Malesef ben :84::84::84::84: benim ki çoooooook uzun zamandır var aile hekimimiz genel cer. ya da gastrolıji önerdi..Duphalac kullandın mı herkes de işe yarıyor ben hariçbebeklere de veriyorlar zararı yan etkisi yok..
benimde kafası terliyor quzumunn boncuk boncukk
bizim 3 bitiyo 26sında 4e girecez inşalahh bütün bebişler sağlıkla büyüsün inşalahh bu arada gaz durumları nasıl kızlarr geçtimi devam mı
özlemciğim çok geçmiş olsun canım. kendini psikolojik olarak koşullandırma yoksa daha çok canın yanar canım. anam kendimi gerdeğe girecek arkadaşımı koşullandırır gibi hissettim. bi daha öyle olmaz inşallah canım yaaa.
bende bayağıdır annemlerdeydim geldik kızım aşı oldu ve hiç uyumuyor nerdeyse. sürekli kucakta durmak istiyor. ve işin kötü tarafı ayakta duracakmışız. delirecem artık yaa.
Çok şanslı hissedidyorum kendimi çünkü benim eşimde senin eşinin dediklerinin birebir aynısını söyledi..İnsanı mutlu ediyor gerçekten..Hafta sonları eşim bakıyor genelde çabuk daralıyor fark ediyorum özellikle ağladığında hemen annesiii diyorAma yine de bakıyor sağolsun :)) bu aralar aşıdan dolayı çok huzursuz benden başka kimsede durmuyor inş. geçer bir an önce..Bende uyuduğunda hemen elime ya süpürge ya toz bezi ya da ütü alıyorum yetiştiremiyorum sağolsun eşim de anlayışlı yemek ve diğer konularda hiç bişey demiyor :)) bu bile büyük bir destek
slm kızlar...
bende çok şanslıyım eşimdenakşamları sadece eşim ilgileniyo bebişle ben rahat edeyim istiyo canmm kocam herşeyim
uyutuyo kucağında her gece...ben yatıyom vallayorgun olduğum için.
hemen akşam olsun kocam işten gelsin istiyoooooooooom
aynen bende eşime bak diyorum yoruluyorum bazeen dün sen beşiği salla ben nete giricem dedim haftasonlarıda gezmeye götürüyor sağolsun ama dediğiniz gibi ağlayınca daraldığı oluyor
canım dubhalac kullandım fakat kökten bi çözüm gerek..ömrümüz boyunca dunhalac içemeyiz ben biraz araştırma yaptım genelde doğumdan sonra oluşuyomuş genelcerrahiye gitmek gerek dedğin gibi doktor muayneside yüz üstü yatıp makata parmağını sokarak yapıyomuş o sıkıntı yarattı bende ama dayanılcak gibi değil yani bu rahatsızlığı çeken arkadaşlar var merhem fitil gibi ilaçlara düzene girmiş fakat gecikmemek gerek ilerlerse ameliyat şart olucakmış
Dün evimize geldik. Eviim eviiim güzel evim, evcağızım evcağızım sakla beni sırcağızım( başka bilmeyrum:))
Eşim heryeri pırıl pırıl bırakmış amaaa ben durur muyum her tarafı dağıttım yaaa, şimdi bir görseniz darmadağın:) (kendi kıyafetlerimi olmadı buu , bu da olmadı diye diye dağıttım yatak odasını, oturma odasını da kızın kıyafetleriyle dağıttım offff, sakın habersiz gelmeyin bana:)
Bugün doktora gittik, ama çok olumlu şeyler duymadım, kilosu iyi değilmiş
Bugün tam 60 günlük olduk, ama 4.860 çıktı kilosu doğum kilosu 3.590 aylara bölünce 650 gram oluyormuş. Ama 37 günlükken 4,500 du. Sanırım bu ay besleyememişim, halbuki annemin yemeklerinden bol bol yedim. 10 gün sonra gene kontrol edilecek yoksa mama takviyesi dedi. Bilemiyorum böyle. Eşimin boyu uzun, benim de ortalamaya göre uzunmuş ama bu arkadaş minik diyor onun için bol emzirmem gerek.Sütüm olması için neler yemem gerektiğini belirtti, haa bir de stresten uzak duracakmışım sütü etkilermiş, çooook kolaydı KPSS geliyor pööööf.
