2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen ya, gece uykumuz bölük pörçük olunca erkenden de uykumuz geliyor. Eskiden böyle miydik ah ah :90:

gunaydin kizlar dun internetten siparis ettigin emzirme onlugu geldi bir deneme yaptim fena degil bakalim heryerde guzel guzel emzirebilirim oglusumu ne guzel taze taze sut sagmaktan hic haz etmiyorum dogrusu...
daha da bir duzen oturtamadim 2 yada 3 saatte bir emziremiyorum cunku tek memeyi emiyor digerini kesinlikle emmiyor yarin doktora soracagim bakalim kilo durumundan belli de olabilir nasil boyle duzensiz besleniyor doyuyor mu acaba???

gündüz nerdeyse hiç uyumayan, gece de sık sık uyanan bebeği olan var mı??ya da ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri???

gündüz nerdeyse hiç uyumayan, gece de sık sık uyanan bebeği olan var mı??ya da ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri???

gunduzleri genellikle uyuyan geceleri sik uyanan bir oglusum var... yapilacak birsey var mi bilmiyorum ama buyumelerini bekleyip bir duzen oturtmalarini beklemekten baska care yok sanirim...

18 aylik bir oglum var onda gece duzenimiz 10. 11. ay gibi oturmaya baslamisti bunda da o aylari bekliyorum bakalim

canım ya çok saol denerim tatlım benim yaa
ya bizimkide gaz yüzünden alıştı galiba gaz için sürekli kucakta ve geziniyoduk alışkanlık yaptıı paşamdaa

canım ya gündüzleri hiç denilecek kadar uykusu ama gece uyuyor çok şükürr

tam doygunluğa ulaşmadığı zaman öyle oluyor sanki, yani bir dene bakalım emziriyorsan bolca iki göğsü birden emzir yada sağarak veriyorsan bir kaç kez bolbol yedir,
ne bileyim benimki tam doygunluğa ulaşırsa ağırlık basıyor güzel uyuyor , tabi her zaman mümkün olmuyor buna ulaşmak.

bir de gece uykusu için iyice yoruyorum, oynatıyorum ,şekerlemelere mümkünse izin vermiyorum o saatlerde , sonrada iyice acıkınca doyurmaya çalışıyorum.

1) karnı toksa
2) gazı çıktıysa
3) kaka yaptıysa
altıda temizse ve uyumuyorsa çare olarak çok yoruyorum spor yaptırıp ve yüzüstü yatırıp sinirlenene kadar debelenmesini sağlıyorum. Üşenmezsem banyo ve yağlama .
Bütün bildiklerim bunlar...

merhaba kizlar uzun zamandir giremez olmustum.Miniklerimizi buyuttuk bile cok sukur.Oglusum bana gulumsemeye benimle konusmaya agulamaya basladi.Cok guzel bir duyguymus annelik.Gercekten yasamayan bilmiyormus.Gecmis cok birikmis okuyamiyorum.Umarim hepinizin bebisleri iyidir.

ya kızlar oğluşum acayip terlemeye başladı meme emerken resmen sırılsıklam oluyo kafası neden dersiniz??? :26:

ya kızlar oğluşum acayip terlemeye başladı meme emerken resmen sırılsıklam oluyo kafası neden dersiniz??? :26:

benimki de öyle canım meme emerken bebekler büyük efor sarfettikleri için terliyorlar bir de sıcaklar başlayınca bizim sıcaklığımızla birlikte daha çok terliyorlar yazın ne yapcaz bakalım:26:

ooo masallah 3 ayi gecmis bile gercekten oyle cok guzel bir duygu annelik gulusleri agulamalari kokulari herseye butun yorgunluklara uykusuzluklara degiyordoogrusu

Canım her seferinde bir memeden emiyor mu demek istiyorsun, yoksa her zaman sadece birinden mi emiyor? Eşim annesinin bir memesini hiç almamış da. Yine de süt yetmiş..

Bu arada bugün Antalya yanıyor yahu. İlk defa kısa kollularını giydi kızım, siz kısa kollu mu giydiriyorsunuz? Gerçi yelek giydirdim yne de uyanınca.. Yazın da mı bizim giydiğimizden bir kat fazla giyecek?

