benim evde pamuklu bir kumaşım vardı, nevresimlik gibi ondan yaptım. ölçüsü de eni 100 cm, boyu da 70-80 cm olacak şekilde oldu dikilmişi. yoğurt kabı olarak şu 2,5 kg lik olanlar olur. 1,5cm kalınlığında 38-39 cm uzunluğunda bir şerit çıkardım. onu boyun kısmına ekledim. bu şeridi, kumaşın üst kısma gelecek kenarını ortalayarak yerleştirdim. şeridin her iki ucunun bittiği yerlere de boyun askısını ekledim. boyun askısını ayarlı yapmadım. boynuma takıp denedim, sabit bir ölçüde yaptım. bugün de kullandım önlüğümü. gerçekten ne iyi ettim dedim şunu dikmekle
(anlatabildim mi bilmiyorum, pek beceremem anlatmayı) olmadıysa söyle canım bir ara çizim yapıp ekliyim
merhabaa herkeseee benii hatırlayan var mıı?? :)))))
mart annesi olacaktım bende ama bebeğim bi kaç gün erken geldi.
bugün işe başladım çok mutsuzumm
kızlar merhaba
hafta sonu kadın doğumcuma kontrole gittim rahim hemüz toparlanmamış bugün 47.gün ve hala kanamam var. normal kanamam 3 hafta sürmüştü tam 1 aylıkken de yine kanama başlamıştı doktoru aradım regl olabilirsin çok normal dedi. ama benim regl yaklaşık 10 gün çok fazla kanama olarak sürdü. 10 günden sonra bitti gibi birkaç gün sonra yine kanama başladı. Ctesi muayenede rahim kendini toparlayamıyormuş 4cm miyom oluşmuş ve yumurtlama olmadığından sürekli kanama oluyormuş bu yüzden12 gün ilaç kullanacağım ilaç bittikten sonra yoğun bir kanama olacakmış bu kanama olduktan sonra tekrar kontrole gideceğim. Bu durum bazılarında görülüyormuş malesef o da bana denk geldi(
Bu arada doğumdan sonra sadece ilk 3 hafta kanamanın olması normalmiş ihmal etmeyin bence.
haklısın canım dikdörtgen kısmın hiçbir zorluğu yok. ama onun püf noktası tam boyuna gelen yerde oval durması bebeğin hava alması ve seninde bebeği görebilmen için sert bi şey var. tel gibi ama değil. yerine tel kullanılırsa olur mu bilmiyorum da o bombelik çok işe yarıyor gerçekten. çünkü emerken sürekli bebeği kontrol etmek lazım burnundan nefes alabiliyo mu emmesi nasıl diye.
canım sağol çok güzel anlatmışsın anladım yani hemen yarın bende dikeyim artık ,bugün güne gitmiştim emzirmek için başka odaya gidince millet yanlış anlıyor "ne o kız sütüne nazar diye mi kaçıyorsun diye " aslında göğsümü herkesin önünde açmaktan hoşlanmıyorum ama gelde anlat canım tekrar sağol
slm kızlar nasılsınız?oohhh kimsecikler yok sanırım herkes uyuyobense uykusuz her gece yorgun ölesiye sabahlarım bazen günlerce oğlum uyusun diyeeeee şarkısını söyleyip geziyorum kolumdan hiç inmiyo bu velet hep meme hep ağlama başka bişey yok herkeste vardır bu sıkıntılar ama ne bileyim uyudu yerine koyayım diyorum sanki yatağında ateş var bir çığlık basıyo ki anlatamam ben korkuyorum valla o ağladıkça...eve hoca getirdi eşim okuttuk sirkeli suyla sildim heryeri yok banamısın demiyo bağır bağır sesi kısılıyo sadece banyo yaptırırken susuyo vee acayip acıkıyorum kızlar hiç bu kadar beyaz ekmek yediğimi hatırlamıyorum göbüşün üstüne 2.katı çıkacam yakında sanırım kahkihkohkoh ...kızlar sauna eşofman alıp almama konusunda kararsızım sizce faydalı olur mu ki?