Posoidon(Özlem) geçmiş olsun yaaa kötü düşünmemeye çalışıyorum. Bakalım ben daha siftah yapmadım. Eşim yanaşıyor ama ben kaçar:)
Hemoroid sıkıntısı bende de var hem de 8 senedir falan benimki ameliyatlık, ilaç kullanmadım, abim ameliyat oldu, geçenlerde sordum tekrarladı mı diye çok şükür geçti dedi, 1 sene boşuna ilaç içip karaciğere zarar vermişim dedi, sanırım ben de ameliyat olacam.
Eşim benim de bebiş konusunda yardımcı ama habire bebek ağlayınca bu aç demesi yokmu , daha yeni emzirdiğim halde, eşim beni ne zannediyor süt merkezi mi anında hep hazır sanki süt.
Siz ne kadar zamanda bir emziriyorsunuz sahi? Doktorumuz 2 saat rutinine otursun demişti, hatta Tracy Hogg kitabında 3 saat diyor. Ben iyi emdiyse 2 saat olana kadar oyalıyorum bir şekilde, durursa yani, ama bazen az emmiş oluyor ya da hiç durmuyor, o zaman emziriyorum..
yaaa her ağladığında aç olmadığını anlayamıyorlar!!Dün evimize geldik. Eviim eviiim güzel evim, evcağızım evcağızım sakla beni sırcağızım( başka bilmeyrum:))
Eşim heryeri pırıl pırıl bırakmış amaaa ben durur muyum her tarafı dağıttım yaaa, şimdi bir görseniz darmadağın:) (kendi kıyafetlerimi olmadı buu , bu da olmadı diye diye dağıttım yatak odasını, oturma odasını da kızın kıyafetleriyle dağıttım offff, sakın habersiz gelmeyin bana:)
Bugün doktora gittik, ama çok olumlu şeyler duymadım, kilosu iyi değilmiş
Bugün tam 60 günlük olduk, ama 4.860 çıktı kilosu doğum kilosu 3.590 aylara bölünce 650 gram oluyormuş. Ama 37 günlükken 4,500 du. Sanırım bu ay besleyememişim, halbuki annemin yemeklerinden bol bol yedim. 10 gün sonra gene kontrol edilecek yoksa mama takviyesi dedi. Bilemiyorum böyle. Eşimin boyu uzun, benim de ortalamaya göre uzunmuş ama bu arkadaş minik diyor onun için bol emzirmem gerek.Sütüm olması için neler yemem gerektiğini belirtti, haa bir de stresten uzak duracakmışım sütü etkilermiş, çooook kolaydı KPSS geliyor pööööf.
Posoidon(Özlem) geçmiş olsun yaaa kötü düşünmemeye çalışıyorum. Bakalım ben daha siftah yapmadım. Eşim yanaşıyor ama ben kaçar:)
Hemoroid sıkıntısı bende de var hem de 8 senedir falan benimki ameliyatlık, ilaç kullanmadım, abim ameliyat oldu, geçenlerde sordum tekrarladı mı diye çok şükür geçti dedi, 1 sene boşuna ilaç içip karaciğere zarar vermişim dedi, sanırım ben de ameliyat olacam.
Eşim benim de bebiş konusunda yardımcı ama habire bebek ağlayınca bu aç demesi yokmu , daha yeni emzirdiğim halde, eşim beni ne zannediyor süt merkezi mi anında hep hazır sanki süt.
