2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım ya napsak uyandıramıyoruz inan simdi babası resmen hırpalarcasına mıncıklıyor bana mısın demedi artık cidden korkuyorum dün gece sabah ettık uyumuyor dıye bugün de uyanmıyor delircem inan kabızlık sonrası rahtlamıs olsa tamam dıycem ama hala yapamadı ki yavrucum acaba esımı yollasam mı nöbetcı eczaneden fıtıl alsın gelsın belkı yapınca canlanır cocuk da tam iki gün oldu ücüncü günün icindeyiz su an itibaryle verelim mi fitili acaba

geçen gün kuzenim anlatıyordu aynısını öyle derin uyumuşki bebekleri hırpalarken mahfolmuşlar hiç banamısın dememiş sonunda korkudan hastaneye gitmeye karar vermişler tabi yolda arabanın içinde de hep hırpalamaya devam etmişler yok uyanmıyor.deliler gibi ağlıyormuş bizim kuzen.neyse sonunda hasaneye varmışlar bağıra çağıra ölüyor yavrum diye.tam doktor gelmiş bizim ufaklık şöyyyleee gerine gerine açmış gözlerini başlamış gülümsemelere agucuklara.doktorda derin uykusu var ne güzel işte deyip yollamış evlerine onları.hala diyor çok derin uyur dicle asla o uyurken evde bırakıp gidemem onu alt komşuya falan çünkü kıyameti koparsak zile basarken asla duymaz diyor bu arada kızı 11 yaşında.
fitili alın isterseniz canım.çok olmuş çünkü.rahatsız eder iyice nazlı prensesi

tamam canım gitsin alsın esim madem normald böyle derin uykusu yok ki beni de bu korkutuyor zaten o kadar ugrastık ettik azcık aralasa da gözünü gene baygın kapatıyor hemen ne zormus ya uyusa dert uyumasa dert ayy yarabbim saglık ver kuzulara

Selam kızlar. Birkaç gündür pek fırsat bulup gelemedim, sadece biraz okuyup çıkıcak kadar vaktim oldu. herkes iyidir inşallah..

bence bebeğe zararı yoktur, hamileyken de karnımıza badem yağı filan sürülebiliyordu. çam terebentinini de şampuan şişesine azıcık koyup kullanıyorsun zaten. banyoda da suyla akıp gidiyordur zaten büyük bir kısmı.. saçlara gerçekten iyi geliyor çam terebentini, bir süre kullandıktan sonra farkedersin..

yürümek değilde dönmeyi çok yapıyor benim kız. yatırdığım açıdan farklı bir açıda buluyorum hep :44:

yakın zamanda aşı olduysanız onun etkisidir canım. rüya görüyordur belki aa koırkmayı daha büyüdüklerinde öğreniyorlar. uyurken ellerini battaniyesine sıkıştırmak işe yarayabilir.

günaydın kızlar pek kk da cevaplarım sorularım olmasada hamileliğin ilk gününden beri burayı takip ediyor kendimce sorularımada cvp buluyordum:))
benimde 11martta oğlum dünyaya geldi ismi kartal emir.ilk günden beri annemin yanında kalıyordum yardımcılarım çok oldu.bide sütüm az olduğu için formül mamaya başladık sonrada sütüm iyice azaldı şimdide oğlum memeyi alınca öğürmeye başlıyor.doğum zamanı ve sonrası eşim çok az yanımda kalabildi yutdışında çalıştığı için ztn bende doğuma türkiyeye gelmiştim ama o dönem beni olumsuz etkiledi sanırım moral bozukluğundanmu bilmiyorum sütüm yok nerdeyse hiç sızlama yanma doluluk hissetmedim.gerçi şimdi beraberiz eşimle ama bizim oğlanda mamaya alıştı.benim gibi sütü az olan veya olmayan arkadaşlar varmı?hangi mama veriyorsunuz neler yapıyorsunuz?artık her fırsatta yazıcam şimdiden sonra konuşmaya ihtiyacımız olcak ek gıdlaar sorunlar derken..
cevaplarınızı bekliyorum annelerr

günaydın canım Rabbim bağışlasın emir'ini sana...biz şimdilik sütle idare ediyoruz mama hiç vermedim ama almadım değil evet evde mama var aç kalma ihtimaline karşı aptamil aldık ama dediğim gibi hiç kullanmadım bilemiyorum

6:30 dan beri ayaktayim oglumm gecelerinin uyumadigi icin adede memede uyuyor cildircam kizlar bende yatakta Emziriyirum artık yoksa hiç uyuyanicam siz ce ne yapmalıyım kilo almida iyi doyuyorda ama meme ağzında çıkınca uyanıyor su anda ile ağzında duruyor...

