cnm bende sağlık ocağında yaptırdım sağlık ocağındaki ebe de bana özel hastanelerdeki aşılar bayat oluyor dedi yinede sen bilirsinarkadaşlar size bir şey sormak istiyorum ayın 26 da ikinci ay aşılarımızı olucaz bizde. aşılarını yaptıran arkadaşlar acaba sağlık ocağındamı yoksa hastanedemi yaptırıyorsunuz ben hastanedeki doktorumuza sordum mesala sağlık ocağındaki aşılar 8 mikroba karşı koruyor bizim yaptığımız aşı 11 mikroba akarşı koruyor demişdi bu ikinci ay aşıları için. bide özel hastanede yaptıran varsa nekadar tutuyo yazarlarsa çok sevinirim kararsız kaldım sağlık ocağındamı hastanedemi yaptırmalıyım
ben her ihtimale karşı almıştım cnm calpol ama ateşi 37.0 üstüne çıkmadıkızlar lutfen cvp verın kuzum aşı oldu ateşlenır dıye korkuyorum evde ilaçta yok eşime ilaç aldırtsam mı bide ne verdınız siz ateşi çıkınca
aslında haklısın ama bazen de insanları utandırmak gerek diye düşünüyorum ayrıca eşin seni takdir eder bence büyüklük sende kalsın bazen politik olmak işe yarıyorslm kızlar az önce verem aşımızı olduk geldik oğluşum hiç ağlamadızaten ateşte yapmazmış bu aşı ooohhhrahatız inşallah şimdi uyuyo oğluş...geçmişi okuyamıyorum inşallah hepiniz iyisinizdir...bebişler gazsız ve uykuludur..kızlar zaman döner sıra sana da gelir diye bir laf varya işte şimdi sıra bana geldi..neyin sırası diyeceksiniz hemen anlatayım..büyük görümcem ben hamileyken 1 defa aradı bayramlaşayla beraber kutladı,sonra doğumdan 15 gün sonra aradı başka da aramadı 2 yıldır evliyiz sadece 2 defa aradı toplamda şimdi o hamileymiş ve ben asla aramıycam diyorum ama annem ara sen onun gibi olma diyo ama kararlıyım aramıycam banane öyle hakettiğinden fazla değer vermek istemiyorum..haa aramama bahnesi dee hazır çalışıyomuş yoğunmuş sanki başbakan oldu mübarek hayırlısıyla birde altimden öcümü alsaydım
sağol canım benim söylemen bıle mutlu ettı benı, adı ne bende eşime söyliyim alsın belkı lazım olur ılerleyen saatlerdebı atlaksak şu gunlerı kaç gun suruyo acaba bu ateş falan
Ateşi çıkmadan ilaç verme ama evde Calpol bulundur, zaten sağlık ocağında da onu söylüyorlar. Calpol haricinde de ağrı kesici-ateş düşürücüler var, mesela Ibufen, ama bunu 1 yaşından önce vermiyorlar aklında bulunsun, hani eczacı falan "bundan verelim" diyebilir, o nedenle söyledim.
Sen de bebekten başını kaldıramıyorsun, artık Ramazan'da filan kutlarsın.. KısmetBen de sinir oluyorum ya, hamileyken de doğumda da insan sevincini paylaşmak istiyor, madem bu aramadı, sen niye onu mutlu edesin ki..
cnm bende sağlık ocağında yaptırdım sağlık ocağındaki ebe de bana özel hastanelerdeki aşılar bayat oluyor dedi yinede sen bilirsin
ben her ihtimale karşı almıştım cnm calpol ama ateşi 37.0 üstüne çıkmadı
aslında haklısın ama bazen de insanları utandırmak gerek diye düşünüyorum ayrıca eşin seni takdir eder bence büyüklük sende kalsın bazen politik olmak işe yarıyor
evet evet haklısın canım aramıycam aramıyam
iyi niyetinden dolayı seni alkışlıyorum canım günün iyi kalpli gelini ödülünü sana veriyorum kendimce bence o utanmayı bilmez düşün bana düğünde taktığı bilezik 2 saat sonra kırılımıştı halay çekerken kıl gibi inceydi bende aldım kaynanama götürdüm eline verdim kaynanam epey bozulmuştu
slm kızlar face de grubumuza da yazdım ama pek cevap alamadım hem emzirip hem mama veren anneler bebeklerinize su veriyormusunuz ben çoğunlukla emziriyorum günde 2 defa 60 cc mama veriyorum su vermek istiyorum ama redded,yor zorla içiriyorum doktorumuz bana mama veriyorsan mutlaka su vereceksin demişti ama dün bi arkadaşımız bi yerde okudum mamayı suyla hazırladığımız için suya gerek yok ben hiç vermedim dedi bana mantıklı gelmedi tmm suyla hazırlıyoruz ama içi yanmaz mı çocuğun :26::26:
mama yaptımm verdim uğunarak gözünden yaş gele ağlıyor bir ölçek verdim ağrısı var
