2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

İlk 6 ay sadece anne sütü alamadığı için anne sütü ve mamayı bir arada alan ya da sadece mama alan çocuklara su verilmeli midir? Su verilmesi gerekiyorsa bunun miktarı ne olmalıdır?

Yapay beslenen sağlıklı çocuklara (çocuğun anne sütü alamadığı durumlarda uygulanan beslenme şekli) da dışarıdan su verilmesi gerekmez. Çünkü bebeklere verilen mamalar uygun şekilde hazırlandıklarında büyük oranda su içermekte ve bu da çocuğun su ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca mama veya anne sütüne ek olarak su verilmesi durumunda çocuğun susama hissi azalacağından mama veya anne sütünü daha az alacak ve bu da yetersiz kalori alımına neden olacaktır. Ancak çok sıcak havalarda aşırı su kaybı olması durumunda veya ishal ve kusma gibi ekstra su kaybına neden olan hastalıkların olduğu durumlarda doktor önerisiyle ek olarak su verilmesi gerekebilir. Ayrıca bu noktada yapılan hatalı bir başka uygulama da annelerin çocuğunun daha iyi besleneceğini düşünerek mamayı daha konsantre hazırlamasıdır. Bu durumda böbreklere osmolar yük artacağından çocuk solüt yükünü atabilmek için idrarla fazla su kaybeder. Çocukta susuzluk hissi ağlamaya neden olur. Annesi tarafından çocuğun acıktığı düşünülerek tekrar mama verilir ve sonuç olarak çocuğun susuzluğu daha da artar. Bu ise tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla mama hazırlanırken kaç ölçek mamaya ne kadar su katılacağı öğrenilmeli ve buna göre mama hazırlanmalıdır.

cnm ben hep emziriyorum ama bazen sütüm inan damla damla geliyor fakat bu her zaman olmuyor bazen hiç mama vermediğim günler de oluyor doktora danışıp da başladım mamaya ama sütüm varken hiç vermiyorum doktorunda demesi mama verdiğin zaman su vereceksin demişti bunu da kızım 3 gün kakasını yapamamıştı gitmiştik doktora o zmn sormuştu mamadan sonra su veriyormusun mutlaka ver demişti ben suyu sadece mama verdiğim zamanlarda içirmeye çalışıyorum sen istersen doktoruna benim yerime sor çünkü doktorlarda bu konuda farklı düşüncelere sahip anneminde bugün tomografi sonucu çıkacak bakalım ona göre bi yol çizecek doktor

kızlar aşımızı olduk geldık bebeğim şimdi uyuyo umarım ateşlenmez, evdede ilaç yok eşime aldırsam mı sizce ? genelde mart bebeklerımız ateşlendı

benimde sütüm yetmediği için günde 2 defa 90 cc veriyorum. çocuk doktorum her mamadan sonra bol ılık su ver dedi... benimkide pek sevmiyor suyu ama ben konuşarak oyalıyorum

Son düzenleme:
kızlar selam. birincisi eşimin yeğeninin sünneti var ben bebişe bulabilrsem smokin giydirmek istiyorum sizce nereden bulabilirim?

bir diğer olay da ebeye kalça ultrasonu diye bişey varmış dedim. ben kontrol ediyorum canım şüpheli bi durum olduğunda söylüyoruz onu çektirin diye gerek yok çektirmene dedi:26:

sakın canım ateşi olmayan çocuğa ilaç verilmez bunu böyl bilesin canım çıkarsa ver ya da paranox s fitil

bende dün ağladım kızımla beraber ben eve gelince bir çay kaşığı vermiştim, güzel uyumuştu... ama akşam yinede çıktı ateşi

ya yazamadım teşekkür ederim kızlar kucağımda uyuttum uyumadı bende uyumuşum =)) şimdi yanaklarında hafif ateş var gibi geldi bana ateşini ölçüp bakacağım uyuyor paşam ama emerken bile ağladı sanırım canı ağrıyor

arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum ayın 26 da ikinci ay aşılarımızı olucaz bizde. aşılarını yaptıran arkadaşlar acaba sağlık ocağındamı yoksa hastanedemi yaptırıyorsunuz ben hastanedeki doktorumuza sordum mesala sağlık ocağındaki aşılar 8 mikroba karşı koruyor bizim yaptığımız aşı 11 mikroba akarşı koruyor demişdi bu ikinci ay aşıları için. bide özel hastanede yaptıran varsa nekadar tutuyo yazarlarsa çok sevinirim kararsız kaldım sağlık ocağındamı hastanedemi yaptırmalıyım