günaydın kızlar 2011 mart annelerinin en kötüsü olarak yazıyorumkızlar bu 4.geceydi uykuusz geçirdiğim ve ben gece oğlumu emzirirken ona bağırmışım eşim uyardıeee yeter aartık uyu oğlum off karnın tok altın kuru kakanı yaptın gazını çıkardın daha ne istiyosun demişimayy uykusuzluk beni ne hale getirdi ben ki öğrencilere bile bağırmazdım sinirlendiğimde sadece ödev cezası veriridim psikolojim mi bozuluyo neeşim işe giderken içim hiç rahat seni böyle bırakıp gidiyorum demesin mi çok moralim bozuldu çokben ki oğluma bakmaya kıyamıyorum çok öpesim gelince elbiselerini öpüyorum ne oldu bana yaaçok kötü bir anneyim ben dimi

valla canım kelin ilacı olsa başına sürer bende ayn durumdayım ne yapsak bilemiyorumzaten moralim bozuk offff ne zor uykusuzluk ya..Allah'ım güzel güzel uykular nasip etsin meleklerimize uyusuunlar da büyüsünler tıpış tıpış yürüsünler konuşsunlar anne açım veya ne bileyim şuram ağrıyo buram iyi desinler

kızlar hepiniz Allah'a emanet olun ben çıkayım biraz oğlumun yanına uzanayım seni canımdan çok seviyorum oğlum özür diliyorum dün sana bağırdığım için deyim

Cnmm üzülme sen Cok iyi bi annesin .... ama bizde mekanik deilizki efe geceleri memede uyuyan bi çocuktu şimdide batu aynısı Cok isterdim beşiğinde sabaha kadar uyuyan bi cocuk ama sadece hayal samiyorumki...

günaydinnnn kizlarrrr
gecmisi okudumda reflü problemi yasayan cok melegimiz varmis,,RABBIM bi an önce sifa versin,bende hamileligimde cok yasadim,,,
ve kizlar siz bilirsiniz yinede,bence fitillen falan kaka yaptirmayin,bebeler eger tek anne sütüyle besleniyosa 7 gün yapmayabiliyolarmis,,tabi basina gelmeyen ne anlar diceksiniz,haklisinizda
bizim oglan en fazla 2 gün yapmadigi oluyo,,hatta o 2 günde bende sizin gibi telaslandim,ebemizi aradik,hatta o bana gülmüstü,normal diye,telas yapma diye
simdi yine arada bi 2 gün yapmadigi oluyo ben orali bile olmuyom...
dün disari ciktik,benim kadin dr randüvim vardi,kontrol icin,ordan cikinca dolastik falan,,eve bi geldik bizimkisi hic yapmazdi cok agladi zor susturduk,sonrada bütün gece uyudu,,normalde sesiz bi oglum var MASALLAH,uyku sorunumuzda yoktu,tek dalana kadar,,ay dün niye agladiki acep,burdada okudum kulak agrisi falan mi vardi
evet süt iciriken kafayi dik tutmamiz lazimmis,kulagina kacabiliyomus süt,,ve iltihap yapiyomus,eger önlem alinmadiginda sagirlik yapabiliyomus diye duydum,,,benim oglan cok aceleci ictigi icin ben hep dik tutuyom,,zaten terlemesin diye kafasinin altina yastik koyuyom,
ve benim ev cok sicak ,disarida sicak,acaba vantülatör acsam zararli olur mu????
bide bebekler yatakta cok hareketli oldugu konusulmus,bizimkiside cok dönüyo,hatta gecen ebemiz geld,yine bizimkisi köseye kadar gitmis,köseye kafasini SIKISTIRMIS uyuyo,ebe sasirdi sen mi koydun oaraya diye,bende dedim kendisi hep gidiyo,,o da dedi,bebekler uyurken kafasina biseyin dokundugunu hissettiginde daha rahat uyurlar,,bizimkisi kafasi kösede uyuyo hep...düzeltsemde yine oraya gidiyo,ilginc,gündüzde oturma odasinda yatirdim gecen,kafasina yastikla dokuncak sekilde yatirdim,daha uzun uyudu sipa
bu cocuklar alemmmm

günaydin canim,,öncelikle hos geldin,,bizimkiside agzina meme verdigimde ögürüyo gibi,sonra yine verdigimde aliyo...bence anne sütüne devam et,,verdikce cogaliyo,,benim 1hafta sütüm gelmedi,dogumdan sonra,,,ben zorla getirdim oglan emmemesine ragman,hep pompa yaptim,,simdi cok sükür iyi geliyo,,,anne sütü ve arada yetmediginde mama veriyom,,
benim mamamin ismi milupa aptamil pre yaziyo ismi,,
ben alm. yasiyom,,Türkiyedede vardir tahminim,cünkü aptamil var,,hem ebeler dr bana o mamayi atvsiye etti,,bende arada bi onu veriyom mecbur

