2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlaaarrr.. nasılısnızzz..biz iyiyizzz kızlar bende tavsiye ederim şu bedtime losyonu bizdede işe yaradı bu arada kızlar içinizde adet olan var mı ben oldum geçtiğimiz cuma oldum :81: hemde ne olmaaa :18: düne kadar baya kanamam vardı hatta parça parça bişiler geliyordu bugün azalmış normalmiş içim boşalıyormuşşş ..erken olmadımmı ben yavvv:44:

merhaba annecikler.nasılsınız?? umarım herkes iyidir... biz de kızımla idare ediyoruz.. hala gazımız devam ediyor ama azaldı.. kızıma biberonla rezene veriyordum bazen ama artık kesinlikle biberon almıyor..emzik zaten almıyor. kaşıkla veriyorum o da cok zor oluyor. biberona ve emziğe alıştırmak için ne yapabilirim?? 4 farklı marka aldım,hiçbirini almıyor.tavsiye bekliyorum kızlar..

Adet oldunuz mu diye sormussunuz,ben daha olmadım,uzun bi süre de olmak istemiyorum,hiç uğrasamam

bugun ender saraç'ın emziren anne diyetine basladım bu arada.. kesin kararlıyım,bu göbek gidecek!!!!
kırmızı çatlakalrım için de bi lazer merkeziyle gorustum telde,en kısa zamanda gidip orayla konusacagım,fiyatı ne kdrmış,kesin gecermiymiş öğrenmem gerek...

ben bu kilo ve çatlak olayını cok kafama taktım kızlar,kendimi hiç begenmiyorum!aynaya bakmıyorum.. kaçıyorum kendimden ve eşimden!!! hemen eski halime donmek istiyorum...
bnm gibi kendini cook cirikin hisseden var mı ya?? yoksa ben mi abartıyorum?

bu arada sultan dan hbri olan var mı??? hiç girmiyor..

merhaba bende mart annesiyim hamileliğimden bu yana sessiz bi katılımcıyım sadece. benim oğlumda yarın 2. ayını dolduracak bir hafta 10 gündür bizim gaz sancısından kaynaklanan ağlamalarımız geçti.. umut olsun istedim.. şimdi arasıra mızmızlanıyor ama o katılarak ağlamalarının yanında şimdikiler hiçbirşey.. insanın içi gidiyor onlar ağlarken. bize doktorumuzun bi tavsiyesi vardı ağlamalarını susturamadığımız zamanlar saçkurutma makinesini açtık yada elektrik süpürgesi hemen sakinleşiyordu.. hatta buzuki orhanın kolik isimli bi cd si var onuda aldım oda yüksek sesle açtığımızda işe yaradı. artık gaz için ilaçda vermiyorum işe yaramıyorlar çünkü.. şimdi kendiliğinden geçti çok şükür darısı diğer bebişlerin başına diyelim..

benimkide gazlı olduğu dönemde böle yapıyodu emerken ağlıyodu ben yalancı emzik verdim rahatlattı bizi baya..

canim masallahh bebisine ne guzel kilo almis masallah ben de senin gibi az beslendigini dusunuyorum cunku normal emme tek memede 10=15 dk diyorlar benim oglum da en fazla 7-8 dk bazen de 5 dk emiyor doktor umuz kilosuna bakmak lazim dedi daha goturemedim aylik kontrolune ve doymayan bebek aglar dedi dun acile goturecektim neredeyse bu bebek neden emmiyor diye doktoru gerek yok genel durumu iyiyse dedi bizimki de gulucukler atiyor sesli gulmeler kahkaha atmalar ilginc bana gore ac olmasi gerek ama o emdigi 2 dk yetiyor demek ki...

ama dusundugum bir sey var bu kadar duzensiz emzirmeye sutumuz kesilir mi? doktor kesilmez merak etme dedi ama karar veremedim endiselerim var ya sut biterse sut sagmayi sevmiyorum aciyor cok umarim iyi kilo almistir da o az emdigi dakikalar yetiyordur...

masallah bebegine canim 3 aylik olmus canim sutun nasil geliyor degil mi duzensiz besledigin zaman bile sagman gerekiyor mu? sutun bitmesin diye???

merhaba arkadaşlar.

bi şey soracağım ben sezeryenle doğum yaptım hala kanamalarım geçmedi bir kaç gündür de baya arttı normal adet gibi. benim durumumda olan var mı bugün kadın doğuma gidecektim ama babam müsait değilmiş cenazemiz var. acaba acilen gitmem gerekir mi.
:18:

hanımlar bebekleri nasıl yatırıyorsunuz? sırtüstü mü yan mı?
bi de yastık kullanıyomusunuz?

ben mumkun oldugunca yan yatirmaya calisiyorum kusar falan allah korusun pek kusan bebek degil ama fakat annem gunduzleri uyuyrken bazen sirtustu yatiriyor yan yatma yastigi almistim ama kullanmiyorum kraft dondolino var onda rahatlikla yan yatirabiliyorum canim....

canim dogum yapali kac gun oldu?? ilk dogumumda 45 gun kadar surdu kanama bu dogumumda ise daha az surdu 30 gun kadar simdi ise cok az birkac damla ara ara kanama oluyor...