bana 42günlükken kullanabilirsin dedi canım ama kullanmadım sanki bacakları çok ayrık kalıyor gibi geldibu aralar pusetten de sıkılıyor ne yatmak ıstıor ne pusette oturur gibi durmaktan hoslanıyor gezdirirsen iyi ama
su kangrudan ben de mi alsam diye düşündüm ama altı aydan sonra önerilmyor diye okudum e zaten ücüncü aya az kaldı üc ay ıcın mı vercem o kadar parayı iyileri de az para degil
kullananlar ne zamandan berı kullanıyor doktorlarnza danıstınz mı kacıncı aya dek kullanımına izin varmıs bir de en önerilen marka hangisi acaba yorumlarınızı paylasırsanız sevınırım canlarım
hiç duymadım :26::26:kızlar mrb ben aranıza yeni katıldım ya şu bögürtlen kökü suyu tüpleri açıyormuş dogrumu :18:
geçmiş olsun tatllım vee maşallah kuzunaBiz de aşımızı olduk geldik. sesini titrete titrete nasıl ağladı yavrum. ilk defa gözünden yaş geldi ağlarken.. içim gitti ama onun sağlığı için diye düşünüp rahatlatmaya çalıştım kendimi.
1100 gr almışız. 5900 gr olmuş tombik elli kızım. boyu da uzamış 59,5 cm olmuş..
geçmiş olsun belki karnı tokdur canım canını sıkmamerhaba kızlar, dün aşımızı olmuştuk, gece biraz ateşlendik.. 38,5e kadar çıktı, gece yarısı eşim fitil aldı nöbetçi eczaneden.. fitilden sonra düştü çok şükür... daha çok yükselecek diye çok korktum :18: sabahda 37,9a çıkmış, bu sefer şurup verdim, tekrar düştü...
kızlar benim bebeğim iki üç gündür azıcık emip uyuyor. normalde uzun uzun emerdi, sütüm az olduğu için mama da veriyorum, dün biberonuda istemedi, diliyle ittihuysuzluğu filan yok, uykusuda iyi... ama emmesi azaldı... neden olabilir?
inşallah yoktur canım bişeyiselam kızlar inş tüm bebişler iyidir bnm bebişimin halen burnu tıkalı malesef ve genizleride dolu dra gittik bgn ciğerlerinde yok bişey dedi denizsuyuna devam edin aspiratörle çekin dedi bide şurup verdi inş geçer..kalça usgside çektirdik sağ kalçada gelişim geriliği vrmış çıkıklık yok dedi ama 1 ay sonra bidaha çekilecekmiş takip edilecekmiş inş bi problem olmaz böyle işte kızlar..
geçmiş olsun canım bizim çıktı3 tane aşı olduk bebeğimmm benim verem aşısında resmen uğundu paşamiçim acıdı
Merak ediyorum kızlar ateşi çıkmaz dediler ama ateşi çıkan oldu mu aranızda ?
bendemerak ettim ne kadar su veriliyorkii facedede yazdım az demişlerdi banaslm kızlar face de grubumuza da yazdım ama pek cevap alamadım hem emzirip hem mama veren anneler bebeklerinize su veriyormusunuz ben çoğunlukla emziriyorum günde 2 defa 60 cc mama veriyorum su vermek istiyorum ama redded,yor zorla içiriyorum doktorumuz bana mama veriyorsan mutlaka su vereceksin demişti ama dün bi arkadaşımız bi yerde okudum mamayı suyla hazırladığımız için suya gerek yok ben hiç vermedim dedi bana mantıklı gelmedi tmm suyla hazırlıyoruz ama içi yanmaz mı çocuğun :26::26:
gamzecim belli oldum sonuçcnm ben hep emziriyorum ama bazen sütüm inan damla damla geliyor fakat bu her zaman olmuyor bazen hiç mama vermediğim günler de oluyor doktora danışıp da başladım mamaya ama sütüm varken hiç vermiyorum doktorunda demesi mama verdiğin zaman su vereceksin demişti bunu da kızım 3 gün kakasını yapamamıştı gitmiştik doktora o zmn sormuştu mamadan sonra su veriyormusun mutlaka ver demişti ben suyu sadece mama verdiğim zamanlarda içirmeye çalışıyorum sen istersen doktoruna benim yerime sor çünkü doktorlarda bu konuda farklı düşüncelere sahip anneminde bugün tomografi sonucu çıkacak bakalım ona göre bi yol çizecek doktor
aldır dilekcim ne olur ne olmaz evde bulunsunkızlar aşımızı olduk geldık bebeğim şimdi uyuyo umarım ateşlenmez, evdede ilaç yok eşime aldırsam mı sizce ? genelde mart bebeklerımız ateşlendı
lcw.de olabilir canım birde elle anlıyorlar zaten doktorun doğru demiş bizimde sorun gözükmedi ama makat bebeği bakalım usg ile dedi ve bişey çıkmadı...eskiden elle anlaşılıyormuş zatenkızlar selam. birincisi eşimin yeğeninin sünneti var ben bebişe bulabilrsem smokin giydirmek istiyorum sizce nereden bulabilirim?
