mrb kızlar gazsız ve bol sütlü bir pazar olur inş..
ben bu süt olayını çözebilmiş değilim yaa..oğlum sürekli memede durmak istiyor doymadığındanmı böyle bilemiyorumki her göğsümü sıktığımda süt geliyor ama bazen bebeğim emerken deli gibi ağlıyor mama veriyorum bende mecburen ama mamadan sonrada emmek istiyor.uyumadan öncede emmek istiyor yani hep emmek istiyor:))
ne zmn bitecek acaba bu durum
selam güzel anneler,
göğsü sızlayan, yara bağlayan hatta kanayan kervanına katıldım haberiniz ola:)
daha geçenlerde çatlaklar yara olmuştu lansinohla geçirdim diye yazmıştım, ama şimdi daha da kötü oldu yaw, dün bebiş emerken bir de baktım ki ağzının kenarı kan, göğsüm zaten sızlıyor,çekmek istiyorum bırakmıyor da, dik dik memişler inanın çok acıyor gündüz göğüsler açık geziyorum da akşam babamlar geldiğinde(hala evim dışındayım 15 gündür) giyiniyorum üst tarafımı.
Elimle sıkıyorum, süt geldiğinde doldurup biberona koyuyorum.
Şimdi size bir soru:
*Bebişler gün içinde kaç ml süt içmeli?
selam canım, geçenlerde aynı konuyu bir arkadaşla konuştuk, onun oğlu da sürekli memede kalmak istiyormuş doymuyor mu anlamıyorum diyordu ben de ona internette okudum bazı bebekler aç olduklarından değil bazen sakinleşmek için de memede durduklarını söyledim. Belki senin için de açıklayıcı olmuştur valla ben de anlamıyorum ama:)
yine de hiç emmek istememesinden iyidir değil mi(çok polyannacı gördüm kendimi:))
bu arada aldıklarınızdan nelerden memnun kaldığınızı konuşmuşsunuz. Ayyy ben de yazayım
*Dalin'in alt açma örtüsü( canbebeninkininden boyut olarak daha büyüktü almıştım hatta kesip daha da çoğalttım, kirlenmedikçe sürekli kullanıyorum, kullan-at güzel:)
* Emzirme atleti gerçekten sırtımın açılmaması açısından iyi Handancığıma teşekkürler:)
*göğüs pedi bebedorun güzel (dalininkini aldım hiç güzel bulmadım,yapışkanlı ama pamuk kımı hemen çıkıyor yaa hem de fiyat olarak diğerine göre daha pahalı bebedor hem uygun hem iyi)
*göğüs kalkanı almadım ben de alacam sürekli bardakla(çay bardağı)dolaşmak iyi değil:)
*korse niye almadım ona sinirleniyorum 1 hafta yün atkımı bağladım sonra çıkarınca göbek pırtladı:)
*emzirme yastığını sadece bebişin başını tutmak için kullandım,( 1 aya kadar) şimdilerde başını tutmak daha zevkliymiş ,göğsüme yastıkla yanaştırmak zor oluyordu da:)
*emzirme önlüğü alacam gerekliii!
*bebek için burun aspiratörü almıştık, hiç kullanışlı bulmadım çekmiyor.
daha hatırlarsam yazarım şekerler öptüüüm
geçmiş olsun cnm bnmde ilk emzirdiğim zmnlarda öyleydi acısı pek fena..elinle sıkınca o kdar çok süt geliyormu cnm maşallahbnm de sıktığımda süt geliyo ama öyle biberon dolduramam heralde..
aptamilin kutusunda 2 aylık bebeğin günlük ihtiyacı 600 650 ml yazıyo anne sütü içinde geçerlimi bu bilemiyorum ama
yaaa o kadar yazdım yazacaklarımı yanlış yere basınca uçup gitti.
Hımm ne yazmıştım öncelikle ayyyy güldürdün beni çok yaşa e mi:)
elimle sıkınca tabiki biberonu doldurmuyorum tatlım herhalde yanlış yazmışım:) Daha az acıyan göğsümü bebeğe veriyorum(acıyor ama daha az) diğerinden süt sızıyor ya onu da elimle sızarken sıkıyorum öyle öyle her memede bardağa doldurup ordan biberona koyuyorum tüm gün için de sızanlarla ancak 100 ü görüyorum hatta bazen ertesi güne bile kayıyor yani aksine öyle dolu dolu değil, keşkeee çok olsa, gene de Rabbime şükürler olsun.
