2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

oyyyy oyy çok kötü bi pazar günü geçirdik :2: Allahım beterinden korusun.
kızım çook ağladı hemde ne ağlamak:2: dışar havası yaramadı üşüttü erhalde çok gaz sancısı çekti
Allahım çok korktum ağlamaktan bişey olcak diye :2: sabah 7de kalktı akşam 8e kadar hiç uyumadı yavrum katılarak ağladı offffffff ömrümden ömür gitti bugün
hiç bukadar ağladığını bilmezdim yavrumun...

geçmiş olsun canım biz de bugün çok dışardaydık,piknikteydik.. ben de çok teleş yapıyorum gezmeye gittiğimizde.
facebookta sordum ama burda da sorayım. bebişimi kucağa alırken ağlıyor. canını mı yakıyoruz, ağrıyan bir yeri mi var bilemedim. sizin bebeişlerde de var mı böylle bir durum

Ayyy kızlar o kadar yorgunum ki anlatamam.. Kızım bütün gün kucağımdaydı, habire gezik durduk evin içinde. Durunca huysuzlanıyor. Sürekli de şarkı söylüyorum, boğazım ağrıdı artık. Yumurta mı içim napim Her tarafım ağrıyor yaa.. Gazı oldu sandım, uyumadı bir türlü, ağladı durdu.. Ama uykusuzluktan herhalde. Benim kız bir tuhaf, limon çiçeklerini açıyordum son ses, onunla uyuyordu, bu defa çıngırakla uyudu. Ama akşamdan beri çıngırak ötüyo evin içinde, kafam kazan oldu yaa

Kuzum ben yüzüne üfleyince gülüyo benimkisi. Avutma yöntemlerimden biri hatta Ama rüzgarda duruyo, gözleri büyüyo. Şaşırıyo mu nedir..

offf damlacım offfbenim kızda öyle bi ağladımmı nasıl nefesi kesiliyo çenesi titriyo ağlarken hiç bişey yapamıyoz :2:

Yaaa benim de içim gidiyor çenesi titreyince:2: Zor bir gün geçirmişsiniz, geçmiş olsun,inşallah son huysuz günlerimizi yaşıyoruzdur

Cevap no 1 : Birimizin kucağından diğerine giderken ağlıyor bizimkisi de. Rahatı bozuluyor belki:26:

OF ÖVGÜ SORMA BUGÜN FARKETTİMKİ İLACINI YARIM ÖLÇEK VERECEĞİME ÇEYREK VERİYORMUŞUM..ALLAHIM YA..HALA ÇOK AĞLIYOR DOĞAL NOLARAK BUGECE FARKETTİM YA ÇOK ÜZGÜNÜM

Yazıyorummm yazıyorumm ama inşallah nazar değmez 2 gündür filan bıçak gibi kesildi :))))) Ben sab simplex kullanıyordum, birde SABAHTAN akşama kadar rezene içiyordum. Ayrıca günde bir dereotu suyu .

BEN 3 GÜN KULLAMDIM AMA AĞLIYOR HALA DİYE BUGÜN VERMEDİM.DEDİĞİM GB MEĞER İLACINI TAM VERMEMEŞİM ÇOCUĞUN..TEKRAR BAŞLADIM.NEKDAR KULLANDINIZ FAYDA ETTİ HEMEN Mİ

İyi bari ağlamasının sebebi anlaşılmış oldu Çiğdem ya, inşallah iyileşir kuzucuk! Ne kadar kullandınız dediğin sab simplexse günde 3 kez 7 damla veriyordum, arkadaşıma doktor demiş ki günde vereceğin toplam damla sayısına göre ne zaman ne kadar vereceğini sen ayarla. Ben de sabah 4, öğlen 7, akşam 10 vermeye başladım, en çok akşam gazı olduğundan...

süper fikir..bende öyle yapayım ama bütün gün mızmız..5 dakika gülüyor sonra yine ağlama..sinirlerim yıpranmaya başladı..inşallah çabuk biter bugünler
çıngırakla uyuyorsunuz demek.rüzgarda rober hatemo senden çok var'la uyurdu,şimdi müzikten nefret ediyor..enteresan:44:

Canım benim Bulutum da öyle durup duruuken birden katılıyor ama sonra bi susuyor sanki biraz önce katılan o değildi....