Birde ben emziğe 1 aylıkken alıştırdım gerçekten çok rahat. fatoş emzik aldırdım. bunun formulunude bana bi arkadaş söylemişti. onunda bebeği 1 aylıkken teyzesi 2 gün uğraşmış hususi alsın diye. ben ağzına emziği veriyorum ama bu arada elimi de yanağına deydiriyorum. bazen de çenesiyle emme hareketi yaptırıyorum. bu aralarda pekmeze çok az banıyorum. çok da hevesli alıyo. bendeki taktikler bunlar.

ben yan yatırıyorum, ama kızım geri sırtüstü dönüyor... yan yatmayıda ağızı aşağı yatmayıda sevmiyor...

bende hafif yan yatırıyorum genelde. yastık kullanmıyorum ama ince bir yastık kullanmak gerekir mi acep?:26: daha bir aylığız ama..

selam canım ben de ıslak mendili suya batırıp silenlerdenim, önceleri tek ıslak mendille silince pişik oldu hem de kıpkırmızı sonra su-pamuk ikilisini denedim ama gerçekten o uçuşan tozlardan sonra ıslak mendili tekrar ılık suda ıslatıp siliyorum. Haa bir de önceden kendime aldığım makyaj temizleme pamukları var ya onlarla da kızımın yüzünü ıslatıp siliyorum kızlar sizlere de tavsiye ederim, hem uçuşan tozlar da yok pratik pamuk:)

:

işe yaradığına sevindim çünkü benim bebiş de yağıyla mışıl mışıl uyuyor:)
canım ben de adet mi oldum hala akıntı devam mı ediyor anlamıyorum ikisi arasındaki farkı. İlk 30 gün ara ara geldi bu akıntılar sonra 10 günlük normal boşluk az akıntı devam,40.günümle birlikte 2 gün geldi kanama kahverengi akıntıyla çünkü adet olmaya başladığımda önce o geliyor.Eee adete benzemiyordu hiç sancı da yok(zaten ilk gün sancım oluyor)
Şimdi de gene durdu 4 gün önce gene bu kahverengi akıntı geldi bu nee anlamıyorum, herhalde adet olmamıza daha var. Bebişim 53 günlük oldu ama

hanımlar bebekleri nasıl yatırıyorsunuz? sırtüstü mü yan mı?
bi de yastık kullanıyomusunuz?

valla ben nasıl yatırsam da gene kendisi istediği pozisyona dönüyor bu kafayı nasıl yuvarlaklaştıracağız diye düşünüyorum ben de:)[/B

Selammmmmmmmmm..Tüm annelere keyifli bol güneşli bol sütlü haftalar diliyorumm..

Bebişleriniz nasıl siz nasılsınız..Benim kuzumun kakasını yapmıyor fitil yaparsak yapıyor duphalac verdi doktor cuma akşamı acile gittik çok fena oldu paşam..Kendi doktorumuz yoktu nöbetci doktor lama dedi..Müsade etmedim 2 aylık bebeğe lama yapılır mı ya sinirimi bozdu ne olmuş zararı yok diyor yoktur belki ama ya öyle müsade etmedim kıyamadım kuzumaa..Bebeğim benim şurp midesini bulandırıyor hamile iken bende içiyordum ondan benimde midem çok fena bulanıyordu

kızlar merhaba
hafta sonu kadın doğumcuma kontrole gittim rahim hemüz toparlanmamış bugün 47.gün ve hala kanamam var. normal kanamam 3 hafta sürmüştü tam 1 aylıkken de yine kanama başlamıştı doktoru aradım regl olabilirsin çok normal dedi. ama benim regl yaklaşık 10 gün çok fazla kanama olarak sürdü. 10 günden sonra bitti gibi birkaç gün sonra yine kanama başladı. Ctesi muayenede rahim kendini toparlayamıyormuş 4cm miyom oluşmuş ve yumurtlama olmadığından sürekli kanama oluyormuş bu yüzden12 gün ilaç kullanacağım ilaç bittikten sonra yoğun bir kanama olacakmış bu kanama olduktan sonra tekrar kontrole gideceğim. Bu durum bazılarında görülüyormuş malesef o da bana denk geldi(
Bu arada doğumdan sonra sadece ilk 3 hafta kanamanın olması normalmiş ihmal etmeyin bence.

çok geçmiş olsun canım..umarım bir an önce kakasını yapar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…