günaydın kızlar 2011 mart annelerinin en kötüsü olarak yazıyorumkızlar bu 4.geceydi uykuusz geçirdiğim ve ben gece oğlumu emzirirken ona bağırmışım eşim uyardı eee yeter aartık uyu oğlum off karnın tok altın kuru kakanı yaptın gazını çıkardın daha ne istiyosun demişim ayy uykusuzluk beni ne hale getirdi ben ki öğrencilere bile bağırmazdım sinirlendiğimde sadece ödev cezası veriridim psikolojim mi bozuluyo ne eşim işe giderken içim hiç rahat seni böyle bırakıp gidiyorum demesin mi çok moralim bozuldu çok ben ki oğluma bakmaya kıyamıyorum çok öpesim gelince elbiselerini öpüyorum ne oldu bana yaa çok kötü bir anneyim ben dimi
sende gene bir çaba var ben aynaya bakınca sinirlenşiyor ve bir daha bakmıyorum:) tombul oldum yaakızlarr tünaydın .. :)
aynaya baktıkça ve kıyafetlerim yakışmadıkça,o göbek öyle durdukça sinirlerim zıplıyor.. ben de pilatese karar verdim. bi arkadasımız netten sipariş vermişti pilates seti..ama kimdi unuttum.. bende sipariş verceğim bana yardımcı olurmusunuz???
bu ne hız maşallahh..tebrikler canım. allah ömür boyu mutluluğunuzu daim etsin. bende geçen sene 2 mayısta evlendim temmuzda hamile olduğumu öğrendim. 10 gün önce de ilk evlilik yıldönümümüzü kucağımda 2 aylık bebişimle kutladım
arekadaşlar uykuya dalma sorunu olanları kıyafetlerinin üstünden ince battaniyeleri ila kundaklayın süper geliyorcanım bacaklarını geriye doğru ittiriyorum masajda yapıyorum emzirdikten sonra gazınıda çıkarıyor uyurken kakasıyla beraber gazıda çıkıyor ben gaz olduğuna pek ihtimal vermiyorum ama ne bilim yeterli değildir belki çıkardıkları...uykuya dalma problemi var sanırım napacağım bilmiyorum yaa uyku gözünden akıyor ama nafile beş dakkika sonra uyanıyor
geçmiş olsun öncelikle, her ağladığında sab simplex veriyordum neredeyse bir aralar. Yani çocuğun başka derdi olsa anlamıycaz gazdır , bu nasıl olsa kolik diyee off offfselam kızlara..bebişler nasıl
biz ortakulak iltihabı olmuşuz malesef..ondan ağlama krizine giriyormuş kuzum..gazlı bebişlere dikkat edin kızlar her ağlama gazdan olmuyor
selam annişler ve dünya tatlısı bebişleri giriyorum okuyorum ama tam yazacakken kuzum fırsat vermıyor baktıgımla kalıyorum öyle
feci ötesi yorgunum uykusuluk mahvetti artık
kızım genelde geceleri gec uyuyordu ancak iki üc gündür sabah dört bes Allah ne verdiye sıyırcam artık sürekli de aglıyor huzursuz doktor reflü olabilir demişti bikac gündür cocuk gecelri rahatısz agzına bıseyler gelıyor gibi sürekli gak guk degısık sesler sankı bogazında su kalmıs giib nasıl tarif etsem bilemedim ki gluk gluk cıkaramıyor da yutamıyor da mahvoluyo yavrum sımdı gecelerı böyle e halıyle dalamıyor uyuyacagı varsa da paso aglıyoz sabaha kadar doktorun rahatlatcak dıye verdıgı ılaclara da basldık ama nıye böyle oldu bırden bılmem önceden de kusması vardı ama böyle rahatsızlıgımız yoktu son zamanlarda gece ac da olsa dogru durust yediremiyordum yarıda bırakıyordu hep netten de baktım reflüden böyle tepkiler verebilrmiş bebeler yatagını egımlı yapıyorum ama işe yaramıyor dün kakasını da yapamadı ona da agladı hep bu saat oldu hala tık yok hıc ıstememe ragmen uyarmama ragmen totosunu gene yapamadı ona da aglıyor canı acıyor tabi
ya ben gece gündüzü nasıl tersine cevircem kızlar uyutma metotları sökmuyor bizim kızda banyo yaptırınca daha cinleşiyor karanlık yapınca gözlerini daha bi acıyor sessizlik de yapsan kendi tıkırtısına uyanıyor gündüz uyur gece uyumaz oldu iyice napcamı şaşırdım artık kollarımda derman kalmıyor sallamaktan hayır sessiz sakin dursa bi derece sürekli aglayınca insan napcagnı bılemıyor hem icim gidiyor hem sinirlerim bozulluyor haliyle
ilknurum yahyacıgımda vardı sanırım reflü bi yardım ediverin bize bacım
nolack böyle birden nerden cıktı anlamadım ya bşeyimiz yokt ne güzel öfff
Ya kaka yapsalar dert bize yapmasalar dert, Allah yardımcımız olsun , normal korkma!!Bayanlar bebeğim tam 60 günlük ,bugün hiç kaka yapmadı.Birkaç gündür günde 2 kere yapıyor.Sizlerde durum nasıl?Normal olanı günde kaç kez yapmasıdır?
