- 10 Kasım 2006
- 6.246
- 1.616
- 373
çok teşekkür ederim mutlaka denicem.
Rica ederim canım inş. bolcanak sütün olur tahin helvası da çoğaltıyor diyorlar ama ben pek tatlı sevmiyorum die yiyemiyorum..Bulgur plavı mercimek süper süt yapıyor ama gaz sorunu oluyor mercimek de bende önce rezene sonra mercimek çorbası içiyorum heheh
arkadaslar bu sut pompalari nasil ben anlamiyorum ben sagiorum hicbirsey yok oglum guzel doyuyor ve hatta 1200 gr aliyor bence bu sut pompalarina pek guvenmeyin bende medelanin minisi var hic memnun degilim gerek olursa profesyonel bir pompa kiralamak lazim....
birlikte facebooktan ya da burda özelden mesajlaşabiliriz english olarak canım ben ingilizce öğretmeniyim.
kızlar bebeğin poposunu pamuk ve ılık su ikilisiyle siliyoruz ya hani. o pamuğu pinçik pinçik yaparken çok fazla toz uçuşuyor. onlar ciğerlerine gidip rahtasız etmesin bebeği? siz nasıl yapıyorsunuz bu işi bir fikir olsun bana da?
anneme omuzuna yakın bi kemiğindeki şişlik ve ağrıdan dolayı sintigrafi çekilmişti dün sonuçları aldı bugün götürdü dün biz netten bakmıştık ama tamda bişey anlamamıştık doktor daha önce kanser geçirdinmi demiş acil tomografi vermiş şuan hastanede çektirmek için bekliyo moralini bozma falan demişsonuçta geçen bi terim zaten bizim canımızı sıkmıştı dünden beri metastatik diye bir terim kanserin başka yerlere sıçraması gibi bişeymiş ne düşüneceğimi şaşırdım ne olacak şimdi annem kansemi
kızlar doğuma hazırlanırken aldıklarınızın içinde iyi ki almışım ve keşke almasaydım dediğiniz şeyler oldu mu?
benim iyi ki almışım dediğim canbebe bebek bakım örtüsü ve emzirme önlüğü.bu ikisi elim ayağım resmen yanımdan hiç ayırmıyorum. aldığım en kullanışlı iki şey oldu.
keşke almasaydım dediğim de emzirme sütyeni ben zaten almayacaktım sizler çok övdünüz diye aldıydımben hiç rahat edemedim hiç kullanamadım. bi arkadaş söylemişti aynen onun söylediği gibi göğüs ucu kısmı buruş buruş duruyo. bebeğe o pencereden vermek hiç hoş olmuyo çok az bi açıklık var bebeği rahatsız ediyo. göğüs pedi kullanmak çok çok zor oluyo o pencereyle geri kalan kısmın arasına sıkışıyo falan. göğüs pedi buruş buruş oluyo bu kezde. ben normal sutyen kullanıyorum göğsümü tamamen dışarı çıkarıp veriyorum.
ara sıra içiyorum bir şey olmadıkızlar siz kola gazoz falan asitli şeyler hiç içiyo musunuz? normalde pek içmezdim doğumdan beri hava da ısınınca benim canım hep bunları istiyo içim yanıyo sankiama bebişe de gaz yapmıyo. yoksa bana mı öyle geliyo:26:
merhaba kızlar bende 2011 nisan annesiyim.sizlere sormak istediğim bişey var.benim bebeğim 10 gün küvede kaldı sütümü sağıp götürdüm hep o zamanlar çok iidi sütüm maşallah göğüs pedime bile akıyodu ama oğlum eve geldi bi müddet sonra azaldı sütüm.1 haftada 70 gram almıştı doktorumuz mamaya başlayın dedi 1-2 kere verdim bazen o hafta 200 gram aldı ama bi dahaki hafta hiç almadığı için doktor mamayı 4-5 sefer 90 cc ver dedi.önce kendimi emzirip 1 saat sonrada mama veriyodum o hafta 380 gr aldı ama benim sütüm iice azaldı.çünkü bebeğimin beni emmesi 4-5 hatta bazen 6 saat arayla oluyo.pompa aldım onun emmediği arada sağıyım diye ama pompaylada bazen sağabiliyorum bazende gram süt çıkmıyo.çıkmadığında oğlumu emziriyorum sağmanın ardından cok cok emiyo.bu pompaların göğüs hunilerinin boyutları varmış sanırım.normalde huninin içinde göğüs ucunun rahat hareket etmesi gerekmiş iyi sağabilmek için ama benimkinde nerdeyse kahve rengi yeri komple giriyo.sizlerde pompa kullanan varmı?sizde nasıl oluyo?
bide bebeğime mama vermek istemiyorum herkes sık emzir sütün artar diyo.beni yanıltan hep doktorumuz oldu.doktor değiştirmeyi düşünüyorum.sizce sütümün artması için ne yapabilirim?sadece emzirsem mama vermesem doyduğunu nasıl anlarım?çünkü hiç kilo almadığı haftadada huysuzluk yapmadı ağlamadı yani.aç olsa ağlarmı?
yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
cnm aynı dert bende de var bende büyük kızıma karşı çok tahammülsüz oldum her yaptığı batıyor bana bağırıyorum sonra pişman oluyorum ama biraz da haklıyım sürekli uyuyan çocuğu uyandırıyor oynamak istiyor
valla ben oğluma hiç birkere bile bağırmadım...
