2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hadi hayırlısı, inşallah gider bütün kilolar..ben bir de başladığım gün kilomu ölçtüm bel basen karın çevresini ölçüp yazdım..hafta hafta takip etcem bakalım gelişme olcakmı...

selam kızlara..bebişler nasıl
biz ortakulak iltihabı olmuşuz malesef..ondan ağlama krizine giriyormuş kuzum..gazlı bebişlere dikkat edin kızlar her ağlama gazdan olmuyor

çok geçmiş olsun,kıyamam canım benim acı çekmiş demekki...neden olurmuş bişey dedimi doktor?

sağol tatlım,paylaşmak içn varız burada ben şimdilik ebruşallının dvdsine sadık kalıyorum..55 dk falan sürüyor..4 gündür oğlumu uyutuyorum başlıyorum on dk sonra uyanıyor...hemen alığ yanıma getiriyorum,beni izlerken gülüyor falan,bi de huhh huhhh nefes alıp verme sesi hoşuna gidiyor..şimdiden anlamamaya başladı bence kadınları ne yapıyor bu deli der gibi bakıyor:şu ahavalar açamadığı için eve mahkumum ben de ...o yüzden evde bişeyler yapmak lazım diye düşündüm..

evet canım oluyor bizde de çok ta tatlı görünüyor sorun olduğunu sanmıyorum açıkçası uykuya direniyor sıpalar memede de oluyor

selam annişler ve dünya tatlısı bebişleri giriyorum okuyorum ama tam yazacakken kuzum fırsat vermıyor baktıgımla kalıyorum öyle
feci ötesi yorgunum uykusuluk mahvetti artık
kızım genelde geceleri gec uyuyordu ancak iki üc gündür sabah dört bes Allah ne verdiye sıyırcam artık sürekli de aglıyor huzursuz doktor reflü olabilir demişti bikac gündür cocuk gecelri rahatısz agzına bıseyler gelıyor gibi sürekli gak guk degısık sesler sankı bogazında su kalmıs giib nasıl tarif etsem bilemedim ki gluk gluk cıkaramıyor da yutamıyor da mahvoluyo yavrum sımdı gecelerı böyle e halıyle dalamıyor uyuyacagı varsa da paso aglıyoz sabaha kadar doktorun rahatlatcak dıye verdıgı ılaclara da basldık ama nıye böyle oldu bırden bılmem önceden de kusması vardı ama böyle rahatsızlıgımız yoktu son zamanlarda gece ac da olsa dogru durust yediremiyordum yarıda bırakıyordu hep netten de baktım reflüden böyle tepkiler verebilrmiş bebeler yatagını egımlı yapıyorum ama işe yaramıyor dün kakasını da yapamadı ona da agladı hep bu saat oldu hala tık yok hıc ıstememe ragmen uyarmama ragmen totosunu gene yapamadı ona da aglıyor canı acıyor tabi

ya ben gece gündüzü nasıl tersine cevircem kızlar uyutma metotları sökmuyor bizim kızda banyo yaptırınca daha cinleşiyor karanlık yapınca gözlerini daha bi acıyor sessizlik de yapsan kendi tıkırtısına uyanıyor gündüz uyur gece uyumaz oldu iyice napcamı şaşırdım artık kollarımda derman kalmıyor sallamaktan hayır sessiz sakin dursa bi derece sürekli aglayınca insan napcagnı bılemıyor hem icim gidiyor hem sinirlerim bozulluyor haliyle

ilknurum yahyacıgımda vardı sanırım reflü bi yardım ediverin bize bacım
nolack böyle birden nerden cıktı anlamadım ya bşeyimiz yokt ne güzel öfff

kzılar sizin bebişler de benim cadı gibi yatarken yürüyor mu
sırt üstü kaydıra kaydıra kendini resmen ileri gidiyor ya koydugum yerde uyumuyor artık
yatagı da egimli yaptık simdi hepten kaydırak oldu kasla göz arasında kayıverıyor asagı dogru zaptetmek zor oldu

Bayanlar bebeğim tam 60 günlük ,bugün hiç kaka yapmadı.Birkaç gündür günde 2 kere yapıyor.Sizlerde durum nasıl?Normal olanı günde kaç kez yapmasıdır?

slm kızlar çok yorgunum ya oğluma bir haller oldu hiç uyumuyo hepkorkuyomuş gibi sıçrayıp uyanıyo 1 dakika ya uyuyo ya uyumuyo..elleri elime değse sıçrıyo elleri yüzüne değse sııçrıyo gece gündüz uyumamak için direiyo öyle de huysuzlaştı ki anlatamam...yorgunluktan harap oldu bitap düştü yavrum...Kuran okuyorum başında daima ama susunca tekrar ağlıyo..ne oldu böyle anlamadım ki...3 gündür böyle....dün gece hep koynumdaydı meme ağzında 1 saat uyudu ama çığlık çığlığa ağlayarak uyandı..sünnet olduğunda bile bu kadar ağlamamıştı...2 gün daha böyle olursa bir hocaya falan okutalım diyorum...kuş gibi tirtir tiitriyo yaa...pırt yapıyo onun sesinden bile korkuyo bir yeri falan ağrıyo olabilirmi?

Hmm evet ana kucağı ile yanımda durabilir.. Annemler giderken ben de bakayım.. Ya da gitmeden mi baksam

Ayy banyo diyecektim, cinleşiyo yazmışsın, loş ışık diycektim, karanlık sevmiyo demişsin Şu johnsons bedtime oil denedin mi? Sakinleştiriyor hakikaten o..