Sıcakta bizim sütler bozulmaz di mi ya memede?

bende antalyada yaşıyoruz oğlumda emerken kafası terliyor gece uyurken terliyor çünkü 2 tane kollu giyiyor bence 1 tane yeterli şimdi hava çok güzel ve güneşli sanırım yakında denize girecez oğlumla artık kısa kollu almanın zaman geldi hepsi uzun kollu hemde küçük geldi ne çabuk büyüyor değil mi

1 sene önce istanbuldan mersine gelin geldim cnm ben

Ben de çıtçıtlı badisinin üzerine uzun kollu giydiriyordum bir de yelek filan oluyordu bazen ama bugün hava hakikaten çok güneşli. Evet, bugün doğumda gelmiş olan bir arkadaşım geldi, aradaki farka inanamad, neredeyse 3 ay olacak, bir aylık olacağı günler bile ne kadar uzaktı. Artık gülüyor, emerken gözümün içine bakıp cilveleniyor, yeni hedefim elini fark etmesi. Elini tutup gözünün önüne getiriyorum, yine de bakmıyor yaa

bende yeni anneyim bu havalarad nasıl giydirmem konusunda tecrübesizim halen kucağimda battaniyelerle tutuyorum ve yatarken de çok sarıyorum galiba

gereğinden fazla giyim ani beşik ölümü sebebidir, sen ne giyiyorsan bi kat fazlası, 4 aydan sonra senin kadar. Bu arada ev max 25 derece olmalı 21-22-23 ideal taş çatladı 25 yani. Doktor uzun kollu giydirtmedi bize. bi body bi tulum gittik. Çok sıcağa alışan çocuk çok hasta olur çünkü vücutları ufak bi soğuğu bile tolere edemez.

bu arada tecrübeli anneler terleyeceğine üşüsün daha iyi diyorlar doktorumuz da çocuğu terletme demişti bu uyarıyı 3 doktordan da aldım

slm anişler ancak girebiliyorum benim kız tamamen kucakçı oldu nasıl olmasınki ben indiriyorum aneane alıyor o indiriyor baba dede dayı teyze hala derken hanımefendi resmen şımardı iyice ama ben söz vermiştim yoğunbakımdayken sana asla kızmayacam kızım diye bide yüzüme gülümseye başladı artık iyice tanıyor beni sesli hareketler yapıyor ay deli oluyorum böyle ses çıkarınca kız sen benimmisin diyorum aşkım ağzını açıyor eldivenleri çıkarttım artık tamamen göğsümü boynumu yırtıyor valla hele bide geç aç memeyi sinirden asla tutmuyor siniri tamamen babası keşke başka huyu çekseydi diyorum iki sinirli biraz fazla bir eve babası bak anneyi nasıl çıldırtacaz diye akıllar veriyor kızına ay allahım çok şükür evladımı anlatıyorum sizlere ne muhteşem duygular anlatamam meğer nekadar hasretmişim ben evlada rabbim korusun meleklerimizi güzel yüzlülerimizi

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar

hastaneden şimdi geldik kızım ishaldi bugün geçer yarın geçer diyordum ama geçmedi,
saat 12 de kakasını yapınca hemen yakındaki hastaneye götürdü eşim bebeğin bezini
çok şükür bakteri filan çıkmamış ama su kaybı çok tehlikeli demiş dr. çocuk hast. götürün demiş.
ben ankarada yaşıyorum hemen sami ulus çocuk hastn sine götürdük ve saat 1 den 6 ya kadar kakasını bekledik yapmadı eşimde hadi bişiler yiyip öyle gelelim dedi ve lokantaya geldik kızım cortlattı
hayydeeeeee eşim apar topar hemen götürdü bezi sonra geldi yedik yemeğimizi ve tekrar hastaneye gittik sonucumuz temiz çıktı allaha şükür 2. sonucuda çarşamba günü çıkacakmış..
emmesine çok dikkat et dedi dr. ağzı hep ıslak olsun ve ağlayınca gözünden yaş gelsin dedi.
biraz uzun oldu galiba, bu arada inanılmaz bir salgın var ishal salgını bebişlerinize çokk dikkat edin arkadaşlar.
hoş ben ellerimi yıkamaktan, ellerim çatlamadı resmen yarıldı kanıyor yani oo derece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…