2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canım emziği sütüne ban,çok az bala bandır öyle alabilir birde emziği ağzına verdikten sonra elinle epey bi tut çıkarmaması için ben öyle yapmıştım sonunda pes edip almıştı benim paşa çıkarıdkça ver çıkardıkça ver yalancı memeyi inan çok rahatlık ya yalancı meme...

hadi gözün aydın ...darısıda bizim başımıza inşallaaahhh

hanımlar bebekleri nasıl yatırıyorsunuz? sırtüstü mü yan mı?
bi de yastık kullanıyomusunuz?

yan yatırıyorum ama istemiyor benim oğluşşş ıhhhhh diyor sırtüstü yatırıyorum...bizim yattığımız silikon yastığa yatırıyorummm belden aşağısı yastığın aşağısında kalıyor

aynen canım yaaaa çok sağol ..önüme gelen herkese anlatıp tavsiye ediyorummm o losyonu

canım benim oğluşta önceden fitilsiz yapamıyordu doktor kızdı sakın birdaha fitil sokmayın dedi alışır fitilsiz yapamaaz dedi birde malum erkek çocuğu sakıncalı dedi...1 haftadır fitil sokmuyorum baya bi kendi yapamadı ama artık şimdi kendi yapıyorrr...sakın fitil sokma canım

Son düzenleme:

sağol canmm...benimkide öyle

yaa bu aşılar çokmu ateş ve huysuzluk yapıyor ne zaman geçiyor acaba :44: bizimde normalde bu haftaydı ama perşembe günü 19 mayıs olduğu için haftaya perşembe gelin dediler sağlık ocağından birde bu aşı burda sadece perşembeleri sabah yapılıyormuşş :97:

selam kızlar. bugün hem aşımız vardı hemde 2. ay kontrollerimiz. 5 kg 60 cm. olmuşuz. ben 5 kg az değil mi dedim hayır çok ideal dedi. ama az kilo almış dedim. e çocuk 4 cm uzamış 1 ayda sütünün bir kısmı da buna yaramış dedi. 700 gr. aldı geçen aya göre. 700 gr. nesini beğenmiyon dedi. baş çevresini felan ölçecekti bizimki durur mu dönüyo kadının elini ittiriyo. anam sen bunun 700 gr. aldığına dua et bu kadar hareketli olup bide o kiloyu alan bebek zor bulunur maşallah ne bu böyle bi dakika yerinde durmuyo dedi neyse aşı sırasında ben yine dışarı çıktım o bağırınca ben ağladım. hemen gittim sarıldım sustu. arabada da biraz uyudu. eve gelince de. yav insan aşı oldum diye biraz mayışır bişey olur de mi yok nerdeee. bi yandan kahkahalar atar bi yandan odaya beni çağırır gitmezsem var gücüyle bağırır:84: ben kapıdan girince susar bi anda. ulen dedim bende senden çok ağladım aşı seni etkileyecek diye nerdeeee. bilsem güle oynaya götürürdüm aşıya şu ana kadar ateş falan da olmadı şükür ebeye götürmeden önce sordum ateş düşürücü verecek miyiz diye. ya dedi biz çocuğa mikrop veriyoruz vücudu savaşsın istiyoruz siz ateş dürücü verip çocuğun cevap vermesini baskılıyorsunuz dedi. ateş çıkacağını sanmam çok nadir çıkar ama çıkarsa 38 i geçerse 1 çay kaşığı ver dedi. öylelikle atlattık bu günü.

Son düzenleme:
selm arkadaşlar...

offff kızımı bugün sabah dr.götürdük acilen :2: pazar günü hiç iyi değildi anlatmıştım...bugünde aynı ağlaması devam edince korktuk eşim işten geldi apartopar hastanenin yolunu tuttuk

dr.muayene etti kızımın bağırsaklarında enfeksiyon olmuş :26: çok üzgünüm yaa Allahım beterinden korusun.
antibiyotik iğne vardidr.hemen iğneyi yaptırdık 3gün peş peşe iğne olcak bebişim nasıl olur dedim enfeksiyon dr.a...yıkanma suyundan olurmuş kesin su yutmuştur dedi dr.o yüzden bebeklerin yıkanma suyunu içme suyuyla yaptırın dedi dr.çeşme suyundan enfeksiyon kapıyomuş bebekler :26:
bende son cuma yıkamıştım kızımı su yuttuğunu anladım ama bişey yapamadım :26: zaten sonrasındaki gün başladı ağlamalara bundan sonra kızımı içme suyuyla yıkıcaz.
offfff valla ömrüm gitti bu 3 günde

haa kızçem 7200gr.olmuş maaşallah kızıma.

