kızlar bugün bebişimle yürüyüşe çıktık bebek arabasına bindirdim 2,5 saat dolaşmışız yavrum hep uyudu sonra bir arkadaşı gördük bana daha 1 aylık bebek bebek arabasına biner mi hiç dedi bıngıldağına zarar dedi kendimi sonra çok kötü hissettim acaba ne derece doğruluğu var çünkü kadın çok bilmişlerden ama kafamada yatmadı değil hiç böyle bişey duydunuz mu?
kızlar doğuma hazırlanırken aldıklarınızın içinde iyi ki almışım ve keşke almasaydım dediğiniz şeyler oldu mu?
benim iyi ki almışım dediğim canbebe bebek bakım örtüsü ve emzirme önlüğü.bu ikisi elim ayağım resmen yanımdan hiç ayırmıyorum. aldığım en kullanışlı iki şey oldu.
keşke almasaydım dediğim de emzirme sütyeni ben zaten almayacaktım sizler çok övdünüz diye aldıydımben hiç rahat edemedim hiç kullanamadım. bi arkadaş söylemişti aynen onun söylediği gibi göğüs ucu kısmı buruş buruş duruyo. bebeğe o pencereden vermek hiç hoş olmuyo çok az bi açıklık var bebeği rahatsız ediyo. göğüs pedi kullanmak çok çok zor oluyo o pencereyle geri kalan kısmın arasına sıkışıyo falan. göğüs pedi buruş buruş oluyo bu kezde. ben normal sutyen kullanıyorum göğsümü tamamen dışarı çıkarıp veriyorum.
ben de ateltimden memnunum ama aynennn toparlayıcı sütyen arıyorumaksine iyiki almışım dediğim şey emzirme atleti...hastaneden eve gelince iki tane daha sipariş vermiştim..hem belim açılmıyor hem de açıklığı fazla bebek göğüsle fazlasıyla muhattab olabiliyorama büyüdüğü için sarkacak diye korkuyorum ve toplayıcı emzirme sütyeni arıyorum..göğüs pedi de olmazsa olmaz bence, kalkan falan denemedim daha..
ağız mendilleri kesinlikle iyiki çok almışım dediklerim.
ve bikaç battaniye..
can bebe bebek bakım bezi benim de vazgeçilmezim.kirlendimi at gitsin..
benim de vardı hiç denememiştim.bugün evde biraz gezdirdim kanguru ile, çok hoşuna gitti..hatta indirince ağladı..ama bacakları çok açık kalıyor gibime geldi..
çok geçmiş olsun gamzecim kötüsünü düşünme...Allah şifa versin..artık herşeyin tedavisi var,aman canını çok sıkıp sütünü etkileme..
merhaba kızlar bende 2011 nisan annesiyim.sizlere sormak istediğim bişey var.benim bebeğim 10 gün küvede kaldı sütümü sağıp götürdüm hep o zamanlar çok iidi sütüm maşallah göğüs pedime bile akıyodu ama oğlum eve geldi bi müddet sonra azaldı sütüm.1 haftada 70 gram almıştı doktorumuz mamaya başlayın dedi 1-2 kere verdim bazen o hafta 200 gram aldı ama bi dahaki hafta hiç almadığı için doktor mamayı 4-5 sefer 90 cc ver dedi.önce kendimi emzirip 1 saat sonrada mama veriyodum o hafta 380 gr aldı ama benim sütüm iice azaldı.çünkü bebeğimin beni emmesi 4-5 hatta bazen 6 saat arayla oluyo.pompa aldım onun emmediği arada sağıyım diye ama pompaylada bazen sağabiliyorum bazende gram süt çıkmıyo.çıkmadığında oğlumu emziriyorum sağmanın ardından cok cok emiyo.bu pompaların göğüs hunilerinin boyutları varmış sanırım.normalde huninin içinde göğüs ucunun rahat hareket etmesi gerekmiş iyi sağabilmek için ama benimkinde nerdeyse kahve rengi yeri komple giriyo.sizlerde pompa kullanan varmı?sizde nasıl oluyo?
