2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben az cıkarsa sütüm , mama verdim ek olarak , ama annesi sensin. Anne sütü aldıktan sonra aç bırakmaya gerek yok bence , emdikten sonra güzel uyuyorsa 2 saat gibi , memeden çekinece ağlamıyorsa filan şimdi yorgunluktan aklıma bunlar geldi doyuyordur. Birde bezleri çişli ise sorun etme , emdiği için bitiriyordur göğsünü. İçine sinmiyorsa her akşam 2 ölçek ver.

ya açlıktan çok sık ağlamaya başladı önceden emiyodu bitiyodu sonra emzikle 2 3 saat dayanıyodu şimdi emzikten süt gelmeyince fırlatıyo yaygarayı koparıyo 1 saat içinde ondan şaşırdım bende ama bilmiyorum midesimi büyüdü bebişin acaba :44:

Cevabın için sağol canım.. Çok tereddütteydim ya, ama elle biberona sağmaya çalışmaktan gına geldi artık, 20 dk.da anca 100 cc oluyo, e göğüs de kızarıyo acıyo tabi.. Eğer kullanışlıysa alıyım bari bende Lansinoh'unkini. Sağol tekrar..

günaydın anneler, onemlı bı sorum var daha doğrusu sorunum; bana dr um 40 çıkınca kontrole gel demıştı zaten gıtmem gerektığını bende biliyorum ama gidemiyorum bre türlü zor bı doğum süreci geçirdim o yüzden benden fobi oluştu korkuyorum aslında korkuda değil nasıl anlatsam bilmiyorum hiç bir şekilde gitmek istemiyorum napıcam ben, doğumdan sonra kontrole giden var mı alttanmı muayene ediyorlar

günaydın bende gitmedim ama gidicez kurtuluşu yok, benm normal doğum oldum , kesin allttan bakacak, hatta smear testi yapacak sanırım .

günaydın kızlar balık yağı içiyor musunuz? Ben hamile iken içiyordum , pek balık sevmem, şimdi emzirikende ara sıra içiyorum. Siz içiyor musunuz?

günaydın bende gitmedim ama gidicez kurtuluşu yok, benm normal doğum oldum , kesin allttan bakacak, hatta smear testi yapacak sanırım .

ben sezeryan oldum smear testımıde daha hamıle kalmadan hemen once yaptırmıştım yaa istemıyorum kesınlıkle hemde, gerçi korunmak için spiral düşünüyorum ama nasıl olcak bilmiyorum şimdi bile tüylerim diken diken oluyo 3 aylık iğnemi yaptırsam acaba

günaydın kızlar balık yağı içiyor musunuz? Ben hamile iken içiyordum , pek balık sevmem, şimdi emzirikende ara sıra içiyorum. Siz içiyor musunuz?

canım ben doğumdan sonra çok halsızdim hem emzirdiğim hemde bir anda çok kılo verdiğim için dr umu aradım bana içebileceğimi söyledi bir ay boyunca sürekli kullandım ve inanılmaz iyi hissettim kendımı. bende hıç balık yemem

2. ay bebek gelşiminde emmenin bebeği rahatlattığı ve rahatlamak için elini parmağını emdiği yazıyor ayrıca bunun onu mutlu ettiğini ve engellemeyin diyor
arkadaşlar benimki de yumruklarını, kucağımdayken benim kolumu emmeye çalışıyor karışmıyorum ama doktoruma da sorucam yarın kontrol var size de haber veririm

ben de senin gibi pahalı olmasın ve kullanımı kolay olsun demiştim lansinoh manuel önerdiler ben de kullanıyorum çook memnunum tavsiye ederim

3. Ay Bebek Gelişimi

Neler Yapabilir?
-Seslerle, mimiklerle cilve yapar, dış dünya ile ilişkisi gelişir. Daha az ağlar.

-Yalnız bırakılırsa protesto eder. Sosyal olmak ister.
-Farklı renk ve oyuncaklardan hoşlanır. Uyaranlara yanıtı çeşitlenir.
-Objeye uzanır, yakalayabilir, birkaç saniye tutabilir.
-Yavaş hareket eden objeyi bir yandan diğer yana kadar izleyebilir.
-Kafasını objeyi görebilmek için çevirir.
-Yüzükoyun yatarken dirseklerden destek alarak başını kaldırabilir.

Değişiklikler
-Başını ve gövdesini daha iyi kontrol eder, hareketleri daha az kütleseldir.
-Hareketleri daha gelişir. Herşeyi gözler, yakalar ve emmek için ağzına götürür
-El ve parmakları ile ilgilenir, uzun süre onlara bakar. Elini kullanmayı öğrenir, objeye uzanır.
-Görmesi neredeyse tamdır. Objeleri tüm ayrıntıları ile görür.
-Uyku, uyanıklık ve yeme düzeni daha belirginleşir.