kızlar kuru incr hoşafının yapılışını bilen varmı
slm kızlar nasılsınız ben çok hastaydım biliyo musunuzöyle bildiğiniz ya da aklınıza gelen hastalık değil...biz yaklaşık 1 senedir eşimle kardeş gibi geçinip gidiyorduk geçen gün :78: anladınız siz :78: neyse giriş bölümü iyiydi tam sonuca varacekken gelişme bölümünde birdenbire canım öyle çok yandı ki anlatamam..ilk gecede hiçbişey hissetmeyen ben resmen kıvrandım sızıdan ve çok fazla kanamam oldu öyle ki banyoya gidinceye kadar gündelik eteğim başucumdaydı onu tutayım dedim sırılsıklam olmuştu tabi ben birde az yemeye başladım( 2 kilo verdim gerçi )dengem altüst oldu vee küt yığılıp kalmışım banyoda eşim hemen paniklemiş ambulans gelmiş eve bir gözümü açtım oğlum ağlıyo başımda 1 hemşire 1 sağlık görevlisi nabıyonuz ya dedim hemen hastaneye gitmeliyiz dedi ben yarı çıplak bir haldeyim oğlan ağlıyo off kucağıma aldım önce emzirdim ama yatarak kalkmaya gücüm yok neyse hastaneye gittik dr kontrol etti vee çeperlerdeki damarlar zedelenmiş dedi geçer dedi gönderdi ama ben halsizim ve kansızım çok kötü başım dönüyo ..hep yatıyodum bugün biiraz iyiyim..eşim acayip korktu bilemiyorum bir daha ne zaman deneriz ama artık ben istemiyorum...8saat suni sancı çektim bu kadar canım yanmadıydı...
canım işin psikolojik boyutu da var ve eşin tarafı da var, bence de sakın ara verme. Doğumdan sonra bunu yaşayan bi yakınım oldu. Kendi derdimize düştüğümüz için arada unutuyuoruz adamları ama onları da soğutmamak lazım zaten anne olarak daha fazla algılandığımız bi dönemde karı koca ilişkileri de soğumasın. Geçmiş olsun canımsezaryen oldum canım ama her yarım saatte bir açılma var mı diye kontrol etmişlerdi belki ondan olabilir dedi dr ama daha çok sen gerdek yaşamış gibi olmuşsun bir daha bu kadar ara yok dedi nasıl utandım anlatamam..çok zor şeymiş valla açmak yani doğumda açıktı ama o zaman drum kendi drumdu ve kimswe orayla ilgilenmiyodu şimdi çok utanç vericiyidi..drda ara vermeyin yoksa düzelmez dedi bilemiyorum
kızlar aman dikkat evet salgın varmış drum öyle dedi hijyene biraz daha dikkat edecekmişiz..kızlar uyku düzeni kurmaya ne zaman başlıycaz benim kuzu 3 den önce uyumuyove nasıl yapıcaz?bir arkadaşımın kızı 10 aylık ve 3.aydan sonra saat 9da banyo yaptırmış ve banyodan sonra ışığı kapatıp uyutmaya çalışmış 1 saat sallamış 1 ay sonra saat dokuzbuçukta kızın uykuusu gelmiş..şimdi 9da ağlıyomuş uymak için birkaç hafta erken başlasak olmaz mı ki?
Normal canım. Benimki de ellerini keşfetmedi bu arada, çıngırak falan tutmuyor henüz.3. ayda ellerini farketmesi ve ufak ufak kullanmaya başlaması gerekiyormuş ama benim kız da daha farketmedi ellerini. bakalım ne zaman farketcekler.. bir de yanında kimse yokken ses çıkarmıyo benim kız. gerekirse ağlıyor ama agulamaları yok. hatta karşısına geçiyorum hiç ses çıkarmadan o da bana bakıyor, gülümsüyor. ben konuşursam agu agı filan diyor. normal mi ki?
deniz79 canımhangisi impladeniz mi deniz1979 mu?
kızlar size birşey sorucam benim oğlan yattığı yerden tv seyretmek için dönüyor, çıngıraklarına , dönencesine filan bakıyor, ben yanındayken gülücükler bakışmalar agular filan oluyor ama seslendiğim zaman dönmüyor bakmak için yani anlıyacağınız benim sesime dönmüyor. Sizinkiler nasıl?