bide bebeğime mama vermek istemiyorum herkes sık emzir sütün artar diyo.beni yanıltan hep doktorumuz oldu.doktor değiştirmeyi düşünüyorum.sizce sütümün artması için ne yapabilirim?sadece emzirsem mama vermesem doyduğunu nasıl anlarım?çünkü hiç kilo almadığı haftadada huysuzluk yapmadı ağlamadı yani.aç olsa ağlarmı?
yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
kızlar bugün bebişimle yürüyüşe çıktık bebek arabasına bindirdim 2,5 saat dolaşmışız yavrum hep uyudu sonra bir arkadaşı gördük bana daha 1 aylık bebek bebek arabasına biner mi hiç dedi bıngıldağına zarar dedi kendimi sonra çok kötü hissettim acaba ne derece doğruluğu var çünkü kadın çok bilmişlerden ama kafamada yatmadı değil hiç böyle bişey duydunuz mu?
merhaba kızlar, benim bebeğim iki gündür çok mızmız... uykusu gayet iyi ama uyanık olduğu zamanlar ya mememi istiyor yada kucak :2: normalde doyurduktan sonra yere atardım, kendi kendine oyalanır, sesler çıkarıp dururdu... ama iki gündür 5 dk içinde basıyor ağıdı... bi yerimi ağrıyor diye düşündüm, ama ağrısı olsa uyurmu? sadece normalde hiç kusmazdı, iki gündür arada kusuyor, üşüttümü aceba? bide üç gündür yine kakasını yapmıyor oda sıkıntı yapabilir mi?keşke konuşabilse, derdini sıkıntısını anlamıyorumki yavrumun
çooooooooooooooook saçma canım dikkate alma, çocuğu eve tıkan onu elleme bunu yapma diye ürkek korkak yetiştiren otttan çöpten çocuğu ölüme götüren, ishal çocuğa su vermeyen, yeni anneye yardım edeceğine tedirgin eden, süt için helva yedirip etkisi kaçar diye su içirmeyen, kat kat giydirip çocuğu perişan eden, doktor da ne bilir diyen ve daha bilimum sayamayacağım kadar çok saçmalıkları dayatan tüm bilmişlerden nefret ediyoruuuuum ıııyyyyyyy hem de deli gibi nefret ediyorum bıngıldak o kadar korunmasız bi bölge değildir iyi ki çıkmışssın biz de çıktık ve dün tüm pusetler dışardaydı hıdiv kasrında
aynı sıkıntılardan dolayı dün kızımı doktora götürdüm.biz de ekstra olarak öksürme vardı zaman zaman öğürerek.kaksını yapmasında bi sorun yoktu.öncelikle kulaklar muayene edildi süt kaçıp iltihap yapabiliyormuş temiz çıktı çok şükür.kanda iltihap var mı diye kan tahlili yapıldı ciğerler ve bağırsaklar için film çekildi.maşallah hepsi temiz çıktı sadece röntgen filmindeki dumanlar dikkatimizden kaçmadı GAZZZZZZçocugumun huzursuzluğu gaz biraz da şımarıklık sanırım aşırı ilgi istiyor ve sadece benim kucağımda rahatlıyorr.sabırla büyümelerini beklemekten başka çaremiz yok.. biraz kendin takip et boşu boşuna çocugun canını yakma ben çok pişman oldum ama kakasını yapamaması ve kusması sorun olabilir geçmezse onlar için gidebilirsin.
sağol canım amingeçmiş olsun yakışıklıya annesi bir daha olmaz inş.