selam kızlar..biz bugün 36 günlük olduk cuma günü 40 mız çıkacak inşallah..benim bi sorum olacak delirmek üzereimkızım hep emmek istiyo ve uyumuyoooo emziriyorum iice doyduğuna da eminim yerine yatıyorum 5 dk sonra memenin ağzından çıktığını çakıyo başlıyo elini emmeye ve uyanıp ağlıyoo..esir gibi oldum hiç bişe yapamıyorum ondan da geçtim şu 1 hafta öncesine kadar gündüzleri 3 4 saat uyurdu..şimi yatırıyorum salllaya sallaya bi yarım saat sallama uykusu anca uyuyo..kızım uyumadan nası büyücen diyorm dalga geçer gibi gülüyo gecelerimiz eh işte ama gündüz uykusu yok bu çocukta..bütün gün ama bütün gün emzir gazını çıkar altı üstü uyutma çabası 5 dk uyku ıngaa meee ...var mı böle bişey yaşayan..geçiomu büyüyünce allah aşkına bi akıl verin
slm kızlar nasılsınız?oohhh kimsecikler yok sanırım herkes uyuyobense uykusuz her gece yorgun ölesiye sabahlarım bazen günlerce oğlum uyusun diyeeeee şarkısını söyleyip geziyorum kolumdan hiç inmiyo bu velet hep meme hep ağlama başka bişey yok herkeste vardır bu sıkıntılar ama ne bileyim uyudu yerine koyayım diyorum sanki yatağında ateş var bir çığlık basıyo ki anlatamam ben korkuyorum valla o ağladıkça...eve hoca getirdi eşim okuttuk sirkeli suyla sildim heryeri yok banamısın demiyo bağır bağır sesi kısılıyo sadece banyo yaptırırken susuyo vee acayip acıkıyorum kızlar hiç bu kadar beyaz ekmek yediğimi hatırlamıyorum göbüşün üstüne 2.katı çıkacam yakında sanırım kahkihkohkoh ...kızlar sauna eşofman alıp almama konusunda kararsızım sizce faydalı olur mu ki?
Çooook geçmiş olsun Azize umarım kıza zamanda iyileşir kızçeen:)selm arkadaşlar...
offff kızımı bugün sabah dr.götürdük acilen :2: pazar günü hiç iyi değildi anlatmıştım...bugünde aynı ağlaması devam edince korktuk eşim işten geldi apartopar hastanenin yolunu tuttuk
dr.muayene etti kızımın bağırsaklarında enfeksiyon olmuş :26: çok üzgünüm yaaAllahım beterinden korusun.
antibiyotik iğne vardidr.hemen iğneyi yaptırdık 3gün peş peşe iğne olcak bebişimnasıl olur dedim enfeksiyon dr.a...yıkanma suyundan olurmuş kesin su yutmuştur dedi dr.o yüzden bebeklerin yıkanma suyunu içme suyuyla yaptırın dedi dr.çeşme suyundan enfeksiyon kapıyomuş bebekler :26:
bende son cuma yıkamıştım kızımı su yuttuğunu anladım ama bişey yapamadım :26: zaten sonrasındaki gün başladı ağlamalarabundan sonra kızımı içme suyuyla yıkıcaz.
offfff valla ömrüm gitti bu 3 günde
haa kızçem 7200gr.olmuş maaşallah kızıma.
Sirkeli suyu iyi hatırlattın, bi de onu yapayımSauna eşofmanlar bana saçma gelirdi, ama doğumdan sonraki ilk hafta sadece oturduğum yerden terleyerek 10 kilo verince mantıklı gelmeye başladı. Farzet ki yaz geldi, aynı şey değil mi.. Bilemedim:26::44::44:
Dün eşim dedi ki artık beni anne olarak görüyromuş, kadın olaraktan çokBenim de sinirlerim bozuldu, sürekli meme dışarda emziriyorum tabi. Kız biraz büyüyünce normale döner miyiz ki Üffff:84::84::84:
Sirkeli suyu iyi hatırlattın, bi de onu yapayımSauna eşofmanlar bana saçma gelirdi, ama doğumdan sonraki ilk hafta sadece oturduğum yerden terleyerek 10 kilo verince mantıklı gelmeye başladı. Farzet ki yaz geldi, aynı şey değil mi.. Bilemedim:26::44::44:
Dün eşim dedi ki artık beni anne olarak görüyromuş, kadın olaraktan çokBenim de sinirlerim bozuldu, sürekli meme dışarda emziriyorum tabi. Kız biraz büyüyünce normale döner miyiz ki Üffff:84::84::84:
doktor bana 3aydan önce spor yok dedi 3.aydan sonrada şınav mekikle 6.ayda tekrar eski vucüdun olur dedisezeryanla doğum yapan kızlar spora ne zaman başlıyabiliriz?
bende edacım giriyorum kimsecikler olmuyor şöyle uzun uzun sohbetleri özledim...hemen bakıyım linke çok sağol canımKızlar nasıldınız?damlacim özledim seni ya ve hepinizi özledim ya bi site var masalca.com bebeğinizin adına ninni indirenilirsiniz...
sağol canım teşekkür ederim, hemşire 1 2 gün mızmızlanır dedi ama bakalım
sonuçta onların sağlığı için dimi ama
kizlar 2. ayda uc asi mi var? hatta rotavirusunu bile ayni gun yapabiliriz dedi hemsire
selam annecikler... fiyonkcuk,anne olarak gorulmek.....bnm de aklımda hep bu var.... sanırım beni de öyle goruyor... bebişler biraz buyuyunce değişir bence.
rota virüsü aşı şeklinde değil canım şurup gibi içiriyorlar. Bende hepsini aynı gün yaptırmıştım
Benim canım çok sıkıldı yahuNekadar büyüyünce değişecek
memişlerimiz fora oldu artık açıp açıp duruyoruzahh ahh bu bebişler herşeyi yaptırıyorlar arabada bile memiş açıyoruz hanımefendiler,beyefendiler doysunlar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?