Aynen, beşiğin üst arısını kullnmıyoruz, tasarrufluyuz

Bizim de geçen hfta öyleydi yaa, uykudan öle bir uyanıyordu ki, gören çimdikledim filan sanar.. Aşıdan olabilir mi ya, sizin aşı ne zamandı? Biz gçen Çarşamba olmuştuk:26: Bnim sesim rahatlatıyor baya, o çığlıkla uyanınca ben sakince konuşuyorum, beşiğinden almama grek kalmıyor bazen

slm arkadaşlar....
oğluşum için bugün yasin okuttum ...tabii okadar kalabalığı görünce şaşırdı bizim beyfendi :) uykusu şaştı tabi misafirler gidince ancak uyudu ben de kkya bir gireyim dedim sizler nasılsınız

canım benimki de öyle oluyor bazen...dün cevşen alıp taktım...sanki iyi geldi gibi...bakalım birkaçgün içinde daha çok belli olur.....

bizim aşı ptesi günüydü ama o gün sıkıntı yaşamadık ateşlenmedi bile..çok üzülüyorum yaa yazık yavrucaklara....cevşeni muskası herşeyi var canım ama yine de korkuyo..belki rüya görmeye başlıyodur diye düşünüyorum bazen

Güzin'cim,siparişimi verdim... bakalım ne zmn gelecek...
iyi fikir ben de kilomu bel basen falan ölçeyim başlamadan önce...
ayy hemen gelse de başlasam

Kızlar ya saç bakımı için çam trebentin badem yağı filan kullanıılıyor ya, kullanmanın bizim için zararı yoktur di mi, emziriyoruz ya..:26: Ben hiç denemedim ama uzasınlar istiyorum, evde otur otur kendime sardım sanırsam ben

:90:

Eğer mama veriyorsan reflüyü azaltan mamalar var, daha ağır ağza geri gelmiyor, onları deneyebilirsin. Eğer sadece anne sütü alıyorsa tabii yapacak bir şey yok ek gıdalara geçene kadar sabır. Ondan sonra reflüsü geçer, çünkü sıvı olmadığı için ağzına geri gelmeyecek.

Uyku için, Tracy Hogg metoduna göre (ben oğlumu onun yöntemleriyle kendi kendine uyumaya alıştırmıştım), gündüz 2 saatten fazla blok uyumasına ve toplamda 5 saatten fazlasına izin verilmemesi gerekiyormuş, gece gündüzü ayırt edebilmeleri için. 2 saatten sonra uyandırman ve en az 1 saat ayakta tutman lazım, balkona falan çıkarabilirsin, mesela bizimki altını açınca uyumuyor, uyanık kalıyor, öyle şeyler deneyebilirsin. Uyurken de daha huzurlu uyuması için beyaz gürültü deneyebilirsin (Saç kurutma makinesi sesi gibi), ama makineyi sürkli açık tutup hem motoru yakmak hem de manyetik alan yaratmak yerine, bu seslerden internette mp3 olarak var, bunu bir mp3 çalara kaydedip hoperlorden çalabilirsin. Bunlar öneri tabii, benim oğlum hala o sesle uyuyor gündüzleri, çünkü odada o ses çalarken dışarıda ortalığı yıksan duymuyor, o ses dışarıdaki gürültüleri bloke ediyor (kendim de denedim uyurken gayet güzel :) ) kızımı da uyuttuktan sonra o sesi çalıştırıyorum, yoksa abisinin evdeki gürültüsünden hoplayıp zıplıyor, ama ses olunca gelmiyor içerideki gürültü.

iyi akşamlar anneler nasılsınız? benım gıbı çatlakları olan annelere haberlerım var bugun laser seansım vardı gıttığımde çatlaklar için birşey yapılıp yapılmadığını sordum eğer yaptırmayı duşunen varsa kırmızıyken tedavi edilebiliyor beyazlayınca tedavisi yok haberiniz olsun...

Ben de Tracy Hogg un kitabını aldım, memnun olan çok kişi duydum, kitaba da bir göz gezdirdim, okuyabilecğeim zamanı hevesle bekliyorum Uyku düzeni başta olmak üzere..

Son düzenleme:
Ben de Tracy Hogg un kitabını aldım, memnun olan çok kişi duydum, kitaba da bir göz gezdirdim, okuyabilecğeim zamanı hevesle bekliyorum Uyku düzeni başta olmak üzere..

Benim oğlum uyku konusunda çok problemliydi, gündüz uykuları tam noktası virgülüne 30 dk ya da 40 dk sürüyordu, uykusu gelince de uykudan uyanınca da çıldırmış gibi ağlardı. Bu metodla ciddi ilerlemeler kaydettik, uygulaması çok kolay değil ama inat edince yoluna giriyor bazı şeyler. Kendi kendine uyumayı öğretme metodu olarak çeşitli yöntemler var ancak en kolayı onun şşş-pat dediği, aslında pışpışlama diye bildiğimiz yöntem, yalnız bu yöntemle öğretebilmek için 4. ay bitimine kadar süre var, ondan sonra çalışmıyor :) Sonra başka yöntemler var ama onlar daha zor. Ben şimdi kızda bu pışpışlamaya başladım 5 günlükten itibaren bayağı da yol katettik, kitaba fırsatın olursa erken erken bak o nedenle.

bunların bir de sitesi var, zaten Tracy Hogg ölmüş, bu yöntemi izleyenlerin forumu var, babywhispererforums diye, orada da çok güzel öneriler veriyorlar. Tracy Hogg un çok katı olduğu ve normal hayatta uygulanması zor bazı önerilerine alternatifler var falan.

bebekleriniz gündekaç kez kaka yapıyor diye sormuştum;ama kimse cevap vermemiş.Bir günde kaç kez kaka yapmaları normaldir.Lütfen cevaplar mısınız.Bugün hiç yapmadı,endişeleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…