çünkü bebek zaten bebek bişey anlamaz. Oğlumun bana kardeşim yüzünden bağırıyolar düşüncesini istemem. Zaten oğlumda çok akıllı bi abi kardeşi uyusun diye evde çıt çıkarmaz...
Sabahları okula gitmeden kardeşini gerekiyosa sallayıp uyutuyo benim işim varsaçok şükür allahıma.
kızlar biz bir haftaya yakın zamandır sab simplex kullanıyoruz, daha önce denediğim her şeyden daha çok işe yaradı.Akşamları ağlaması bitti, eşim diyor ki akşamları sıkılıyorum, alışmışım kızla uğraşmaya Kabızlık da yapmadı bizde, kaka düzeni pek değişmedi..
Bugün de doktora gidiyoruz kontrole. Ona söylesem mi söylemesem mi bilemeidm, ona sormadan başladık çünkü çaresiz bir akşam.
Bu arada burası (antalya) felaket, yağmur çamur.. Gök gürlüyor, şimşek çakıyor, yağmur da panjurlara vuruyor, korku filmi gibiKeşke bugün evde oalcak olsaydık, tam çay keyfi yapılacak hava
:86:
anneme omuzuna yakın bi kemiğindeki şişlik ve ağrıdan dolayı sintigrafi çekilmişti dün sonuçları aldı bugün götürdü dün biz netten bakmıştık ama tamda bişey anlamamıştık doktor daha önce kanser geçirdinmi demiş acil tomografi vermiş şuan hastanede çektirmek için bekliyo moralini bozma falan demişSonuçta geçen bi terim zaten bizim canımızı sıkmıştı dünden beri metastatik diye bir terim kanserin başka yerlere sıçraması gibi bişeymiş ne düşüneceğimi şaşırdım ne olacak şimdi annem kansemi
bebeğim bugün ilk cümlesini kurdu haagıııııı
Ben hakkı anladım
ara sıra içiyorum bir şey olmadı
arkadaşım bende kortizon tedavisi olmustum bebek 1 haftalıkken ondan önce sütüm az geliyor diye , mama ile sütü beraber veriyordum. Sonra tedavi görürken süt kesilmesin diye gece gündüz üşenmedim 2 saatte bir sağdım ( taabi kortizonlu karışık iğne olduğum için döktüm) sütüm çoklaştı, hiç emzirmeden hergün saağdım sütümmm çoook çookktu, sonra emince azaldı normale döndü hatta bazen az bile geliyor. Benimki medela mini ama hangi marka olursa olsun sık sık sağğ, tahin helva bol su dreotu humana ne varsa iç ye, aklıma gelmişken günde 2-3 rezene yada rezeneli anasonlu doğadan markanınkini içiyorum. Allahtan hepimize boll ve faydalı sütler vermesini diliyorum.
kızlar oğlumun suratına DÖNENCE DÜŞTÜÜÜ :84::84: benim yüzümden oldu, takılmıştı babası yaparken elime aldım sallıyordım arada bir yeri açılmışmı ne oldu bilemem patt dedi çocuğun suratına kendimi çok kötü hissttim, oğlan çok korktu. Akşamları bu saatlerde bol bol emerdi emmedi o kadar, üfff . Benim dönencenin her yeri plastik 32 müzikli mi ne ondandı, istemiyorum bunu yumuşak alıcam. Sizinkiler nasıl, şöyle tavsiye edebileceğiniz fazla pahalı olmayan bir marka var mı ?
yok canım ya pek haklı değiliz senin kızından küçük daha..aslında istedikleri normal şeyler,sonuçta çocuk bu koşacak bağıracak ama gazlı bebek olunca evde sinirler geriliyor..yapma rüzgar,koşma rüzgar..dün "of anne onu yapma bunu yapma" dedi..çok üzüldüm nekadar haklı özür dilerim dedim "üzülme anne kızmadım sana" diyor.bu dönem kreşe vericem yaşıtlarıyla vakit geçirsin biraz
canım seninki 10 yaşındaymış büyümüş maşallah..bizim tam harketli zamanı..rüzgarda beeişiğinde sallıyor,ninni söylüyor
bizdede henüz kabızlık yapmadı övgü..ama faydasını anlamadık daha bakalım şu kulağı geçsinde ozaman belli olur
çok geçmiş olsun canım..inşallah bişeyi yoktur ama tutki oldu artık ondan tamamen kurtulabiliniyor..ferah tut içini
cannım hacı demiş olmasıın o şimdi gençler arasında pek moda bu laf
yok canım eminin hakkı dedi ayy ne zaman anne diyecekki sabırsızlanıyorum
selam kızlar nasılsınız
bıraktığın gb eylül..gazlıyızsiz nasılsıınız
kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum burdaydı annem az önce gitti morali çok bozuk tabi haliyle bakalım tomografisi çekildi çarşamba günü alıcak sonucunu doktoru tomografide de aynı sonuç çıkarsa biyopsiye göndericem seni demiş sen moralini sakın bozma falan demiş işte bence o kelime bile yeterli insanın moralini bozmaya
benim oğlum 1.5 yaşına kadar dememişti:18:ne korkmuştum konuşmuycak bu diye..
Bu ariston reklamına sinir oldummmmm:84:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?