okuduklarımla demekki sadece bizim oğlu değilmiş bunu yapan
sanırım anne kokusuyla uymak istiyor bizimki doyduğu halde hala emerek uymak istiyor
geçmiş olsun canım bir öğünde 60-70cc olmalı
kızlar sezaryenle doğum yaptım bebişim 46 günlük.ağda yaptırmak istiyorum yaptıranlar var mı??sakıncası olur mu acep dikişlere:26::26::26:
ben 40ım çıkmadan yaptım canım

offf damlacım offfbenim kızda öyle bi ağladımmı nasıl nefesi kesiliyo çenesi titriyo ağlarken hiç bişey yapamıyoz :2:
off offf o ağlamalar bir bitse insan kıyamıyor ne derdi var anlamıyorda

zor birgün geçirdiniz demek azizecim dediğin gibi allah beterinden korusun bebişlerimizi

canım nasıl bir kumaş kullandın , bir de kaç kilo yoğurt kabından yaptın fazla soru sordum ama birde boyutlarını yazarmısın canım bande bugün yarın dikeyim diyorum

benim evde pamuklu bir kumaşım vardı, nevresimlik gibi ondan yaptım. ölçüsü de eni 100 cm, boyu da 70-80 cm olacak şekilde oldu dikilmişi. yoğurt kabı olarak şu 2,5 kg lik olanlar olur. 1,5cm kalınlığında 38-39 cm uzunluğunda bir şerit çıkardım. onu boyun kısmına ekledim. bu şeridi, kumaşın üst kısma gelecek kenarını ortalayarak yerleştirdim. şeridin her iki ucunun bittiği yerlere de boyun askısını ekledim. boyun askısını ayarlı yapmadım. boynuma takıp denedim, sabit bir ölçüde yaptım. bugün de kullandım önlüğümü. gerçekten ne iyi ettim dedim şunu dikmekle

(anlatabildim mi bilmiyorum, pek beceremem anlatmayı) olmadıysa söyle canım bir ara çizim yapıp ekliyim

Son düzenleme:

fiyonkcuk gibi yap, ben 3x7 vermiştim, ama az sancı varsa miktarını azalttım. Geçecek sabırlı ol, umarım benimkininki bitmiştir.

herkese günaydın, 2 gündür sokaklarda dolandık akşam da maç izlemeye görümceme gittik derken benim oğlan yoruldu dün memeyi inatla reddetti çok şaşırdım hiç yapmadığı şey. Memeye tutar tutmaz yaygarayı basıp ağlıyordu. Tabi hemen iyi niyetle de olsa kayınvaldem ay memeyi bırakıyo galba deyip mralimi bozdu. Neyse ki olumsuz şeyleri hiç duymamayı iyi beceriyorum bırakırsa da napim yani ama içim içimi yemeye de başladı tabi. 5-6 saat aç kalınca mama mı vrsen muhabbeti başladı. Yok dedim açlıktan geberene kadar yok. Sonra bi yerde bu durumlarda bebeği yarı uyur duruma getirerek deneyin diye yazıyordu. Baygın oğlumu sessizce kaldırıp tekrar tuttum memeye ve emmeye başladı. 3-4 aylarda bunu yaparlarmış sakın ola biberon vs vermeyin 10-15 gün sürdüğü de olurmuş. Gazda da çok inatlaştım ilaçsız falan geçtik o dönemi, neyse ki dünkü çok uzun sürmedi. Aklınızda olsun hemen korkmayın ve inatla emzirmeye devam edin böyle bir durum aniden ortaya çıkarsa. Orta kulak iltihabından da olurmuş ağızdaki bi yaradan da olurmuş bunları da dikkate alın.

3-4 gündür bizdede oluyor,ben biboranla mamada veriyorum biliyorsun,çok korktum,senin gb içim içimi yedi.sonra orta kulak çıktı ortaya,ama hala korkuyorum..umarım bırakmaz,biberon&meme kardeşliğiyle devam ederiz.

merhabaa herkeseee benii hatırlayan var mıı?? :)))))

mart annesi olacaktım bende ama bebeğim bi kaç gün erken geldi.

bugün işe başladım çok mutsuzumm

3-4 gündür bizdede oluyor,ben biboranla mamada veriyorum biliyorsun,çok korktum,senin gb içim içimi yedi.sonra orta kulak çıktı ortaya,ama hala korkuyorum..umarım bırakmaz,biberon&meme kardeşliğiyle devam ederiz.

canım biberon meme beraber alıştıysa artık bişy olmaz bence, kulak iltihabı olabileceğini senden öğrendiğim için -sağolasın- onu da hemen düşündüm ama şükür çabuk düzeldi yoksa doktora erken gidecektim

merhabaa herkeseee benii hatırlayan var mıı?? :)))))

mart annesi olacaktım bende ama bebeğim bi kaç gün erken geldi.

