar, dış dünya ile ilişkisi gelişir. Daha az ağlar.
-Yalnız bırakılırsa protesto eder. Sosyal olmak ister.
-Farklı renk ve oyuncaklardan hoşlanır. Uyaranlara yanıtı çeşitlenir.
-Objeye uzanır, yakalayabilir, birkaç saniye tutabilir.
-Yavaş hareket eden objeyi bir yandan diğer yana kadar izleyebilir.
-Kafasını objeyi görebilmek için çevirir.
-Yüzükoyun yatarken dirseklerden destek alarak başını kaldırabilir.
Değişiklikler
-Başını ve gövdesini daha iyi kontrol eder, hareketleri daha az kütleseldir.
-Hareketleri daha gelişir. Herşeyi gözler, yakalar ve emmek için ağzına götürür
-El ve parmakları ile ilgilenir, uzun süre onlara bakar. Elini kullanmayı öğrenir, objeye uzanır.
-Görmesi neredeyse tamdır. Objeleri tüm ayrıntıları ile görür.
-Uyku, uyanıklık ve yeme düzeni daha belirginleşir.
Oyunlar
-Bebeğinizle oynarken yüzünüzün tamamının onun için profilinizden daha ilgi çekici olduğunu unutmayın, direkt ona bakın.
-Pek çok farklı obje gösterin. Bunun için parlak renkli, dinlemesi, dokunması, izlemesi ilginç olan ama ağzına götürdüğünde yutma riski olmayacak kadar büyük oyuncaklar seçin. Yakalaması, ulaşması için onu cesaretlendirin.
-Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını, sallamayı öğretin.
-Zaman zaman kucağınıza alıp, dünyayı farklı bir açıdan görmesini sağlayın.
-Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu gösterin, onu övün, sık sık ismini söyleyin.
-Bebeğinize şarkı söyleyip, onunla dans edin. Ona ilgi ve sevginizi sunun.
Beslenme
-Hala sadece anne sütü veya mama ile besleyin.
-Sütünüzü zorunlu hallerde verilmek üzere depolayabilirsiniz. Buzdolabında 24 saat, derin dondurucuda 8 hafta saklayabilirsiniz.
-Doktorunuz önermeden katı gıdalara başlamayın.
-Dinlenmeye, dengeli beslenmeye ve yeterince sıvı almaya özen gösterin.
Bakım
-Küçük parçalı oyuncakları bebeğinizden uzak tutun.
-Bebeğiniz minik bir sepette uyuyorsa ona bebek karyolası almayı planlayın. Özellikle parmaklıkların arasının, sıkışmayacayı kadar dar olmasına, yüksekliğin düşmeyeceği boyutta olmasına özen gösterin.
-Bebeği dışarı çıkarırken sizin rahat ettiğiniz kıyafetin bir fazlasını giydirin. Siz süveterle çıkarken ona 3 battaniye örtmeyin.
-Dışarıya çok fazla çıkmıyor olsanız da yavaş yavaş güvenilir bir bebek bakıcısı araştırmaya başlayın, onu siz birlikteyken bebeğinizle tanıştırın.
-Bebeğinizi normal kontrolü ve BCG aşısı için doktoruna götürün.
bende sezeryen oldum...KıZlar ben gittim sezeryan olmama rağmen alttan muayene etti ve smear yaptı..
Günaydınlar,
Bugün kırkımız çıktı artık genç kız oldu Melisacık..
Umarım herkes çok güzel bir anneler günü geçirmiştir.
Benim de bu haftasonu ctesi günü doktor kontrolüm var gitmekte çok fayda var kontrol olmadan normale dönmemek lazım. Açıkcası ben de kontrole falan hiç gidesim yok ama ne durumdayız bakmak lazım bi de bende miyom oluşmuştu hamileliğimde doğumla gider denilmişti bakalım gitmiş mi ne durumdayım İhmal edilmemesi lazım bence. .
