2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba annecikler, biz bugün 2. ay aşılarımızı olduk... bebeğim çok ağladı, ilk defa böyle ağladı yavrum, onunla beraber bende ağladım tabi hemşirede arka arkaya durmadan yaptı iğneleri, hiç acımadı yavruma eve geldik bir çay kaşığı calpol verdim... hemen gülücük atmaya başladı şimdi iki saattir uyuyor maşallah... bi sıkıntımız olmadı şimdilik... tabi asıl gece nöbet tutacağım, ateşlenir diye korkuyoru, eşimde yok bu gece evde oooff of

fiyonkcuk canim 10 dk bir msj atabiliyorum da hangi siteden siparis ettin benim de carsiya cikip kislahan carsisina gidip almam baya zor ben de siparis edeyim siteden

Dün sağlık ocağına gitmiştik kılomuz 6500 gr olmuş, ama aşı sadece çarşamba gunu o yuzden yarın aşıya gidicez ...

masallah bebisine guzelmis kilosu saglik ocaginda kiyafetleriyle tartiyorlar ya kac gr dusuyorlar kiyafetlerden bilmiyorum??? doktorumuz ise bezini bilr cikarir tartarken o yuzden saglik ocaginda tartilinca pek emin olamiyorum dogrusu

annelik akademisi nden alıntıdır arkadaşlar
Biçimli bir vücuda kavuşmak
Aylarca ortalıklarda paytak paytak gezindikten sonra, muhtemelen, vücudunuzun yeniden eski formuna dönüp dönemeyeceği konusunda endişelenmeye başladınız. Doğum sonrası egzersiz yapmak hem harika bir fikirdir, hem de doğum kilolarını atmak için en iyi başlangıçtır. Egzersiz yapan annelerin çoğu, bebekleri bir yaşını doldururken doğum öncesi kilolarına dönmüş olur. Egzersiz yapmak, ayrıca, doğal mutluluk hormonu olarak bilinen endorfinin salgılanmasına neden olur, bu da doğum sonrası depresyon yaşama ihtimalinizi azaltır. Üstelik düzenli hareket, vücutta süt üretimini sağlayan prolaktin hormonunun salgılanmasını da arttırır.

1 Doktorunuza danışın: Doktorunuz ya da bir fizyoterapi uzmanı doğum sonrası yapılacak egzersizler için size yardımcı olabilir. Birçok sağlık kuruluşundan yeni doğum yapmış anneler için özel olarak hazırlanmış doğum sonrası egzersiz rehberleri ve broşürleri edinebilirsiniz.

2 Oturduğunuz semtte bir spor salonu araştırın: Evinize yakın bir spor merkezinin ya da fitness salonunun yeni doğum yapmış annelere özel egzersiz programları olabilir. Hatta bazılarında bebeğinizle birlikte dans edebileceğiniz veya yoga yapabileceğiniz ‘anne-bebek bir arada’ egzersiz programları bile bulabilirsiniz.

3 Belediye hizmetlerini araştırın: Oturduğunuz semtte belediye tarafından açılmış bir spor salonu veya kadın aktivite merkezi olabilir. Buralarda yeni doğum yapmış annelerin ücretsiz katılabileceği egzersiz programları bulabilirsiniz veya böyle bir program açılması için siz talepte bulunabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin internet adresinden ya da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nü telefonla arayarak bu konuda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

4 Bir an önce başlayın: Eğer hamilelik döneminizde ve doğum sırasında bir sorun yaşamadıysanız yürüyüş, pelvik taban egzersizi ve esneme-gerinme gibi hafif bir egzersiz programına başlayabilirsiniz.

5 Altı hafta kuralını uygulayın: Eğer doğumunuz sorunlu geçtiyse ya da sezaryenle doğum yaptıysanız, doğumdan altı hafta sonra yaptıracağınız kontrolü bekleyin ve her şey yolundaysa egzersizlere başlayın.

6 Zamana yayın: Hamilelik öncesinde yapabildiğiniz egzersiz seviyesine ulaşabilmek için vücudunuzu, yavaş yavaş, alıştırarak çalıştırın ve ilk beş ay sizi zorlayan ağır egzersizlerden kaçının.