Sağol cnm ben de karnına havlu ısıtıp koymaya başladım biraz iyi geldi gibi...şükürki bizim gaz sorunumuz yok kendi kendine çıkarıyoroyüzden şuana kadar gaz için ne ilaç verdim nede ekstra bişey yaptım...ayağına sıcak su torbası koyabilirsin rahat çıkarır kızlar yağlar söylüyorlardı ama unuttum :26::26:
Tşkler cnm doğru söyüyorsun her bebek farklı hangisinin iyi geldiğini deneyerek bulacağız artık...Çok zormuş valla çokk o kıvrandıkça içim acıyorkızlar süpersiniz. çok güldürdünüz beni cevaplar için teşekkürler.
canım gazcılar kervanına hoşgeldin. ilk 2 hafta çok mutluyduk ama sonra bebişlerimizden canavarlar çıktı. sevimli canavarlar. sıcak tut ayaklarını ben çok abartmısım islik olmusdu bebişim. gazason yağları var onlarla maaj yapıyorum. zinco içiriyorum. milupanın rezenesini kndim içiyorum onada içiriyorum. dereotu suyu içiyorum burda bi arkadaş tavsiye etti. sende bebişine faydası olanı bulup uygulayacaksın
Daha doktora gitmedik ama bi arkadaşım prof. gitmiş ve gaz sancısı için bir ilaç kullanma demiş ağlasın böyle böyle geçecek demiş...Ama işte insan dayanamıyor ki kıpkırmızı olmasına ıkınmasına...gaz için fayda gördüklerrimi yazıyorum ama %100 çözümü bulan yok sanırım, ağlama krizi için emzik, günde 2-3 kere rezene, yada rezeneli anasonlu çay, günde en çok 3 kere 7 damla sab simplex, sancı azsa 5 damla verdim.
Altını aç ayakları yukarı ittir, spor yaptır 2 pırt garanti:)) Birde dayanılmaz sancılarda ayaklarını fönle ısıttım.
Neticede ne yaparsan yap tamamen bitmiyor, ben zincoyu sevmedim doktor verdi ama tarım bakanlığı onaylı hoşuma gitmedi. sab yada metsil mi ne onu bilmiyorum ben sadece sab kullanıyorum , kana filan karışmıyormuş bağırsaktan emilmiyormuş zararıda yok yararıda gazları küçük parçacıklara ayırıyormuş çıkarmasını kolaylaştırıyormuş. ben 7 şer damla kullandım ama karşı komşum 15 damla kullanmış.
Kolikli bebeğe hoş geldiinn
Şu çörek otunu kesin deneyeceğim sağol cnmbizim ilk ay gazımız oldu akşamları özellikle bu nedenle olabildiğince sadece akşamları zinco verdim. o yarım saat sonra etki edip günü kurtarıyodu ya da sabah akşam verdim. şu an çok şükür kendi çıkarıyorözellikle yemekten sonra içtiğim rezenenin içine çörekotu da attım ve arada çiğnedim ve bir baktım gazımız geçmiş. bu arada gaz sancısı ile uyku öncesi ağlamayı ayırt edin. birbirine benziyor. ben gazı bittiği halde uyku öncesi ağlamasını gaz sandım bir süre. ev içinde turlarımız devam ediyor yani
Cnm iyiyiz şükür işte uykusuz geceler ve gaz problemimiz var bu aralar...Rezene hergün ben de içiyorum içine kimyon ve çörek otu atayım bari bi de bunu deneyelim...canım nasılsın bakalım bebeğimizde iyidir inşallah benim yaptığım bir yöntemi söyleyeyim 3 gündür deniyorum 2 gündür rahatım . bir cezveye 1 çay kaşığı çörekotunu koyuyorum 2-3 dk kaynatıyorum altını kapatıp 1 çay kaşığı rezene (aktardan aldığım) ve 1 çay kaşığı kimyonu koyuyorum bunlar demlendikten sonra içiyorum biraz tadı kötü ama olsun baya fark etti ve bu karışımdan 1 çay kaşığıda bebişime veriyorum . yine gün içerisinde bir kere olmak şartıyla milupanın rezene çayından bebişime 3 çay kaşığı veriyorum .inşallah işine yarar canım
işe yarasında canım ağlamasın kuzucukSağol cnm ben de karnına havlu ısıtıp koymaya başladım biraz iyi geldi gibi...