anneler gününüz kutlu olsun dün gerçekten çok heycanlandım ilkdefa gerçekten anne olarak anneler günüm kutlandı ama benim huysuz kızım 2gündür çok ağlıyor 2defa acile gittik gece 3de susmadı ağlaya ağlaya helak oldu yoruluyor tam uykuya dalıyor birden bir çığlıkla kriz geçiriyor gaz sancısı dedim oda değil ama gerçekten bu gaz bitirdi bizi evladının karşısında çaresiz olmak ne zormuşya neresi ağrıdığınıda bilemiyosun artık ya bide ben buna inandım nezaman misafirim gelse eda ogün huzursuz oluyor çok düşük bir yıldızımız var bizim çok hemen nazara geliyor
selam güzel annişler gecmiş de olsa anneler günümüz kutlu olsun Rabbim evlatlarımızdan yana güldürsün hep inşallah
dün cok zor bir gece gecırdık sabaha kadar agladı kuzum gazdan bi öğürü kusmuştu biraz sonra bogazında kalıntısı mı kaldı nedır hırıltı öğürme sürekli dilini iteledi durdu uyuyamynca da helak oldu yorgunluktan tabi ben de perişan durumdayım ölüyom uykusuzluktan
sabah da doktor kontrolümüz vardı genel olarak saglıgımız iyi şükür gelişimi de güzel fakat kuzum
bi haftadır gece onla iki arası sürekli aglıyor huzursuz napsak sakinleşmiyo kuzu doktor kolik ya da reflüden şüphelendi probiyotik takviyesi verdi bikac gündür sab simplexsi kesmiştim kabız olmya baslynca ondan mıdır diye doktor da olabılecegını söyledi bitkisel şeylerden önerdi gaz için bu arada sabın içeriği metsil ile aynıymış ama onu pahalıya kakalıyorlar dediboşa kazıklandık dimek aman netcede ilac işte faydadan cok zararı vardr kesin bakalım bu yeni şeyler bişeye yarıycakmı
rota asımızı da olduk amma pahalıymıs yahu o da nyse hersey saglık için saglık olsun
kimdi bilmiyorum ama birisi bahsetmişt biogagia mı ne onu verdi bize de doktor bir de yatagını egmli yapmamızı söyledi bizimkisi de her yeme sonrası kusanlardan olunca reflü olabilir diyince bakalım insallah fayda eder kullananlar işe yaradı mı bi diyivesin
evde de kadın var temizlik günü kaldık odada hepte hapis
ay şu pompadan da gına geldi ya şunun memeye yapısık kalma gibi bi rahatlgı olsaydı keske parmaklarm uyustu tutmaktan yahu
kalca ultrasonu ıcın de hastaneye ugradık cıkmısken güya özel hastane bi sıra bi kalbalık kayıt ıcın bekle bekle ölduk baktık gelcegı yok sıranın baska yer arastrp önceen randevuyla gideriz diye vazgectık gecıktırmeden onu da yaptırmak lazım
dönüşte de kuaföre ugradık uzun bi süre sonra kuaföre gitmek süper geldikas bıyık kesim ohhh mis miss esim arabada kızı oyaladı kuaförüm de saolsun yarım saatte ısık hızıyla halletti hepsini bekletmedi kafam rahatladı valla kısacık kestrdim yük kalktı resmen tepemden
anneler gününüz kutlu olsun dün gerçekten çok heycanlandım ilkdefa gerçekten anne olarak anneler günüm kutlandı ama benim huysuz kızım 2gündür çok ağlıyor 2defa acile gittik gece 3de susmadı ağlaya ağlaya helak oldu yoruluyor tam uykuya dalıyor birden bir çığlıkla kriz geçiriyor gaz sancısı dedim oda değil ama gerçekten bu gaz bitirdi bizi evladının karşısında çaresiz olmak ne zormuşya neresi ağrıdığınıda bilemiyosun artık ya bide ben buna inandım nezaman misafirim gelse eda ogün huzursuz oluyor çok düşük bir yıldızımız var bizim çok hemen nazara geliyor
kızlar oğlanı banyo öncesi deli gibi yorduk yüz üstü yatırdı anneannem debelendi durdu:), üstünede aç aç spor yaptırdık,şimdi baygın uyuyor :):)