bugün işe başladım çok mutsuzumm

merhaba canım hatırladım seni. hayırlı olsun bebeğin Allah analı babalı büyütsün... işe başlamak başlarda yıpratıcı bir döenem arkadaslardan biliyorum ben daha başlamadım 21 martta dogurdugum için... ama bu sıkıntı da gececek bu düzene de alışacaksın inşallah...

gunaydin mart anneleri bebeginin altini pamuk ve suyla silen anneler pamuktan cikan o tozdan sikayetci iseniz uni baby yeni dogan i ben sicak sudan geciriyorum ve o sekilde siliyorum siz de deneyebilirsiniz hem pamuktan daha pratik pamuk buzusup kaliyordu bu sekilde ben cok rahat ettim..

kizlar bir de birsey sormak istiyorum anne sutu veren arkadaslar beslenmesi icin bir duzen oturtunuz mu? ben oturtamadim henuz cok duzensiz emiyor ve 4-5 dk emiyor sadece bir memeyi gecen ay 1200 kg almisti o yuzden sadece anne sutu veriyordum ama bu ay bilmiyorum sutu kasikla da veriyorum icmiyor.. sut sagmaktan da nefret ediyorum benim icin agrili oluyor ne yapacagimi sasirdim

genelde iki saatte bi acıkıyor gece 9buçuk 2buçuk gibi uzun uykusunu uyuyor sonra kalkıp emiyor sonra sabaha klarşı 5-6 gibi tekrar kalkıyor emzirip yatırıyorum hiç konuşmadan oyun falan yapmadan gene yatıyor ve sabah 7- 9 arası bi vakitte günaydınlaşıp oynuyoruz ama tabi saatler kayab,iliyor dakik değil hiçbirşey. Benimki de az emiyor en son doktorumuz gayet güzel alıypr kilosunu ne vıdı vıdı yapıyosun dedi ben de çok doktor sözü dinlerim o yüzden hiç dikkat etmiyorum kafama da takmıyoru. En endişelendiğim ay 1700kg almıştı bebiş, demek ki lüzumsuz tasaya gerek yok. Bu ay da 1 kg aldık herhalde ki bu da gayet güzel. Kaşıkla falan verirsen bence emme olayını hepten bozarsın, ben sadece şunu öğrendim hiçbirşeye hiçkimseye ve en çok ta kendine kulak asmadan doktor aksi görüş bildirmedikçe EMZİRMEYE DEVAAAAAAAAAAM, BİBERON, MAMA, KAŞIĞA HAAAAYYYIRRRRRRRR ama elbette gerekirse bunları da seve seve veririm ama aç kalacak korkusuyla emme işini ve dolayıosıyla süt üretimini kötü etkilememek gerek diyorum yani kaş yaparken göz çıkarmamalı. Sabret bakalım kontrolde ortaya çıkar zaten ne olduğu

bu arada bebeğin daha 2 ayını dolduruyor canım, düzenimiz bizim bile yeni oturdu biz de 3. ayı doldurduk. Daha yeni düzene oturdu herşey. Ben bebek her arandığında ağladığında falan da veriyorum, yani saat tutmuyorum ama genel olarak 2 saatte acıkıypor ama daha az daha çok emdiği oluyor ya da daha kısa sürede acıktığı ya da acıkmadığı. Geçen hafta da kusmamız vardı, ç.ok zorlamadım daha az daha sık besledim geçti. Yani tam düzen bekleme

AYYYY demeyin kızlar uğraşamam, bende senin gibi meme ve biberon beraber gidiyorum ama meme gibisi olmuyor acil durumlarda, umarım bırakmaz bırakmasın.. SAb verdin mi bugün saatini şaşma ben nedense antibiyotik gibi saatli verdim, iyi geldi darısı başına dereotuda iç bir bardak bakalım, umarım geçer kısa zamanda . Dereotunu bir tutam alıyor bir cezvede kaynatım içiyordum bynkutluay yazdığından beri..

yarın bizim 2. ay aşımız var, çok korkuyoruum :2::2: hem bebeğimin canı acıyacak hemde bütün gün huzursuz olup ateşlenecek diye korkuyorum :2: doktoruma aşıdan önce calpol vereyimmi diye sordum, sakın verme, ağrısı ateşı olmadan ilaç verilmez dedi.. haklı tabi

siz kaç günde atlattınız aşının huzursuzluğunu? sonradan calpolu kaç kere verdiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…