2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler kızlar....

benim oğlumda aynı şekilde canım....
bizde senin gibi kısır döngüyü yaşıyoruz geçmesini beklemekten başka bir çare yok sanırım
ben çok ağladığında saç kurutma mak.açıyorum enazından gazı çıkana kadar ona odaklandığı sesi dinlediği için ağlaması kesiliyor istersen sende bir dene

Son düzenleme:

maşallah yaaa. benim kızım uyumadığı için spor yapacak değil yemek yiyip uyuycak vakit bile bulamıyorum. yemeği bile kucağımda yiyorum yaaa. canım sen 3. aya geldin ya ben internetten takip ediyorum ilk iki ay kilo alımı daha hızlı sonra yavaşlıyor. yoksa ne olurdu kız düşünebiliyormusunnn.

herkese günaaaaaaaaaaaaaaydıııın.
günaydın canımm.

bugün çoook iş var yaaa. temizlik yapmam lazım. birini çağırdım bebeğe baksın diye bende evi temizliycem. şansıma havada kapandı yaaa.

selam kızlar,
kuzumla az önce aşıdan geldik. Nasıl bağırdı, ağladı yaaa kıyamam ben ona. Topuk kanı alınırken, 1. ay aşısında bile bu kadar ağlamadı. Yaaa 3 tane birden biz olsak biz de ağlardık kaçardık yaaa. Hele tetonoz aşısı olacağım zaman nasıl dur 1 dk falanlarım olmuştu.
Neysee bizim ebe, 4 saatte bir vermem için ateş düşürücü şurup yazdırın dedi, haaa bir de yatmadan önce yarım fitil verecekmişim. Eczaneden aldım ilaçları parol şurubu aldım, kendim de içmem için bebişlerimize verdiğimiz 3 damlalık devit var ya ondan da yazıldı bana(9 damla kullanacakmışım) korunma yöntemimizi sordu, daha 40 ım çıktığından beri siftah yok dedim. Süt koruyor tuzağına düşme dedi. Korun dedi.
Doktora ateş çıkmadan mı yoksa çıkınca mı vereyim şurubu dedim, bazı bebeklerde ateş çıkmaz çıkınca verirsin dedi. Ebe bastıra bastıra gidince hemen ver 4 saatte bir dedi. Kızlar sizlerden öğrendiğim kadarıyla ateş çıkarsa vericem, hani bir arkadaşımızın ebesi demiş yaa "biz mikrop veriyoruz vücuduna siz ateş düşürücüyü hemn verip, vücudun savaşmasını baskılıyorsunuz"diye haklı bence de.
firstnimbus arkadaşımız da hemşire o da hemen vermeyin demişti yaa, ben de İnşallah bir şey olmaz bekleyecem bugün nöbet günü ben de.

bebeği kusan var mı?beni kız peynir gibi kusuyordu.anneannem süt yarıyor ondan diyordu ama bugün ve dün baya bi kustu,yine çökelek gibi.pek kokmuyor ama endişeleniyorum.ha bi de ben gaz için zinco ve biogaia veriyorum rahat çıkarıyo gazını.ama ilaçlardan beri kakasını hep2-3 güne bir yapıyor.acaba ilaçlar mı yapıyor?dr normal diyo ama yinede merak ediyorumçaranızda benzer sorunlar yaşayan var mı

geçmiş olsun cnm bizde çrş günü yaşadık onu..ben üç saat sonra vermek zorunda kaldım ateşi çıkmadı ama sanırım ağrıdan dolayı felaket bişekilde ağladı..kolu ağrıyabilirmiş dokunmayın dedi bize ebe.inş seninki bizimki gibi olmaz cnm

bnmkide kusuyo cnm hatta bazen fışkırtarak kusuyo ödüm kopuyo dra sordum olabilir endişelenme dedi.aslında daha ayrıntılı konuşmak istedim bunu drla ama bizim bebiş yaygarayı koparınca emzirmek için ayrılmak zorunda kaldım.öksürük vaqrmı diye sordu dr yok diyince tmm o zmn dedi..

benimkide kusuyor her emzirmeden sonra normal diyorlar çok kusmuyorsa telaş etme bende gaz için biogaia verdim iki gün çok ağrı yaptı bu damladan önce düzenli kaka yapıyorduk damladan sonra kaka yapamaz olduk bende kestim zeytinyağı veriyorum artık 5 gün bile yapmadığı oluyor ama doktorlar 1 haftaya kadar normal diyorlar