Fırsat bulmuşken doktoru anlatayım , cumartesi günü 2. ay kontrolü için gittik doktora , yiğit oğluşumu babasının üstüne yazmamışlar onay mı almamışlar ne hastaneye normal ücret ödedik , birde üstüne 1 saat bekledik sıra gelsin diye neyseki sıra geldi, doktorun odasına girdik havalansın diye camı açmış oda buz gibi
selamlaşmanın ardından soydu çocuğu o soğuk odada,anne sütü alıyor değil mi dedi(eşimde çoğunlukla dedi) etti muayeneyi boyunu kilosunu filan söyledi asistanına yazdı kızcağızda tamam iyi dedi, başka tek kelime yok . Ya insan 2 cümle kurar mubarek adam, neyse sanki onu oraya zorla oturtmuşlar gibi ben bir iki soru sordum lütfen cevapladı. En sonunda aşı olacakmış bu ay sağlık ocağında dedim olsun olsun dedi, ateşi filan cıkarmış dedim bakın bunları hep ben diyorum sanki 10 çocuk büyüttüm. Eee ne yapayım dedim bilmem ne fitilinden ver aşıdan bir saat sonra dedi , iyi dedim aklımda nasıl tutayım yazarmısınız dedim, yazdı. ooooo en önemli konuyu unuttum adama uçan tekme atacaktım az kalsın sanki bıngıldağı içeri doğru biraz dedim , adam bir bastırdı çocuğun bıngıldağına başımdan kaynar sular döküldü, eşimde farketmiş çocuk irkildi ama sen pipiriklenme diye demedim dedi.Bu eziyetlerin ardından kalça ultrasonundada ağlamaktan öldü yavrum doktor kıpırdamasın sıkı tut dediği yerleri öyle bir sıktırdı ki kocama oğlanmahvoldu .
Neticede boyu kilosu filan iyi, baş çevresi 38.5 yazmış doğru ölçtü mü bilmem bana az geldi sizin kilerinki kaç?
Sonuç olarak doktordan geldik kusmalarımız arttı, üşüttük, bir sürüde canımız acıdı. Doktora götürmeseydik daha iyi olacaktı dedi eşim. Daha yeni toparlanıyor çocuk.
geçmiş olsun canmm...bizde dün bütün gün ve gece ağladık uyku yoktu hiç :26:çok yorgunum çooook
selam güzel annişler gecmiş de olsa anneler günümüz kutlu olsun Rabbim evlatlarımızdan yana güldürsün hep inşallah
dün cok zor bir gece gecırdık sabaha kadar agladı kuzum gazdan bi öğürü kusmuştu biraz sonra bogazında kalıntısı mı kaldı nedır hırıltı öğürme sürekli dilini iteledi durdu uyuyamynca da helak oldu yorgunluktan tabi ben de perişan durumdayım ölüyom uykusuzluktan
sabah da doktor kontrolümüz vardı genel olarak saglıgımız iyi şükür gelişimi de güzel fakat kuzum
bi haftadır gece onla iki arası sürekli aglıyor huzursuz napsak sakinleşmiyo kuzu doktor kolik ya da reflüden şüphelendi probiyotik takviyesi verdi bikac gündür sab simplexsi kesmiştim kabız olmya baslynca ondan mıdır diye doktor da olabılecegını söyledi bitkisel şeylerden önerdi gaz için bu arada sabın içeriği metsil ile aynıymış ama onu pahalıya kakalıyorlar dediboşa kazıklandık dimek aman netcede ilac işte faydadan cok zararı vardr kesin bakalım bu yeni şeyler bişeye yarıycakmı
rota asımızı da olduk amma pahalıymıs yahu o da nyse hersey saglık için saglık olsun
kimdi bilmiyorum ama birisi bahsetmişt biogagia mı ne onu verdi bize de doktor bir de yatagını egmli yapmamızı söyledi bizimkisi de her yeme sonrası kusanlardan olunca reflü olabilir diyince bakalım insallah fayda eder kullananlar işe yaradı mı bi diyivesin
evde de kadın var temizlik günü kaldık odada hepte hapis
ay şu pompadan da gına geldi ya şunun memeye yapısık kalma gibi bi rahatlgı olsaydı keske parmaklarm uyustu tutmaktan yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?