inşalah canım yaacanım oğlumda öyle hiç inmiyor bir yere koyunca çığlık çığlık ağlayınca kucağıma aldım yafff bence emeklemeyi başlayınca kucağı istemez olur diye duydum beklemem lazım yapacak bişi yok
Bizim sab simplexle çok çok çok azaldı kızlar ya.. Meğer kızım huysuz değilmiş, gazlıymış öncedenHala arsız diyıorum gerçi de, olur tabi o kadar
Aynen biz de ayakta duracaz, gezicez ve arada hoplatıcaz. Dün arkadaş vardı, o ayakta gezdiriyor hoplatıyor, ben de onun karşısında yerimde yaylanıyorum, otomatiğe bağlamışım
Maşallah kocalarınıza:81::81: Benim eşim de sağolsun düşkün bizim boncupa, akşamları genelde o uyutuyor, yani gece değil de, ilk akşam. Ama tabii ben beşiğe koyayım kucakta olmasın, orada eğileyim yanında olayım filan diyorum, eşim yorgun argın gelmniş olduğundan ona eriniyor, kucağına yatırıyor. Bizim sıpa da pek rahat ediyor orada. Bir de beyaz gürültüyü açıyo bir 5 dakika. Tamam
Bu arada bizimki de çok ağladı mı "annesiii" diyor. Eskiden adım "aşkım"dı, şimdi "annesi"
Valla bende böyle olduğunu düşündüğüm için hiç gidesim yok inan ama kilo veremiyorum sıkıntı veriyor sinir stres yapıyor...Benim çok uzun zamandır var 2.5 yıldır içmediğim ilaç bitki yağ kalmadı nerede ise çikolata kisti vardı bende ondan sonra hep daimi kaldı üzerime artık gitmem farz oldu ama işte ne bileyim korkuyorummm
geçmiş olsun canım , elin mahkum ne isterse yapacaksın :)iyi akşamlar kızlarr tırnak batığım vardı hemde 2 ayağımda bugün çektiler uyuşması geçti çok kötü ağrıyooo ya bebişi zor salladım paşa bide ayakta gezmek ister nasıl olacak bilmiyorum
kızlar çok şanslısınız yaa. ben çok şanssızımbenim eşim çok az bakıyor. namaz kılacam diyorum bak diyorum onu bile zorla yapıyor. ben çalışıyorum zaten yoruluyorum diyor. ben ne yapim o zaman. bende çok yoruluyorum ama. gece bile uyumuyor kızım. bu sabah yataktan kalkamadım. 2 saat ancak uyumuşum. sırtım tutulmuş kambur oldum sandım birden. yalvar yakar eşime ovalattım. cuma günü doktora gitmiştim siyatik olmuş belimde. sinir sıkışması olmuş. bel fıtığıda olabilir dedi egzersiz verdi hergün ovalanacak dedi birde eğilmeyeceksin dedi ama emzirirken yada susturmak için şekilden şekile giriyorum. kızım artık ayakta durmamı zıplatmamı istiyor bide. çok ağrım var. kaynanama bel fıtığı oldum dedim oh iyi olmuş dedi sende öyle emzirmeseydin sana eğilme dedim ded bana . bende nasıl yapayım susmuyor görmedinmi sanki keyfimden oldum dedim. birde bi sürü kişi gelmiş misafir eşimin akrabaları bebek nasıl demişler bilmiyorum 1 aydır hiç görmedim demiş. ayak parmağı kırılmıştı canı isteyince koşuyor yürüyor. ev işi olunca oturuyor. annemlerde kaldım 1 hafta gitmeden bir gün önce gittim evini temizledim tuvalet banyo mutfak. çocuğu tutmadı bile kayınbabam baktı bebeğe. nasıl söylersin dedim. hayır dedi 1 aydır gelmiyorsun dedi. eşimde vardı anne nasıl söylersin dedi geldi ya diyince ben çok özlüyorm bana 1 ay gibi geldi o zaman dedi. bende bi sürü kızdım şaşırdı kaldı. bugünde geldi konuşmadım bile. madem öyle bundan sonra ne konuşur ne gülerim. tam gidecekken geldi diyorki banyoda saç kremi var baktım bana ver dedi inanamadımyaa bi o kalmıştı. bende zaten az ben kullanıyorum dedim. o zaman azıcık ver diyor yok dedim döndü gitti. bi o kalmıştı almadığı. ya ben çok kötüyüm kızlar yaa. dua edin ne olur.