Oyunlar
-Bebeğinizle oynarken yüzünüzün tamamının onun için profilinizden daha ilgi çekici olduğunu unutmayın, direkt ona bakın.
-Pek çok farklı obje gösterin. Bunun için parlak renkli, dinlemesi, dokunması, izlemesi ilginç olan ama ağzına götürdüğünde yutma riski olmayacak kadar büyük oyuncaklar seçin. Yakalaması, ulaşması için onu cesaretlendirin.
-Eline küçük bir çıngırak verip, onunla nasıl ses çıkaracağını, sallamayı öğretin.
-Zaman zaman kucağınıza alıp, dünyayı farklı bir açıdan görmesini sağlayın.
-Onun yaptıklarından, memnun olduğunuzu gösterin, onu övün, sık sık ismini söyleyin.
-Bebeğinize şarkı söyleyip, onunla dans edin. Ona ilgi ve sevginizi sunun.

Beslenme
-Hala sadece anne sütü veya mama ile besleyin.
-Sütünüzü zorunlu hallerde verilmek üzere depolayabilirsiniz. Buzdolabında 24 saat, derin dondurucuda 8 hafta saklayabilirsiniz.
-Doktorunuz önermeden katı gıdalara başlamayın.
-Dinlenmeye, dengeli beslenmeye ve yeterince sıvı almaya özen gösterin.

Bakım
-Küçük parçalı oyuncakları bebeğinizden uzak tutun.
-Bebeğiniz minik bir sepette uyuyorsa ona bebek karyolası almayı planlayın. Özellikle parmaklıkların arasının, sıkışmayacayı kadar dar olmasına, yüksekliğin düşmeyeceği boyutta olmasına özen gösterin.
-Bebeği dışarı çıkarırken sizin rahat ettiğiniz kıyafetin bir fazlasını giydirin. Siz süveterle çıkarken ona 3 battaniye örtmeyin.
-Dışarıya çok fazla çıkmıyor olsanız da yavaş yavaş güvenilir bir bebek bakıcısı araştırmaya başlayın, onu siz birlikteyken bebeğinizle tanıştırın.
-Bebeğinizi normal kontrolü ve BCG aşısı için doktoruna götürün.

canım kilo alımına ve durumuna bağlı olarak doktorunla karar vermelisin, mama yüktür bağırsaklara eğer gereksiz ya da yanlış veriliyorsa. kABIZLIK YAPABİLİR, KUSMA YAPABİLİR ÖZELLİKLE ANNE SÜTÜYLE AYNI ANDA AĞIR GELİYOR DİYE BİLİYORUM. Elbette doymuyorsa ver ama buna sen tek başına karar verme derim. Bu arada psikolojin ne kadar bozuk olursa olsun sütü konusunda endişelenme şartla kendini hep olumlu şekilde düşün süt konusunda. Kendini de çok üzme tabi

Ben sezaryen oldum ve doktorum alttan bakmayacakti, ama ben kaşıntı hissediyorum gibi gelmişti, ben istedim alttan olsun. Şükür bir şey yokmuş, çok şahane bir his değil tabi ama korkunç da değil, ihmal etme sen de
Içmiyorum ama karı koca çok halsiziz acaba ise yarar mi? Ve de kilo yapar mi?
Doktorum üç aylık iğneler çok eski bir yöntem dedi. Sütü de azaltıyormuş
Kilo aldırdı mi canım? Neden bıraktın?

balık yağına devam edeyim o zaman, kilo yapmıyor arkadaşlar bir salatalık kadar kalorisi varmış . Hamile iken new life efa daily içiyordum, şimdi koçak farma nın marincap aldım daha ucuz diye .
Ama efada daha çok omega 3 var .

sağol canım üzmemeye çalışıyorum ama yinede işte insanın elinde diil bazı şeyler.. şuana kadar kilo alımı iyidi ama bakalım bu ayda iyiyse yetiyo demekki oburluk yapıyo oğlum. umarım iyidir :18:

Bu arada bütün meleklere ve melek annelere günaydıııınnnn

Son düzenleme:

kılo almadım canım bıttığı için bıraktım ama almayı duşunuyorum, üç aylık iğneyide hala uygulayanlar var dıye duydum ama bakalım dr um ne dıyecek belkı oda eskı yontem olarak göruyordur :44:

bende EFADaily kullandım hamıleyken ve doğumdan sonra ama hergun değil haftada 3 gun ptesi çarşamba cuma...dr um yeterli demişti

günaydın kızlar aşılarımızı olduk geldik şimdilik ateşi yok oğlumun inşallah çıkmaz diye dua ediyorum sizlerde dua edin teyzeleri lütfen:85:...bu arada tatlı bebişler ve onların melek anneleri nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…