7 Belinize dikkat edin: Hamilelik döneminde ve sonrasında vücutta salgılanan hormonlar bağ dokularının zayıflamasına neden olur, bu da bel ve pelvis eklemlerinin daha kolay sakatlanmasına yol açar.

8 Ağrınız olursa devam etmeyin: Eğer belli bir egzersizden sonra ağrınız olursa veya beklenmeyen bir belirti görürseniz doktorunuza danışın.

9 Uygun bir sutyen kullanın: Doğumdan sonra göğüsleriniz daha büyük ve hassas olur, bu nedenle egzersiz yaparken göğüslerinizi destekleyecek uygun bir sutyen kullanmalısınız. Eğer emziriyorsanız, egzersize başlamadan önce bebeğinizi emzirmeniz sizi rahatlatacaktır.

10 Bol bol sıvı alın: Hem emzirmeniz hem de fiziksel egzersiz yapmanız vücudunuzun su ihtiyacını iki kat artırır. Bol sıvı tüketmeye dikkat edin.

evet canim bir mudduet sonra gayet normalmis gibi geliyor hersey onlar icin tabi anne sutu de onemli
normal geliyor cidden
geçmiş olsun canım umarım kolayca atlatır
Dün sağlık ocağına gitmiştik kılomuz 6500 gr olmuş, ama aşı sadece çarşamba gunu o yuzden yarın aşıya gidicez ...
maşallah
masallah bebisine guzelmis kilosu saglik ocaginda kiyafetleriyle tartiyorlar ya kac gr dusuyorlar kiyafetlerden bilmiyorum??? doktorumuz ise bezini bilr cikarir tartarken o yuzden saglik ocaginda tartilinca pek emin olamiyorum dogrusu

bende sağlık ocağına güvenmiyorum bizimki digitalde değil kafasından kıyafetlerin gr.mını çıkarıyor

dıgıtal tartı ama tabıkı bende guvenmıyorum, 300 gr çıkarttı yarın aşımız var drmuz aşıdan bır hafta sonra görüşelim dedi bakalım çıplak kaç çıkacak

canim eski kiloma geldim coktan ama zaten cok zayif hamis kalmistim da gobek kisminda fazlalik var sinir ediyor vallahi onu da artik 6. aydan sonra ciddi bir sporla yokedebilirim

dıgıtal tartı ama tabıkı bende guvenmıyorum, 300 gr çıkarttı yarın aşımız var drmuz aşıdan bır hafta sonra görüşelim dedi bakalım çıplak kaç çıkacak

Bizim 2 ay aşılarımız geçen haftaydı, kontrol sırasında hemşire "bunun bıngıldağı erken kapanıyor" diye panik yaptı, doktor da gelip onayladı ileri tetkikler yaptırın, zeka geriliği olabilir" diye, neyse o gün panik halde akşam çocuk doktoruna götürdüm, "ellerini yeteri kadar bastırmamışlar, bıngıldak kapalı falan değil" dedi. neyse bunu niye anlattım, sabah dijital tartıda kıyafetle 5820 çekti, akşam da doktorun dijitalinde tam çıplak 5720 geldi, yani kıyafetler ve bez 100 gr., hadi bilemedin 150 gr. tutuyor. Bıngıldak gene de aklıma takıldı, bakalım takip edeceğim, sinir oldum.

eşlerin sizi anne gibi gördüğünüzden bahsetmişsiniz kızlar :)
evet yaaa ben 2 haftadır eşimden uzaktayım ( şehir dışı olarak) bana da eşim tlfda "bak evi tertemiz bıraktım, her yeri pırıl pırıl yaptım, çamaşırlar yıkandı, yerler silindi banyo, wc 'yi yıkadım, gelince sen de benle ilgilen "diyor
ben hamilelikte n'olur n'olmaz diyip uzak durmuştum da eşimden yanii kızlar Temmuz'dan beri eşimle anladınız yaniiii:)
Napacam ben yaaa korkuyorum şimdi normal doğum yaptım yaa acımaz değil mi, zaten önceleri de ilişki sonrası yanma şikayetlerim oluyordu, fitilden bıktım, doğum sonrası da iltihap olunca gene fitil kullandım. 40. günü kutlayanları tebrik ediyorum:)