Allah yardımcın olsun sultancımkızlar çok şanslısınız yaa. ben çok şanssızımbenim eşim çok az bakıyor. namaz kılacam diyorum bak diyorum onu bile zorla yapıyor. ben çalışıyorum zaten yoruluyorum diyor. ben ne yapim o zaman. bende çok yoruluyorum ama. gece bile uyumuyor kızım. bu sabah yataktan kalkamadım. 2 saat ancak uyumuşum. sırtım tutulmuş kambur oldum sandım birden. yalvar yakar eşime ovalattım. cuma günü doktora gitmiştim siyatik olmuş belimde. sinir sıkışması olmuş. bel fıtığıda olabilir dedi egzersiz verdi hergün ovalanacak dedi birde eğilmeyeceksin dedi ama emzirirken yada susturmak için şekilden şekile giriyorum. kızım artık ayakta durmamı zıplatmamı istiyor bide. çok ağrım var. kaynanama bel fıtığı oldum dedim oh iyi olmuş dedi sende öyle emzirmeseydin sana eğilme dedim ded bana . bende nasıl yapayım susmuyor görmedinmi sanki keyfimden oldum dedim. birde bi sürü kişi gelmiş misafir eşimin akrabaları bebek nasıl demişler bilmiyorum 1 aydır hiç görmedim demiş. ayak parmağı kırılmıştı canı isteyince koşuyor yürüyor. ev işi olunca oturuyor. annemlerde kaldım 1 hafta gitmeden bir gün önce gittim evini temizledim tuvalet banyo mutfak. çocuğu tutmadı bile kayınbabam baktı bebeğe. nasıl söylersin dedim. hayır dedi 1 aydır gelmiyorsun dedi. eşimde vardı anne nasıl söylersin dedi geldi ya diyince ben çok özlüyorm bana 1 ay gibi geldi o zaman dedi. bende bi sürü kızdım şaşırdı kaldı. bugünde geldi konuşmadım bile. madem öyle bundan sonra ne konuşur ne gülerim. tam gidecekken geldi diyorki banyoda saç kremi var baktım bana ver dedi inanamadımyaa bi o kalmıştı. bende zaten az ben kullanıyorum dedim. o zaman azıcık ver diyor yok dedim döndü gitti. bi o kalmıştı almadığı. ya ben çok kötüyüm kızlar yaa. dua edin ne olur.
iyi akşamlar kızlarr tırnak batığım vardı hemde 2 ayağımda bugün çektiler uyuşması geçti çok kötü ağrıyooo ya bebişi zor salladım paşa bide ayakta gezmek ister nasıl olacak bilmiyorum
Ben hayatta anlamam benim dötü boklum:))) as ses çıkarrırsa gaz çok ses çıkarırsa :))) Üfff kaka yaptı dert yapmadı dert yandık yaa. Herkese bol şifa .Benimkininde Gene kusmaları arttı çıldırıcammm.
Takmasan olmaz mı ? Ya doktorlarında kendi çocukları değil ki. Tak der .Benim fikrim mümkün oldukça takma
Amin, umarım ateş filan da olmaz atlatırsınızslm kızlar....
bugün 2.ay aşılarımızı olduk teyzeleri...
