- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
selam arkadaşlar...
oyyyy herkez yorgun uykusuzama geçicek bu günler inanın hatırlamıcaz bile
oğlum 10 yaşında oldu ben nasıl geçti o yıllar anlamadımve bebekken çook ağlardı hiç uyumazdı...ona rağmen oğlumun bebekliğini çok özlüyorum resimlerine bakıyorum acısını şimdi kızımla çıkarıyorum...
oğlumda acemiydim herşeye ağlıyodum resmen depresyonlu günler geçirdim ama hepsi geçti gitti
daha 22yaşındaydım çok acemiydim. şimdi kızımla herşey bambaşka o ağlayınca tv.de mizik kanalı açıp kızçemde kucağımda dans ediyom bi görseniz bu kadın çıldırmış dersinizhemde seviniyom spor yapıyom diye bütün kilolar gitti. bugün kayın validem geldi maaşallah sana diyo 2 çocukla nasılda herşeyi halledip yoluna koyyon diyo...bende bi bebek yok ki bide oğlum var okula gönderiyom eve geliyo yemek istiyo çocuk...eee ödevleri oluyo yapıyoz oooooo hiç bana vakit yok valla...ona rağmen dimdik ayaktayım tek başımayım akşam eşim 9gibi geliyo onada güzel gözükmek istiyom gündüz paspal kıyafetleri çıkarıp taytımı badimi çekiyom hafif makyajımı yapıyom parfüm sürünüyom...2.çocukta herşey farklı oluyo bilinçli tecrübeli oluyo insan.
kızımın her anının tadını çıkarıyoz eşimlenasılsa büyücek diyoz bu günleri arıcamızı biliyoz...
herkez tadını çıkarsın arkadaşlar
KIzlar biz bir haftaya yakın zamandır sab simplex kullanıyoruz, daha önce denediğim her şeyden daha çok işe yaradı. Akşamları ağlaması bitti, eşim diyor ki akşamları sıkılıyorum, alışmışım kızla uğraşmayaKabızlık da yapmadı biz de, kaka düzeni pek değişmedi..
Bugün de doktora gidiyoruz kontrole. Ona söylesem mi söylemesem mi bilemeidm, ona sormadan başladık çünkü çaresiz bir akşam.
Bu arada burası (Antalya) felaket, yağmru çamur.. Gök gürlüyor, şimşek çakıyor, yağmur da panhurlara vuruyor, korku filmi gibiKeşke bugün evde oalcak olsaydık, tam çay keyfi yapılacak hava
:86:
sağol canım yok vermedim bişey vermicemde ilknur demişti aşının etkisini azaltıyor diye eğer çıkarsa şuruptan veririm
selam kızlar hayırlı cumalar
bebeğimde gaz sorunu var bir yerde duymuştum kimyon yağı göbeğine sürünce rahatlıyor diye acaba deneyen var mı yapsam mı ki? birde şu milıpanın rezene çayını bebeğime günde kaç kere kaç çay kaşığı vermem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevineceğim
ayyyh benim annemde antalyada anneler gününde Antalya ya döndü pufffs
bana cevap verecek yok mu?
geçmiş olsun öncelikle ben bebeğimin karnına hiçbirşey sürmedim yakar falan diye ya da kabarır diye humananın rezene kimyon çayından 30 cc ye 1 çay kaşığı katıp kullandım fakat bebekten öte kendim içtim çayı açıkcası gaza karşı ne yaparsan yap hiçbirşey mucize yaratmıyor . ayaklarına saç kurutma makinasını tutmak ve karnına doğru biraz üfletmek ben de işe yaradı. ama hala gaz sancımız var azaldı fakat bitmedi...
canm benmde dereotunu içtgmde öle olyr kıızmn kakası hatta gecen bezelye yedim bi baktm yeşil yapmş
kızlar sze sorularım war benm yaa
1.artık goğslerimi daha yumşak hssedyrm eskden sertti şimdi sut yok gbi yumşacık ancak gece uzun uyursa sertleşyr emmedgi için.ama emdkten sonra sıkyrm sut gelyr szlernki nasıl :26:
2.bebişlernzi hergun banyo yaptryrmsnz ben bi gun durp bı gun yıkyrm ama acba hergun mu yıkasam dyrm yıkannca ii uyuyyr işimze gelyr dermişim
3.benm kız önceden gundzleri ii uyr geceleri sık uyanrdı ama gndzleri cdden ii uyrdu şimdi öle baknyr emdkten sonra acıwerryr gozelrni 40 ından sonra kudurdu mu acep benm kızşimdi gce 3 4 saat uyr oldu gndz pek uyumaz oldu..