bir diğer olay da ebeye kalça ultrasonu diye bişey varmış dedim. ben kontrol ediyorum canım şüpheli bi durum olduğunda söylüyoruz onu çektirin diye gerek yok çektirmene dedi:26:
sağlık ocağında yaptırıyorumarkadaşlar size bir şey sormak istiyorum ayın 26 da ikinci ay aşılarımızı olucaz bizde. aşılarını yaptıran arkadaşlar acaba sağlık ocağındamı yoksa hastanedemi yaptırıyorsunuz ben hastanedeki doktorumuza sordum mesala sağlık ocağındaki aşılar 8 mikroba karşı koruyor bizim yaptığımız aşı 11 mikroba akarşı koruyor demişdi bu ikinci ay aşıları için. bide özel hastanede yaptıran varsa nekadar tutuyo yazarlarsa çok sevinirim kararsız kaldım sağlık ocağındamı hastanedemi yaptırmalıyım
6aya kadar değişirmişkızlar ya bebeğin göz rengi ne zaman belli olur tam olarak?benim kız zeytin gözlüydü doğduğunda.sonra lacivert oldu sonra koyu mavi.şimdide boz bir renk oldu.gri gibi.yakından bakınca baya mavi gibi.dışardada hiç gözünü açamıyo.ben mavi gözlüyüm eşim kahverengi.o yuzden çok merak ediyorum:)gerçi çok şükür görüyo ama
slm kızlar az önce verem aşımızı olduk geldik oğluşum hiç ağlamadızaten ateşte yapmazmış bu aşı ooohhhrahatız inşallah şimdi uyuyo oğluş...geçmişi okuyamıyorum inşallah hepiniz iyisinizdir...bebişler gazsız ve uykuludur..kızlar zaman döner sıra sana da gelir diye bir laf varya işte şimdi sıra bana geldi..neyin sırası diyeceksiniz hemen anlatayım..büyük görümcem ben hamileyken 1 defa aradı bayramlaşayla beraber kutladı,sonra doğumdan 15 gün sonra aradı başka da aramadı 2 yıldır evliyiz sadece 2 defa aradı toplamda şimdi o hamileymiş ve ben asla aramıycam diyorum ama annem ara sen onun gibi olma diyo ama kararlıyım aramıycam banane öyle hakettiğinden fazla değer vermek istemiyorum..haa aramama bahnesi dee hazır çalışıyomuş yoğunmuş sanki başbakan oldu mübarek hayırlısıyla birde altimden öcümü alsaydım
slm kızlar face de grubumuza da yazdım ama pek cevap alamadım hem emzirip hem mama veren anneler bebeklerinize su veriyormusunuz ben çoğunlukla emziriyorum günde 2 defa 60 cc mama veriyorum su vermek istiyorum ama redded,yor zorla içiriyorum doktorumuz bana mama veriyorsan mutlaka su vereceksin demişti ama dün bi arkadaşımız bi yerde okudum mamayı suyla hazırladığımız için suya gerek yok ben hiç vermedim dedi bana mantıklı gelmedi tmm suyla hazırlıyoruz ama içi yanmaz mı çocuğun :26::26:
Acıdı:26: ama daha fazla çalışma olmadı bir daha acır mı bilmiyorum yanma gibi birşey oluyoeşlerin sizi anne gibi gördüğünüzden bahsetmişsiniz kızlar :)
evet yaaa ben 2 haftadır eşimden uzaktayım ( şehir dışı olarak) bana da eşim tlfda "bak evi tertemiz bıraktım, her yeri pırıl pırıl yaptım, çamaşırlar yıkandı, yerler silindi banyo, wc 'yi yıkadım, gelince sen de benle ilgilen "diyor
ben hamilelikte n'olur n'olmaz diyip uzak durmuştum da eşimden yanii kızlar Temmuz'dan beri eşimle anladınız yaniiii:)
Napacam ben yaaa korkuyorum şimdi normal doğum yaptım yaa acımaz değil mi, zaten önceleri de ilişki sonrası yanma şikayetlerim oluyordu, fitilden bıktım, doğum sonrası da iltihap olunca gene fitil kullandım. 40. günü kutlayanları tebrik ediyorum:)
umarım hemen iyileşir, aaa büyüsünler artık yaaçok sağolun arkadaşlar...