canım hamilelikte son 2 ay sonra da 2 ay daha yani 4. ayın sonunda eşimle ben... iç kısımlarda bir yanma oldu ama okadar da buyutulecek bısey değildi. uzerınden 2 hafta gecti canım hıc ıstemıyo bı tuhaf oldum

bebişimizin doğum tarihi aynı seninle :)

canım hamilelikte son 2 ay sonra da 2 ay daha yani 4. ayın sonunda eşimle ben... iç kısımlarda bir yanma oldu ama okadar da buyutulecek bısey değildi. uzerınden 2 hafta gecti canım hıc ıstemıyo bı tuhaf oldum

:))))benim canım hiç hiç hiç istemiyor hemen 2. çoçuğu mu yapsam neeee bir 9 ay daha:) ama onun için de yapmadan olmaz:)))
sanırım hormonlardan bir canım istiyor bir istemiyor, seni tebrik ederim. Doğum sonrası ilişki de ilk gece korkusuna döndü:)

bebişimizin doğum tarihi aynı seninle :)

ay evet bende söyleyecektim facebooktan da ekledik sanırım birbirimizi. fotoğraflara bakarken albümlerden birinde 12.03.2011 yazıyordu bende sana yazıp diyecektim bebeğinin doğum tarihi ise benimkiyle aynı diye. ama o sen misin ondan emin değilim:26:

yok ben değilim canım acaba bu sitede yine aynı gün doğum tarihli olan varmı? Ben de senin gibi spinal anestezi ile oldum bende acayip kaşıntı yaptı baş ağrısı yapmadı herkes de değişik etki yapıyor demek ki :)

çok geçmiş olsun canım umarım hemen iyileşir meleğin

canım kılosuna

çokta geçmiş olsun senın sutunle bı an önce geçer inşallah

ah canım çok geçmiş olsun benim edamda su yuttuğu için yoğun bakıma alınmıştı rabbim korusun meleklerimizi büyük geçmiş olsun meryem cerene

Çooook geçmiş olsun Azize umarım kıza zamanda iyileşir kızçeen:)
Maşallah kilosuna da

çok sağolun arkadaşlar...
Allahıma çok şükür kızım iyi şimdi. bugün 2.iğnesini oldu yarın son iğnesini olcak Allahın izninle...

kızlaaar az önce beni de boyut yayınlarından aradılar. Cep tlf no'su olunca tanımıyorum da no'yu açtım keşke açmasaydım yaaa offfffff kadın konuştu da konuştu ahbab olduk yaaa!!!!!!
kızımın adını, doğum tarihini, mail adresimi aldı, çalışıp çalışmadığımı(işsiz öğretmenlerdenim diyince branşımı kendisinin ailesinde de atanamamış öğretmen olduğunu, babasının sınıf öğretmeni olduğunu söyledi. Adı Ceylan, Ş.Urfalıymış , Mardinde oturduğumu hani annelik akademisi kitabını aldığımızda bilgileri yazmıştık yaa size yakınız dedi, ama İstanbuldan arıyor tabiii. Hangi banka kartını kullandığımıza kadar sordu, ben de aklıma gelen iki karttı söyledim. 12 taksitden falan bahsetti, yaww alan yok öfff söylüyorum almıycam düşünürsem internetten bakarım diyorum yoook bu kampanyalar internetten olmazmış.
Yaaa düşünmüyorum diyorum, yok böyle kampanyaları arada yapıyorlarmış da fırsatmışta ben de güleryüzlü konuştum da konuştum yaa pöööf. 299 tl ye masal kütüphanesi ve masal çerçevesinden bahsetti, yaa ben atanmamışım bize çok gelir alamayız diyorum çoçuk kısmetiyle doğar diyor. Eşim hayır der diyorum isterseniz ben konuşayım, ya da siz konuşun Cuma tekrar arayayım sizi diyor. Ben de en sonunda bizim kiramız 330 tl veremeyiz dedim, tamam Ayşe hanım dedi. Baktım 13 dk 11 sn konuşmuşum. Onlara bedava sanırım tlf:)

yapışmışlar desene uyuz olurum heee sıkboğaz eden tiplere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…