2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benim bebiş ishal oldu kırmızılık vardı diye yazmıştım. kırmızılık bir daha olmadı ama ishali var daha. büyükler o normal bişi olmaz, bol bol emzir diyorlar, en son gittiğimizde dr. ishal galiba demiştim olabilir o sorun değil, herşey için bebeğe ilaç dayamayı tavsiye etmiyoruz demişti. ama yenilerde gitmedik ne yapsam? beklesem mi bikaç gün daha?

selam kızlar nasılsınız bakalım,tüm annelere boollll sütlü günler:))
bebeğim 2,5 aylık oldu ve dün ilk adda mıza gittik,ankamall a bebek arabasının içinde hiç durmadı kızım alışveriş merkezini ayağa kaldırdı anlıcanız hep kucakta baya bi yoruldum.
bu arada migrosta pirima ve( johnsons baby 800 ml şampuan ve johnsons baby bedtime banyo jeli 8.90 çok uygun bence) pirimada aynı şekilde indirimde tükenmeden alın (ayy tv reklamı gibi oldu)

arkadaşlar primanın 4 nosuna geçtim biraz büyük ama taşma olayı sona erdi iz gene yapıyor ama artık olacak o kadar, hepsi yapıyor ne denediysem yaptı

birde bikaç gündür ayaklarını keşfetti. iki ayağının tabanlarını birbirine yapıştırıp yukarı aşağı sallıyor

Ben molfix kullanıyorum, genel olarak memnunum, oğluma da onu kullanıyorum 2 yıldır, onda da pek bir problem yaşamadım. Pişik gerçekten çocuğun tenine göre değişiyor, oğlumda prima pişik yapmıştı mesela. Pişiği engellemek için bezi bağlamadan önce kurulamak iyi geliyor, bir de ben kaka yaptıktan sonra ikisinin de poposunu yıkıyorum, ıslak mendille silmiyorum yani. Lavabonun kenarına kalın bir havlu koydum büyük, katladım bir kaç kez, oraya yatırıp popoyu bol suyla yıkıyorum.

Ayırmadık canım, yakında da ayımayı düşünmüyorum açıkçası; kusar, üstünü açar ya da fazla örter; hem tehlikeli, hem bana zor... Telsiz de olsa hemen görmek içimi daha rahat ettirir..

Ben de ayırmadım, kızla birlikte yatıyoruz, oğlan da babasıyla yatıyor, iki yaşında olacak 10 gün sonra. Uzmanlar 3 aydan sonra ayırın diyorlar ama ben onlara pek katılmıyorum maalesef, bebeği ayırmak batı kültüründe olan bir şey, ABD ve Avrupa haricinde dünyanın hiçbiryerinde çocuğu ayırmak diye bir şey yok. Eğer eşler arasında bir sıkıntıya yol açmıyorsa, bir anne baba niye çocuğunun nefesini duyarak sıcaklığını hissederek uyumasın ki diye düşünüyorum şahsen. Zaten çalışıyoruz, günde çocuklarımızı görebildiğimiz sınırlı, ya da en azından bir süre sonra öyle olacak, birlikte uyumanın zarardan çok yarar getireceğine inanıyorum, hem çocuk hem de anne-baba için.

Bu arada bebişlerin gündüz kısa uyuduğunu yazan arkadaşlar olmuş, o çok normal. Bebek beyni 0-3 ay arasında gece uykusunu düzenliyor, 3-6 ay arasında da gündüz uykularını. Bebeklerin uyku döngüleri 40-45 dk.kadar, bebeğinizi gündüz uykusuna yatırdığınızda bu sürenin sonunda uyanır en geç, kendi kendine uyumayı bilmediği için de bir sonraki döngüye geçemez. Bu 45 dakikanın ilk 10 dk.sı hafif uyku, sonraki 20 dk. derin uyku, sonraki 10-15 dk. ise uykudan çıkış ve REM uykusu (yani rüya gördükleri kısım). Bebek uyuduktan 10 dk. sonra uyanıyorsa derin uykuya geçememiştir, muhtemelen yattığı yerde değil de başka bir yerde uyuduysa olur bu, yani memede ya da kucakta uyuyup 10 dk. dolmadan yatağa koyarsanız uyanır ve nerede uykuya daldıysa aynı şartları arar. 30 dk. sonunda uyanıyorsa, muhtemelen ağlayarak uyanır çünkü rüyalı kısma geçememiş ve döngüyü tamamlayamamıştır, bu nedenle de yorgundur-uykusunu alamamıştır. 30 dk. uykuların temel sebebi bebeği olması gerekenden geç uyutmak, yani normalde 1.5 saat ayakta durabilen bir bebeği 2 saat sonra uyutursanız 30 dk. sonra kalkma ihtimali yüksek. 40-45 dk sonra kalkıyorsa hiç endişelenmenizi gerektiren bir şey yok, açlıktan falan değil dediğim gibi, 6. aydan sonra düzeliyor genellikle. Uyanık kalma süreleri daha fazla oluyor 6. aydan sonra, gün içindeki uyku sayısı da 2-3'e düşüyor, uyku süreleri de uzuyor.