artık değişik sesler çıkaryr kıızm annme cavıldamaya başladı dyr buyuk insan buyuk doktor annemuyurken ses çıkarmasına da o kendni geliştryr o çocukta bi skntı yok dyp duryrdu
Antalyalı mısın yoksa.. Geliyor musun sen de buraya?
kızlar doğuma hazırlanırken aldıklarınızın içinde iyi ki almışım ve keşke almasaydım dediğiniz şeyler oldu mu?
benim iyi ki almışım dediğim canbebe bebek bakım örtüsü ve emzirme önlüğü.bu ikisi elim ayağım resmen yanımdan hiç ayırmıyorum. aldığım en kullanışlı iki şey oldu.
keşke almasaydım dediğim de emzirme sütyeni ben zaten almayacaktım sizler çok övdünüz diye aldıydımben hiç rahat edemedim hiç kullanamadım. bi arkadaş söylemişti aynen onun söylediği gibi göğüs ucu kısmı buruş buruş duruyo. bebeğe o pencereden vermek hiç hoş olmuyo çok az bi açıklık var bebeği rahatsız ediyo. göğüs pedi kullanmak çok çok zor oluyo o pencereyle geri kalan kısmın arasına sıkışıyo falan. göğüs pedi buruş buruş oluyo bu kezde. ben normal sutyen kullanıyorum göğsümü tamamen dışarı çıkarıp veriyorum.
kızlar doğuma hazırlanırken aldıklarınızın içinde iyi ki almışım ve keşke almasaydım dediğiniz şeyler oldu mu?
benim iyi ki almışım dediğim canbebe bebek bakım örtüsü ve emzirme önlüğü.bu ikisi elim ayağım resmen yanımdan hiç ayırmıyorum. aldığım en kullanışlı iki şey oldu.
keşke almasaydım dediğim de emzirme sütyeni ben zaten almayacaktım sizler çok övdünüz diye aldıydımben hiç rahat edemedim hiç kullanamadım. bi arkadaş söylemişti aynen onun söylediği gibi göğüs ucu kısmı buruş buruş duruyo. bebeğe o pencereden vermek hiç hoş olmuyo çok az bi açıklık var bebeği rahatsız ediyo. göğüs pedi kullanmak çok çok zor oluyo o pencereyle geri kalan kısmın arasına sıkışıyo falan. göğüs pedi buruş buruş oluyo bu kezde. ben normal sutyen kullanıyorum göğsümü tamamen dışarı çıkarıp veriyorum.
kızlar bebeğin poposunu pamuk ve ılık su ikilisiyle siliyoruz ya hani. o pamuğu pinçik pinçik yaparken çok fazla toz uçuşuyor. onlar ciğerlerine gidip rahtasız etmesin bebeği? siz nasıl yapıyorsunuz bu işi bir fikir olsun bana da?
kızlar bebeğin poposunu pamuk ve ılık su ikilisiyle siliyoruz ya hani. o pamuğu pinçik pinçik yaparken çok fazla toz uçuşuyor. onlar ciğerlerine gidip rahtasız etmesin bebeği? siz nasıl yapıyorsunuz bu işi bir fikir olsun bana da?
çok sağol canım şükür çok ağlamadı kucağıma alınca sustu şimdi çok sakincanım burada yazılanlardan etkilendim fakat aşısı çok kolay oldu oğlumun verem aşısı sol kola yapılıyor onda sıkıntı yok sağ bacağa yapılan karma aşı yakıyor ve ateş yapanda o aşı fakat çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım. aşıdan 1 saat sonra calpol verim bir çay kaşığı illa ateşin çıkması gerkmiyor dedi hemşire huzursuzluğunu alır şurup verebilirsin dedi. bir de 6 saat sonra tekrar verdim oldu bitti ne ateş ne huzursuzluk inşallah siz de kolayca atlatırsınız. yanına biberonun içine mamayı at bir de ılık su al ağlarsa ver hemencik şimdiden geçmiş olsun...
ben emzirme südyeninden çok memnunum açıkcası emzirme örtüsü almamıştım ama hiç almasaydım dediğim şey olmadı ama daha çok tulum alabilirdim sırtı açılmıyor kucağına alıncakızlar doğuma hazırlanırken aldıklarınızın içinde iyi ki almışım ve keşke almasaydım dediğiniz şeyler oldu mu?
Kanguru Kullanan var mı arkadaşlar memlun musunuz ben istiyorum evde bile kullansam yeter banayemek yapamıyorum uyanıkkende uykuya dalmak üzere iken de hep yanında istiyor odadan çıkıyorum uyuydu die 5 dk vızır vızır :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?