Şaşırdım kızlar valla.Emir her emzirdigimde yapıyor:97:

aman canım maşallah de

aynı orun bende yaşıyorum yıllardır hemde oğlumda benım gıbı tembel

offf canım ya ben de bunu arastırıodum karnım catllamadı die sevinirken ic bacağımda catlaklar olmus cok iğrenç görünüyor dediğin gibi kırmızı ücretleri nasıl acaba ya var mı bilgin

evet canım öğrendım benımde son ayımda çatlamayan yerım kalmadı, 3 seansta hallediyorlar kendı kanını alıp santrifüj yapıp çatlaklara enjekte edılıyor 2500 lira pahalı bı işlem yanı ama araştırdım çok nadir yapan yer var en uygunu burası ve hastane ortamı...hee bıde lıerac dıye bı marka var mutlaka duymuşundur onun ampullerınden kullanabılırsın tam gecırmıyor ama ınce bı çızgı halıne getırıyor onunda kutusu 110 lıra...

canım benım uzulme lutfen bız anneyız kuzularımızı bızden çok duşunen,anlayan,seven kımse olamaz...bende gece sureklı uyanınca bı bakıyorum kendıme oflayarak kalkıyorum yatağımdan sonra çook uzuluyorum ama oluyo işte :26:

amin canım hepiimizin bebeğini bağışlasın rabbim.ne güzel işte bizde çok isterdik sütüm olsun emsin ama olmadı.ilk ay çok üzüldüm sağıyorken damla damla geliyor 30 cc bile çıkmıyordu çok ağladım sinirlerim yıprandı kendimi kötü anne gibi hissettim herkesde öyle diyorduki onu ye bunu ye yoksa olmaz diye sanki suçlu gibiydim.bizde aptamil1 kullanıyoruz.40ı çıkana kadar kabızlık sorunumuz vardı 3günde bi ya fitil yada zeytiyağı ile idare ettik.şimdi haftada 1zeytiyağı veriyorum bütün hafta rahat yavaş yavaş bırakıcam onuda. canım ama eşinin seni anlaması lazım sen günlerdir uyumamışsın bağırmanda kötü değilki senin ne halde olduğunu anca sen ve biz anlarız morelini bozma üzülme o daha çok etkiler senide bebğinide.dinlen biraz kendini topla herşey iyi olcak inşallah

hoşbulduk teşekkürler cnm bende emme refklesti güçlenince biraz daha emer diye düşünüyorum unutturmaya çalışıyorum ama bazende yoruluo insan.bende kazakistan astanada yaşıyorum istanbulda aptamil1 yada aptamil1pre kullandım bende burda kutusu dışı aynı nutrica isimli mama.arkasında milupanın yazıyor yurtdışı olduğu için ismi farklı diye araştırdım netten.

Fitilin üzerinde Kansuk yazıyor, annem eczaneden alırken bebek için demiş, bunu vermişler. Fitille yaptırma konusunda ben de tereddütteydim, fazla kullanılırsa alışkanlık yapar, bebek sadece fitille yapmaya alışır falan diye okudum internette. Prospektüsünde günde 3 kereye kadar kullanılabilir, daha fazla kullanmayın yazıyordu, ama ben toplamda 1 ayda 3 kere kullandım. Dediğim gibi sağlık ocağındaki doktor 2 günden sonra fitil dedi, diğer bir kaç arkadaşım da bebeklerinin 5-6 aya kadar sadece fitille kaka yaptığını ek gıdaya geçtikten sonra düzeldiğini söylediler, onlarda alışkanlık yapmamış. O nedenle 4 günü geçtikten sonra mecburen kullanıyorum ben de, yoksa çocuk çok huzursuz oluyor.

Uyku konusunda da sabretmekten başka çare yok. Çok zor biliyorum, anne uykusuzken hiç bir şey yapamıyor, insanın eli ayağı titriyor yorgunluktan, ama geçecek. Sinirli olmak da çok normal, kendine kızma hiç, ben oğluma 8 aya kadar gece ortalama 5-6 kere kalkardım, bazen ben de bağırıp çağırıyordum artık gecenin bir yarısında, ama yapacak bir şey yok, hepsi geçecek biraz daha sabır.

Canım seninki sıkıntılar çifte kavrulmuş olmuş. zaten yorgun ve uykusuzsun. bu senin psikolojini yeterince bozar. bir de üstüne çocuğuma böyle davrandım diye kendini üzersen daha da kötü olursun. kendine haksızlık etme. gayet normal çocuğuna öyle davranman. sonuçta biz de insanız ve her türlü ruh halini yaşıyoruz. e bazen de kontrol dışına çıkılabiliyor tabi. arada bir olduktan sonra bişi olmaz, sürekli yapmamaya çalış yeter..

Günaydın kızlar

Kahvaltı yaparken kızımı ana kucağına koyup mutfakta yanıma getiriyorum. ben yerken o da yalanıyo, ağzını şapırdatıyor bi lokmacık veresim geliyor ama kendimi tutuyorum. göz hakkı diye bişi var sonuçta

bir de ne zaman bize sesli gülücük vermeye başlayacaklar acaba. gülümsemesi de çok güzel ama sesli kahkalarını duymayı da sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…