sadece anne sütü alıyorsa korkma, ama fitilden önce istersen zeytinyağı ver bir kaşık.. AA çok önemli birşey arkadaşlar kabızlık sorunu için 50 cc filan temiz içme suyu kaynatın, ılık olunca verin iyi geliyormuş!! Yada anne sütü almıyor mama içiyorsa mamasını biraz sulu yapın bir iki kezbebekleriniz gündekaç kez kaka yapıyor diye sormuştum;ama kimse cevap vermemiş.Bir günde kaç kez kaka yapmaları normaldir.Lütfen cevaplar mısınız.Bugün hiç yapmadı,endişeleniyorum.
kusmasınlarrrr!! kusma nöbeti yoruyor beni kustumu kusuyor mu ?? Allah ım sen koru bebeklerminiziAR mamalar her mama çeşidinde var hemen hemen canım.reflü için özel katılaştırılmış olduğunu ifade ediyor.golden goatıda bir deneyelim bakalım nasıl olsa öylede böylede kusuyor bari kabızlığı geçse oğluşumun...
Allah bağışların , sanırım en iyisi aptamil ben aptamil 1 veriyorum .günaydın kızlarpek kk da cevaplarım sorularım olmasada hamileliğin ilk gününden beri burayı takip ediyor kendimce sorularımada cvp buluyordum:))
benimde 11martta oğlum dünyaya geldi ismi kartal emir.ilk günden beri annemin yanında kalıyordum yardımcılarım çok oldu.bide sütüm az olduğu için formül mamaya başladık sonrada sütüm iyice azaldı şimdide oğlum memeyi alınca öğürmeye başlıyor.doğum zamanı ve sonrası eşim çok az yanımda kalabildi yutdışında çalıştığı için ztn bende doğuma türkiyeye gelmiştim ama o dönem beni olumsuz etkiledi sanırım moral bozukluğundanmu bilmiyorum sütüm yoknerdeyse hiç sızlama yanma doluluk hissetmedim.gerçi şimdi beraberiz eşimle ama bizim oğlanda mamaya alıştı.benim gibi sütü az olan veya olmayan arkadaşlar varmı?hangi mama veriyorsunuz neler yapıyorsunuz?artık her fırsatta yazıcam şimdiden sonra konuşmaya ihtiyacımız olcak ek gıdlaar sorunlar derken..
cevaplarınızı bekliyorum annelerr
Emzik kullanmanı öneririm , iyi geliyor. Nuk kaucuk benimki emzik almıyan bebekler bile alıyormuş . Aslında kaucuk önermiyorlarmıs ama olsun ben memnunum şimdilik6:30 dan beri ayaktayim oglumm gecelerinin uyumadigi icin adede memede uyuyor cildircam kizlar bende yatakta Emziriyirum artık yoksa hiç uyuyanicam siz ce ne yapmalıyım kilo almida iyi doyuyorda ama meme ağzında çıkınca uyanıyor su anda ile ağzında duruyor...
günaydın kızlar 2011 mart annelerinin en kötüsü olarak yazıyorumkızlar bu 4.geceydi uykuusz geçirdiğim ve ben gece oğlumu emzirirken ona bağırmışım eşim uyardı eee yeter aartık uyu oğlum off karnın tok altın kuru kakanı yaptın gazını çıkardın daha ne istiyosun demişim ayy uykusuzluk beni ne hale getirdi ben ki öğrencilere bile bağırmazdım sinirlendiğimde sadece ödev cezası veriridim psikolojim mi bozuluyo ne eşim işe giderken içim hiç rahat seni böyle bırakıp gidiyorum demesin mi çok moralim bozuldu çok ben ki oğluma bakmaya kıyamıyorum çok öpesim gelince elbiselerini öpüyorum ne oldu bana yaa çok kötü bir anneyim ben dimi
kızlar bebeği yeşil kaka yapan var mı ??