selam kızlar benim bebişim de birkaç gündür ishal kusmasıda var zaten geçer mi diye baktım ama geçmedi emzirmeye çalışıyorum sık sık ama bebişimde çok iştahlı değil sık emmiyor ne yapacağımı şaşırdım dr da kilo alımı azalmadan ilaç kullanmayalım dedi ben de istemem tabii ilaç kullanmasını ama huzurluda değilim banzer durumda olan varmı acaba

Son düzenleme:

Bende jenny Willy kullanıyorum ve gerçekten çoooook memnunummm =))) Tavsiye de ederim her boyu kremli mis gibi kokuyor =))

Bebefon radyasyon yayıyor dediler almadım almayı da düşünmüyorum..Zaten 8 aylık oluncaya kadar ayırmak istemiyorum ne olur ne olmaz..Heheh =)) insan kıyamıyor işte =))

Sultancım yazdıklarını okurken ben yoruLdum ve yine misafir gelecek diyorsun kolay gelsin pasta börek yapıp göndereyim hataydan adanaya istersen :)

çook sağolun kızlar. misafirler gittiiii. kızlar inanın misafir yormuyor kaynanam geldi yine o yoruyor. yine coştu kendini öve öve. kaynanalık yapmıyormuş kızı gibi seviyormuş. tam kahveyi koydum misafilerin yanında demezmi kızım sen otur misafirlerinle ben yaparım. ya deli edeek bu kadın. yine kimseye vermedi bebeği. bide demezmi az görüyorum ya özlüyorum. bebek bana gülmüyor tanımıyor az geldiğimden. evimde uzak ya demezmi. kocasıyla motora biniyor en fazla 5 dakika sonra bizde uzakmış. ve 1 boş 1 dolu yapıyor. 1 gün geliyor 1 gün gelmiyor ya az görüyormuş. daha nasıl görecek onu merak ediyorum. sürekli karıştı durdu. bana tek kelime konuşturmadı. ama işin komik tarafı bunları anlatıp gösterdiği kişiler karşı komşularımdı veee o konuşurken bana bakıp gülüyorlardı. hatta 1 kere bebeği tuttum geliyor kolunu tutuyor çekiyor yanlış tutuyorsun diyor 1 2 kere yaptı en son sert bi şekilde tamam artık dedim. bi daha dedi artık onlar dayanamadı abla bak sen yanlış görüyorsun çocuk gayet düzgün duruyor diyince sustu kaldı veee asıl bomba karşı komşularım kaynanamı benden önce tanıyorlardı ve bana şikayet edip duruyorlardı önceden. kendini komik duruma düşürdü.

Kızlar radyo sinyali ile çalışan her şey için radyasyondan bahsedebilirz, ama maruz kalınmaması gereken radyasyon bu radyasyon değil.. Cep telefonu mikrodalga, radyo, telsiz hepsi için aynı şey söyleniyor; çok faydalı değil muhakkak ama sebebi radyasyon değil..

Bu arada bebişler kadar kenimiz için de mi ayırmıyoruzdur nedir canım ya

Bilgilendirme için teşekkür ederimmm :))

yaprak dökümndeki cevriye gibi kız bu kaynanan dizi film gibi valla kadın

lm annecikler ve minikleri nasılsınız bizim bugun annanemiz geldi 11 de dışarı çıktık 3 te donduk çokta sakındık , bugun farkettım kı bebek arabasını pusetle çıkardığım zaman bebeğim rahat etmiyormuş bugun dırek arabaya yatırdım çok rahat etti huzursuzlanmadı doktorumuza uğradık 6850 gr olmuşuz

sorma canım aynen öyle. bizde telsiz var ben kızımla yatak odasındayım eşim oturma odasında yatıyor ya. haberleşmek için kullandık nasıl ama

bizde aynıyız sultancım:) kızımla yatakta yayılıyoz:)
babamız koltukta yatıyo

ben prima, organik pamuklu huggies kullandıktan sonra molfixi deneyip onda karar kıldım. lastikleri diğerlerine göre daha az iz yapıyor. bir de hiç kaka veya çişi taşmadı. diğerlerinde 2 günde bir mutlaka taşma oluyordu.

Johnsons bedtime lotion da paraben göremedim, başka bir adı var mı arkadaşlar?

ambalajın üzerinde yazıyor canım paraben içermez diye özellikle. tekrar bak istersen..

sorma canım aynen öyle. bizde telsiz var ben kızımla yatak odasındayım eşim oturma odasında yatıyor ya. haberleşmek için kullandık nasıl ama

sizin ki babaphone olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…