öğleden sonra iki arkadaşım gelecek eskiden bi kişi bile gelcek olsa pastalar börekler hazırlardım şimdi ise marketten kek gofret bisküvi aldırdım eşime bide kısır yapıcam tabi onuda beyfendi yapmama müsade ederse yoksa arkadaşlar kendileri yapacak:) şimdi uyurken ortalığı topladım süpürdüm toz aldım yeşilliklerini filan doğradım bebekli olmak cidden zor zanaat..:)

– 12 aylar arası Türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
En düşük En yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 125000 g 82.5 cm

1 – 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm
6 aylık bebek 5400 g – 59 cm 9250 g – 72 cm
7 aylık bebek 5800 g – 60.5 cm 9800 g – 73 cm
8 aylık bebek 6150 g – 61.5 cm 10350 g – 75 cm
9 aylık bebek 6500 g – 62.5 cm 10800 g – 77 cm
10 aylık bebek 6750 g – 63.5 cm 11200 g – 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g – 65 cm 11700 g – 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g – 66 cm 12000 g – 81 cm

nette gezinirken gördüm paylaşayım istedim

benim ebem söylemişti evet. bence de dediği doğru. mesela bizim bebişin ateşi çıkmadı hiç etki yapmadı aşı. agucuklar yapıyodu aşıdan kısa zaman sonra. eğer kafama göre verseydim boşu boşuna vermiş olacaktım.

akşam efeciği babasının kucağına vermiştim sofrayı falan kaldırayım diye. o da koltukta oturken bebeğin sırtını göğsüne doğru dayadı. baktım bebeğin ayakları babasının bacağına geldi sıkışıyo gibi oldu. eşimin bacağının iki yanına attım biraz bükülüyodu ama. ay bizimki ayaklarını koltuğa direyip ayağa kalktı eşim şuna bak şuna bak diye bağırdı maşallah hepimizin bebişlerine yaaaa. hepimizin bebişlerinde bi atraksiyon var maşallah

merhaba kızlarrrr.inşallah bebeşler ve sizlerde iyisinizdir ...2.ayımızı geçen hafta doldurduk ama aşımızı geçen hafta bayram tatili nedeniyle dün olduk kızlar...5 saat sonra falan baktım yavaş yavaş ateşi yükseliyor calpol verdimm şükür ateş olmadı çokk..ya bu calpol uyku yapmazmı çocukta bizim canavarda hiç yapmadı yaaa kızlar bişey soracağım benim paşa bugün saat tuttum gece 2 buçuktan 6 ya kadar ıhhh ıhh ıhh diye ıkındı ya her zaman böyle yapıyor yatağında kendi kendine ıkınıyor sizdede böyle bir durum var mıı :44: bu arada belki biliyosunuzdur da ben yinde de söyleyeyim davit i sağlık ocakları ücretsiz veriyor

bebekle misafir gerçekten çok zor oluyor ben birgün önceden akşamdan pastamı böreğimi yapıyorummm çok zor oluyor yaaa yoksa...

bu arada kalça çıkıklığı için ultrason yapılıyormuşşş 2-5 ayları arasında ayın 15 ine randevu aldık bizde Ankara sami ulus hastanesinden... bu hastaneyi tavsiye eederim kızlar çok ilgililer biraz kalabalık ama olsunn bir sorun olduğunda her ihtimali göz önünde bulunduruyorlar

evet canım yapıyor ama ben almıyorum tekrar dalıyor uykuya yalnız 3-4 saat uzun biraz herhalde gazını çıkarmaya çalışıyordur ben o ııh ıhh larda almadığım için gece uyansa bile tekrar dalıp uyuyor artık evvelden gık deyince alıyordum kucağıma

Son düzenleme:

selam canım geçmiş olsun kolay atlatırsınız inşallah bişey sorcam neden sana da devit içmeni söylediler? hangi şikayetine binaen merak ettim şimdi? annem de bana içmemi tavsiye ediyo o damladan kemiklerim ağrıdığı için ama bizim doktor gerek yok dedi anlamadım şimdik:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…