oğluşum aşı olurken hiç ağlamadı maşallahama eve geldikten sonra çok huzursuz oldu çok ağladı sabah 8.30da kalktı saat 16.30da ancak uyudu
kolik sıkıntımız olduğu için doktorumuz akşamalrı çok ağlarsa koymam için fitil vermişti ağrı kesici ateş düşürücü sakinleştiriyor yoksa ağlamaktan mahvoluyor yavrum bende ateşi çıkmadı ama yinede fitil koydum rahatlaması için ....oğluşum şimdi uyuyor
eşlerden bahsetmişsiniz Allahıma şükürler olsun o şanslı eşlerden biri de benim Allah razı olsun çok yardımcıdır yeri gelir yemek temizlik yapar yeri gelir çocuğa bakar....hatta bugün çocuk huzursuz çok ağladı sende yorgunsun tek kalma diyerek işe gitmediAllah başımdan eksik etmesin kocacığımı
canım takmayayımda sinekler yerse kuzumu daha kötü.hele sivrisinek.Allah korusun bir de onla uğraşmayalım.gerçi cibinlik var ama meretler girer mi girer
yok ısırmasınlar kıyamam ben ona. sen genede cam kaplıysa sinek olmadığına eminsen çıkar fişten, hep takılı kalmasın en azından . Ne bileyim yaa amannn. çok pipirikliyimdirde:)
çok geçmiş olsun canım yaa.iyi akşamlar kızlarr tırnak batığım vardı hemde 2 ayağımda bugün çektiler uyuşması geçti çok kötü ağrıyooo ya bebişi zor salladım paşa bide ayakta gezmek ister nasıl olacak bilmiyorum
sağol canım Allah razı olsun. aminn amin.geçmiş olsun canım , elin mahkum ne isterse yapacaksın :)
o ne öyle yaaa Allah düşman başına vermesin öyle kaynana. Ne denir bunlara bilmem ki!!
maşallah kuzucuğa canım. ateşide olmaz inşallah canım maşallah elif eylülün ateşi olmadı çok şükür. eşin ne güzel maşallah canım. böyle devam etsin İnşallah. böyle okuyunca çok seviniyorum en azından benim gibi üzülen yok diye. benim eşim hiç bakmaz. kucağına 5 dakika alır bide çocuk emme hareketi yapar hemen sen bunu emzirmemişsin diye geri verir. akşamda başka odada yatıyor işe gidiyormuş yoruluyormuş uyuyamıyormuş. dün gece artık uykusuz 3. gündü ve bayılacaktım artık ve bakmadı bile. akşam ben çekemem bak çocuğuna dedi ve yatmaya gitti.slm kızlar....
bugün 2.ay aşılarımızı olduk teyzeleri...
oğluşum aşı olurken hiç ağlamadı maşallahama eve geldikten sonra çok huzursuz oldu çok ağladı sabah 8.30da kalktı saat 16.30da ancak uyudu
kolik sıkıntımız olduğu için doktorumuz akşamalrı çok ağlarsa koymam için fitil vermişti ağrı kesici ateş düşürücü sakinleştiriyor yoksa ağlamaktan mahvoluyor yavrum bende ateşi çıkmadı ama yinede fitil koydum rahatlaması için ....oğluşum şimdi uyuyor
eşlerden bahsetmişsiniz Allahıma şükürler olsun o şanslı eşlerden biri de benim Allah razı olsun çok yardımcıdır yeri gelir yemek temizlik yapar yeri gelir çocuğa bakar....hatta bugün çocuk huzursuz çok ağladı sende yorgunsun tek kalma diyerek işe gitmediAllah başımdan eksik etmesin kocacığımı
sağol canım amin.Allah yardımcın olsun sultancım
geçmiş olsun canım
canım takmayayımda sinekler yerse kuzumu daha kötü.hele sivrisinek.Allah korusun bir de onla uğraşmayalım.gerçi cibinlik var ama meretler girer mi girer
maşallah kuzucuğa canım. ateşide olmaz inşallah canım maşallah elif eylülün ateşi olmadı çok şükür. eşin ne güzel maşallah canım. böyle devam etsin İnşallah. böyle okuyunca çok seviniyorum en azından benim gibi üzülen yok diye. benim eşim hiç bakmaz. kucağına 5 dakika alır bide çocuk emme hareketi yapar hemen sen bunu emzirmemişsin diye geri verir. akşamda başka odada yatıyor işe gidiyormuş yoruluyormuş uyuyamıyormuş. dün gece artık uykusuz 3. gündü ve bayılacaktım artık ve bakmadı bile. akşam ben çekemem bak çocuğuna dedi ve yatmaya gitti.
canım bende ondan kullanıyorum. napim takmayımda sineklermi yesin dediğin gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?