kızlar ya bebeğin göz rengi ne zaman belli olur tam olarak?benim kız zeytin gözlüydü doğduğunda.sonra lacivert oldu sonra koyu mavi.şimdide boz bir renk oldu.gri gibi.yakından bakınca baya mavi gibi.dışardada hiç gözünü açamıyo.ben mavi gözlüyüm eşim kahverengi.o yuzden çok merak ediyorum:)gerçi çok şükür görüyo ama

bence kesınlıkle yaptır usg yi ıhmal etme ve ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi
benım dr um ozellıkle sağlık ocağında yaptır dedı bende bugun sağlık ocağında ücretiz yaptırdım, bence bı sakıncası yok yınede en bılırsın tabıkı burda çoğu kişi sağlık ocağında yaptırdı

kızlar lutfen cvp verın kuzum aşı oldu ateşlenır dıye korkuyorum evde ilaçta yok eşime ilaç aldırtsam mı bide ne verdınız siz ateşi çıkınca

kızlar aşımızı olduk geldık bebeğim şimdi uyuyo umarım ateşlenmez, evdede ilaç yok eşime aldırsam mı sizce ? genelde mart bebeklerımız ateşlendı

Bence evde bulunsun canım, ilerde de lazım olabilir. Nöbetçi eczane aramaktansa..

Ben de rezene veriyordum bir ara, midesindeki gazı çıkarmaya yardım ediyor diye.5-6 çay kaşığı veriyorum ben gerçi, üst sınır kaç bilmiyorum ama.. :44:

Tarama herkese yapılıyor diye biliyorum.. Bence hemşirenin demesiyle vazgeçme, inşallah dediği doğrudur ama yine de bir bakılsın, belki gerekiyordur tarama:26:

slm kızlar az önce verem aşımızı olduk geldik oğluşum hiç ağlamadızaten ateşte yapmazmış bu aşı ooohhhrahatız inşallah şimdi uyuyo oğluş...geçmişi okuyamıyorum inşallah hepiniz iyisinizdir...bebişler gazsız ve uykuludur..kızlar zaman döner sıra sana da gelir diye bir laf varya işte şimdi sıra bana geldi..neyin sırası diyeceksiniz hemen anlatayım..büyük görümcem ben hamileyken 1 defa aradı bayramlaşayla beraber kutladı,sonra doğumdan 15 gün sonra aradı başka da aramadı 2 yıldır evliyiz sadece 2 defa aradı toplamda şimdi o hamileymiş ve ben asla aramıycam diyorum ama annem ara sen onun gibi olma diyo ama kararlıyım aramıycam banane öyle hakettiğinden fazla değer vermek istemiyorum..haa aramama bahnesi dee hazır çalışıyomuş yoğunmuşsanki başbakan oldu mübarekhayırlısıyla birde altimden öcümü alsaydım

kızlar lutfen cvp verın kuzum aşı oldu ateşlenır dıye korkuyorum evde ilaçta yok eşime ilaç aldırtsam mı bide ne verdınız siz ateşi çıkınca

canım bize dr şuruplar çok faydalı değil fitil yaza dedi biz fitil kullanıyoruz hatta evde bulunsun deyince eşim 2 kutu birden almışyakında olsaydık birini gönderirdim sana

cnm bunu bende merak ediyorum benim kızın doğduğunda lacivertti sonra mavi gibi oldu sonra yeşil şimdi de duman rengi gibi 3.aymız bitiyor hala oturmadı tabi benim eşimde kahverengi gözlü bende yeşil büyük kızımındaa ela oldu gözleri yeşilimsi ela

Ateşi çıkmadan ilaç verme ama evde Calpol bulundur, zaten sağlık ocağında da onu söylüyorlar. Calpol haricinde de ağrı kesici-ateş düşürücüler var, mesela Ibufen, ama bunu 1 yaşından önce vermiyorlar aklında bulunsun, hani eczacı falan "bundan verelim" diyebilir, o nedenle söyledim.

canım bize dr şuruplar çok faydalı değil fitil yaza dedi biz fitil kullanıyoruz hatta evde bulunsun deyince eşim 2 kutu birden almışyakında olsaydık birini gönderirdim sana

sağol canım benim söylemen bıle mutlu ettı benı, adı ne bende eşime söyliyim alsın belkı lazım olur ılerleyen saatlerde bı atlaksak şu gunlerı kaç gun suruyo acaba bu ateş falan

Sen de bebekten başını kaldıramıyorsun, artık Ramazan'da filan kutlarsın.. Kısmet Ben de sinir oluyorum ya, hamileyken de doğumda da insan sevincini paylaşmak istiyor, madem bu aramadı, sen niye onu mutlu edesin ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…