Son düzenleme:

canım ben bebişimi uyuduktan sonra yüzüstü yatırıyorum hem gazı varsa rahat çıkarır diye hemde elini kolunu pek hareket ettiremiyo o zaman uyandırmıyoda kendini. ilk başlarda hep yan yatırıyodum ama böle daha çok uyumaya başladı böle kaldık bizde

bende canım geçtiğimiz perşembe oldum şimdi şimdi bitti gibi çok çabuk oldum gibi geldi banada ama bakalım düzenlimi olcak bi daha ne zaman olcaz acep :18:

çok geçmiş olsun canım umarım hemen iyileşir meleğin

haklısın canım dikdörtgen kısmın hiçbir zorluğu yok. ama onun püf noktası tam boyuna gelen yerde oval durması bebeğin hava alması ve seninde bebeği görebilmen için sert bi şey var. tel gibi ama değil. yerine tel kullanılırsa olur mu bilmiyorum da o bombelik çok işe yarıyor gerçekten. çünkü emerken sürekli bebeği kontrol etmek lazım burnundan nefes alabiliyo mu emmesi nasıl diye.

bizde de bağırsakta enfeksiyon vardı. kaka tahlillerinde bol lokosit çıkıyordu. dr anne sütü ile de geçebilir dedi.yoksa 6-7 iğne yer dedi. çok şükür son kaka tahlili temiz çıktı. yani anne sütü ile geçmiş çok şükür. yani emzirebiliyosan bol bol emzir.

bu kadar küçük bebeğe lavman olmaz. ama biz hastanedeykende doktorbi hortumla popodan serumu verdi uyarılsın diye gene yapmayınca serçe parmağını soktu poposuna yine de yapmadı. olan kuzuma oldu. izin vermemekle ii yapmışsın. ben evde kulak pamuğuna sıvı yağ sürüyorum ozaman çook rahat yapıyor.

canım kılosuna

çokta geçmiş olsun senın sutunle bı an önce geçer inşallah

selam kızlar..biz bugün 36 günlük olduk cuma günü 40 mız çıkacak inşallah..benim bi sorum olacak delirmek üzereimkızım hep emmek istiyo ve uyumuyooooemziriyorum iice doyduğuna da eminim yerine yatıyorum 5 dk sonra memenin ağzından çıktığını çakıyo başlıyo elini emmeye ve uyanıp ağlıyoo..esir gibi oldum hiç bişe yapamıyorum ondan da geçtim şu 1 hafta öncesine kadar gündüzleri 3 4 saat uyurdu..şimi yatırıyorum salllaya sallaya bi yarım saat sallama uykusu anca uyuyo..kızım uyumadan nası büyücen diyorm dalga geçer gibi gülüyogecelerimiz eh işte ama gündüz uykusu yok bu çocukta..bütün gün ama bütün gün emzir gazını çıkar altı üstü uyutma çabası 5 dk uyku ıngaa meee ...var mı böle bişey yaşayan..geçiomu büyüyünce allah aşkına bi akıl verin

Geçmiş olsun Azizecim.. Kilosuna da maşallah

Ben kafayı yemek üzereyim bugün, susmuyor kızım ya, sabahtan beri bi rahat durmuyor, 10 dakikadan fazla uyumuyor, sinirlerim bozuldu:84::84::84::84::84: Güya Tracy Hogg un kitabını okumaya başlmaıştım, rutine bağlayacaktık, kafamı kaldıramıyorum ki kızdan. Acayip de asabi yaa. Babası kılıklı

Kızlar bebeğim inlemeye başladı bu ara uykusunda???Üşüttü mü acaba sizlerin de böyle sorunları oldu mu 3 haftalığız biz daha...

hemennn bir emzirme önlüğü satın al valla çok rahat benim gezip tozmadığım yer kalmadı üstelik kızım daha iki aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor

merhabaa herkeseee benii hatırlayan var mıı?? :)))))

mart annesi olacaktım bende ama bebeğim bi kaç gün erken geldi.

bugün işe başladım çok mutsuzumm
çok zordur bebişinde ayrılmak:26::26:
aşı olduğumuz gün oldu 4-5kez verdim iyi olduğunu anlayınca vermedim
bende şu göbeğe uyuz oluyorum tek değilsin nuraycım sultaın telid kapalı merak ettim bende
yan yatırıyorum ama kafayı çeviriyor artık
geçmiiş olsun maşallah oğluşunabizim ateş çıktı inşallah sizin çıkmaz
meryem cerene geçmiiş olsun azizecim...maşallah kısçenede
Kızlar bebeğim inlemeye başladı bu ara uykusunda???Üşüttü mü acaba sizlerin de böyle sorunları oldu mu 3 haftalığız biz daha...

oluyor canım telaş yapma

maşallah ne güzel atlatmışsınız... bizde yarın inşallah sorunsuz atlatırız :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…