Dereotu suyundan filan mı oldu acaba???
slm kızlar iki sorum var size biri özellikle istanbulda yaşayanlara şimdi iki hafta içinde ablam doğum yapıcak bende şeker görevini üstlendim yarın eminönüne gidicem özellikle tavsiye ettiğiniz bi yer varmı ben hiç bilmiyorum oraları kendim için gidemeiştim bide tam olarak yerni neresiydi boş boş dolaşmayalım ortalıklarda arkadaşımla gidicem o istanbullu ama oda bilmiyo birde bu sorum süt saklama koşullarını iyi bilenlere ben sütümü sağmıyorum ama yarın oralarda emzircek bi yer bulamayabilirim o yüzden tedarikli gitmek istiyorum gğüs kalkanında biriken sütü alayım diyorum mesala bugün biriktirsem genelde 140 160 cc birikiyo sonra onu nasıl saklayabirim termosa koysam soğuk tutuyo yaa sonra ordan biberona döküp ısıtsam olurmu yada bugün buzluğa koysam yarın dışarda kendilğnden erirverceğim zaman sıcak suyla ısıtsam olurmu yada bunların hepsi saçmamı nasıl yapılır hiç bir fikrim yok:26::26::26:
kızlar bebeği yeşil kaka yapan var mı ??
Dereotu suyundan filan mı oldu acaba???
canm benmde dereotunu içtgmde öle olyr kıızmn kakası hatta gecen bezelye yedim bi baktm yeşil yapmş
kızlar sze sorularım war benm yaa
1.artık goğslerimi daha yumşak hssedyrm eskden sertti şimdi sut yok gbi yumşacık ancak gece uzun uyursa sertleşyr emmedgi için.ama emdkten sonra sıkyrm sut gelyr szlernki nasıl :26:
2.bebişlernzi hergun banyo yaptryrmsnz ben bi gun durp bı gun yıkyrm ama acba hergun mu yıkasam dyrm yıkannca ii uyuyyr işimze gelyr dermişim
3.benm kız önceden gundzleri ii uyr geceleri sık uyanrdı ama gndzleri cdden ii uyrdu şimdi öle baknyr emdkten sonra acıwerryr gozelrni 40 ından sonra kudurdu mu acep benm kızşimdi gce 3 4 saat uyr oldu gndz pek uyumaz oldu..
artık değişik sesler çıkaryr kıızm annme cavıldamaya başladı dyr buyuk insan buyuk doktor annemuyurken ses çıkarmasına da o kendni geliştryr o çocukta bi skntı yok dyp duryrdu
biriken sütü doldur biberona koy dolaba, normal bölümüne , sonra giderken at çantana sıcak suyun içinde ısıtırsın. Bu arada şeker için eminönüne gitmene gerek yok bşiktaştada var al ordan gitsin balık pazarı içindeki aktarda , anneannem bjk den almış tazeydi .
1- aynısı bvende de oluyordu ben de merak ediyordum dediin gibi yumuşak ama emdikten sonra da süt var inş sütümüz azalmıyordur...
2- ben hergün yıkıyorum doktor ısrarla hergün yıka diyor su delisi çünkü ve eşim de doktora uydu her akşam hadi yıkamıcakmısın diye başlıyor söylenmeye ben de bazen üşeniyorum yıkaması değilde hazırlıklar uzun sürüyor. doktor gelişimi için özellikle hırıltısı için ve başında konak olmasını engelleyeceği için öneriyor....
3- bence senin bebğin gündüz gece ayrımını yapmış ne güzel şanslısın gece uzun uyuyor
4-benimkide çook güzel tepkiler veriyor konuşmalarımıza yada kendikendine sesler çıkarıyor ki buda olması gerekenmiş
bence herşey gayet yolunda senin için maşallah...
daha öncede sordum cevap alamadım ama alana kadar devam bu konuda ne kadar beceriksiz olduğumu kabul ederek kk da nasıl yeni konu açılıyor bi bilen söylesin ben bulamadım
merhaba arkadaşlar..uzun zamandır sizleri,yaşadıklarınızı okuyarak takip ediyorum ama;yazma fırsatı bulamamıştım..benimde oğluşum mart doğumlu,bi çoğunuzun kafasına takılan sorular benimde başımda yani..sütüm yetiyor mu?niye uyumuyor?niye uyanmıyor bu çocuk?çok uyudu aç kalmaz mı?gibi..çoğunuda eşim soruyor bunların..ben ona göre biraz daha rahatım ama...
bundan sonra fırsat buldukça aranıza katılmak istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?