Tşkler cnm doğru söyüyorsun her bebek farklı hangisinin iyi geldiğini deneyerek bulacağız artık...Çok zormuş valla çokk o kıvrandıkça içim acıyor
Daha doktora gitmedik ama bi arkadaşım prof. gitmiş ve gaz sancısı için bir ilaç kullanma demiş ağlasın böyle böyle geçecek demiş...Ama işte insan dayanamıyor ki kıpkırmızı olmasına ıkınmasına...
Şu çörek otunu kesin deneyeceğim sağol cnm
Cnm iyiyiz şükür işte uykusuz geceler ve gaz problemimiz var bu aralar...Rezene hergün ben de içiyorum içine kimyon ve çörek otu atayım bari bi de bunu deneyelim...
geçmiyor gaz geçmiyor..nolur biri bana çok gazı vardı ama artık bitti desin bu sayfada..umudumu kaybetmek üzereyim.dün gece ikimizde ağlamaktan perişan olduk,gece sallamayı bıraktığım gb ağlamaya başladı,eşim geldi ben yattım ama o içerde ağlarken beni uyku tutar mı..birde maşallah pırt pırt atıyor ama yine ağlıyor..ağlamadan yapamıyor kuzum...
bebek arabasında bebği taşırken başının altına battaniye katlayıp koyuyordum büyük oğlumda,daha denizle çıkamadık..bugün hava çok güzel akşama bi tur yapıcaz ama..inşllah ağlamaktan mahalleyi ayağa kaldırmayız
daha demin emerken memeyi bırakıp ağladı mertim ama ne ağlamak nefes alamadı offf benim oğlum ağlarken neden katılıyor sürekli anlamadım :26::26::26:sizin bebişlerde öylemi kızlar kıpkırımızı kesiliyor ses çıkmıyor ama ağlıyor
bebişine geçmiş olsun canım. biz az önce kaka derdinden de kurtuldukşimdi uyudu meleğim... perşembe günü aylık kontrolümüz vardı, doktorumuz sorun yok, herşey yolunda dedi gaz sorunumuzda normalde olmuyor. büyüme atakları oluyomuş bebeklerde, aceba öyle bir dönemdemiyiz?
evet benim kızıma da oluyor.tam erkek bebiş özellikleri gösteriyor..kız erken doğar dediler ben çıkarmasam çıkacağı yoktu kızların gazı olmaz derler çatlayacak gazdan yavrum..adı nehir ya herkes adını almış diyo çağlayan gürleyen kızım benimdaha demin emerken memeyi bırakıp ağladı mertim ama ne ağlamak nefes alamadı offf benim oğlum ağlarken neden katılıyor sürekli anlamadım :26::26::26:sizin bebişlerde öylemi kızlar kıpkırımızı kesiliyor ses çıkmıyor ama ağlıyor
geçmiyor gaz geçmiyor..nolur biri bana çok gazı vardı ama artık bitti desin bu sayfada..umudumu kaybetmek üzereyim.dün gece ikimizde ağlamaktan perişan olduk,gece sallamayı bıraktığım gb ağlamaya başladı,eşim geldi ben yattım ama o içerde ağlarken beni uyku tutar mı..birde maşallah pırt pırt atıyor ama yine ağlıyor..ağlamadan yapamıyor kuzum...
bebek arabasında bebği taşırken başının altına battaniye katlayıp koyuyordum büyük oğlumda,daha denizle çıkamadık..bugün hava çok güzel akşama bi tur yapıcaz ama..inşllah ağlamaktan mahalleyi ayağa kaldırmayız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?