Allahıma çok şükür kızım iyi şimdi. bugün 2.iğnesini oldu yarın son iğnesini olcak Allahın izninle...
göğsümde süt çok iyi geliyorsa , yağlıysa doyuyordur endişe etme. Tabi sana öyle diyorum ama endişe etmemek mümkün mü?merhaba kızlar, dün aşımızı olmuştuk, gece biraz ateşlendik.. 38,5e kadar çıktı, gece yarısı eşim fitil aldı nöbetçi eczaneden.. fitilden sonra düştü çok şükür... daha çok yükselecek diye çok korktum :18: sabahda 37,9a çıkmış, bu sefer şurup verdim, tekrar düştü...
kızlar benim bebeğim iki üç gündür azıcık emip uyuyor. normalde uzun uzun emerdi, sütüm az olduğu için mama da veriyorum, dün biberonuda istemedi, diliyle ittihuysuzluğu filan yok, uykusuda iyi... ama emmesi azaldı... neden olabilir?
Ben mamayı sulu yapma taraftarıyım. Hem kaka olayındada sorun olmuyor, hem çocuk reddetmiyor. Hem anne sütüde önden sulu gelmiyor mu yani mama biraz sulu olsa birşey olmaz.slm kızlar face de grubumuza da yazdım ama pek cevap alamadım hem emzirip hem mama veren anneler bebeklerinize su veriyormusunuz ben çoğunlukla emziriyorum günde 2 defa 60 cc mama veriyorum su vermek istiyorum ama redded,yor zorla içiriyorum doktorumuz bana mama veriyorsan mutlaka su vereceksin demişti ama dün bi arkadaşımız bi yerde okudum mamayı suyla hazırladığımız için suya gerek yok ben hiç vermedim dedi bana mantıklı gelmedi tmm suyla hazırlıyoruz ama içi yanmaz mı çocuğun :26::26:
paranox fitili u evde bulundur.kızlar aşımızı olduk geldık bebeğim şimdi uyuyo umarım ateşlenmez, evdede ilaç yok eşime aldırsam mı sizce ? genelde mart bebeklerımız ateşlendı
Ben genede çektirilmesi taraftarıyım, kaç kere doğuracaksın çektir gitsin aklında kalmasın birşey. Smokini eminönünden bulabilirsin hatta gidersen şöyle minik sünnetliklerinde fiyatını sorar mısın? ben benimkinin resmini çekmek istiyorum :) Bir aya kadar filan yaptırıcam sünnetini ileriye kalmasın .kızlar selam. birincisi eşimin yeğeninin sünneti var ben bebişe bulabilrsem smokin giydirmek istiyorum sizce nereden bulabilirim?
bir diğer olay da ebeye kalça ultrasonu diye bişey varmış dedim. ben kontrol ediyorum canım şüpheli bi durum olduğunda söylüyoruz onu çektirin diye gerek yok çektirmene dedi:26:
kızlar ya bebeğin göz rengi ne zaman belli olur tam olarak?benim kız zeytin gözlüydü doğduğunda.sonra lacivert oldu sonra koyu mavi.şimdide boz bir renk oldu.gri gibi.yakından bakınca baya mavi gibi.dışardada hiç gözünü açamıyo.ben mavi gözlüyüm eşim kahverengi.o yuzden çok merak ediyorum:)gerçi çok şükür görüyo ama
Acıdı:26: ama daha fazla çalışma olmadı bir daha acır mı bilmiyorum yanma gibi birşey oluyo
umarım hemen iyileşir, aaa büyüsünler artık yaa
göğsümde süt çok iyi geliyorsa , yağlıysa doyuyordur endişe etme. Tabi sana öyle diyorum ama endişe etmemek mümkün mü?
Ben mamayı sulu yapma taraftarıyım. Hem kaka olayındada sorun olmuyor, hem çocuk reddetmiyor. Hem anne sütüde önden sulu gelmiyor mu yani mama biraz sulu olsa birşey olmaz.
paranox fitili u evde bulundur.
Ben genede çektirilmesi taraftarıyım, kaç kere doğuracaksın çektir gitsin aklında kalmasın birşey. Smokini eminönünden bulabilirsin hatta gidersen şöyle minik sünnetliklerinde fiyatını sorar mısın? ben benimkinin resmini çekmek istiyorum :) Bir aya kadar filan yaptırıcam sünnetini ileriye kalmasın .
Bir yaşında tam oturur. Sabır etmeliyiz.
mama yaptımm verdim uğunarak gözünden yaş gele ağlıyor bir ölçek verdim ağrısı var
canım ben alanyada yaşıyorum. keşke bir eminönü de burada olsaydı
offf, süperdir sıcaktır oralar şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?