Doktora gidecem bugünlerde çünkü sütüm yetersiz gibi
2 aylık bebiş için 600-650 mi evet dediğin gibi mama içindir, yoksa bizim kız aç geziyor desene 52 günlük ama.
daha demin emerken memeyi bırakıp ağladı mertim ama ne ağlamak nefes alamadı offf benim oğlum ağlarken neden katılıyor sürekli anlamadım :26::26::26:sizin bebişlerde öylemi kızlar kıpkırımızı kesiliyor ses çıkmıyor ama ağlıyor
kızlar sezaryenle doğum yaptım bebişim 46 günlük.ağda yaptırmak istiyorum yaptıranlar var mı??sakıncası olur mu acep dikişlere:26::26::26:
Canım 40ım çıktığında gitmiştim doktora, ağda yapabilirsin demişti. Ben gerçi geçen hafta ancak yaptırabildim ama sorun değilmiş. Sen doktora gittin mi ama dikişler sağlam kaynamış mı diye, ona bir görün öyle yaptır istersen..
mrb kızlar gazsız ve bol sütlü bir pazar olur inş..
ben bu süt olayını çözebilmiş değilim yaa..oğlum sürekli memede durmak istiyor doymadığındanmı böyle bilemiyorumki her göğsümü sıktığımda süt geliyor ama bazen bebeğim emerken deli gibi ağlıyor mama veriyorum bende mecburen ama mamadan sonrada emmek istiyor.uyumadan öncede emmek istiyor yani hep emmek istiyor:))
ne zmn bitecek acaba bu durum
kızlar sezaryenle doğum yaptım bebişim 46 günlük.ağda yaptırmak istiyorum yaptıranlar var mı??sakıncası olur mu acep dikişlere:26::26::26:
Kızlar ya Defne yine durmadı bütün gece, çatlayacak sandım ağlamaktanMetsil kullanıyoruz ama hiç işe yaramıyor herhalde. Sub simplexi herkesten duyuyorum, herkes mucize diye anlatıyor, doktoru arayıp sorsam mı ne dersiniz, yoksa işine karıştım diye sinir mi olur..:26::26: Danışmadan da vermek istemiyorum.. Kızıma da dayanamıyorum, çok kıvrnaıyor.. Denemediğimiz şey kalmadı. Kayınvalidem muskat alacam filan demeye başladı. Ha bi de diyor ki sütümü sağıp biberonda verecekmişim gaz olmasın diye.. İki aylık olmadan daha memeden kesilecek çocuk Hayatta yapmam
kesinlikle kullanmalısın sab simplexi mucize ilaç
Bugün ilk defa oğlumu arabası ile dışarı çıkardım..Babası ile gezdik yürüdük çok keyifli idi =))) Çok heyecan yaptım eşim güldü bana hehehh =))) baktım arabayı bana vermiyor kendi sürüyor kuzuşum benim benim kadar heyecanlı olması beni çooooooook mutlu etti =))
geçmiyor gaz geçmiyor..nolur biri bana çok gazı vardı ama artık bitti desin bu sayfada..umudumu kaybetmek üzereyim.dün gece ikimizde ağlamaktan perişan olduk,gece sallamayı bıraktığım gb ağlamaya başladı,eşim geldi ben yattım ama o içerde ağlarken beni uyku tutar mı..birde maşallah pırt pırt atıyor ama yine ağlıyor..ağlamadan yapamıyor kuzum...
bebek arabasında bebği taşırken başının altına battaniye katlayıp koyuyordum büyük oğlumda,daha denizle çıkamadık..bugün hava çok güzel akşama bi tur yapıcaz ama..inşllah ağlamaktan mahalleyi ayağa kaldırmayız
evet bizde hem dün hemde bugün cıktık, bizimde aynı seninki gibi oldu:))
Kızlar benim bir sorum var , dışarı çıktık rüzgar yoktu ama hafif esinti bile değse bizim paşaya ık ık ık bir sesler çıkarıyor , salyası artıyor. Acaba korkuyor mu ? Rahatsız mı oluyor anlamadım , iki gündür çıkarıyoruz daha yeni ama nerdeyse burnumdan geldi diyebilirim. Dün önce anlamadık , dışarıyı sevmedi sandık , bugünde aynısını yaptı. Sonunda eve getirince denedim , yüzüne üfledim hiç sevmedi. Bir fikriniz var mı ? Sizede böyle oluyor mu ? Pusette çift yönlü değil üffff
evet bizde hem dün hemde bugün cıktık, bizimde aynı seninki gibi oldu:))
Kızlar benim bir sorum var , dışarı çıktık rüzgar yoktu ama hafif esinti bile değse bizim paşaya ık ık ık bir sesler çıkarıyor , salyası artıyor. Acaba korkuyor mu ? Rahatsız mı oluyor anlamadım , iki gündür çıkarıyoruz daha yeni ama nerdeyse burnumdan geldi diyebilirim. Dün önce anlamadık , dışarıyı sevmedi sandık , bugünde aynısını yaptı. Sonunda eve getirince denedim , yüzüne üfledim hiç sevmedi. Bir fikriniz var mı ? Sizede böyle oluyor mu ? Pusette çift yönlü değil üffff
daha demin emerken memeyi bırakıp ağladı mertim ama ne ağlamak nefes alamadı offf benim oğlum ağlarken neden katılıyor sürekli anlamadım :26::26::26:sizin bebişlerde öylemi kızlar kıpkırımızı kesiliyor ses çıkmıyor ama ağlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?